9 Ιουλ 2017

Διδυμοτείχου Δαμασκηνός: ''Με πρόσχημα να βελτιώσουμε το μάθημα των Θρησκευτικών, θέλουμε να το αποχρωματίσουμε..''


Αποτέλεσμα εικόνας για Διδυμοτείχου Δαμασκηνός

Διδυμοτείχου: ''Σήμερα ξεπουλάμε τον Χριστό όπως και με τα Θρησκευτικά''
Για την romfea.gr | Αθανάσιος Θανόπουλος
Με αφορμή το Μνημόσυνο της εξαδέλφης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνού τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 9 Ιουλίου η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού.
Στην Θεία Λειτουργία τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ. Ιωαννίκιος Κουλιανόπουλος, ο Προϊστάμενος του Αγίου Παύλου Ψαρρών Αρχιμ. Φιλόθεος Ορφανουδάκης, τον Πρωτοπρ. Νικόλαο Καρπαθάκη και τον Αρχιμ. Χριστόδουλο Κλαδίτη.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος ανέλυσε την σημερινή Ευαγγελική Περικοπή με την θεραπεία των δαιμονισμένων των Γεργεσηνών.
Το πρώτο σημείο στο οποίο στάθηκε ο Σεβασμιώτατος είναι ότι τα δαιμόνια αναγνωρίζουν την Θεότητα του Κυρίου, το δεύτερο ότι οι άνθρωποι των Γεργεσηνών έκαναν μία παρανομία, δηλαδή εξέτρεφαν χοίρους για το εμπόριο, καθώς έτσι είχαν αυξημένα κέρδη και το τρίτο σημείο είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί έδιωξαν τον Κύριο καθώς δεν τον ήθελαν κοντά τους.
''Οι άνθρωποι των Γεργεσηνών ξεπούλησαν τον Χριστό για μια αγέλη χοίρων. Μήπως αυτό κάνουμε κι εμείς σήμερα; Μήπως κι εμείς με τον τρόπο μας δεν θέλουμε να περιθωριοποιήσουμε και να απομακρύνομε τον Χριστό από την ζωή μας; Άλλοτε με το πρόσχημα να βελτιώσουμε το μάθημα των Θρησκευτικών, θέλουμε να το αποχρωματίσουμε, να μην μιλάει μόνο για τον Χριστό αλλά να μιλάει και για τον βούδα και για τον Μωάμεθ'' ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.
Σε άλλο σημείο ο κ. Δαμασκηνός τόνισε: ''Στο μάθημα των Θρησκευτικών πρέπει να μάθουμε για τον Χριστό και την εν Χριστώ πορεία. Μήπως το ίδιο δεν θέλουμε να κάνουμε καθώς θέλουμε να απαλείψουμε από το Σύνταγμα την επίκληση εις το όνομα της Αγίας Τριάδος; Μήπως το ίδιο δεν θέλουμε να κάνουμε με μία σειρά νομοθετήματα ώστε η πίστη στο Χριστό να μπει στο περιθώριο; Κι όλα αυτά γιατί; Για το κέρδος, ο ίδιος ο Χριστός ξεπουλιέται για το κέρδος. Για όλα αυτά τα συμφέροντα της Παγκοσμιοποίησης στη σύγχρονη εποχή είμεθα έτοιμοι να προδώσουμε ακόμα και την πίστη μας.''
''Με την χάρη του Θεού τα τελευταία 8 χρόνια διακονώ στην ακριτική Μητρόπολη Διδυμοτείχου. Είναι εκεί που συναντώνται δύο θρησκείες, ο Χριστιανισμός και ο Μουσουλμανισμός, εκεί λοιπόν θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι προσπαθούμε να κρατήσουμε τον Χριστό κοντά μας. Προσπαθούμε να κρατηθούμε από τον Χριστό διότι η παρουσία του Χριστού στη ζωή μας είναι ελπίδα, είναι παρηγοριά, είναι δύναμη'' συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου.
Κλείνοντας ο κ. Δαμασκηνός υπογράμμισε: ''Υπάρχουν δυσκολίες αλλά οι Χριστιανοί μας εκεί κρατάνε ακόμα τον Χριστό για ελπίδα στην ζωή τους. Αυτό το μήνυμα θέλω να σας μεταφέρω από την Θράκη. Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι θυσίας, προσφοράς, άνθρωποι οι οποίοι δεν θέλουν να θυσιάσουν την πίστη τους στον Χριστό για τα συμφέροντα, ούτε για τα εφήμερα αγαθά που επαγγέλεται η Παγκοσμιοποίηση. Κρατείστε τον Χριστό στη ζωή σας κι Εκείνος θα μας δώσει την δύναμη να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες''
Από την πλευρά του ο Προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ. Ιωαννίκιος Κουλιανόπουλος ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνό για την παρουσία του και του ευχήθηκε ο Θεός να του δίνει δύναμη να συνεχίζει το έργο του στην ακριτική Μητρόπολη της Θράκης.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους εφημερίους του Ναού και υπογράμμισε: ''Να προσεύχεστε για εμάς, έχουμε ανάγκη ο ένας από την προσευχή του άλλου και όλοι μαζί να δώσουμε ελπίδα στο λαό. Να προσεύχεστε για την Θράκη και για τους Χριστιανούς που βρίσκονται εκεί και δίνουν τον αγώνα τους''

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οχι μονον με την εφαμαρτη ζωη μας ,αλλα κατ εχοχην με την παναιρεσι του οικουμενισμου διωχνουμε το Χριστο ,οχι μονον απο την ζωη μας αλλα και απο τον κοσμο ολοκληρο αφου ανταλασουμε την Ορθοδοξια με τα σκυβαλα του ανθρωπινου κατασκευασματος την παναιρεσι του οικουμενισμου.
Θα χρειαστει να ξανασταυρωθει ο Χριστος για να σωθει ο κοσμος,αλλα ο Χριστος σταυρωθηκε μια φορα για παντα,την αλλη φορα που θα ερθει ,θα ερθει για να κρινει τον κοσμο και κτ εξοχην οσους εισαγουν αιρεσεις στο σωμα της Εκκλησιας και υποσκαπτουν τα θεμελια της Εκκλησιας Του,και δεν προκειται να τους σωσουν οσες καθαιρεσεις κληρικων ,αφορισμους λαικων ,τυπου Νικολαου Σωτηροπουλου,καν εξαπολυουν εναντιον οσων υπερασπιζοντε την απαξ παραδοθησα τοις Αγιοις πιστι,μαλλον δε επιβαρυνουν ακομη περσσοτερο τη θεσι τους ενωπιον του Αδεκαστου Κριτου.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com