10 Μαΐ 2017

Καταγγελία της ΠΕΘ για προσπάθεια εκφοβισμού και παραπλάνησης συναδέλφων από Σύμβουλο του Υπουργείου Παιδείας

Αποτέλεσμα εικόνας για Πανελλήνια Ένωση ΘΕΟΛΟΓΩΝ ΑΚΤΙΝΕΣ
Αθήνα, 9 Μαΐου 2017
Αριθμ. Πρωτ.  57
Δελτίο τύπου της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων (ΠΕΘ)
Καταγγελία της ΠΕΘ για προσπάθεια
εκφοβισμού και παραπλάνησης συναδέλφων
από Σύμβουλο του Υπουργείου Παιδείας     
Σύμφωνα με ενυπόγραφες καταγγελίες, οι οποίες κατατέθηκαν στο ΔΣ της ΠΕΘ, ο Σύμβουλος του Υπουργού Παιδείας   κ. Σταύρος Γιαγκάζογλου περιφερόταν στο 2ο ΠΕΚ Αθηνών, στις 9/5/2017 και παραπλανούσε τους επιμορφούμενους  Θεολόγους λέγοντας τους ότι «ας αντιδράει η ΠΕΘ όσο θέλει, η Εκκλησία έχει αποδεχθεί τα νέα Προγράμματα και έχει συμφωνήσει με το Υπουργείο και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) για την εφαρμογή τους στα σχολεία»,

 προσπαθώντας έτσι, να τους εξουθενώσει ψυχολογικά και να κάμψει τις εντονότατες αντιδράσεις τους εναντίον των νέων Προγραμμάτων, οι οποίες είναι γενικευμένο φαινόμενο σε οποιοδήποτε σημείο της χώρας επιχειρούνται οι επιμορφώσεις.
Σημειωτέον ότι, η Σύνοδος της Ιεραρχίας ούτε έχει λάβει ούτε έχει ανακοινώσει απόφασή της ότι συμφωνεί με τα νέα Προγράμματα Σπουδών.
Σε ερώτηση επιμορφούμενου Θεολόγου «επί ποίου επίσημου αποδεικτικού στοιχείου στηρίζετε αυτή σας την τοποθέτηση κ. Σύμβουλε (ότι η Εκκλησία συμφώνησε);», η απάντηση ήταν η σιωπή.
Η σιωπή επίσης,  ήταν η απάντηση σε επιμορφούμενο που ρώτησε : «Θα επιμορφώσετε και τους καθηγητές Θεολόγους των ετεροδόξων θρησκευτικών κοινοτήτων (Ρωμαιοκαθολικών, Μουσουλμάνων,  Εβραίων), της χώρας μας για τα νέα Προγράμματα;»
Σε άλλη περίπτωση πάλι ο κ. Σταύρος Γιαγκάζογλου ακούγοντας τους προβληματισμούς συναδέλφου χτύπησε το χέρι του στο έδρανο και φώναξε με ένταση : «Εγώ είμαι ο Σταύρος Γιαγκάζογλου και Θεολόγους σαν κι εσένα θα τους κάνω ειδική επιμόρφωση τον Σεπτέμβριο».
Εκτός των παραπάνω προφορικών δηλώσεων, οι ανακοινώσεις της ΠΕΘ, που είχε τοιχοκολλήσει συνάδελφος επιμορφούμενος,  σκίστηκαν για να μην διαβαστούν.
Γιατί άραγε υπάρχουν αυτές οι αντιδράσεις, ο εκφοβισμός των συναδέλφων, η ειρωνεία, η αυταρχική συμπεριφορά; Είναι ξεκάθαρο πως με τραμπουκισμούς καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για την επιβολή ενός μνημονιακού μαθήματος Θρησκευτικών και συντελείται ένας ψυχικός και πνευματικός βιασμός, σε βάρος της ψυχοπνευματικής ισορροπίας των καθηγητών και των μαθητών.  Σε ένα απόλυτα σκοταδιστικό κλίμα που θυμίζει σκοτεινές περιόδους της ελληνικής και παγκόσμιας ιστορίας επιχειρείται η δήθεν επιμόρφωση των συναδέλφων Θεολόγων σε αντικείμενα που τους είναι ήδη γνωστά από την παιδαγωγική και διδακτική μεθοδολογία, αποκρύπτοντας τον πραγματικό χαρακτήρα του νέου Προγράμματος του μαθήματος των Θρησκευτικών, που δεν είναι άλλος από την επιβολή του θρησκευτικού συγκρητισμού και η προώθηση της ατομικής θρησκείας που θα είναι μείξη από στοιχεία διαφορετικών θρησκευτικών παραδόσεων.  
Θα συστήναμε αυτοσυγκράτηση σε όλους όσοι αντιμετωπίζουν τους επιμορφούμενους ως ανθρώπους που μπορούν είτε να εκφοβίσουν είτε να χειραγωγήσουν, ώστε να είναι πιο πειθαρχικοί στις εντολές τους.
Η ΠΕΘ καταγγέλλει τον κ. Σταύρο Γιαγκάζογλου  γι΄  αυτή την τακτική εκφοβισμού (bullying), συναδέλφου, για την όλη προσπάθεια φασιστικής επιβολής των νέων Προγραμμάτων αλλά και γιατί σπεύδει να προκαταβάλει τη γνώμη της Εκκλησίας παρουσιάζοντας κάποιες, πιθανόν, θέσεις μελών της Επιτροπής της Εκκλησίας ως απόφαση του συνόλου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Η ΠΕΘ έχει ήδη απευθύνει επιστολή στον Αρχιεπίσκοπο. Κατόπιν, όμως, των παραπάνω γεγονότων αναγκάζεται να δώσει στη δημοσιότητα την επιστολή αυτή και να απευθύνει και νέα, προκειμένου να λάβει υπεύθυνες απαντήσεις για τη «συμφωνία» της Εκκλησίας με την Πολιτεία.
Είναι η εποχή που ο καθένας μας με τη συμπεριφορά του γράφει τη δική του ιστορία και δίνει τη δική του μαρτυρία.
Το ΔΣ της ΠΕΘ
Δείτε και:

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας τί περιμένει και δεν διαμαρτύρεται για τέτοια νεοεποχίτικα πράγματα ;

Φ.

Αντιοικουμενιστής είπε...

Αγαπητοί θεολόγοι της ΠΕΘ, ή προσποιείσθε ότι δεν αντιλαμβάνεσθε ή προσπαθείτε όπως πείσητε ημάς ότι είσθε υπέρ του δέοντος αφελείς; Ομολογώ ότι αδυνατώ να πιστέψω έστω μία εκ των προαναφερθέντων υποθέσεων! Απευθύνεσθε εις τον μακαριότατον, όπως πράξη τι; Να μαλώση, τον μέχρι πρότινος, εκ των πλέον στενών συνεργατών του, Σταύρον Γιαγκάζογλου; Ου γινώσκετε, οι μόνοι παροικούντες εν Ιερουσαλήμ, τας απόψεις του μακαριοτάτου δια τον οικουμενισμόν και τα άθρησκα – διαθρησκειακά θρησκευτικά; Δια τούτο θα σας διηγηθώ μιαν ιστορίαν. Εις τας αρχάς της δεκαετίας του 1980, τις νατοϊκός αξιωματούχος ερώτησε έντρομος τον Αμερικανόν Πρέσβυν «δεν ανησυχείτε εκ των δηλώσεων του Α. Παπανδρέου δια τας Αμερικανικάς βάσεις και τα εν γένει συμφέροντα της Αμερικής εις την Ελλάδαν»; Και ο Πρέσβυς απήντησε: «Αγαπητέ, δεν συντρέχη τις λόγος ανησυχίας, καθότι δεν μας ενδιαφέρει τι λέγη ο Α. Παπανδρέου, αλλά τι πράττει»! Ομοίως, αγαπητοί της ΠΕΘ, είναι ανόητον όπως εστιάζετε εις το τι λέγη ο μακαριότατος, αλλά θα ήτο σοφότερον όπως εστιάζετε εις το «τι πράττει»… Ωφελιμότερον όμως είναι όπως εστιάσωμεν εις το τι πρέττετε σεις: Προσφάτως οργανώσατε μιαν ημερίδαν εις την συμπρωτεύουσαν δια το που οδεύη η Παιδείαν εις την Πατρίδαν ημών. Και αντί να προσκαλέσητε τους μαχητάς π. Θεόδωρον Ζήσην και π. Νικόλαον Μανώλην, σεις υπολογίσατε τας φοβέρας του πολιτικού και εκκλησιαστικού συστήματος και φωνάξατε τον παναγιώτατον Άνθιμον, ος ουκ απολλύει την ευκαιρίαν όπως χειροκροτεί, εντός των Ιερών και Πανσέπτων Ναών, τους δυσμενεστέρους νεοταξίτας πολιτικούς. Τώρα, ακριβώς τι ζητείτε; Εάν ο σύμβουλος του ιδρύματος από – εκπαιδευτικής πολιτικής απείλησε, καθύβρισε ή προπηλάκισε τινά συνάδελφον θεολόγον, οφείλετε όπως αναφέρετε το συμβάν εις τας αρμοδιάς υπηρεσιακάς αρχάς και νομικάς υπηρεσίας δια την τιμωρίαν αυτού. Τα υπόλοιπα είναι άνευ νοήματος. Και θα παραμείνουν άνευ νοήματος, όσο παραμένετε οπαδοί φανεροί ή κρυφοί, της εν Κολυμπαρίω ψευδοσυνόδου. Τα διαθρησκειακά, άθρησκα θρησκευτικά είναι ο απότοκος του οικουμενισμού και της θυγατρός, οίαν εγέννησε αυτός μετά του τεκτονισμού, ψευδοσυνόδου του Κολυμβαρίου, δυστυχώς… Αδελφοί, φεύγετε των οικουμενιστών, φιλοοικουμενιστών και κρυφοοικουμενιστών, ως τις φεύγη εκ του όφεως, γρηγορείτε και προσεύχεσθε… Χριστός Ανέστη!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com