24 Ιουν 2017

Η Εκκλησία στη δίνη του διχασμού



Η Εκκλησία στη δίνη του διχασμού
Του Δημήτρη Ριζούλη
Ολα τα είχαμε, ξαφνικά μας προέκυψε και εκκλησιαστικός πόλεμος άνευ λόγου και αιτίας.
Ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος αποφάσισε να επιτεθεί με βαριά υπονοούμενα στον Πειραιώς Σεραφέιμ και ακολούθησε κακός χαμός.
Επιστολές, απαντήσεις, βαριές κουβέντες και εμπλοκή τρίτων προσώπων. Εδώ ο κόσμος χάνεται και ορισμένοι παίζουν παιχνίδια εντυπώσεων.
Αντί να ασχοληθεί ο Αγιος Αργολίδος με το μάθημα των Θρησκευτικών που παραδίδεται στις ορέξεις των εθνομηδενιστών και των ψευτοεκσυγχρονιστών του υπουργείου Παιδείας, είχε... καημό να συνετίσει άλλον Μητροπολίτη -υποτίθεται- για το καλό των πιστών.
Αλήθεια, Αγιοι Αρχιερείς, τους πιστούς τούς ρωτάτε ποτέ; Μιλάτε μαζί τους; Εχετε ιδέα για τα πραγματικά προβλήματά τους ή ζείτε στον κόσμο σας;

Ο Αργολίδος, λοιπόν, άναψε τη φωτιά, αλλά δυστυχώς ο ίδιος είναι αυτός που συνεχίζει να τη συντηρεί. Επομένως η υπόθεση μοιάζει πολύ περίεργη...
Αρχικώς, ο κ. Νεκτάριος σε -υποτίθεται- εμπιστευτική επιστολή, που όμως διέρρευσε και την έμαθε όλος ο κόσμος, εγκάλεσε τον Πειραιώς για τη ρητορική του και τη στάση του σε μια σειρά από ζητήματα. Κυρίως τον κατηγόρησε ως ακραίο και οπισθοδρομικό, επειδή δεν αποδέχεται τις άλλες θρησκείες και κυρίως τους παπικούς.
Ο κ. Σεραφείμ, άλλο που δεν ήθελε, του απάντησε πολύ σκληρά με μακροσκελέστατη δική του επιστολή, στην οποία του αποδίδει εμπάθεια και σκοπιμότητα.
Στη συνέχεια τοποθετήθηκε και τρίτος Μητροπολίτης (εναντίον του κ. Νεκταρίου), ενώ η συγκεκριμένη κόντρα έγινε κεντρικό θέμα συζήτησης σε όλα τα εκκλησιαστικά πηγαδάκια.
Ο Μητροπολίτης Αργολίδος, αντί να καταλάβει το σφάλμα του και την πληγή που άνοιξε δίχως λόγο, επανήλθε με νεότερη δημόσια επιστολή, ρίχνοντας κι άλλο λάδι στη φωτιά.
Τον... χορό συνέχισε ο γ.γ. της ΠΕΘ Παναγιώτης Τσαγκάρης, ο οποίος με μια ηχηρή παρέμβαση επιτέθηκε κατά μέτωπο στον Αγιο Αργολίδος και έδωσε νέα διάσταση στην κόντρα.
Μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Δεν είναι τυχαίο ότι, εκτός του Μητροπολίτη Αργολίδος, υπέρμαχοι των άκριτων αλλαγών στο μάθημα των Θρησκευτικών αλλά και εναντίον των μεθοδευμένα στοχοποιημένων “ζηλωτών” και του “ζηλωτισμού” είναι και εκείνοι που συνέταξαν τα νέα προγράμματα του μαθήματος των Θρησκευτικών. Να θυμηθούμε ότι οι συντάκτες των προγραμμάτων είναι θεολόγοι, που στην πλειονοψηφία τους ανήκουν στον σύλλογο “Καιρός”, του οποίου θερμός ομοϊδεάτης και υποστηρικτής είναι ο κ. Νεκτάριος». Και συμπλήρωσε τα εξής σκληρά λόγια: «Πιο σάπια, μαρξιστικού τύπου, νεο-σταλινική, νεο-ναζιστική, αντιχριστιανική θεολογία δεν νομίζουμε να έχει εκστομισθεί από επισκοπικά χείλη εδώ και δεκαετίες»!
Κάπως έτσι η σύγκρουση προσέλαβε χαρακτηριστικά αληθινού διχασμού! Ο,τι χειρότερο δηλαδή για την Εκκλησία αυτή την κρίσιμη εποχή.
Εύγε, κ. Νεκτάριε! Τι καταφέρατε τελικά; Να στρέψετε τον έναν ορθόδοξο εναντίον του άλλου;
Για κοιτάξτε γύρω σας, γιατί υπάρχουν φτώχεια, δυστυχία, αμορφωσιά, εθνικοί κίνδυνοι και απομάκρυνση του λαού από την Εκκλησία.
Γι' αυτά θα μιλήσετε κάποια στιγμή; Και κυρίως: Αγιε Αργολίδος, βρείτε τρόπο να σβήσετε τη φωτιά που ανάψατε.
Ολοι κάνουμε λάθη. Διαφορετικά η ευθύνη σας θα είναι τεράστια και θα σας ακολουθεί για χρόνια.
Άρθρο – παρέμβαση της εφημερίδας Ορθόδοξη Αλήθεια- από romfea.gr
Δείτε σχετικά και:

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς ο μητροπολίτης Αργολίδος με την επιεικώς άφρονα και απαράδεκτη επιστολή προς το συνεπίσκοπό του δημιούργησε μία ανεπίτρεπτη πόλωση εντός του εκκλησιαστικού σώματος.
Αντί να εμπνευσθεί από το παράδειγμα του μητροπολίτη Πειραιώς και να επιχειρήσει να τον μιμηθεί ή, τουλάχιστον, να σιωπήσει εκείνος τον μέμφθηκε για τις πεπαρρησιασμένες και ομολογιακές του παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες.
Αποτελεί αφόρητη πρόκληση, οι ποιμένες που δεν στοχοποιούνται από το επάρατο νεοταξίτικο κατεστημένο και αποσπούν από αυτό τα εύσημα της "προοδευτικότητας" να εγκαλούν εκείνους που βρίσκονται εδώ και πολύ καιρό στο στόχαστρο των παγκοσμιοποιητών.
Επίσης καλό θα είναι ένιοι κληρικοί κύκλοι να παύσουν να ομιλούν και να γράφουν περί ΔΗΘΕΝ συνωμοσιολογίας ρίχνοντας κατ αυτόν τον τρόπο νερό στο μύλο των πάσης φύσεως και προελεύσεως θεραπόντων της "πολιτικής ορθότητας".
Λ.Ν.
Υ.Γ. Αδελφοί, δείτε και...φρίξτε! Δείτε την τελευταία φωτογραφία από εκδήλωση του σχετικού οργανισμού "ΑΠΟΣΤΟΛΗ" και διαβάστε το σύνθημα που γράφτηκε με κόκκινα γράμματα για τα σύνορα: http://www.romfea.gr/diafora/15529-ta-matia-mou-theloun-kati-na-sou-poun
Μήπως πρόκειται για καμουφλαρισμένο διεθνισμό με εκκλησιαστικό μανδύα;

Φαίη είπε...

Εύστοχος ο προβληματισμός σας κύριε Νάνη αλλά θα έλεγα, καθόλου καμουφλαρισμένος διεθνισμός, μας το λένε ξεκάθαρα. Πρόσφατα προβληματίστηκα για το ίδιο ακριβώς πράγμα όταν έπεσε τυχαίως στην αντίληψή μου αυτό: https://xfd.gr/anakoinoseis/%CE%B1%CE%B8%CE%AE%CE%BD%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CE%BF-%CF%87%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8C%CF%82-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%83%CF%86%CF%85%CE%B3%CE%B1%CF%82 [Ο Χριστός Πρόσφυγας! Χριστιανική Φοιτητική Δράση].

Άρχισα να διερωτώμαι τι ρόλο παίζουν κάποιες χριστιανικές νεολαίες και αν μπορούν να συγκριθούν με τις νεολαίες των κομμάτων. Στενοχωρήθηκα διότι δεν θέλω να πιστέψω ότι τα νέα αυτά παιδιά έχουν συνειδητοποιήσει τα μηνύματα που πέρασαν.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι διάφοροι κύκλοι μέσα στην Εκκλησία υπηρετούν τον διεθνισμό. Στην περίπτωση της 'Αποστολής' μία ανίχνευση των πηγών χρηματοδότησής της θα μπορούσε να εξηγήσει πολλά και μην ξεχνάμε ότι η μασωνία έχει διεισδύσει στην διοικούσα εκκλησία. Ο Θεός να βάλει το χέρι Του.

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορούμε να λέμε για δικαίους και αδίκους την λέξη διχασμός.
Το μέρος μας είναι με αυτούς που κατηχούν τον λαό ορθόδοξο και όχι κακοκαιρικά.

Φ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΕΗΣΟΝ ΚΎΡΙΕ

ΠΕΤΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΣ είπε...

ΑΔΕΛΦΟΙ ΕΝ ΚΥΡΙΩ,ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΟΥ ΦΑΕΙΝΩΤΕΡΟΝ ΟΤΙ ΠΛΑΤΙΑΖΕΙ ΑΝΕΞΕΛΕΚΤΑ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΒΕΒ ΑΙΟΝ ΟΤΙ ΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ ΗΤΑΝ ΣΤΗΜΕΝΟ.ΠΡΩΤΟΝ ΔΙΟΤΙ Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Μ.ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΜΑ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΑΝΕΥ ΑΔΕΙΑΣ ΑΝΩΘΕΝ,ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ,ΜΗΤΡ.ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ ΚΛΠ..ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΑ.ΜΩΡΑΙΝΕΙ ΚΥΡΙΟΣ ΟΥΣ ΒΟΥΛΕΤΑΙ ΑΠΩΛΕΣΕΙ
ΑΣ ΜΑΣ ΛΥΠΗΘΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Στην φωτογραφία βλέπουμε τον Αργολίδος Νεκτάριο δίπλα στον Άγγελο Βαλλιανάτο!!!!!!!
Πιο δίπλα βλέπουμε τον γνωστό Γιαγκάτζογλου!!!!!!!!!!!!

Παρατηρητής

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com