14 Αυγ 2017

Ὄχι κ. Βούτση!

ΛΙΓΟΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ!
Ὅταν ἤμασταν παιδιά παίζαμε ἕνα σοφό παιχνίδι, ἁπλό, χωρίς ὑπολογιστή, κινητό, τάμπλετ ἤ διαδίκτυο˙ Χρειαζόμασταν μόνο τά... χέρια μας! Κάναμε ἕνα κύκλο καί λέγαμε: «Ἡ πλειοψηφία πάντοτε κερδίζει» καί τείναμε τά χέρια μας μέ ἀνοιχτή τήν παλάμη ἀπό τήν μία πλευρά ἤ ἀντεστραμένη. Κέρδιζαν φυσικά τά περισσότερα. Ἡ πλειοψηφία...

«Ἡ πλειοψηφία πάντοτε κερδίζει»... Κι αὐτό εἶναι ἀναμφισβήτητο. Θεωρητικά τουλάχιστον. Γιατί στίς ἡμέρες μας, στήν σύγχρονη πραγματικότητα, στό «σύγχρονο κράτος» κατά τήν ρήση θεσμικοῦ προσώπου, ἄλλα συμβαίνουν.
...Ἐποχή ἀνατροπῶν. Τό ἄδικο ἐπευφημεῖται. Τό δίκαιο στραγγαλίζεται. Τό κακό προβάλλεται. Τό καλό καταστέλλεται. Ἡ ἀπάτη προωθεῖται. Ἡ ἐντιμότητα χλευάζεται... Καί ὁ κατάλογος εἶναι ἀτελείωτος... Καί καταλήγουμε καί στό ἄτοπο «ἡ μειοψηφία πάντοτε κερδίζει»!
Μία μειοψηφία ὁλίγων βαλσαμωμένων ἀθεϊζόντων προσπαθεῖ νά ἐπιβληθεῖ μέ τόν πλέον προσβλητικό τρόπο στήν πλειοψηφία τῶν ἐλευθέρων ὑπολοίπων πολιτῶν αὐτῆς τῆς χώρας καί ξερνάει δηλητήριο.
Ὁ λόγος γιά τόν Πρόεδρο τῆς Βουλῆς τῶν Ἑλλήνων, ὁ ὁποῖος δήλωσε ἀπό τήν δημόσια τηλεόραση μεταξύ ἄλλων καί τά ἑξῆς ἀπαράδεκτα: «Δεν είμαστε λαός ορθόδοξος. Η θρησκευτική συνείδηση είναι για κάθε άνθρωπο κάτι ιδιαίτερο. Είμαστε ένα σύγχρονο κράτος και όχι «ταλιμπάν της Ορθοδοξίας».
Θά θέλαμε νά ρωτήσουμε τόν κ. Βούτση, ἀπόψε καί αὔριο, οἱ χιλιάδες πιστῶν Ἑλλήνων πού θά κατακλύσουν σέ βουνά καί θάλασσες περιώνυμα Προσκυνήματα, ξακουστά Μοναστήρια ἀφιερωμένα στήν Ὑπεραγία Θεοτόκο, ἀλλά καί κάθε Ἱερό Ναό καί Ἐξωκκλήσι γιά νά τιμήσουν τήν «Παναγιά τοῦ Τόπου τους», ἀνήκουν στούς «Ταλιμπάν τῆς Ὀρθοδοξίας»;
Οἱ χιλιάδες Ἕλληνες πού εὐλαβικά ἀπόψε καί αὔριο θά ἀνάψουν ἕνα κεράκι στήν χάρη Της εἶναι «Ταλιμπάν»;
Οἱ χιλιάδες Ἕλληνες καί Ἑλληνίδες πού παρά τήν ἁμαρτωλότητά τους, τήν ἁμαρτωλότητά μας, τήν ἐκκοσμίκευσή μας, τήν ἀπομάκρυνσή μας ἀπό τήν Ἐκκλησία, σέ κάθε δύσκολη στιγμή τήν Μάνα-Παναγιά ἐπικαλούμαστε εἴμαστε «Ταλιμπάν»;
Ὄχι κ. Βούτση! Σεβόμαστε τόν θεσμικό σας ρόλο, ἀλλά ὀφείλετε κι ἐσεῖς νά σεβαστεῖτε τήν πίστη τῶν Ἑλλήνων! Ὅταν ἀναφέρεστε στήν πίστη τῶν πατέρων μας, στήν Ἑλληνορθόδοξη πίστη μας, στίς αἰώνιες παραδόσεις τῆς φυλῆς μας εἶναι προτιμότερο νά πλένετε μέ ροδόνερο τό στόμα σας, πρίν τό ἀνοίξετε καί ἐξαπολύετε τέτοιου εἴδους ὕβρεις καί προσβολές!  
Εὐχόμαστε ἡ Παναγία μας νά χαρίσει σέ ὅλους μας μετάνοια καί νά πρεσβεύει πάντοτε παραμυθητικά πρός τόν Υἱό καί Θεό Της γιά ὅλους μας καί γιά τήν πολύπαθη Πατρίδα μας.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δε πρέπει να τον κακιώνουμε,κανέναν δε πρέπει να τον κακιώνουμε. Όταν ο άνθρωπος έχει άγνοια δε ξέρει τι λέει και πού πατάει. Νομίζει ότι πατώντας στις γνώσεις του έχει την εντύπωση ότι πατάει γερά, όμως λόγω πείρας λέγω ότι η άγνοια μας είναι αυτή που μας οδηγεί σε λάθος μονοπάτια. Αν ο άνθρωπος δε γευτεί την ενέργεια της θείας Χάρης, αν δε λουστεί από αυτή την άκτιστη ενέργεια του Θεού δε γίνεται, δε μπορεί, είναι απόλυτα αδύνατο να κατανοήσει με ποιόν Θεό έχει να κάνει! Και το λέω με επίγνωση, ο Θεός μας καλεί όλους,μα όλους χωρίς εξαίρεση, εναπόκειται σε μας να αποδεχτούμε αυτή τη κλίση. Και τί κλίση! Ο Θεός είναι πλήρης χαρά, πλήρης αγάπη, πλημμύρα αγάπης και ξεχύλισμα χαράς σε όποιον τον έχει αισθανθεί! Με έναν τόσο υπέροχο Θεό Πατέρα πώς είναι δυνατόν να μας αποκαλούν Ταλιμπάν και οπισθοδρομικούς; Είναι θλιβερό να βρίσκεται ο άνθρωπος σε άγνοια, εκφράζεται άλογα και δε ξέρει πού βαδίζει,πού πατάει, βαδίζει σαν μεθυσμένος και μαστουρωμένος κυριολεκτικά! Όταν σταύρωναν οι εχθροί τον Χριστό εκείνος δε τους κάκιωσε, ου γαρ οίδασι τι ποιούσι είπε. Και πράγματι οι εν αγνοία άνθρωποι δε ξέρουμε τι κάνουμε και ποιόν καταδιώκουμε! Δεν υπάρχει μεγαλύτερος ευεργέτης από το Χριστό και Θεό μας, τόση αγάπη και τόση χαρά που δίνει σε αυτούς που τον αγαπούν δεν μπορούμε να την αντέξουμε αν βρισκόμαστε σε απιστία, άγνοια, υλόφρονες.

Ανώνυμος είπε...

Οι εκκλησιομάχοι πρέπει να φύγουν απο την διακυβέρνηση της Ελλάδας και αυτό θα γίνει αν ο λαός ξυπνήσει και βάλει τα πνευματικά πάνω απο τα υλικά. Έχει ευθύνη και ο λαός.

Υπάρχει και δίκαιος θυμός και δίκαιη αγανάκτηση των Ορθοδόξων ανώνυμε 8:20πμ. για όσους βρίζουν και δικτατορικά προσπαθούν να απορθοδοξοποιήσουν την Ορθόδοξη Ελλάδα μας.

Πού το ξέρεις ανώνυμε ότι το κάνει εν αγνοία ο Βούτσης; Είναι τόσο μικρό παιδί που δεν καταλαβαίνει τί λέει;

Επιμενίδης

Τριατατικός είπε...

Είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία.
Ας διαφωνήσουν μαζί του οι ομοφρονές του.
Εκφράζει την ανομολόγητη συλλογική άποψη.

Ανώνυμος είπε...

Για ποιόν μιλάς Τριατατικέ;

Ανώνυμος είπε...

Όταν λέω περί αγνοίας δεν εννοώ αυτό που έχεις στο νου σου, γνωρίζουν φυσικά τι κάνουν. Όταν ο άνθρωπος δεν πιστεύει στον Θεό, θεωρεί ότι αυτό που πιστεύει και βασίζεται στη πεποίθησή του πρέπει να εφαρμοστεί σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής του και όχι μόνο. Πρέπει και οφείλει να εμπεδωθεί και εφαρμοστεί στην ευρύτερη κοινωνία. Ο άνθρωπος του Θεού δεν επιβάλλεται, κατά τη διδαχή του Χριστού που μας λέει όποιος θέλει με ακολουθεί. Εδώ βρίσκεται η περιοχή της άγνοιας, εμείς δε κάνουμε αυτό που θέλουμε αλλά αυτό που θέλει ο Χριστός, δεν είναι απόρροια δικών μας πεποιθήσεων ούτε προς δόξα δική μας. Εκείνοι βάσει των πεποιθήσεών τους θέλουν να επιβάλλουν τις απόψεις τους απόρροιες της επεξεργασίας του νου τους. Εμείς γνωρίζουμε ότι ο νους μας δεν είναι διαυγής και καθαρός, εφ΄όσον είμαστε ατελείς επιλέγουμε τις εντολές του Θεού δια των οποίων γνωρίζουμε ότι μας οδηγούν στην ασφάλεια του στόχου. Αυτοί στηρίζονται στην πεπερασμένη διάνοια του ανθρώπου, την οποία όλοι ξέρουμε και είναι κοινώς αποδεκτό ότι δεν οδηγεί με ασφάλεια σε ξέφωτο πόσο μάλλον στο στόχο. Αν είχαμε καθαρό νου δε θα υπήρχε πρόβλημα, όμως δεν υπάρχει κανένας άνθρωπος πάνω στη γη με πεντακάθαρο νου αν ο Θεός δεν τον έχει καθαρίσει. Και ποιός μπορεί να διατείνεται ότι είναι καθαρός και διαυγής, όταν όλος ο κόσμος κείται εν τω πονηρώ; Εμείς παραδεχόμαστε την ανεπάρκειά μας, στρεφόμαστε στον Θεό και ακούμε τι θέλει από μας, χρησιμοποιούμε δηλαδή το manual τις οδηγίες χρήσης που εκείνος δίνει και αποτελούν ασφαλείς οδηγοί, δε κάνουμε του κεφαλιού μας επειδή έχουμε άγνοια. O άνθρωπος είναι σαν ένα μωρό 8 μηνών, δειλά περπατάει και πέφτει, σηκώνεται και ψαχουλεύει, αναρωτιέται και συνεχώς ρωτάει με απορία. Σε ένα μωρό μπορείς να του δώσεις μπριζόλα και κρασί; Ό,τι του δώσεις θα πρέπει να είναι αλεσμένο, από λίγο, σιγά- σιγά περνάει από τη κρέμα και το γάλα στο κρέας, μας το λέει ο ίδιος ο απόστολος Παύλος. Ο σημερινός άνθρωπος αν και αδαής πιστεύει ότι τα ξέρει όλα, μπορεί να δαμάσει και το Θεό για να μη πω θέλει να τον καταργήσει! Σαν το 8χταμηνίτικο μωρό θέλει να επιβληθεί και να κερδίσει όλο το κόσμο, γίνεται αυτό με έναν τόσο επικίνδυνο πρόσωπο; Και αν είναι τόσο ανυπάκουος ο άνθρωπος της κουτσουλιάς, που παραπαίει από το ένα λάθος στο άλλο, έναν τέτοιο ταραξία πώς τον γαλουχείς ή θα τον τοποθετούσες ποτέ σε περίοπτη θέση ή θα τον υιοθετούσες για ασύγκριτα ανώτερα ως υιό σου;

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 8'18πμ .δεν μας τα λες καλά.
Οι άθεοι άρχοντες είναι απόλυτα υπεύθυνοι για τις άθεες δικτατορικές επιλογές τους που ξεκληρίζουν πνευματικά μια ορθόδοξη χώρα όπως είναι η Ελλάδα και περισσότερο την νεολαία.

Τηλέμαχος

Ανώνυμος είπε...

Nαι. ναι πάντα τις ευθύνες μας τις παραπέμπουμε σε άλλους. εμείς είμαστε αθώοι! Πώς βρέθηκαν στην εξουσία; Αλεξιπτωτιστές είναι ή με μαγικά κόλπα ανέβηκαν στα καίρια πόστα;

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 5:34πμ δεν σου είπαν οι σχολιαστές ότι ο λαός που τους ψήφισε δεν έχει ευθύνη. Σου είπαν ότι οι άρχοντες έχουν ευθύνη και δεν μπορούμε να λέμε ότι έχουν άγνοια και δεν ξέρουν τϊ κάνουν.

Ανώνυμος είπε...

Ο Επιμενίδης το είχε γράψει με σαφήνεια στο σχόλιο του, πώς ευθύνη έχει και ο λαός που τους εκλέγει. Δεν διάβασε τα σχόλια ο 5:34πμ;

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com