6 Ιουν 2017

Ονομαστήρια του Μητροπολίτου Σύρου Δωροθέου

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ερμουπόλεως τελέσθηκε σήμερα, εορτή του Παναγίου Πνεύματος και μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Δωροθέου, Επισκόπου Τύρου, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β', συμπαραστατουμένου από τον Ιερό Κλήρο της Σύρου και Κληρικούς από άλλες περιοχές της Ελλάδος, στην οποία παρέστησαν ο Επίσκοπος των ΡΚαθολικών Σεβ. κ. Πέτρος,

 ο Βουλευτής Κυκλάδων του Σύριζα κ. Συρίγος, ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γεώργιος Λεονταρίτης, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, Εκπρόσωποι του Στρατού, του Λιμενικού και των Σωμάτων Ασφαλείας, Δικαστικοί και Εκπαιδευτικοί Λειτουργοί, Πολιτευτές των Κυκλάδων και πλήθος πιστών, οι οποίοι προσέτρεξαν να ευχηθούν στον εορτάζοντα Ποιμενάρχη τους.
Το θείο λόγο εκήρυξε ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Αριστομένης Ματσάγγας, ο οποίος επικέντρωσε την αναφορά του στις αρετές, που περικοσμούν την προσωπικότητα του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β', και του ευχήθηκε, ως εκ προσώπου του Ιερού Κλήρου πολυχρόνια και ανέφελη Ποιμαντορία.
  Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτος κ. Δωρόθεος Β', καταφανώς συγκινημένος, ανεμνήσθη του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου κυρού Χριστοδούλου και του μακαριστού προκατόχου του και πνευματκού του πατρός Δωροθέου Α' (Στέκα) και ευχαρίστησε από καρδίας όλους τους παρισταμένους και όλους τους Κληρικούς και λαϊκούς συνεργάτες του, ευχόμενος προς άπαντας έτη υγιεινά και Δωροθέεια.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

«...ευχαρίστησε από καρδίας όλους τους παρισταμένους και όλους τους Κληρικούς και λαϊκούς συνεργάτες του, ευχόμενος προς άπαντας έτη υγιεινά και Δωροθέεια».

Σας ευχόμαστε: Έτη αγιοπνευματικά και αγιοπατερικά άνευ ανθυγιεινών και αντιθεϊκών πρωτοβουλιών.

Υ.Γ. Ποιός ποιμένας βάζει τον λύκο στο μαντρί;

Αντιοικουμενιστής είπε...

Η ωμή και απροκάλυπτος εισβολή της νέας εποχής εις τους Πανσέπτους Ορθοδόξους Ιερούς Ναούς: α. εορτασμός ουχί του Αγίου Πνεύματος, ουχί προς τιμήν του μαρτυρίου του Αγίου, αλλά των ονομαστηρίων του δείνα οικείου μητροπολίτου, β. μαγνητοσκόπησις και φωτογράφησις των φάσεων τέλεσης των Φρικτών Μυστηρίων, γ. κήρυγμα εις το κέντρον του σολέα τινός ιερέως, ουχί για την Δεσποτικήν Μεγάλην Εορτήν του Αγίου Πνεύματος, ούτε δια το φρικτόν μαρτύριον του εορταζομένου Αγίου, ούτε αναφοραί δια τον Άγιον Βίον και τας αρετάς του τιμωμένου την μνήμην, αλλά δια "προσόντα" του δείνα μητροπολίτη, δ. τοποθέτησις των "επισήμων" εις τον σολέαν, οίτινες δύναται όπως ουδεμίαν σχέσιν έχουν προς την Ορθόδοξον Εκκλησίαν. Τρανό παράδειγμα τοιαύτης περιπτώσεως η εμδάνησις συνχοροστασίας ετεροδόξου θρησκευτικού εκπροσώπου ετέρας θρησκευτικής κοινότητος, ε. αι κοσμικού τύπου δοχαί δια της παρουσίας κληρικών άνευ εξωράσων, εις πολυτελείς σάλας, ενδεδυμένοι δια χρωματιστών εσωράσων, με γέλωτας και υπερχειλίζουσαν ευδαιμονίαν, εις μιαν εποχήν εξαιρετικής οικονομικής δυσπραγίας. Πλέον η διακοπή μνημοσύνου είναι το ελάχιστον ζητούμενον των ενσυνειδήτων Ορθοδόξων Χριστιανών, καθότι η κατάστασις τείνει όπως διαφύγη παντός ελέγχου. Αδελφοί, φεύγετε των οικουμενιστών, φιλοοικουμενιστών, κρυφοοικουμενιστών και κολυμπαριστών ως τις φεύγη εκ του όφεως, γρηγορείτε και προσχεύχεσθε...

Ανώνυμος είπε...

Αν ζούσε ο Ντοστογιέφσκι θα έλεγε "χωρίς Κανόνες όλα επιτρέπονται"

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com