23 Αυγ 2017

Η επιστολή του Μητροπολίτου Φλωρίνης προς τους μοναχούς της Ι.Μ. Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου

Αποτέλεσμα εικόνας για ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ
ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΟΝΑΧΟΥΣ ΤΗΣ ΙΜ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΜΗΛΟΧΩΡΙΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ (ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΟΝΑΧΟΥΣ ΜΑΞΙΜΟ ΚΑΡΑΒΑ ΚΑΙ ΙΓΝΑΤΙΟ ΚΑΛΑΪΤΖΟΠΟΥΛΟ)

ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

42 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η επιστολή του ορθόδοξου μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητου δείχνει την καλωσύνη του και ότι δεν κινείται απο κακία αλλά προσπαθεί να βάλει σε τάξη τη Μητροπολή του όπως έχει και καθήκον να κάνει σαν μητροπολίτης που είναι.

Ανώνυμος είπε...

Είναι αδικαιολόγητη η διακοπή του μνημοσύνου του σημερινού μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητου.

Ανώνυμος είπε...

Το θεμα της Φλωρινας μπορει να λυθει μεσα σε 2 λεπτα. Ας υπογραψει ο κ. Θεοκλητος οτι δεν αποδεχεται την συνοδο της κρητης και το προβλημα θα λυθει. Εφοσον δεν το κανει ειναι ο ιδιος υπολογος και οχι οι πατερες της Αγ. Παρασκευης που εφαρμοζουν τους ιερους κανονες.

Ανώνυμος είπε...

Σπουδαία επιστολή που δείχνει αγάπη και ταπείνωση.

Ανώνυμος είπε...

Ἡ ἐπιστολή τοῦ Μητροπολίτου Φλωρίνης κ. Θεοκλήτου δείχνει πανικό καί σύγχυση γιατί πῆραν φωτιά τά πατζάκια του, πού λέει καί ὁ λαός μας. Τό σημαντικότερο δέ ὅλων εἶναι ὅτι δέν λέγει τίποτε ἐπί τῆς οὐσίας. Τό ζήτημα εἶναι ἁπλό κι ἄς μή κρύβεται πίσω ἀπό τό δάκτυλό του, ἀφοῦ καί πρακτικῶς εἶναι ἀδύνατον: Δέχεται καί ἀναγνωρίζει ὡς κανονική καί ὀρθόδοξη τή λεγομένη ἁγία καί Μεγάλη Σύνοδο τῆς Κρήτης (Ἰούνιος 2016) καί τίς ἀποφάσεις της ἤ τήν θεωρεῖ ἀντικανονική καί ἀντορθόδοξη ἀπορρίπτων τίς ἀποφάσεις της, οἱ ὁποῖες ἀδιαμφισβητήτως εἶναι οἰκουμενιστικές, δηλαδή αἱρετικές; Ἰδού τό ζήτημα γυμνό καί τετραχηλισμένο! Τά ἄλλα εἶναι λόγια δικαιολογιῶν γιά μικρά παιδιά! Ὅλος ὁ ὀρθόδοξος κόσμος τὄχει τούμπανο κι ἐμεῖς κρυφό καμάρι ὅτι φλέγεται ἡ Ὀρθοδοξία σέ ὅλο τόν κόσμο. Κι ἄν θέλει νά βοηθηθεῖ ἄς ἀπαντήσει ἔστω ἄν δέχεται τίς θέσεις τοῦ εὐθαρσῶς μή ὑπογράψαντος τίς ἀποφάσεις στήν Κρήτη Μητροπολίτου Ναυπάκτου Ἱεροθέου ἤ μήπως σιγοντάρει μέ τήν ἀφωνία καί ἀπραξία του τίς θέσεις καί τήν ὑπεράσπιση τῆς ψευδοσυνόδου πού θρασύτατα ὑποστηρίζει ὁ γνωστός οἰκουμενιστής Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος Σαββᾶτος (ὁ ὁποῖος τελευταίως ἐξέδωσε καί βιβλίο ὑπέρ τῆς ψευδοσυνόδου ὑποστηρίζων ἀπροκάλυπτα τόν Οἰκουμενισμό!), ὁ ἀμετανόητος κήρυκας τῆς διηρημένης Ἐκκλησίας; Ἄν εἶναι ἐκκλησιαστικός ἄνδρας καί θέλει νά λέγεται πνευματικό τέκνο ἑνός Αὐγουστίνου Καντιώτη ἄς ἀπαντήσει! Ἰδού ἡ Ρόδος (Κρήτη), ἰδού καί τό πήδημα (προδοσία τῆς Πίστεως) ξεκάθαρα!

Ανώνυμος είπε...

Τρεις το έλαιον, τρεις ο όξος έξι ο ελαίοξος! Και το δυσάρεστο είναι ότι κι αυτόν μας το κόβει ο Τσακαλώτος! Δε μπορώ να καταλάβω αυτή τη Βυζαντινή διπλωματία,ξέρετε δεν υπερβαίνουμε τους κανόνες που υπάρχουν κλπ,μα για αυτούς τους κανόνες που δεν είναι χτεσινοί παραβαίνετε σεις εξαντλητικά εξόφθαλμα εδώ και τόσα χρόνια λάου-λάου,υπόγεια και με διπλωματία που θα τη ζήλευε και ο Κιμ Γιον Γιουν,και μιλάτε για κανόνες; Είσαι ή δεν είσαι οικουμενιστής αδελφέ μου; Αν είσαι πες το καθαρά και εμπράκτως,όχι με λόγια. Είμαι, το έχω καμάρι, υπογράφω και με τα τσαρούχια μου ή με το καλιμαύκι μου, όπως κάνει ο Μιλήτου ή ο Βαρθολομαίος,για αυτόν κι εκείνον το λόγο, περισσότερο ειλικρινείς αποδεικνύονται γιατί το δηλώνουν ευθαρσώς παρά να υποκρύπτεται κανείς πίσω από ήξεις αφίξεις. χωρίς να είναι μομφή για συγκεκριμένο πρόσωπο. Αν δε συμβαίνει αυτό και πάλι δήλωσε το ευθαρσώς με πράξεις,δεν σου αρέσουν όλες αυτές οι κινήσεις σταματάς να συμπορεύεσαι με συγκεκριμένες κινήσεις. Δεν είμαι, δεν παρασύρομαι, δεν μετέχω, δεν συνυπογράφω οτιδήποτε έχει σχέση με οικουμενιστικά κινήματα αλλά και με όσους συμπορεύονται με όλα και όλους αυτούς.

Ανώνυμος είπε...

το να εκφραζει ο κληρικος την διαφωνια του ειναι θεμιτον το να αποτειχιζεται ειναι της
ελευθερας επιλογης του
ομως θα πρεπει και στον Μητροπολιτη να διδωμε το δικαιωμα να επιτελει τα διοικητικα του καθηκοντα δια τα οποια εχει ευθυνη εναντι των ιερων κανονων και των νομων της πολιτειας
δημ κατσουρας εκπαιδευτικος

Ανώνυμος είπε...

Ο μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος είναι γνωστό ότι είναι ορθόδοξος.

Δεν μπορούμε να τον κάνουμε ούτε οικουμενιστή ούτε διώκτη όπως λένε έωλα ελάχιστοι.

The Cave Dweller είπε...



Προς 23 Αυγούστου 2017 - 10:30 μ.μ. :

"Η επιστολή του ορθόδοξου μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητου"

Μπράβο αγαπητέ ή αγαπητή, μόλις έγραψες το πιο σύντομο ανέκδοτο !!!

Άντε τώρα, πήγαινε να πάρεις και το "αντίδωρο" από το "Δεσπότη" σου.

Ανώνυμος είπε...

Ο μητροπολίτης Φλωρίνης έχει πολλές φορές μιλήσει αντιοικουμενιστικά. Δεν μπορούμε να λέμε ότι σιγοντάρει οικουμενιστικές γνώμες.

Ανώνυμος είπε...


Η αναρχία και η ανταρσία δεν είναι Ορθοδοξία....

Ανώνυμος είπε...

Είναι λάθος η αδικαιολόγητη διακοπή του μνημοσύνου του αντιοικουμενιστή μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητου που δεν είπε τίποτα οικουμενιστικό ο άνθρωπος.

Το καλύτερο που μπορεί να γίνει είναι να διορθωθεί το λάθος ΣΗΜΕΡΑ και να επαναληφθεί το μνημόσυνο του αντιοικουμενιστή μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητου.

Ανώνυμος είπε...

Μεταφέρω ένα σχόλιο ενός ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ απο άλλη ανάρτηση του μπλογκ σας που αξίζει να διαβαστεί και δεν διαβάστηκε γιατί είχαν περάσει μέρες και η ανάρτηση έχει πάει κάτω-κάτω.

--------------

Ο νυν Φλωρίνης Θεόκλητος δεν συγκρίνεται με τον πρώην Φλωρίνης Αυγουστίνο. Ο Αυγουστίνος ήταν φωτιά και αυτό πρώτος το αναγνώρισε σε συνέντευξή του ο Θεόκλητος. Άλλες αρετές είχε ο πρώην και άλλες αρετές ο νυν. Βεβαίως όλοι θα θέλαμε τον νυν μητροπολίτη Θεόκλητο δυναμικότερο σε θέματα Πίστεως, όπως θα θέλαμε διναμικότερους όλους τους μητροπολίτες της ελλαδικής Εκκλησία, ιδιαιτέρως τους μητροπολίτες των νέων χωρών, που μνημονεύουν τον Βαρθολομαίο. Ασφαλώς μας πικραίνει η αφωνία και η ανοχή του Θεοκλήτου απέναντι στις προδοσίες που γίνονται σε βάρος της Ορθοδοξίας, όπως και η αφωνία της πλειονοψηφίας των Ιεραρχών μας. Όμως άλλο πράγμα η αφωνία, που πιθανό να οφείλεται σε δειλία, και άλλο πράγμα να κατηγορείται ο Θεόκλητος ως μη ορθόδοξος ή ως οικουμενιστής ή φιλοοικουμενιστής. Οι πάντες, ακόμη και Καντιωτικοί ιερείς, αναγνωρίζουν ότι είναι παραδοσιακός επίσκοπος και προπάντων ορθόδοξος. Άφωνος μεν, ορθόδοξος δε. Δεν πρόδωσε την Ορθοδοξία ούτε κήρυξε ποτέ «γυμνή τη κεφαλή» κάποια αίρεση. Η μητρόπολη Φλωρίνης έχει δεκάδες Καντιωτικούς ιερείς. Γιατί μόνο δύο ηγούμενοι προέβησαν στη διακοπή μνημοσύνου του Θεοκλήτου; Γιατί δεν κατηγορούνται και οι δεκάδες Καντιωτικοί ιερείς ως άφωνοι και δειλοί και ανεκτικοί και φιλοοικουμενιστές κλπ.; Προσωπικώς χαίρω και επαινώ τους αποτειχισθέντες για την ευαισθησία τους σε θέματα Πιπστεως, θλίβομαι όμως διότι αποτειχίσθηκαν από ορθόδοξο (και όχι από αιρετικό) επίσκοπο. Ελπίζω να επικρατήσει η σύνεση, να υπάρξει καλόπιστος διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών και να βρεθεί η λύση στο θέμα που ανέκυψε στην ακριτική μητρόπολη. Και ας μη λησμονείται ότι ο νυν Θεόκλητος υπήρξε η επιλογή του μακαριστού Αυγουστίνου.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΕΡΜΕΝΙΩΤΗΣ είπε...

Δυστυχώς, επί της ουσίας ο μητροπολίτης Φλωρίνης δεν λέει τίποτα. Ούτε λέξη για την "ταμπακιέρα"! Δημοσιεύσαμε εμπεριστατωμένο κείμενο στο οποίο καταδεικνύεται ότι όποιος αποδέχεται τις αιρετικές αποφάσεις της Κρήτης κηρύττει αίρεση. Γιατί δεν τοποθετείται επ' αυτού ο π. Θεόκλητος; Ας μας πει αν έχουμε δίκιο ή άδικο. Δεν κατανοεί ότι "στο γκρεμό" δεν οδηγούνται οι αποτειχισμένοι πατέρες, αλλά ο ίδιος. Έχουμε γράψει 100 φορές ότι παρέχει σκανδαλώδη ασυλία σε ιερείς του που κακοδοξούν και δηλητηριάζουν, πνευματικά, τον πιστό λαό. Γιατί δεν μας απαντά; Έχουμε δίκιο ή άδικο; Είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι ο μητροπολίτης συνεχίζει να ασχολείται με τα "κουνουπάκια", ενώ αφήνει ανενόχλητες τις "καμήλες"! Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Ανώνυμος είπε...

Εσύ 5:36 π.μ. τώρα έμαθες για τον Μητροπολίτη Φλωρίνης; Δεν ξέρεις την ορθόδοξη γραμμή του εδώ και τώρα και ζητάς σαν να είναι σημερινός να μιλήσει τώρα; Έχει μιλήσει και είναι ορθόδοξος.

Ανώνυμος είπε...

Ο μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος ΔΕΝ ΥΠΕΓΡΑΨΕ τις αιρετικές αποφάσεις της Κρήτης για να έχετε δίκαιο κ. Κερμενιώτη.
Είναι γνωστός αντιοικουμενιστής που ίσως διστάζει να πάρει πρωτοβουλίες που θα θέλαμε.

Έτσι όπως είναι τα γεγονότα ΔΕΝ επιτρέπεται το κόψιμο του μνημόσυνου του όταν είναι ορθόδοξος όπως συμβαίνει με την περίπτωση του μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητου.

Ανώνυμος είπε...

Έχω μια απορία. Δηλαδή για λόγους μη αναρχίας και αταξίας θα πρέπει να ακολουθούμε τις επιταγές αιρετικών; Στα θέματα της πίστεως δεν ισχύουν νομίζω. Το να εκθειάζεις κάθε θρησκείας και κακοδοξίας την οδό ότι αποτελεί οδός σωτηρίας ή να μοιράζεις Κοράνι αυτό λέγεται ορθοδοξία; Tι θα πούμε για τη συμπεριφορά του αγίου Μάξιμου, που και τη γλώσσα έκοψαν και το χέρι ακρωτηρίασαν επειδή ορθοτομούσε το λόγο της αληθείας έστω και μόνος,μήπως επιθυμούσε την αταξία και την αναρχία;

Ανώνυμος είπε...

Πού ξέρει ο κ. Κερμενιώτης ότι ο μητροπολίτης Φλωρίνης δεν κάλεσε και δεν συμβούλευσε ιδιαίτερα τους ιερείς που είπαν αιρετικά λόγια;

Ανώνυμος είπε...

Η ταμπακιέρα έχω την άποψη ότι είναι το ότι ο μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος μιλάει συνέχεια ορθόδοξα. Δεν έχει πει κάτι το οικουμενιστικό.

Ανώνυμος είπε...

Αν υπάρχουν ιερείς που δηλητηριάζουν τον λαό ο μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος πρέπει να επέμβει, αν ήδη δεν έχει επέμβει αθόρυβα.

Ανώνυμος είπε...

Να λάβει ξεκάθαρη θέση απέναντι στην ψευδοσύνοδο του ΚΟλυμπαρίου ο μητροπολίτης Φλωρίνης.
Όσο καθυστερεί, το πρόβλημα θα διαιωνίζεται.

Ανώνυμος είπε...

Ο μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος δεν είναι αιρετικός ανώνυμε 3:45μμ. Ούτε έκανε αυτά που γράφεις για Κοράνια κτλ... Σύνελθε!

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρουμε αν το σχόλιο 24 Αυγούστου 2017 - 1:34 μ.μ. έχει σωστά για την αφωνία και την δειλία του μητροπολίτη Φλωρίνης.

Ανώνυμος είπε...

Κε Κερμενιώτη, γιατί δεν παύουν το μνημόσυνο του μητροπολίτη Θεοκλήτου και οι δεκάδες παραδοσιακοί ιερείς της Μητροπόλεως Φλωρίνης, τέκνα χειρουονηθέντα από τον Αυγουστίνο Καντιώτη; Νομίζω δεν χρειάζεται να αναφέρω ονόματα. Μήπως διαφωνούν με τη στάση των πατέρων Παϊσίου και Μαξίμου ως προς την παύση του μνημοσύνου; Μήπως τη θεωρούν σχίσμα; Σας παρακαλώ δώσετέ μου μία απάντηση σεις οι κάτοικοι του Νομού.

Ανώνυμος είπε...

Ο μητροπολίτης Θεόκλητος θα μπορούσε να είχε υπογράψει το κείμενο της "συνάξεως κληρικών και μοναχών" για τη "νέα εκκλησιολογία" του πατριάρχη Βαρθολομαίου που υπέγραψαν εννέα συνεπίσκοποί του.
Θα μπορούσε να ελέγξει δημόσια τα πατριαρχικά ατοπήματα.
Θα μπορούσε να διαφωτίσει συστηματικά το ποίμνιό του για τον οικουμενισμό αλλά δεν το έχει κάνει μέχρι στιγμής.
Θα μπορούσε κάποιο από τα ιερατικά συνέδρια που συγκαλούνται κατά καιρούς να ψαύσει και το ακανθωδέστατο ζήτημα του οικουμενισμού όπως επί των ημερών του μακαριστού π.Αυγουστίνου.
Άνετα θα μπορούσε να είχε διοργανωθεί, εδώ και δεκαεπτά χρόνια, μία (αριθμός 1) αντιοικουμενιστική εκδήλωση στη μητρόπολη της Φλώρινας.
Κατά το πρότυπο της μητρόπολης του Πειραιά θα μπορούσε να διοργανωθεί ένα γραφείο "επί των αιρέσεων και παραθρησκειών" δίδοντας ομολογιακές μάχες. Έτσι δεν θα είχαμε τα εκφυλιστικά φαινόμενα των ιερέων της μητρόπολης αλλά και κάποιων μοντέρνων "θεολόγων" που λαλούν "άρρητα ρήματα" από ορθοδόξου σκοπιάς.
Θα μπορούσε να μην συλλειτουργήσει με τον Προύσης και να μην είχαν σκανδαλισθεί τόσοι πιστοί.
Θα μπορούσε να ανακαλέσει στην τάξη τον Προικονήσου όταν είπε τα όσα είπε για τη "συγγνώμη" του π.Αυγουστίνου πυροδοτώντας την αγανάκτηση των παρισταμένων και τη νυχτερινή "φυγή" του Γόρτυνος.
Έχει ενημερωθεί αρκούντως και με την ανάλογη τεκμηρίωση από πιστούς κληρικούς και λαικούς για τα πατριαρχικά αίσχη. Και όμως μίλησε για τον "καημένο τον πατριάρχη που έχει πέσει θύμα συκοφαντίας"...
Και ειδικά στην τελευταία περίπτωση της ψευδοσυνόδου οφείλει ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΧΡΟΝΟΤΡΙΒΗ να καταδικάσει τις επίμαχες αποφάσεις της. Έστω και τώρα. Είναι αδιανόητο να έχει τοποθετηθεί ο Καλαβρύτων και να μην έχει τοποθετηθεί ο Φλωρίνης επ αυτού. Πριν τη "σύνοδο" μας ενθουσίασε με την ορθοδοξότατη τοποθέτησή του. Μετά απο αυτήν μας προβληματίζει αρνητικά η στάση του όπως και άλλων μητροπολιτών.
Ειδάλλως ο σάλος και ο σκανδαλισμός θα παρατείνονται.
Έχει και αυτός τις ευθύνες του για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.
Δεν ειναι αιρετικός ο δεσπότης. Κακώς τον χαρακτηρίζουν κάποιοι έτσι.Οφείλει όμως να λάβει άμεσα θέση. Ο προκάτοχός του αυτό δεν θα έπραττε σε ανάλογη περίπτωση;
Δυστυχώς στη μητρόπολη δεν πνέει η αντιοκουμενιστική πνοή που έπνεε επί των ημερών του προκατόχου του.
Και πολύ φοβούμαι μήπως η σκοπιμότητα απέναντι στους "αναωτέρους" που κατοικοεδρεύουν στο Βόσπορο είναι αυτή που υπαγόρευσε αυτή τη γραμμή και ο νοών νοείτω. Είθε να λαθεύω!

Ανώνυμος είπε...

Γιατί διστάζουν, διχάζονται 25 Αυγ -8:58 πμ και δεν θέλουν να έρθουν σε κόντρα μαζί του;Ίσως να φοβούνται να μην χάσουν τη θέση τους. Ίσως να μην πιστεύουν ότι ο παραδοσιακός και πνευματικοπαίδι του γ. Αυγουστίνου έχει αλλάξει ρώτα!!Αλλά η ουσία βρίσκεται αλλού, στις θέσεις του Σεβ. Θεοκλήτου που δεν εκδηλώνονται επίσημα άρα υποβόσκει κάτι άλλο, μήπως τελικά συντάσσεται με την γενική γραμμή της ΙΣ του Αρχιεπισκόπου!!

Ανώνυμος είπε...

Εγώ αγαπώ και σέβομαι τον Μητροπολίτη Θεόκλητο και χαίρω όταν μαθαίνω ότι ορθοτομεί τον λόγο της θείας αληθείας. Ως προς το προκύψαν πρόβλημα, καλό θα ήταν να συγκεντωθούν χιλιάδες υπογραφές στη μητρόπολη Φλωρίνης για την απαθή στάση του Θεοκλήτου έναντι των προδοσιών της Πίστεως και να του επιδοθούν μήπως και ταραχθεί η ορθόδοξη συνείδηδή του και υψώσει φωνή αληθείας υπέρ της Ορθοδοξίας. Αν του επιδοθεί κείμενο με τρεις ή τέσσερις χιλιάδες υπογραφές που κατακρίνουν τη στάση του, θα έχει το ηθικό δικαίωμα να σιωπά και να συνεχίζει τους διωγμούς; Πρέπει να τον πιέσει η επαρχία του για να εγκαταλείψει την απάθεια και αδράνειά του.

Ανώνυμος είπε...

Καλές οι ερώτησεις του ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ 25 Αυγούστου 2017 - 8:58 π.μ.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΕΑΝ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΜΕ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΣΕΒ ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ ΔΙΑΚΟΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 1967 ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ
ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΕΥΕΡΓΕΤΗΣΕΙ Η ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΧΕΙΡΟΤΟΝΗΣΕΙ
ΩΣ ΕΚ ΧΑΡΑΚΤΗΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣΤΟΡΓΟΣ,ΑΠΛΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΕΙΚΗΣ ΑΛΛΑ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝ
ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ Η ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΤΑΞΙΝ

Ανώνυμος είπε...

Εγώ θέλω να τον ρωτήσω τον κ. Κερμενιώτη αν συνεχίζουν οι ιερείς που λέει να δηλητηριάζουν τον λαό με αιρετικά.
Υπάρχει περίπτωση να τους συμβούλευσε ο μητροπολίτης και να σταμάτησαν να δηλητηριάζουν τον λαό;
Και πόσοι είναι αυτοί οι ιερείς που δηλητηριάζουν τον λαό;

φλωριναιος είπε...

Το πρόβλημα αγαπητέ 25 Αυγ -8:58 πμ δεν είναι τι κάνουν οι λεγόμενοι ''παραδοσιακοί΄΄ ιερείς της Μητροπόλεως. Ο Μητροπολίτης είναι αυτός που κανονίζει και καθορίζει την πορεία και την γραμμή της Μητροπ. αν θα είναι Ορθόδοξη ή Οικουμενιστική!Εδώ βγαίνουν ιερείς και διδάσκουν ανακρίβειες και δικές τους θεολογικές δοξασίες και παπαγαλίζουν θεωρίες λες και έχουν οδηγό εγχειρίδιο θεολογικής ''Θεοκλήτιας΄΄ συμβουλευτικής ιερέως με παραπομπές στις ''ζηζιούλιο'' και ''Ελπιδοφόρου'' κοσμοθεωρίες!!!

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στον ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ 24 Αυγούστου 2017 - 1:34 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

Ο "φλωριναίος" τα είπε όλα. και είναι μέσα στην περιοχή και στην χώρα του προβλήματος .

Γεράσιμος

Ανώνυμος είπε...

"ΩΣ ΕΚ ΧΑΡΑΚΤΗΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣΤΟΡΓΟΣ,ΑΠΛΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΕΙΚΗΣ"

Όσοι έχουν τα μάτια ανοιχτά σαν τον 25 Αυγούστου 2017 - 12:30 μ.μ. καταλαβαίνουν ότι ο μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος είναι ΚΑΛΟΚΑΓΑΘΟΣ!

Οι τυφλωμένοι απο το πάθος δεν το βλέπουν.

Παρατηρητής

Ανώνυμος είπε...

Σωστός και ο Αντιοικουμενιστής 24 Αυγούστου 2017 - 4:26 μ.μ.
Αν μιλάει ορθόδοξα δεν μπορούμε να του κόβουμε το μνημόσυνο.

Ανώνυμος είπε...

Ο καθένας μπορεί να πάρει στο google το όνομα "φλωριναίος". Πού το ξέρεις Γεράσιμε ότι ο " φλωριναίος" είναι φλωριναίος;

Ανώνυμος είπε...

Πού το ξέρει ο 12:30 μ.μ. ότι έχει απο τον χαρακτήρα του ο ορθόδοξος μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος τις αρετές της φιλοστοργίας της απλότητας και της επιείκειας;
Μπορεί να τις καλλιέργησε με μεγάλο πόνο και προσπάθεια και αυτό έχει μεγαλύτερη αξία.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ λέω τον Μητροπολίτη Θεόκλητο να τον ανακηρύξουμε Άγιο!! Να του ετοιμάσουμε και ένα τροπάριο! Σάν δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ, ο διώκτης οικουμενιστής και οπαδός του Βαρθολομαίου και αποδέκτης της παναίρεσης του οικουμενισμού να γίνεται ίνδαλμα; Ποιοί είστε εσείς που τον εξυμνείτε συνέχεια, μήπως απο τα γραφεία της Μητροπόλεώς του;;

Ανώνυμος είπε...

Εγώ λέω να προσγειωθείς ανώνυμε 26 Αυγούστου 2017 - 10:59 μ.μ. και να αφήσεις το πάθος που έχεις για τον ορθόδοξο μητροπολίτη Φλωρίνης αλλά και να μαζέψεις την μεγάλη φαντασία σου.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ ξέρεις τι λέω 28 Αυγ 2017 -12:07μμ, να αφήσεις εσύ το προσωπολατρικό πάθος σου για τον υποτιθέμενο ορθόδοξο Μητροπολίτη Φλωρίνης κι όταν αποδείξει την ορθοδοξία του τα λέμε.......

Ανώνυμος είπε...

Ε ναι, πολύ ορθόδοξο να λέμε ότι γνωστοί οικουμενιστές ορθοτομούν το λόγο της αληθείας....
Ορθοδοξία στο φουλ!!!!!!!!!!!

Γελάνε και οι πέτρες με την "ορθοδοξία" τους!!!


Πόσο ορθόδοξος είναι ένας που λέει ότι ένας αρχιπαπικός ορθοτομεί το λόγο της αληθείας;

Ανώνυμος είπε...

Με εσένα γελάνε και οι πέτρες ανώνυμε- 12:10 π.μ.!
Αν ακολουθεί τυπικά το τυπικό ένας ορθόδοξος μητροπολίτης και μνημονεύει αιρετικό πατριάρχει αυτό δεν τον κάνει μη ορθόδοξο.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com