21 Μαΐ 2017

π. Σωτήριος Παρδάλης, Φάσκουν και αντιφάσκουν οι βουλευτές του Σύριζα

Σχολιάζοντας την επικαιρότητα
             «Δημιουργία μουσουλμανικού νεκροταφείου ζητούν 34 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ» ,  γράφει το  ειδησεογραφικό πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ, την Παρασκευή 19 Μαΐου τ. έ, απ’ όπου αντλούμε και την είδηση . Συγκεκριμένα οι 34 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με την ερώτησή τους, που κατέθεσαν: « ζητούν να ενημερωθούν αν είναι στους σχεδιασμούς των συναρμοδίων υπουργείων η δημιουργία μουσουλμανικού νεκροταφείου στην Αττική ή εναλλακτικά η ίδρυση ειδικού μουσουλμανικού τομέα εντός των νεκροταφείων!!! (τα θαυμαστικά δικά μου)» . 
                                                  .
              Οι Συριζαίοι   κατηγορούν εμάς τους Ορθόδοξους χριστιανούς, που αντιδρούμε στην δημιουργία αποτεφρωτηρίων για την καύση των νεκρών, ως οπισθοδρομικούς!, σε αντίθεση μ’ αυτούς που είναι «προοδευτικοί»- τρομάρα τους!- και υπέρμαχοι της δημιουργίας αποτεφρωτηρίων. Το αίολο επιχείρημά  τους, ότι δεν υπάρχουν χώροι ενταφιασμού, που σείουν ως σημαία, καταπίπτει παταγωδώς με την ερώτηση αυτή των βο(υ)λευτών τους. Αφού δεν υπάρχουν για τους Ορθόδοξους χώροι για ταφή των νεκρών τους, γιατί ζητούν για τους μουσουλμάνους; Με τη δημιουργία αποτεφρωτηρίων θα λυθεί το θέμα και των μουσουλμάνων. Γιατί βιάζονται;  Γιατί φάσκουν και αντιφάσκουν με τον εαυτό τους; Γιατί με απύθμενο «κόμπλεξ» και μίσος, πους τους δέρνει, επιτίθενται μονομερώς εναντίον μας  και τους αλλοθρήσκους και αιρετικούς τους χαϊδεύουν; Αλήθεια, πότε είναι «προοδευτικοί»  και πότε οπισθοδρομικοί! Επιτέλους, ας σταματήσουν αυτό το «εκκρεμές», άλλα να λέμε σήμερα και άλλα αύριο, και να χρησιμοποιούν δύο μέτρα και δύο σταθμά όπως τους βολεύει! Και συγκεκριμένα πριν δύο περίπου μήνες 40 βουλευτές στην Βουλή με  διάφορες κορώνες και με πολλά δάκρυα,   αποκαλούσαν σκοταδιστές τους αντιδρώντες για την δημιουργία των αποτεφρωτηρίων και υπεστήριζαν την υποχρεωτική καύση των νεκρών. Προχθές Παρασκευή οι 34 βουλευτές με την ερώτησή τους είναι υπέρμαχοι δημιουργίας νεκροταφείου για τους μουσουλμάνους, δείχνοντας αφενός σεβασμό  στη θρησκευτική παράδοση αυτών, δηλαδή  του δικαιώματος της ταφής των νεκρών και αφετέρου μονομερή διάκριση σε ένα θρήσκευμα. Απλά θέλουν να πλήξουν την Ορθοδοξία και η θρησκευτική ουδετερότητα που διακηρύσσουν είναι για τους αφελείς!. Σκληρόν προς κέντρα λακτίζουν, τους απαντούμε..
              Ο Θεός, αγαπητοί μου, έπλασε τον άνθρωπο από χώμα και όταν πεθάνει επιστρέφει στο χώμα «γη ει και εις γην απελεύσει», αυτή είναι η πίστη μας. Κάθε άνθρωπος ανεξαρτήτως, θρησκείας και δόγματος πλάσθηκε από τον Δημιουργό Θεό από χώμα, γι’ αυτό  και  όλοι πρέπει να θάβονται. Ορθώς, λοιπόν, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος παρεχώρησε 20 στρέμματα στα κοιμητήρια του Σχιστού, απόφαση την οποία επικαλούνται οι 34  ερωτώντες βουλευτές, για την δημιουργία μουσουλμανικού νεκροταφείου.
Φίλοι και αδελφοί, συνέλληνες Συριζαίοι, ευχόμαστε όλοι οι πιστοί εκ βάθους καρδίας,  να αναδυθείτε από το σκότος των ιδεοληψιών σας και να δείτε το Φως το Αληθινόν, όπως το  είδε και ο εκ γενετής τυφλός, που είναι αφιερωμένη η  σημερινή Κυριακή του τυφλού, και να αναφωνήσετε μαζί μ’ αυτόν «Πιστεύω Κύριε, ότι Εσύ είσαι το Φως και η Αλήθεια» .
Φλώρινα 21/05/2017                                             
Ταπεινός προς Κύριον ευχέτης
                                    π. Σωτήριος Παρδάλης

                                     Εφημέριος Ι.Ν. Αγ. Νικολάου Φλωρίνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com