30 Ιουλ 2017

Ποιος θα τους μαζέψει; O ηγούμενος της Ι. Μονής Παναχράντου Άνδρου, Ευδόκιμος, μαγείρεψε σε εκπομπή της Μενεγάκη.

Αποτέλεσμα εικόνας για Ποιος θα τους μαζέψει; O ηγούμενος της Ι. Μονής Παναχράντου Άνδρου, Ευδόκιμος, μαγείρεψε σε εκπομπή της Μενεγάκη.
«....Και βέβαια δεν είναι επιλήψιμο να διαλαμβάνονται σε γαστρονομικά βιβλία και περιοδικά οι συνταγές παρασκευής φαγητών και λοιπών τερψιλαρυγγίων, όμως η παρουσία μοναχών σε κοσμικά κέντρα (και τηλεοπτικές εκπομπές) προς επίδειξη αυτοπροσώπως της μαγειρικής τους μαεστρίας απάδει, προς το πνεύμα και την ασκητικότητα της Ορθόδοξης παράδοσης.....» (εδώ)
Η σχιζοφρένεια της ελληνικής κουλτούρας
Χαμός στην Ανδρο για τα μαγειρέματα της Μενεγάκη και του Ευδόκιμου
Δημήτρης Δανίκας 30/07/2017
Η σχιζοφρένεια της ελληνικής κουλτούρας αποτυπώθηκε χθες το βράδυ με τον καλύτερο τρόπο σε μία άτυπη μονομαχία που έδωσαν στη Χώρα της Άνδρου η Ελένη Μενεγάκη και ο Σταμάτης Κραουνάκης. Με λίγα μόνο μέτρα διαφορά η διάσημη παρουσιάστρια και ο συνθέτης παρουσίασαν τη δική τους πρόταση διασκέδασης:
Από τη μία η Μενεγάκη μαγείρεψε μακαρονάδες και σκορδαλιά στην κεντρική πλατεία της Χώρας στην Άνδρο μαζί με τον ηγούμενο της Μονής Παναχράντου, Ευδόκιμο.
Η κ. Μενεγάκη μαζί με τον ηγούμενο Ευδόκιμο ξεκίνησαν από τις 8 να μαγειρεύουν μακαρονάδες και σκορδαλιά στη μεγάλη πλατεία, όπου η παρουσία κόσμου δεν είχε προηγούμενο. 9 στις 10 ήταν γυναίκες και οι περισσότερες άνω των 50 ετών, πολλές είχαν φτάσει στο σημείο με πούλμαν από διάφορα σημεία του νησιού. Όταν ο ηγούμενος φώναξε στο μικρόφωνο ότι έχει ετοιμάσει μακαρόνια για 3.200 άτομα, το κοινό ξέσπασε σε ουρανομήκεις κραυγές και χειροκροτήματα. Ο Ευδόκιμος εκτός από το να μαγειρέψει, φρόντισε να πουλήσει και τα βιβλία του με τις συνταγές του...
Χαμός στην Ανδρο για τα μαγειρέματα της Μενεγάκη και του Ευδόκιμου
Δείτε και:

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μεχρι και οι ηγουμενοι την κοιλια σκεφτονται παρα την πιστη ελεος.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com