9 Μαρ 2017

Για εποικοδομητικό διάλογο με την Πολιτεία έκανε λόγο ο Αρχιεπίσκοπος μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Ιεραρχίας


Αποτέλεσμα εικόνας για αρχιεπισκοπος ιερωνυμος β

9.3.2017
Στην ομαλή διεξαγωγή της σημερινής συνεδρίασης της Ιεραρχίας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους σήμερα το μεσημέρι μετά την ολοκλήρωση των εργασιών. 
«Ακούσθηκαν πολλές απόψεις και καταλήξαμε ότι πρέπει να συνεχιστεί ο διάλογος με την Πολιτεία πάνω σε βασικά σημεία που δεν είναι καινούργια» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος συμπληρώνοντας πως «ο διάλογος θα ξεκινήσει με αρχή και κομβικό σημείο την συνάντηση που έγινε στο Μαξίμου στις 5 Οκτωβρίου που έδωσε και την κατεύθυνση ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και συμφωνήσαμε να σχηματισθούν αυτές οι επιτροπές που θα κάνουν και την συζήτηση. Αποφασίσαμε να γίνουν οι επιτροπές. Ορίσαμε τα μέλη. Θα αρχίσει ο διάλογος και πιστεύουμε ότι θα πάει καλά. Περιμένουμε να καταλήξουμε σε αυτό που όλοι θέλουμε, σε συνεργασία με την Πολιτεία, στο κείμενο που θα γίνει το νέο βιβλίο για τα παιδιά μας στα σχολεία».

Με αφορμή τις δηλώσεις του πρώην υπουργού ο Αρχιεπίσκοπος επισήμανε ότι αγαπά τον κ. Φίλη και επανέλαβε ότι παραπέμπει τον ίδιο, αλλά και τους δημοσιογράφους σε όσους ήταν παρόντες στην συνάντηση «και δεν ήταν λίγοι» είπε ο Αρχιεπίσκοπος εξηγώντας πως «ήταν ο Πρωθυπουργός, ο κ. Καμένος, η κ. Γεροβασίλη, τρεις Ιεράρχες και ο Νομικός Σύμβουλος της Εκκλησίας. Να κάνουμε όλοι λάθος; Ψάξτε να δούμε πού είναι η αλήθεια».
Σε ερώτηση αν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας της Ιεραρχίας είναι ψήφος εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε πως ποτέ δεν τέθηκε αυτό στο μυαλό του. «Αν κάποια στιγμή καταλάβω ότι δε με αγαπούν οι αδελφοί μου θα φύγω να πάω εκεί που αγαπάω εγώ καλύτερα, στο μοναστήρι μου» είπε ο Αρχιεπίσκοπος σημειώνοντας πως «δεν έχει καμία τέτοια έννοια, αλλά τους ευχαριστώ, γιατί από τους 62 οι 57 κάθισαν στο πλευρό μου και αυτό με συγκινεί και μου δίνει δύναμη περισσότερη».
Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Δείτε και:

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν αρμοζει η διπλωματια ειs κληρικουs.Μακαριωτατε απωλεσατε την εμπιστοσυνη του κοσμου,οπωs ο αγαπητοs σas φιλοs Αλεξηs τσιπραs.

Ανώνυμος είπε...

"Αποφασίσαμε να γίνουν οι επιτροπές. Ορίσαμε τα μέλη", είπε ο αρχιεπίσκοπος. Πάλι επιτροπή! Καλά, η ιεραρχία της Εκκλησίας πόσες επιτροπές έχει; Αν τις μετρήσουμε, πιθανόν να είναι περισσότερες από τους ιεράρχες! Δεν έχει λύσεις και συνεχώς συστήνει επιτροπές; Ή νομίζουν πως έτσι κροϊδεύουν το λαό; Ο "εποικοδομητικός διάλογος" είναι ένα άλλο όνειρο, που, όταν ξημερώσει, θα τελειώσει και τα πράγματα θα συνεχίσουν όπως θέλει η Πολιτεία. Και ... θα ζήσουν αυτοί καλά κι εμείς...χειρότερα...

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com