4 Ιουλ 2017

Ο Σεβ. Ύδρας απεφάσισεν αντί της Ιεραρχίας!

Αποτέλεσμα εικόνας για ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΥΔΡΑΣ
«Εξέλιπον δυνατοί εν  Ισραήλ, έως ου ανέστη Δεββώρα» (Κρ. 5,7). Ο στίχος αυτός ήτο προφητεία, η οποία έμελε να εκπληρωθή κατά την παρούσαν συνεδρίασιν της Ιεραρχίας… Σχεδόν 80 Μητροπολίται (!) επειθάρχησαν εις την βουλήν «Δεββώρας»! Με εισήγησιν του Αρχιεπισκόπου και Σεβ. Ύδρας, «καθ᾽ υπαγόρευσιν» του κ. Γιαγκάζογλου και άνευ πραγματικής αποφάσεως της Ιεραρχίας προχωρούν τα νέα συγκρητιστικά θρησκευτικά.
Α) Άνευ ψήφου! Παρέστησαν, δια να ενημερωθούν και όχι δια να αποφασίσουν, ως είπαν, δηλαδή παρέστησαν, δια να τους επιβληθή μία συγκεκριμένη άποψις! Δια να τηλε-κατευθύνωνται! Έπαψε να αποτελή η συνεδρίασις της Ιεραρχίας το κυρίαρχον σώμα; Εκεί κυρίως ευρίσκεται και η αιτία, δια ποίον λόγον δεν τους υπολογίζει κανείς εις την κοινωνίαν. Εις κανένα ζήτημα δεν λαμβάνουν πραγματικήν θέσιν είτε λέγεται σύμφωνον ομοφυλοφίλων, είτε ισλαμικόν τέμενος κ.λπ.

Β) Επιβολή «Αριστίνδην Συνόδου»! Ο Σεβ. Ύδρας είπεν εις την εισήγησίν του «δεν είναι δυνατόν να διαπραγματευόμεθα 80 άνθρωποι -έστω άγιοι- σε κοινή συνεδρίαση, χωρίς να γνωρίζουμε σε βάθος το επιστημονικό και ιστορικό του θέματος και να γινόμαστε όργανα ομάδων και συντεχνιακών συμφερόντων». Ο Σεβ. Ύδρας γνωρίζει εις βάθος την επιστήμην της ποιμαντικής; της διοικήσεως; Συνεχίζει όμως να διωποιμαίνει… Υπάρχει μεγαλύτερος φασισμός από το να ισχυρίζεσαι ότι θα αποφασίσης εσύ με κάποιους ειδήμονας; «Κυβέρνησιν Παπαδήμου» – διορισμένων τεχνοκρατών, θα καθιερώσωμεν εις την Εκκλησίαν; «Τότε ποίος τους χρειάζετε» λέγουν ακόμη και διανοούμενοι; Διότι όταν απαξιώνης τους συνομιλητάς σου, απαξιώνεις τον εαυτόν σου… Ας αποφασίζη ο κ. Γιαγκάζογλου και η «μυστική» λέσχη Περγάμου-Μεσογαίας-Μεσσηνίας-Ύδρας-Αθηνών κ.λπ.!
Γ) Είναι «έγκυρον» υπό τας ανωτέρω προϋποθέσεις οποιοδήποτε ανακοινωθέν;

Ορθόδοξος Τύπος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΑΝ Ο ΥΔΡΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΟΔΟΝ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗ.....

ΤΑ ΝΕΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΟΛΟΓΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΑΠΩΛΕΙΑ.

ΑΥΤΑ ΠΑΡΑΛΑΒΑΜΕ ΑΥΤΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΓΕΝΝΙΑ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΩΝ....

ΕΥΧΕΣ.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com