10 Αυγ 2017

Εχθροί του Έθνους και της Ορθοδοξίας.

Παραλήρημα Βούτση! Τον δαιμονίζουν οι πυλώνες που διαχρονικά στηρίζουν την πατρίδα
Εχθροί του Έθνους και της Ορθοδοξίας.
Με ένα ανιστόρητο παραλήρημα, ο εκ των στενών συνεργατών του πρωθυπουργού και πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης επιτέθηκε με πρωτοφανή σφοδρότητα και από τη συχνότητα της δημόσιας τηλεόρασης στα συνθετικά στοιχεία που οικοδομούν την εθνική συλλογική ταυτότητά μας, προκαλώντας πολλαπλώς.

Ηταν η πρώτη φορά που Ελληνας πολιτικός, και μάλιστα πρόεδρος της Βουλής -ο οποίος είναι βασικός πολιτειακός παράγων-, προχώρησε σε τέτοιου είδους αντεθνικές αναφορές, οι οποίες συνιστούν βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια της κοινωνικής συγκρότησης.
Ο μέχρι πρότινος προσεκτικός κ. Βούτσης μίλησε ως εχθρός της πατρίδας και προσέβαλε βάναυσα την ιστορική μνήμη και τις παραδόσεις του τόπου, προφανώς κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια, καθώς «ανακάλυψε» ξαφνικά ότι ο «ελληνικός λαός δεν είναι ο ορθόδοξος».
Ο κ. Βούτσης έπληξε ταυτόχρονα και το «κύτταρο» του κοινωνικού ιστού, την ελληνική οικογένεια, που -αν μη τι άλλο- περιέθαλψε και συνεχίζει να περιθάλπει όσους δοκιμάζονται από τα Μνημόνια και τη λιτότητα που εφαρμόζουν πιστά ο ίδιος και η κυβέρνηση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ διά στόματος του κ. Βούτση έδειξε το πραγματικό πρόσωπό του και την κρυφή ατζέντα του, που έχει στόχο να πλήξει ευθέως το τρίπτυχο που μας συγκροτεί ως έθνος: την αγάπη για την πατρίδα, την ορθόδοξη πίστη και την οικογένεια.
«Η εποχή δεν μπορεί να είναι βαθύτατα συντηρητική, ούτε η Ελλάδα, η μεταμνημονιακή, για την οποία όλοι πρέπει να εργαζόμαστε και να έχουμε ένα όραμα, να είναι του “Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια” και του “Ελλάς Ελλήνων χριστιανών”» δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής, που πήρε το μέρος του ανεκδιήγητου υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου. Συντάχθηκε, επίσης, στη γραμμή Γαβρόγλου και για τις παρελάσεις, τονίζοντας πως «δεν είναι ό,τι καλύτερο» και πως «δεν συμβαίνει πουθενά αλλού στην Ευρώπη».
Στην επισήμανση ότι ο ελληνικός λαός είναι ορθόδοξος, ο πρόεδρος της Βουλής αντέδρασε λέγοντας ότι «δεν υπάρχουν ορθόδοξοι λαοί» και παρατήρησε ότι «οι παραδόσεις σε πολύ μεγάλο βαθμό κρατούνται όσο τις κρατάει η εποχή τους», αγνοώντας εντελώς ότι η Ορθοδοξία δεν είναι μια τυπική παράδοση, αλλά πίστη που διατηρήθηκε ζωντανή ακόμη και στις πιο σκοτεινές περιόδους του Ελληνισμού.
«Στην Ελλάδα, η Ορθοδοξία αφορά το 90% του πληθυσμού. Είμαστε από τους πιο ομογενοποιημένους λαούς παγκοσμίως σε σχέση με θρησκευτικές δοξασίες. Αλίμονο, όμως, δεν είμαστε ούτε Ταλιμπάν ούτε φονταμενταλιστές» σημείωσε και συνέχισε λέγοντας: «Η θρησκευτική συνείδηση είναι για κάθε άνθρωπο κάτι το ιδιαίτερο. Δεν γεννιέται κανείς και πεθαίνει στο πλαίσιο ενός λαού ή εθνότητας και με το θρησκευτικό συναίσθημα αποτυπωμένο πάνω του. Είμαστε ένα σύγχρονο κράτος. Δεν είμαστε φονταμενταλιστικό ορθόδοξο κράτος ούτε Ταλιμπάν της Ορθοδοξίας».
Το παραλήρημα Βούτση, όμως, συνεχίστηκε, παίρνοντας... αμπάριζα και την αριστεία: «Αλίμονο αν υπάρχει η σφραγίδα για τον άριστο, για τον ενδιάμεσο ή για τον άλλον με τις αντίστοιχες απολαβές. Είναι πολύ καλό πράγμα η ευγενής άμιλλα, είναι πολύ καλό πράγμα το ότι κάποιοι κάνουν επιδόσεις πολύ σημαντικές σε ορισμένους τομείς. Γιατί να αμφισβητηθεί αυτό; Γιατί να γεννηθεί μια αντιπαράθεση γύρω από αυτό το πράγμα;»
Το ψέμα με τις παρελάσεις 
Ανάμεσα στα «όπλα» που χρησιμοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ για να κάνει πιο εύπεπτη την κατάργηση των παρελάσεων είναι και η δικαιολογία: «Μα, παρελάσεις δεν γίνονται πουθενά στον κόσμο». Ουδέν ψευδέστερον. Στρατιωτικές παρελάσεις γίνονται παντού, από τις ΗΠΑ, όπου κάθε χρόνο εορτάζεται η Ημέρα της Ανεξαρτησίας, ως τη Γαλλία, την Αγγλία, τη Σκοτία, την Ισλανδία, τη Βουλγαρία, τη Σερβία, τη Βραζιλία, την Αργεντινή και τη Σρι Λάνκα. Ακόμα και στο Βέλγιο παρελαύνουν την ημέρα της εθνικής εορτής οι λεγεωνάριοι. Μια ματιά στο διαδίκτυο, το οποίο κατακλύζεται από σχετικές φωτογραφίες, είναι αρκετή για του λόγου το αληθές.
Τριγμοί για την κυβέρνηση από την απάντηση-κόλαφο Καμμένου
Ισχυρούς ενδοκυβερνητικούς τριγμούς προκαλούν οι απαράδεκτες δηλώσεις του Νίκου Βούτση.
Ο Πάνος Καμμένος αντέδρασε άμεσα με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνοντας την έντονη ενόχλησή του. «Οι δηλώσεις του προέδρου της Βουλής μάς βρίσκουν απόλυτα αντίθετους, όπως και τη μεγάλη πλειοψηφία των ορθόδοξων Ελλήνων» ξεκαθάρισε μέσω twitter ο κ. Καμμένος, παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από τις απόψεις του κ. Βούτση. Αναμένεται η συνέχεια για ένα θέμα που βάζει σε δοκιμασία τη σχέση των ΑΝ.ΕΛ. με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Σε έντονο ύφος ήταν και η αντίδραση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η Ν.Δ. κάνει λόγο για παραλήρημα ιδεοληψίας του προέδρου της Βουλής. «Δεν περιμέναμε κάτι άλλο από τον κ. Βούτση, σε ένα παραλήρημα ιδεοληψίας αμφισβήτησε ακόμη και τη θρησκεία του ελληνικού λαού, παρόλο που ρητά αναγνωρίζεται από το Σύνταγμά μας» αναφέρει η Ν.Δ., προτρέποντας τον κ. Βούτση «αντί να διχάζει τη δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία, να ασχοληθεί με την κοινοβουλευτική λειτουργία την οποία έχει υποβαθμίσει δραματικά».
«Παρωχημένος εθνικισμός»
Λίγη ώρα αργότερα η φωνή του Μαξίμου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, παρείχε πλήρη κάλυψη στον Νίκο Βούτση χαρακτηρίζοντας «παρωχημένο εθνικισμό το “Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια”».
«Ευχαριστούμε τη Ν.Δ. που με τις ανακοινώσεις της αλλά και τη συνολική αντιπολιτευτική στάση της υπενθυμίζει στον ελληνικό λαό τις βαθιές διαχωριστικές γραμμές ανάμεσά μας» ανέφερε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και κάλυψε πλήρως τον πρόεδρο της Βουλής, προσθέτοντας ότι «η αριστεία των κληρονόμων, το δόγμα τάξη και ασφάλεια βρίσκουν το ταίρι τους στον φονταμενταλισμό της αγοράς και τον καθημερινό κιτρινισμό».
dimokratianews, 10.08.2017
Προπαγάνδα της πλάκας
dimokratianews 10.08.2017
Οταν έπεφτε το μαύρο στην ΕΡΤ, προ τετραετίας, προκαλώντας γενικές αντιδράσεις και παρ' ολίγον την πτώση της τότε κυβέρνησης, ουδείς λογικός άνθρωπος μπορούσε να προβλέψει ότι η επαναλειτουργία της θα είχε χαρακτηριστικά όπως τα σημερινά...
Ανέκαθεν, βέβαια, η δημόσια τηλεόραση λειτουργούσε στην πραγματικότητα ως όργανο της εκάστοτε κυβέρνησης. Οποιος δεν το αναγνωρίζει απλώς στρουθοκαμηλίζει. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι έπαψε να υπάρχει και η ελπίδα για μια δημόσια τηλεόραση, η οποία θα σέβεται τον ρόλο της, θα είναι ανταγωνιστική προς τα ιδιωτικά κανάλια αλλά ταυτόχρονα και ποιοτική, ενώ θα προσφέρει και επί ίσοις όροις ενημέρωση για τα πολιτικά δρώμενα. Αλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ΕΡΤ συντηρείται από τα χρήματα που, ανεξαρτήτως κομματικής προτίμησης, καταβάλλουν όλοι οι Ελληνες φορολογούμενοι.
Τούτων δοθέντων, αυτό που συμβαίνει ειδικά τις τελευταίες ημέρες εγείρει σοβαρά θέματα. Πέραν των άλλων ατελειών και παθογενειών, οι ενημερωτικές εκπομπές της ΕΡΤ χρησιμοποιούνται ως βήμα στυγνής προπαγάνδας των ιδεοληπτικών αντιλήψεων που διατρέχουν τον σκληρό κομματικό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ.
Από τα στούντιο της Αγίας Παρασκευής παρελαύνουν ο ένας μετά τον άλλον οι υπουργοί και τα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη όχι για να μας πείσουν, όπως μέχρι πρότινος, για τους «αναγκαστικούς συμβιβασμούς» της μνημονιακής στροφής τους στην οικονομία, αλλά για να εξαπολύσουν πλέον κηρύγματα διάλυσης του κοινωνικού ιστού.
Μετά τον κ. Γαβρόγλου, ο οποίος ανενόχλητος εξηγούσε πόσο «απλό» ήταν να μην υπηρετήσει τη στρατιωτική θητεία του και ζητούσε «πολύ σοβαρές ποινές» για όσους του ασκούν κριτική, χθες ήταν η σειρά του κ. Βούτση να μετατραπεί, με όσα ανήκουστα είπε, από πρόεδρος της Βουλής σε κομματικό και ιδεολογικό ινστρούχτορα. Μάλιστα, το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Βουλής είναι κατά το Σύνταγμα ο τρίτος πολιτειακός παράγων -μετά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό- δίνει ακόμη σοβαρότερη διάσταση στο θέμα.
Αν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιθυμούν να αγνοούν τις θεσμικές λειτουργίες του πολιτεύματος, ας βρουν άλλους τρόπους διάδοσης των απόψεών τους. Και ας σταματήσουν να βιαιοπραγούν και αυτοί επί της (έστω, κατ' ευφημισμόν) δημόσιας τηλεόρασης.
……………………………………………………………………………………………………
Δείτε και:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com