23 Μαΐ 2017

Σάββας Ηλιάδης, Ο «μπαχαλακηδισμός» ή «κουκουλοφορία» και ο «φασισμός»

Σχετική εικόνα
Ο «μπαχαλακηδισμός» ή «κουκουλοφορία» και ο «φασισμός»
Αυτοί χαρακτηρίζονται «αναρχικοί», «μπαχαλάκηδες» ή απλώς «κουκουλοφόροι». Μάλιστα! Τότε ποιοι είναι οι «φασίστες»; Ποιος είναι ο «φασισμός» και πώς ορίζεται; Από ποιες συμπεριφορές και ποια νοοτροπία; Ποια είναι αυτή η ευνομούμενη και δημοκρατική πολιτεία, που δεν έχει την πυγμή να επιβάλει την νομιμότητα και την τάξη; Τι θα πει αναρχικός; Κατά την εννοιολογική ανάλυση των δυο λέξεων «αναρχία» και «φασισμός», ποια έχει την μείζονα αντιδημοκρατική βαρύτητα;

Από τον τρόπο που πλασάρονται στα μέσα ενημερώσεων, αλλά και από την κρατούσα πολιτική νομενκλατούρα, εμείς τουλάχιστον, που έχουμε κάποια ηλικία, ξέρουμε πολύ καλά, πως γι` αυτούς, ο χειρότερος αναρχικός είναι ένας άγγελος μπροστά στον καλύτερο  φασίστα!
Μήπως  εξυπηρετεί αυτή η απάνθρωπη φασιστική συμπεριφορά την τρέχουσα κατάσταση και δεν το γνωρίζουμε; Βαφτίζουμε με υποκρισία φασίστες όποιους εμείς θέλουμε, για να τους βγάλουμε από τη μέση, καθώς εμποδίζουν τα βρώμικα σχέδιά μας.  Βάζουμε την εύκολη ταμπέλα, που δυστυχώς «πιάνει» ακόμη και τους βαφτίζουμε ακραίους φασίστες. Και τους βάζουμε στο περιθώριο. Ενώ, αυτοί, οι χαριέντως αποκαλούμενοι «μπαχαλάκηδες», δεν είναι και τίποτα. Είναι απλώς μια διασκεδαστική παρένθεση στην μονότονη καθημερινότητά μας!!! Θα τρελαθούμε! Αν δεν τρελαθήκαμε ακόμη όλοι μας!
Η υποκρισία, συνοδευόμενη από την αναισχυντία, σε όλο το μεγαλείο της!!!
Στο έλεος των κουκουλοφόρων η περιοχή των Εξαρχείων
Στο έλεος των «μπαχαλάκηδων» βρίσκονται τα Εξάρχεια, με τις επιθέσεις των κουκουλοφόρων στην περιοχή να γίνονται πλέον μέρα παρά μέρα και να είναι σχεδόν διπλάσιες σε σχέση με πέρυσι.
Σύμφωνα με στοιχεία από την ΕΛ.ΑΣ., κατά το πρώτο τετράμηνο του 2017 έχουν καταγραφεί 59 επιθέσεις, δηλαδή κατά μέσο όρο 15 επιθέσεις το μήνα. Πέρυσι, καθόλη τη διάρκεια του 2016, είχαν σημειωθεί 89 επιθέσεις, δηλαδή κατά μέσο όρο 8 το μήνα, εκ των οποίων οι 32 στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη.
Ήδη φέτος, κατά του ΠΑΣΟΚ έχουν καταγραφεί 22 «χτυπήματα», ένα από τα οποία συνέβη το περασμένο Σαββατοκύριακο.
Καλύτερη ήταν η εικόνα στα Εξάρχεια το 2015 και το 2014, αφού σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΑΣ το 2015 είχαν καταγραφεί 46 επιθέσεις εκ των οποίων οι 26 στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και το 2014 συνολικά 40 επιθέσεις εκ των οποίων οι 21 στην οδό Χαριλάου Τρικούπη.
Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο Σάββατο ομάδα περίπου 40 κουκουλοφόρων βγήκε από τη Νομική Σχολή, έβαλε φωτιές σε κάδους της οδού Ακαδημίας, προκάλεσε φθορές σε εκδοτήρια της ΕΘΕΛ, έσπασε στάσεις λεωφορείων και ερυθρούς σηματοδότες, ενώ κατέστρεψε δύο αυτοκίνητα ένα εκ των οποίων πυρπολήθηκε. Δύο ώρες αργότερα άλλη ομάδα κουκουλοφόρων κινήθηκε στην οδό Διδότου και επιτέθηκε με πέτρες κατά της διμοιρίας των ΜΑΤ που βρίσκεται έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.
Επεισόδια σημειώθηκαν και τα ξημερώματα της Κυριακής όταν άγνωστοι άρχισαν να εκτοξεύουν μολότοφ και πέτρες στους αστυνομικούς που βρίσκονταν στην οδό Τοσίτσα, έξω από το Πολυτεχνείο. Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά, ενώ έγιναν πέντε προσαγωγές.
Οι λόγοι
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η αύξηση των επιθέσεων στα Εξάρχεια κατά τους τελευταίους μήνες οφείλεται σε διαφορετικούς παράγοντες μεταξύ των οποίων είναι η χαλάρωση των μέτρων ασφαλείας στην περιοχή και η στρατολόγηση νέων που συμμετέχουν σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο σε επεισόδια.
Για ανοχή σε φαινόμενα παραβατικότητας κατηγόρησε την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., Βασίλης Κικίλιας υποστηρίζοντας ότι ο έλεγχος έχει χαθεί από μία κυβέρνηση που δεν αφήνει την Ελληνική Αστυνομία να κάνει τη δουλειά της. «Οι πολίτες βρίσκονται στο έλεος των κουκουλοφόρων που ανενόχλητοι προκαλούν φθορές της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας?Η ανοχή που επιδεικνύει η κυβέρνηση έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Ενάμιση μήνα μετά την παράνομη τοποθέτησή του και παρά τις διαβεβαιώσεις υπουργών και υπευθύνων, το ΚΕΠ των αναρχικών ζει και βασιλεύει στα Εξάρχεια. Μέχρι πότε;» τόνισε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. (Πηγή: fimotro.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com