1 Ιουλ 2017

Σχόλιο για την παρέμβαση του Μεσογαίας Νικολάου στην έκτακτη Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας για τα Θρησκευτικά 27.6.2017


Αποτέλεσμα εικόνας για Μεσογαίας Νικόλαος

Σχόλιο για την παρέμβαση του Μεσογαίας Νικολάου στην έκτακτη Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας για τα Θρησκευτικά 27.6.2017
" Ἄρα τὸ νέο ΜτΘ σχεδιάζεται ἀπὸ θεολόγους ποὺ ἀγνόησαν τὴν Ἱερὰ Σύνοδο, πολεμεῖται ἀπὸ θεολόγους ποὺ θέλουν νὰ τὴν χειραγωγήσουν", σύμφωνα με τη συλλογιστική του αγίου Μεσογαίας.
Στο ίδιο σακκί η συντριπτική πλειοψηφία των εν Ελλάδι θεολόγων και οι υπονομευτές και διασπαστές του ΚΑΙΡΟΥ, οι εμπνευστές του φρικαλέου ΝΠΣ, κατά το μέλος της τριμελούς εξ αρχιερέων επιτροπής που διαπραγματεύθηκε, ηττώμενη πανηγυρικώς, το όλο ζήτημα. Όσοι με ομολογιακό σθένος και αξιοσημείωτη και αξιέπαινη συνέπεια αγωνίζονται για την αποτροπή της μεταλλάξεως του χαρακτήρα του μαθήματος και την αποφυγή της απο-ορθοδοξοποιήσεώς του, επιδιώκουν τη χειραγώγηση της Ιεράς Συνόδου, επί τη βάσει των υπό του κ.Νικολάου γραφέντων.

Μα η λεγόμενη ΔΙΣ (πόσες φορές άραγε αυτή συνέρχεται σε συνεδρίαση μηνιαίως επί τη βάσει των όσων διαλαμβάνει ο σχετικός κανονισμός λειτουργίας της;;;) εδώ και πολλά έτη χειραγωγείται από την αρχή της δειλίας, της σκοπιμοτητας και του συμβιβασμού οπότε δεν υπάρχει περιθώριο για άλλου τύπου χειραγώγηση.
Η εν θέματι δήλωση συνιστά προσβολή της συντριπτικής πλειοψηφίας των εν Ελλάδι θεολόγων, το φρόνημα και τη θέληση των οποίων διερμηνεύει η ΠΕΘ. Η άμεση απάντηση από την πλευρά των εκπροσώπων του θεολογικού κόσμου αποτελεί πλέον μονόδρομο στην προκειμένη περίπτωση.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εύγε γιατρέ! Τα σχόλιά σου είναι πάντα εύστοχα και σωστά! Μακάρι να είχαν την δική σου ομολογιακή παρρησία και οι αρχιερείς.

Ανώνυμος είπε...

Ειναι αραγε ο οικουμενισμος αιρεση κ. Χατζηνικολαου;

Κωνσταντίνα Τόγια είπε...

Εμείς οι μάχιμοι θεολόγοι, που ακολουθούμε την γνήσια Πατερική Εκκλησία και τη διδασκαλία της, νιώθουμε μεγάλη απογοήτευση Σεβασμιώτατε Μεσογαίας, από τη διατύπωσή σας αυτή. Ουδέποτε σκέφθηκα ως θεολόγος να χειραγωγήσω κανέναν! Αγωνίζομαι στις επάλξεις να προστατεύσω τα παιδιά από τα δηλητήρια της ισοπεδωτικής αντίληψης για την πίστη τους, τα οποία προωθούν τα ΝΠΣ και παράλληλα να τα εμπνεύσω εις Χριστόν. Νόμιζα ότι είσασταν δίπλα στον καθη,ερινό αυτό αγώνα μας. Και εσείς και η Ιεραρχία ως πατέρες που γνωρίζου, νοιάζονται και ενδιαφέρονται για τα παιδιά τους. Με μεγάλη μου θλίψη διαπιστώνω ότι δε μας θεωρείτε παιδιά σας, αλλά αντιπάλους σας. Αντί να ενισχύετε τον αγώνα μας να κρατήσουμε την Ορθοδοξία ψηλά στις ψυχές των παιδιών, μας εκτελείτε ψυχικά με τον άδικο λόγο σας. Λυπάμαι αλλά νομίζω ότι η άποψη που εκφράσατε για όλους εμάς δείχνει ότι έχετε τόσο μεγάλη απόσταση από την κοινωνία και τις τάξεις των Ορθόδοξων θεολόγων που δεν αντιλαμβάνεστε την πραγματικότητα στις πραγματικές της διαστάσεις.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com