7 Αυγ 2017

Bασίλειος Kερμενιώτης, Είναι «συκοφαντίες» όσα γράφονται για τον Πατριάρχη, Σεβασμιώτατε;

Αποτέλεσμα εικόνας για Είναι «συκοφαντίες» όσα γράφονται για τον Πατριάρχη, Σεβασμιώτατε;
Είναι «συκοφαντίες» όσα γράφονται για τον Πατριάρχη, Σεβασμιώτατε;
1. ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΤΕ ΤΟ KOINO ΑΙΣΘΗΜΑ ΤΟΥ ΠΙΣΤΟΥ ΛΑΟΥ.
Σεβασμιώτατε, χαίρετε!
Φαίνεται, δυστυχώς, ότι το έχετε κάνει συνήθεια κάθε φορά που ομιλείτε στην πανήγυρη του Ναού της Αγίας Παρασκευής Φλωρίνης να προκαλείτε το κοινό αίσθημα του πιστού λαού και να τον σκανδαλίζετε.

48 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φαινεται οι οικουμενισται ηγεται εχουν αποθρασηνθει ,θεωρουν το ποιμνιο ηλιθιο ,η το αναγκαζουν να φορεσει τυφλοπανη .
Ενω τα γεγονοτα, οι πολυαριθεμες αναρτησεις και εικονες στο διαδικτυο ειναι ακραδαντες αποδειξεις και μιλουν απο μονες τους περι των πεπραγμενων γεγονοτων,αυτοι επιμενουν να διακηρυσουν αναισχυντα , οτι ολα αυτα ειναι συκοφαντιες.
Εκει τους οδηγησε το πνευμα πλανης του οικουμενισμου που υπηρετουν ,στο να αυτοεξευτελιζοντε,τετυφλωκεν αυτων των νουν.
Το θεμα ειναι αν τετοιου ειδους εκπεσοντες ποιμενες ειναι αξιοπιστοι ,στους οποιους το ποιμνιο πρεπει να κανει τυφλη υπακοη και να ακολουθει,τη στιγμη που διακηρυσουν ψευδη , πλανες και προδιδουν την πιστι.
το ποιμνιο εχει νουν Χριστου και μπορει να κρινει.
ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΑΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΑΣ.ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΦΟΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΙΡΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΤΡΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΩΝ.
Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΑΥΤΕΞΟΥΣΙΟ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ, ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΑΙΡΕΣΙΑΡΧΕΣ ΠΡΟΔΟΤΑΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ.
ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΠΙΣΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ , ΕΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΑΓΙΟΣ ΜΑΡΚΟΣ ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ .
ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ,ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΡΒΑΝΑ ΚΑΙ ΑΣ ΨΑΞΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΩΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΠΣΕ,ΤΟΥΣ ΤΕΡΙΑΖΕΙ ΚΑΛΙΤΕΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΕ ΠΟΙΟ ΑΝΕΤΑ.

Αντιοικουμενιστής είπε...

Που εισί οι φανατικοί οπαδοί - σχολιασταί του κ. Πασσαλή; Να μας γράψουν πόσο "ορθοδόξως" εναγκαλίζεται τον οικουμενικόν ημών πατριάρχην ή πόσο "ορθόδοξοι" εισί οι γέλωτες της φωτογραφίας; Εμπρός λοιπόν γράψετε εκατό - διακόσια σχόλια δια το πόσο "ορθόδοξον" είναι το αφεντικό υμών... Αδελφοί, φεύγετε τους οικουμενιστάς, τους φιλοοικουμενιστάς, τους κρυφοοικουμενιστάς και τους κολυμπαριστάς ως τις φεύγη εκ του όφεως, γρηγορείτε και προσεύχεσθε...

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω αν είναι "συκοφαντίες" τα όσα γράφονται για τον Πατριάρχη, αλλά τα όσα γράφονται για τον μητροπολίτη Φλωρίνης είναι σίγουρα συκοφαντίες.

Ανώνυμος είπε...

Πού είναι ο φανατικός κατήγορος του μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητου ο ανώνυμος "Αντιοικουμενιστής" *8:16 π.μ.* και άλλοι φανατικοί κατήγοροι και συκοφάντες του, όταν ρωτάνε πολλές φορές σχολιαστές ποιά αιρετική δήλωση του μητροπολίτη Φλωρίνης έχει να παρουσιάσει κανείς;

Ο κ. Κερμενιώτης είναι άνθρωπος που δεν έχει εμπάθεια και δεν ανήκει στους φανατικούς κατήγορους του μητροπολίτη Φλωρίνης. Ο κ. Κερμενιώτης ποτέ δεν είδα να κατηγορεί τον μητροπολίτη Φλωρίνης ως μη ορθόδοξο, όπως προσπαθεί να μας πει ο ανώνυμος "Αντιοικουμενιστής".

Αυτά όλα που γράφει ο ανώνυμος "Αντιοικουμενιστής" δεν κάνουν τον ορθόδοξο μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητο αιρετικό.

Έτερος Αντιοικουμενιστής

Αντιοικουμενιστής είπε...

"Ο κ. Κερμενιώτης είναι άνθρωπος που δεν έχει εμπάθεια και δεν ανήκει στους φανατικούς κατήγορους του μητροπολίτη Φλωρίνης". Είναι το μόνον δι' ο θα συμφωνήσω μαζί σου!
Όμως... ολίγον θα σας κουράσω, καθότι ο "ανώνυμος" της 8ης Αυγούστου 2017 - 11:41 π.μ., φανατικός υποστηρικτής του κ. Πασσαλή, ισχυρίζεται ότι: "Ο κ. Κερμενιώτης ποτέ δεν είδα να κατηγορεί τον μητροπολίτη Φλωρίνης ως μη ορθόδοξο, όπως προσπαθεί να μας πει ο ανώνυμος "Αντιοικουμενιστής". Αυτά όλα που γράφει ο ανώνυμος "Αντιοικουμενιστής" δεν κάνουν τον ορθόδοξο μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητο αιρετικό". Φαίνεται ότι απευθύνεσαι εις ανθρώπους οίοι δεν γνωρίζουν καν ανάγνωσιν. Ανέγνωσε λοιπόν τον "Επίλογον" του μαχητικού άρθρου του κ. Κερμενιώτη: "7. ΕΠΙΛΟΓΟΣ - ΟΣΟΙ ΔΙΩΚΟΥΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ!
Ο Άγιος Κύριλλος, απευθυνόμενος στον κακόδοξο Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Νεστόριο, τού έγραφε: «Ποιος θα μας σώσει κατά την Ημέρα της Κρίσεως για τη μακροχρόνια σιωπή απέναντι σου;» Σήμερα, σεβασμιώτατε, ποιος θα σώσει εσάς, τους σύγχρονους επισκόπους, από την οργή του Θεού λόγω της μακροχρόνιας σιωπής σας απέναντι στον σύγχρονο Νεστόριο, τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο; Εσείς, ειδικά, πάτερ, όλα τα χρόνια της αρχιερατείας σας δεν ανοίξατε ποτέ το στόμα σας, για να εκφράσετε έστω και ένα λόγο διαμαρτυρίας! Επικοινωνείτε, χωρίς κανέναν ενδοιασμό, με τους αιρετικούς, σαν να ήταν ορθόδοξοι! Δεν σας τρομάζουν πλέον οι λόγοι των Αγίων μας: «Οποίος επικοινωνεί με τους αιρετικούς είναι εχθρός του Θεού ακόμη και αν δώσει ελεημοσύνη όλα τα χρήματα του κόσμου» «Η σιωπή είναι μέρος της συγκαταθέσεως» «Kαταστρέφονται όποιοι αποφεύγουν την Ομολογία»! Μας υπενθυμίζετε, συνεχώς, τους λόγους του Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου για την «υπακοή» στους (ορθοδόξους) επισκόπους αλλά αποκρύπτετε τους λόγους του για την διακοπή της εκκλησιαστικής κοινωνίας με τους αιρετικούς: «Να απομακρυνόμαστε από τους αιρετικούς» και «Όποιος λέει αντίθετα από τα παραδεδομένα, ακόμη και αν είναι σπουδαίος και έχει αξιώματα, όπως ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος νηστεύει, παρθενεύει και κάνει και θαύματα, να τον θεωρείς λύκο που σκοπός του είναι να κατασπαράξει τα πρόβατα». Κατά την ώρα της χειροτονίας σας δώσατε υπόσχεση στο Θεό ότι θα κρατήσετε ανόθευτη στην Αγία μας Πίστη και θα την υπερασπιστείτε απέναντι σε όποιον τολμήσει να την προσβάλει. Δεν τηρήσατε όμως τον όρκο σας. Είστε επίορκος, σεβασμιώτατε. Και σ’ έναν επίορκο δεσπότη δεν είναι υποχρεωμένοι να κάνουν υπακοή ούτε οι κληρικοί ούτε οι λαϊκοί. Να κάνετε πρώτα υπακοή εσείς στο Χριστό και μετά να απαιτήσετε υπακοή από ’μάς. Οι πατέρες των μοναστηριών που διέκοψαν τη μνημόνευσή σας προέβησαν σ’ αυτή την ενέργεια, αφενός για να μην επικοινωνούν με την αίρεση και αφετέρου από αγάπη προς το πρόσωπό σας για να σας βοηθήσουν να καταλάβετε τον ολισθηρό δρόμο που ακολουθεί η τοπική μας εκκλησία. (Συνεχίζεται)

Αντιοικουμενιστής είπε...

(Συνέχεια εκ προηγουμένου μηνύματος):
Με πρόσφατη απόφασή σας, παύσατε από ηγούμενο της Μονής της Αγίας Παρασκευής Εορδαίας τον 83χρονο πατέρα Μάξιμο Καραβά και διώκετε το μοναστήρι, την ώρα που παρέχετε σκανδαλώδη ασυλία σε ιερείς της μητρόπολης που δηλητηριάζουν πνευματικά τον πιστό λαό με κακοδοξίες! Έχετε γίνει διώκτης των ορθοδόξων και συμπορεύεστε με τους αιρετίζοντες· με τους εχθρούς του Θεού! Πού είναι ο Γέροντας Αυγουστίνος να σας δει! Εδώ βρίσκει εφαρμογή ο προφητικός λόγος της Αγίας Γραφής: «και παραδώσει πατήρ τέκνον και αδελφός αδελφό» (Μάρ. 13:12) Όμως, οι Άγιοί μας το λένε ξεκάθαρα: «Όσοι διώκουν ορθοδόξους δεν είναι ορθόδοξοι!» Η Μητρόπολη Φλωρίνης δεν είναι ιδιοκτησία σας, π. Θεόκλητε. Σας την ανέθεσε ο Χριστός για να την διαποιμάνετε όπως θέλει Εκείνος και όχι όπως θέλει ο Βαρθολομαίος! Σεβασμιώτατε, «διυλίζετε τον κώνωπα και καταπίνετε την κάμηλον!» (Ματθ. 23:23-24) Η ενέργεια των πατέρων να διακόψουν τη μνημόνευσή σας είναι ένα... «κουνουπάκι», ενώ οι πλάνες που εκφράζουν κληρικοί σας, η ένοχη σιωπή σας απέναντι στην προδοσία των Οικουμενιστών και ―ακόμη χειρότερα― οι ειδυλλιακές σχέσεις που σύναψε η μητρόπολη μαζί τους, δεν είναι απλώς μια «καμήλα» αλλά ένα καραβάνι από καμήλες που ξεκινάει από τη Φλώρινα και καταλήγει στην Κωνσταντινούπολη, στο σβησμένο «Φανάρι»! Συν Θεώ, σε λίγες ημέρες θα δημοσιεύσουμε τεκμηριωμένο άρθρο με το οποίο θα αποδείξουμε ότι η διακοπή της εκκλησιαστικής κοινωνίας, σε καιρό αιρέσεως, διδάσκεται, διαχρονικά, από την Εκκλησία και είναι κάτι πολύ συνηθισμένο που εφαρμόσθηκε από εκατοντάδες Αγίους. Επίσης, θα απαντήσουμε στις κατηγορίες που κάποιοι από το περιβάλλον σας έχουν, άδικα και αθεολόγητα, εξαπολύσει κατά των πατέρων, διαδίδοντας ότι τάχα «τα μυστήρια που τελούν είναι άκυρα χωρίς την μνημόνευση του επισκόπου», ότι οι πατέρες «κάνουν σχίσμα», ότι «δεν έχουν αγάπη» ότι δήθεν «προκαλούν διχασμό στην τοπική μας Εκκλησία» και άλλα ανόητα. Οι πατέρες που διέκοψαν το μνημόσυνό σας είναι μέσα στα πλαίσια της κανονικότητος. Εσείς κινείστε στα όρια της αντικανονικότητας! Εξ άλλου, όπως σάς έγραψε και ο π. Μάξιμος, αμαρτάνετε θανάσιμα όταν κατά την ιερότερη ώρα της Θείας Λειτουργίας, μπροστά στην Αγία Τράπεζα, δηλώνετε, ψευδώς, ότι ο Πατριάρχης «ορθοτομεί τον λόγον της Αληθείας»!

Τελειώνοντας, π. Θεόκλητε, επιτρέψτε μου να σας ρωτήσω κάτι ακόμη: Δεχτήκατε, αυτές τις μέρες, κανένα τηλεφώνημα από Κωνσταντινούπολη, ή Αθήνα; Δέχεστε πιέσεις (άμεσα ή έμμεσα) από το Φανάρι ή την Ιερά Σύνοδο; Εγώ φαντάζομαι ότι όχι απλώς δέχεστε πίεση, αλλά υφίστασθε ασφυκτικές πιέσεις να παραδώσετε προς σταύρωση τους πατέρες που έκαναν διακοπή μνημόνευσης. Ακόμη και αν δεν σας τηλεφώνησαν από το Πατριαρχείο, υπάρχουν πρόσωπα με τα οποία σχετίζεστε που διατηρούν ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με το Φανάρι και πιθανόν να σας μετέφεραν την δέουσα «συμβουλή». Αυτό το χρονικό διάστημα, όλες οι χριστιανικές ιστοσελίδες της χώρας έχουν σαν κύριο θέμα τη Μονή της Αγίας Παρασκευής! Η καρδιά της (αντιστεκόμενης) Ορθοδοξίας χτυπάει εδώ! Αυτό συνιστά βαρύτατη πρόκληση για τους Οικουμενιστές και θα αποτελέσει κακό προηγούμενο και παράδειγμα αν δεν παταχθεί στη ρίζα του και δεν «κοπούν» τα κεφάλια των ασεβούντων στον Οικουμενισμό, κληρικών. Ειδικά μετά τη «Σύνοδο» της Κρήτης, επανειλημμένα το Πατριαρχείο εκδήλωσε τη δυσφορία και την οργή του για τους αντιφρονούντες και ζήτησε από την Ιερά Σύνοδο να λάβει μέτρα εναντίον τους". (Συνεχίζεται...)

Αντιοικουμενιστής είπε...

(3ο μέρος, τελευταίον):
"Το σκηνικό που διαδραματίζεται στη μητρόπολή μας, αυτό το διάστημα, εμένα μου θυμίζει την υπόθεση Οτσαλάν όπου κάτω από την ασφυκτική πίεση του αμερικανικού παράγοντα οι κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Κένυας αναγκάστηκαν να παραδώσουν στους Τούρκους τον ηγέτη των Κούρδων. Σεβασμιώτατε, με την ενδοτική στάση που κρατάτε, όλα αυτά τα χρόνια, απέναντι στους Οικουμενιστές έχετε κάνει μεγάλο κακό και στη μητρόπολή μας και στον εαυτό σας αλλά και στην ψυχή του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, διότι δεν τον βοηθάτε να μετανοήσει. Ο λογισμός μού λέει ότι όταν ο Πατριάρχης βρεθεί, την ώρα της Κρίσεως, στο φοβερό Βήμα του Χριστού, έχοντας πλάι του τους αιρεσιάρχες όλων των αιώνων του Χριστιανισμού (Άρειο, Μακεδόνιο, Νεστόριο, Σεβήρο, κ.ά.), λίγο πριν ακούσει τον φοβερό λόγο του Κυρίου «πορεύεσθε ἀπ᾿ ἐμοῦ...» θα απαιτήσει, επίμονα, από τον Θεό να συμπαρασύρει μαζί του εσάς και τους άλλους «παραδοσιακούς» (υποτίθεται) μητροπολίτες. Πιστεύω ότι θα πει στον Κύριο: «Το πνευματικό παιδί του Αγίου Γέροντα Επιφανίου, ο Μητροπολίτης Εδέσσης Ιωήλ, μού έγραφε ποιήματα με ουρανομήκη εγκώμια! Ο διάδοχος του Πατρός Αυγουστίνου Καντιώτη, ο Θεόκλητος, με υποδεχόταν πάντα με χαμόγελα· δεν μου διαμαρτυρήθηκε ποτέ! Αν αυτοί οι δύο, τουλάχιστον, μητροπολίτες με ήλεγχαν μπορεί να μετανοούσα!». Πατέρα Θεόκλητε, ανήμερα του Αγίου Παντελεήμονα, μίλησε στον μητροπολιτικό Ναό Φλωρίνης ένας φιλοπατριαρχικός αρχιμανδρίτης της Πτολεμαΐδας, οποίος, αφού έπλεξε το εγκώμιο σας, είπε ότι σας πικραίνουν κάποιοι που έχουν φανατισμό και οι οποίοι ό,τι κάνουν αν δεν το κάνουν επειδή έχουν φρόνημα Ορθοδοξίας αλλά επειδή... δεν σας αγαπούν! Με άρθρο μου έχω αποδείξει ότι αν είναι κάποιος που έδειξε ότι δεν σας σέβεται, αυτός είναι ο εν λόγῳ αρχιμανδρίτης, τον οποίο θα έπρεπε, προ πολλού, να καλέσετε σε απολογία για την απαράδεκτη ενέργειά του να ενθαρρύνει και να επικροτεί, δημοσίως, έναν οικουμενιστή θεολόγο του Αμυνταίου που γράφει κακόδοξα άρθρα. Σεβασμιώτατε, όλα αυτά τα χρόνια, αντί να συναναστραφείτε και να συμβουλευτείτε κανέναν αγωνιστή και ομολογητή επίσκοπο, όπως τον Κυθήρων και τον Κονίτσης, εσείς επαναπαυθήκατε στην απραξία και τη σιωπή συναναστρεφόμενος με τους συμβιβασθέντες φίλους σας: τον Εδέσσης Ιωήλ, τον Καστορίας Σεραφείμ, τον Βεροίας Παντελεήμονα και τον Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνο. Όταν όμως αύριο βρεθείτε αναπολόγητος μπροστά το φοβερό Βήμα του Χριστού, κανείς απ’ αυτούς δεν θα έρθει για να σας υποστηρίξει! (γιατί, πρωτίστως, θα είναι απασχολημένοι να σώσουν τον εαυτό τους και να γλιτώσουν από την «οργή του Αρνιού!»). Έστω και αυτή την ύστατη ώρα, λοιπόν, σεβασμιώτατε, κάνω ικετευτική έκκληση και σας παρακαλώ θερμά να θυμηθείτε ποιανού αγίου επισκόπου τέκνο και διάδοχος είστε, να παύσετε τις διώξεις εναντίον των αδελφών σας και να αλλάξετε, επιτέλους, στάση απέναντι στους Οικουμενιστές. Χαίρετε εν Κυρίῳ! Πτολεμαΐδα, 3/8/2017 Αγίας Θεοδώρας Θεσσαλονίκης. Βασίλης Κερμενιώτης". Πλέον τούτου ουδέν πρόκειται να απαντήσω επιπλέον. Συνεχίστε τον χαβάν υμών...

Ανώνυμος είπε...

Η αφέλεια ενός καλοκάγαθου μητροπολίτη απο πότε είναι αίρεση;

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΕΡΜΕΝΙΩΤΗΣ είπε...

Κάποιος κύριος μού έστειλε ένα e-mail γράφοντάς μου ότι έχω γράψει κάποιες ανακρίβειες σε σχέση με την κα Ελισσάβετ Προδρόμου, η οποία ήταν σύμβουλος του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην ψευδοσύνοδο της Κρήτης. Διορθώνω λοιπόν: Στη φωτογραφία του κειμένου μου το έμβλημα που είναι πίσω από την κυρία αυτή δεν είναι της CIA (μοιάζει αρκετά) αλλά μιας άλλης Υπηρεσίας των Η.Π.Α., της «Επιτροπής των Ηνωμένων Πολιτειών για τη Διεθνή Θρησκευτική Ελευθερία» (USCIRF). Στην Υπηρεσία αυτή τους Επιτρόπους τούς διορίζει, απ’ ευθείας, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ και το Κογκρέσο.[1] Η κα Προδρόμου διετέλεσε σύμβουλος της USCIRF αλλά και αντιπρόεδρός της (2004-2012). Η USCIRF συνεργάζεται και συμβουλεύει το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ και το Κογκρέσο για θρησκευτικά ζητήματα.
Επίσης, έχει συνεργασθεί ως σύμβουλος στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΠΑ, το υπουργείο Άμυνας, την Αμυντική Υπηρεσία Πληροφοριών (DIA) και την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (CIA)[2]. Ωστόσο, δεν είναι πράκτορας της CIA. Αυτό είναι ένα λάθος που έκανα ακούσια διαβάζοντας κάποιες δημοσιεύσεις γι’ αυτήν. Πάντως, στις ΗΠΑ, είναι σημαίνων πρόσωπο που συνεργάζεται με την αμερικανική κυβέρνηση στη χάραξη της πολιτικής σε σχέση με θέματα που άπτονται τις θρησκείες. Όπως φαίνεται και από την ομιλία που εκφώνησε σε ένα συνέδριο (που αποτυπώνεται στην παραπομπή 19 του άρθρου μου) έχει Οικουμενιστικά “πιστεύω”, γι’ αυτό και συμπλέει με τα πιστεύω” του Πατριαρχείου.
Αυτή τη στιγμή είναι Επίκουρη Καθηγήτρια Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης και διδάσκει και «Επίλυση Συγκρούσεων» στο Πανεπιστήμιο Tufts. Τέλος, είναι ανώτερη συνεργάτρια στην Εθνική Ασφάλεια και στη Διεθνή Πολιτική του International “Policy at the Center for American Progress”.

ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ:
1. http://www.uscirf.gov/
2. http://genderrightsandreligion.csrc.asu.edu/people/elizabeth-prodromou

Ανώνυμος είπε...

«Πήγα στο γραφείο του Πατριάρχη και ευθαρσώς τον ρώτησα αν ισχύουν αυτά για τα οποία τον κατηγορούν. Μου απήντησε, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι δεν ευσταθούν και ότι δεν προδίδει και δεν παραδίδει τίποτε από την Ορθόδοξο Εκκλησία και Πίστη μας».


Αυτή την απάντηση του μητροπολίτη Φλωρίνης κ. Θεοκλήτου δεν την βλέπουν οι κατήγοροι του μητροπολίτη;

Ανώνυμος είπε...

Γνωστός αντιοικουμενιστής ο μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος και δεν έχει ανάγκη υπεράσπισης.

Ανώνυμος είπε...

Ο 15ος κανόνας δεν δίνει το δικαίωμα διακοπής μνημοσύνου όταν ο Επίσκοπος δεν αγωνίζεται με τον τρόπο που ο κάθε πρεσβύτερος θέλει, αλλά ΜΟΝΟ όταν ο Επίσκοπος κηρύσσει αίρεση συνειδητά και απροκάλυπτα («γυμνή τη κεφαλή») ενώπιον του λαού («επ’ εκκλησίαις»). Πού και πότε ο μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος κήρυξε «δημοσίᾳ... καὶ γυμνῇ τῇ κεφαλῇ ἐπ᾿ ἐκκλησίας» «αἱρεσίν τινα, παρὰ τῶν ἁγίων Συνόδων ἢ Πατέρων κατεγνωσμένην»;....

Ανώνυμος είπε...

Πού είναι ο φανατικός κατήγορος του μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητου ο ανώνυμος "Αντιοικουμενιστής" *8:16 π.μ.* και άλλοι φανατικοί κατήγοροι και συκοφάντες του, όταν ρωτάνε πολλές φορές σχολιαστές ποιά αιρετική δήλωση του μητροπολίτη Φλωρίνης έχει να παρουσιάσει κανείς;

Στην πιο πάνω ερώτηση του "Ετέρου Αντιοικουμενιστή" δεν απάντησε ο "Αντιοικουμενιστής".

Ανώνυμος είπε...

Σωστότατος ο σχολιαστής 4:01 μ.μ. και τον ευχαριστούμε!

Το βλέπουν αυτό ορισμένοι εμπαθείς κατήγοροι και οι άλλοι κατήγοροι του μητροπολίτη Θεόκλητου;

Ανώνυμος είπε...

Ο ανώνυμος "αντιοικουμενιστής" βιάστηκε να φύγει απο τη συζήτηση διότι δεν έχει να πει τίποτα ουσιαστικό που να δικαιολογεϊ τις παθιασμένες εκφράσεις του για τον μητροπολίτη κ. Θεόκλητο.

Ανώνυμος είπε...

Ο μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος είναι ορθόδοξος.

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Κερμενιώτης δεν ονόμασε ποτέ τον μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητο αιρετικό. Όσο πολύ πολύ και να το ζορίσουμε το άρθρο του, αυτό δεν το είπε για τον μητροπολίτη Φλωρίνης.

Ανώνυμος είπε...

Πότε ο μητροπολίτης Φλωρίνης είπε κάτι το αιρετικό;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Ο "αντιοικουμενιστής" προκάλεσε χωρίς λόγο και τις άρπαξε όπως του άξιζε...

Ανώνυμος είπε...

Καλός ο κ. Κερμενιώτης αλλά δεν είναι σωστές όλες οι απόψεις του για τον μητροπολίτη. Κάπου τον παρεξηγεί αρκετά θα έλεγα.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στον κ.Κερμενιώτη για την επιχειρηματολογία του.
Δυστυχώς για μία ακόμη φορά ο μητροπολίτης Θεόκλητος μας απογοήτευσε.

Ανώνυμος είπε...

είτε το θέλομε είτε δεν το θέλουμε, ο μητροπολίτης Θεόκλητος πέφτει από το ένα ολίσθημα στο άλλο, από την μια αμαρτία στην άλλη και συναγωνίζεται τον Άνθιμο !

Γεράσιμος

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστούμε κ. Κερμενιωτη,
Πολύ ενημερωτικός!

Ανώνυμος είπε...

Καμία σχέση ο μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος με τον Άνθιμο. Μάλλον στραβισμό έχει ο Γεράσιμος και αρρώστια μνήμης και δεν θυμάται τί είπε και τί έκανε ο Άνθιμος... Ή έχει πάθος με τον καλό μητροπολίτη Φλωρίνης.

Ανώνυμος είπε...

Του μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητου δεν πρέπει να αμφισβητείται η ορθοδοξία του.
Είναι γνωστή σε όλους μας.

Ανώνυμος είπε...

Ο Φλωρίνης Θεόκλητος δεν διώκει κανένα χωρίς λόγο και άδικα. Προσπαθεί να επαναφέρει τη μητρόπολη του στην κανονική τάξη με τη μνημόνευση του ορθόδοξου επισκόπου της.

Ρ.

Ανώνυμος είπε...

Οι ιερείς που έκοψαν την μνημόνευση του επισκόπου τους δεν το κάνουν για πλάκα επειδή τους αρέσουν οι διώξεις και τα τελεσίγραφα διακοπής μισθοδοσίας.

Μνημόνευση αρχιεπισκόπων που διδάσκουν αιρέσεις,
Έπαινοι σε αρχιεπισκόπους και επισκόπους που διδάσκουν αιρέσεις,
Προώθηση συνόδων με πορίσματα αντιθέτων της ιεράς παράδοσης ως αγίες
Όλα αυτά είναι προώθηση και διδασκαλία της αίρεσης.

Ο πραγματικά ορθόδοξος και καλοκάγαθος επίσκοπος σε μια τέτοια περίπτωση διακοπής μνημοσύνου συνέρχεται δεν αρχίζει τις διώξεις και τα τελεσίγραφα.

Ο καθείς χαρακτηρίζεται από τις πράξεις του.

Ανώνυμος είπε...

Ανεπιτυχής η προσπάθεια σου ανώνυμε 1:32πμ να δικαιολογήσεις την αδικαιολόγητη διακοπή της μνημόνευσης του ορθόδοξου μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητου.

Αυτά που γράφεις είναι έωλα δικά σου παρατραβηγμένα συμπεράσματα.

Αν θέλεις να λες το δίκαιο θα πρέπει να παραδεχθείς πώς καμία αίρεση δεν προωθείται στη μητρόπολη Φλωρίνης.

Ασχολήσου με τους οικουμενιστές αν θέλεις να κάνεις τον παλληκαρά και άφησε τις παλληκαριές στον καλοκάγαθο και ορθόδοξο μητροπολίτη Φλωρίνης. Δεν γίνεσαι έτσι παλλικάρι!


Ανώνυμος είπε...

Μνημόνευση αρχιεπισκόπων που διδάσκουν αιρέσεις ως ορθοτομούντες τον λόγο της αληθείας!!!!!,
Έπαινοι σε αρχιεπισκόπους και επισκόπους που διδάσκουν αιρέσεις ,
Προώθηση συνόδων με πορίσματα αντιθέτων της ιεράς παράδοσης ως αγίες!!!!!!!!!
Όλα αυτά είναι σαφέστατες πράξεις προώθησης και διδασκαλίας της αίρεσης.


Αν είναι ορθόδοξος και καλοκάγαθος κάποιος μητροπολίτης συνέρχεται δεν στέλνει τελεσίγραφα διώξεων σε όσους αντιδρούν στην εξάπλωση της αίρεσης.
Κοινή λογική.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 1:32 π.μ. άφησε τις εξυπνάδες και γίνε πιο μυαλωμένος. Δεν περνούν αυτά παρά μόνο σε λίγους που δεν προσέχουν όσο πρέπει, με ποιόν καλοκάγαθο μητροπολίτη τα βάζουν και την μεγάλη διαφορά του απο τους οικουμενιστές μητροπολίτες.

Ανώνυμος είπε...

Απο τις πράξεις του αν κρίνουμε τον μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητο θα καταλήξουμε ότι είναι ορθόδοξος.

Δεν κήρυξε οικουμενισμό.
Κηρύττει εδώ και χρόνια ορθόδοξα.
Δεν συμπροσευχήθηκε με αιρετικούς.
Δεν ονόμασε τις αιρέσεις σαν Εκκλησίες.

Είναι ορθόδοξος.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 6:08 μ.μ. μην επαναλαμβάνεις τα ίδια.

Αυτά που γράφεις είναι έωλα δικά σου παρατραβηγμένα συμπεράσματα.

Δεν είναι διώξεις όπως αυθαίρετα τις ονομάζεις. Είναι προσπάθεια να επαναφέρει την μητρόπολη στην κανονική της τροχιά με την μνημόνευση του ορθόδοξου μητροπολίτη της.

Ασχολήσου με τους οικουμενιστές αν θέλεις να κάνεις τον παλληκαρά.

Ανώνυμος είπε...

Η κοινή λογική λέει ότι ο μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητος είναι καλοκάγαθος και ορθόδοξος μητροπολίτης.

Ανώνυμος είπε...

Η διακοπή του μνημοσύνου αιρετιζόντων πατριαρχών είναι προαιρετική πράξη ανώνυμε 6:08 μ.μ. Δεν σου τα έμαθες καλά και με τόση άγνοια προσπαθείς να κατακρίνεις τον ορθόδοξο μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητο. Δεν περνάει η άγνοια σου.

Ανώνυμος είπε...

Μιλώ πάντα γενικά,
Το γεγονός ότι υπάρχουν ο χειρότεροι δεν αναιρεί συγκεκριμένες ενέργειες.

Ένας που Δημόσια ομολογεί πως εκείνος που διδάσκει εδώ και δεκαετίες οικουμενιστικες πλάνες ορθοτομει τον λόγο της αληθειας και μάλιστα είναι και συκοφάντες αυτοί που τον κατηγορούν!!!!!!!!!!!!

Ενας που έχει επαινέσει ανθρώπους οι οποίοι σαφέστατα υποστηρίζουν έναν οικουμενιστή, προωθούν τις οικουμενιστικες πλανες και είναι ανθρωποι του πλανεμένου οικουμενιστη.

Ένας που προωθεί μια σύναξη οικουμενιστικων πορισμάτων ως αγία σύνοδο !!!!!!!!!!

Ένας που οχι μόνο δε συνέρχεται αλλά αρχίζει τις διώξεις και τα τελεσίγραφα διακοπής μισθοδοσίας σε όσους αντιδρούν στην οικουμενιστικη πλάνη και τον καλούν να διορθώσει την πορεία.

Ένας που κάνει τα παραπάνω και προωθείται η αίρεση του οικουμενισμού με ποια λογική να χαρακτηρίζεται ως παραδοσιακος ορθόδοξος και καλοκάγαθος ; οι ενέργειες δείχνουν ποια πλευρά έχει επιλέξει να ακολουθήσει...

Το γεγονός ότι υπάρχουν χειρότεροι δεν αποτελεί πιστοποιητικό παραδοσιακού ορθοδόξου.

Ο καθένας χαρακτηρίζεται από τις πράξεις του.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 8:19 μμ δεν γίνεσαι παλλικαράς κατηγορώντας τον καλοκάγαθο και ορθόδοξο μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητο. Αν θέλεις να προσφέρεις κάτι, βάλτα με τους οικουμενιστές ιερωμένους και λαϊκούς για να δούμε πόσο παλλικάρι είσαι. Αν το κάνεις αυτό μάλιστα και επώνυμα τότε θα είσαι περισσότερο παλλικάρι.

Με το να βγάζεις δικά σου παρατραβηγμένα συμπεράσματα για τον γνωστό αντιοικουμενιστή μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητο δεν γίνεσαι στο παραμικρό παλλικάρι. Αυτοί που ασχολούνται συνέχεια και με μαύρο πάθος με τον μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητο και αφήνουν τόσους και τόσους οικουμενιστές ασχολίαστους, το μόνο κάνουν είναι να δείχνουν την μεγάλη τους εμπάθεια και τίποτα άλλο.

Κάποιος αντιοικουμενιστής

Ανώνυμος είπε...

Και μια και μίλησες για τις πράξεις του καθενός, σου ξανσμεταφέρω χθεσινό σχόλιο που ίσως δεν είδες.

Απο τις πράξεις του αν κρίνουμε τον μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητο θα καταλήξουμε ότι είναι ορθόδοξος.

Δεν κήρυξε οικουμενισμό.
Κηρύττει εδώ και χρόνια ορθόδοξα.
Δεν συμπροσευχήθηκε με αιρετικούς.
Δεν ονόμασε τις αιρέσεις σαν Εκκλησίες.

Είναι ορθόδοξος.

Και προσθέτω.
Αν θέλετε να κάνετε κάτι καλό, βρείτε και ασχοληθείτε με τους οικουμενιστές.

Κάποιος αντιοικουμενιστής

Ανώνυμος είπε...

Ο μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητος είναι και παραδοσιακός και καλοκάγαθος και ορθόδοξος.

Ανώνυμος είπε...

Μιλω πάντα γενικά.

Σε καθε περίπτωση το γεγονός ότι υπάρχουν χειρότεροι δεν αποτελεί συγχωροχάρτι. Ίσα και ίσα που αφήνει τελειως αδικαιολόγητους αυτούς που δε ψελλίζουν άχνα μπροστά σε καραφανερους καραοικουμενιστες.

Δε με ενδιαφέρει τι πιστεύει μέσα του ο καθένας μιλω για την δημόσια στάση του η οποία αυτή αποτελεί ομολογία του τι θεωρεί σωστό και τι λάθος. Τα υπόλοιπα ας τα βρει ο καθένας με τον εαυτό του, μιλω για την δημόσια στάση του.

Αν κάποιος δημοσίως ομολογεί ότι ένας γνωστος οικουμενιστης επίσκοπος ορθοτομει τον λόγο της αληθείας αυτή τη στιγμή κηρύττει την αυτή αίρεση. Σαφέστατο.

Όποιος θεωρει ότι ενας οικουμενιστης συκοφαντείται και εξακολουθει να θεωρεί ότι ορθοτομει τον λόγο της αληθείας κοντρα με αυτούς που μιλούν για οικουμενισμο τι στιγμή αυτή ξαναδηλώνει δημοσίως ότι συμφωνεί με τον οικουμενιστή και διαφωνεί με τους αντιδροντες στον οικουμενιστή τους οποίους μάλιστα θεωρεί ότι τον συκοφαντούν. Σαφέστατη επιλογή με ποιους συντάσσεται και ποιους θεωρεί σωστούς.

Όποιος επαινεί ανθρώπους ενός αρχιοικομενιστη και ταυτόχρονα διώκει αυτούς που αντιδρούν σε συγκεκριμένες επιλογές και ζητούν αλλαγή πορείας μακρια από τον οικουμενισμο σαφέστατα προωθεί τον οικουμενισμό.

Όποιος θεωρεί ως αγία , την αποκαλεί αγία και μεγάλη , και αποδέχεται μια σύνοδο που αποκαλεί τις αιρέσεις εκκλησίες είναι σαφές ότι συμφωνεί και αυτος με το να ονομάζονται οι αιρέσεις εκκλησίες.

Ενας ορθόδοξος καλοκάγαθος αν του μίλησεις συνέρχεται δε αρχίζει την υπεράσπιση οικουμενιστων και τα τλεσιγραφα διωξεων σε αυτός που αντιδρουν.

Απλή κοινή λογική.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 11:52 μ.μ. έχεις εμμονές και μεγάλο ψυχολογικό πρόβλημα με τον ορθόδοξο μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητο για να έρχεσαι και να ξανάρχεσαι εδώ για να τον κατηγορήσεις και να γράφεις συνέχεια τις παρατραβηγμένες απόψεις σου.

Όσο και να χτυπιέσαι με παρατραβηγμένες απόψεις δεν μπορείς να κάνεις τον μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητο απο ορθόδοξο σε αιρετικό.

Το σχόλιο 14 Αυγ.9:34 πμ. φτάνει να πείσει κάθε άνθρωπο που δεν έχει πάθος για την ορθοδοξία του μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητου.

Ασχολήσου με τους οικουμενιστές αν δεν θέλεις να κάνεις κάτι καλό και άφησε ήσυχο τον μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητο που δεν κήρυξε οικουμενισμό και είναι αντιοικουμενιστής. Υπάρχουν τόσοι οικουμενιστές για να ασχοληθείς αν θέλεις να φανερώσεις ότι είσαι αντιοικουμενιστής.

Το μόνο που καταφέρνεις τώρα είναι να φανερώνεις το πάθος σου για τον ορθόδοξο μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητο.

Ανώνυμος είπε...

Ξέχασα να σου γράψω πώς η απλή κοινή λογική λέει αυτό που λέει το σχόλιο 14 Αυγ. 9:34πμ

Απλή κοινή λογική χωρίς παρατραβηγμένα συμπεράσματα.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ μιλώ γενικά αγαπητέ, αλλά δυστυχώς θες να δεις τι σου γράφουν. Θα μπορούσες να ξεκολλήσεις και να δεις τι σου γράφουν.

Ποιος επαναλαμβάνει μονότονες φράσεις και βγάζει συνθήματα φαίνεται. Απλα να σε ενημερώσω πως δεν προσφέρεις τίποτα αγαπητέ.

Μιλώ πάντα γενικά αγαπητέ,
Αναφέρω ενέργειες του οποιουδήποτε οι οποίες δείχνουν τι έχει αποφασίσει να υπηρετήσει, οικουμενισμό ή ορθοδοξία. Τελεία και παύλα.


Έχετε μύγες αγαπητέ; μυγιάζεσται; Να δείτε τι φταίει εγώ είμαι πλήρως αναρμόδιος τις μύγες του καθενός και δεν με ενδιαφέρουν .

Ανώνυμος είπε...

Διορθωμένο
Εγώ μιλώ γενικά αγαπητέ, αλλά δυστυχώς ΔΕ θες να δεις τι σου γράφουν. Θα μπορούσες να ξεκολλήσεις και να δεις τι σου γράφουν.

Ποιος επαναλαμβάνει μονότονες φράσεις και βγάζει συνθήματα φαίνεται. Απλα να σε ενημερώσω πως δεν προσφέρεις τίποτα αγαπητέ.

Μιλώ πάντα γενικά αγαπητέ,
Αναφέρω ενέργειες του οποιουδήποτε οι οποίες δείχνουν τι έχει αποφασίσει να υπηρετήσει, οικουμενισμό ή ορθοδοξία. Τελεία και παύλα.


Έχετε μύγες αγαπητέ; μυγιάζεσται; Να δείτε τι φταίει εγώ είμαι πλήρως αναρμόδιος για τις μύγες του καθενός και δεν με ενδιαφέρουν .

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 11:34 μ.μ. που κατηγορείς τον μητροπολίτη Θεόκλητο εσύ είσαι αυτός που επαναλαμβάνει μονότονες φράσεις και βγάζει συνθήματα και προσπαθείς με παρατραβηγμένα συμπεράσματα να κάνεις την μέρα νύχτα.

Δεν μπορεί να κάνεις πώς δεν βλέπεις ότι απο τις πράξεις του αν κρίνουμε τον μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητο θα καταλήξουμε ότι είναι ορθόδοξος.

Δεν κήρυξε οικουμενισμό.
Κηρύττει εδώ και χρόνια ορθόδοξα.
Δεν συμπροσευχήθηκε με αιρετικούς.
Δεν ονόμασε τις αιρέσεις σαν Εκκλησίες.

Είναι ορθόδοξος.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε Όσο και να χτυπιέσαι με παρατραβηγμένες απόψεις δεν μπορείς να κάνεις τον μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητο απο ορθόδοξο σε αιρετικό.

Δεν μυγιάζομαι αλλά έρχεσαι εδώ συνέχεια που το θέμα μας είναι ο μητροπολίτης Θεόκλητος. Αν ήταν γενικό το θέμα θα έλεγα εντάξει. Τώρα με παρατραβηγμένες απόψεις δεν μπορείς να μας πείσεις για τίποτα άλλο, εκτός από το πάθος που έχεις για τον μητροπολίτη Φλωρίνης.

Ανώνυμος είπε...

Αν θέλεις να γίνεις παλικάρι βάλτα με τους οικουμενιστές, όχι με τον καλοκάγαθο μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητο.

Ανώνυμος είπε...

Ενας που Δημόσια ομολογεί πως εκείνος που διδάσκει εδώ και δεκαετίες οικουμενιστικες πλάνες ορθοτομει τον λόγο της αληθειας και μάλιστα είναι και συκοφάντες αυτοί που τον κατηγορούν!!!!!!!!!!!!

Ενας που έχει επαινέσει ανθρώπους οι οποίοι σαφέστατα υποστηρίζουν έναν οικουμενιστή, προωθούν τις οικουμενιστικες πλανες και είναι ανθρωποι του πλανεμένου οικουμενιστη.

Ένας που προωθεί μια σύναξη οικουμενιστικων πορισμάτων ως αγία σύνοδο !!!!!!!!!!

Ένας που οχι μόνο δε συνέρχεται αλλά αρχίζει τις διώξεις και τα τελεσίγραφα διακοπής μισθοδοσίας σε όσους αντιδρούν στην οικουμενιστικη πλάνη και τον καλούν να διορθώσει την πορεία.

Ένας που κάνει τα παραπάνω και προωθείται η αίρεση του οικουμενισμού με ποια λογική να χαρακτηρίζεται ως παραδοσιακος ορθόδοξος και καλοκάγαθος ; οι ενέργειες δείχνουν ποια πλευρά έχει επιλέξει να ακολουθήσει...

Το γεγονός ότι υπάρχουν χειρότεροι δεν αποτελεί πιστοποιητικό παραδοσιακού ορθοδόξου.

Ο καθένας χαρακτηρίζεται από τις πράξεις του.
Ορθόδοξοι αντιοικουμενιστες που προωθούν οικουμενισμο και καλοκαγαθοι επιλεκτικά απεναντι σε οικουμενιστές αλλα με τελεσίγραφα διακοπής μισθοδοσίας στους πραγματικούς αντιοικουμενιστές ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!

Ανώνυμος είπε...

Ανεπιτυχής η προσπάθεια σου ανώνυμε 4:57πμ να δικαιολογήσεις την αδικαιολόγητη διακοπή της μνημόνευσης του ορθόδοξου μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητου.

Αυτά που γράφεις είναι έωλα δικά σου παρατραβηγμένα συμπεράσματα.

Αν θέλεις να λες το δίκαιο θα πρέπει να παραδεχθείς πώς καμία αίρεση δεν προωθείται στη μητρόπολη Φλωρίνης.

Δεν είναι διωγμός η προσπάθεια επαναφοράς της μητρόπολης του στην κανονική τάξη με τη μνημόνευση του ορθόδοξου επισκόπου της.

Κατα τα άλλα μπορεί και ένας αντιοικουμενιστής μητροπολίτης σαν τον Φλωρίνης Θεόκλητο να νομίζει έναν αιρετικό απο καλοκαγαθία ή απο συμβούλους του, σαν ορθόδοξο ή καλό.

Ένας ένας αντιοικουμενιστής μητροπολίτης σαν τον Φλωρίνης Θεόκλητο όσο και αν χτυπιέσαι κάθε μέρα, οικουμενιστής ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com