1 Μαρ 2017

Γιώργος Παπαθανασόπουλος, Δεν είναι μόνο οι Γερμανοί....

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΓΓΛΟΙ ΕΟΚΑ
Δεν είναι μόνο οι Γερμανοί....
            Οι Άγγλοι «συναγωνίζονται» με επιτυχία τους Γερμανούς σε ωμότητα και συμφεροντολογία. Στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο μπορεί ο Τσόρτσιλ, στις συνομιλίες του με τον Στάλιν στη Μόσχα (9 Οκτωβρίου 1944) και με τους Ρούσβελτ και Στάλιν στη Γιάλτα (4-11 Φεβρουαρίου 1945), να συνέβαλε στο να μείνει η Ελλάδα μεταξύ των δημοκρατικών χωρών, αλλά καταδίκασε στον ολοκληρωτισμό τις χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης. Μετά τον πόλεμο όμως συμπεριφέρθηκε ο ίδιος  και γενικότερα η Αγγλία, άθλια στους Έλληνες, παρά τη σημαντική συμβολή τους  στη νίκη των συμμάχων. 

Ειδικότερα η Αγγλία συμφεροντολογικά σκεφτόμενη και έχοντας ως βίωμα το «διαίρει και βασίλευε» δεν παραχώρησε την ελευθερία και το βασικό ανθρώπινο δικαίωμα της  αυτοδιάθεσης στον Κυπριακό Ελληνισμό. Αντίθετα έβαλε στο θέμα της Κύπρου την «επιτηδείως» ουδέτερη στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο Τουρκία και κράτησε στην κατοχή της Αγγλίας, ως βάσεις, σημαντικά κυπριακά εδάφη. Για όσα τραβάει η Κύπρος τα τελευταία 65 χρόνια την ολοκληρωτική ευθύνη έχουν οι Άγγλοι, με τη συμπεριφορά τους.
Συμφεροντολογικά και αλαζονικά σκεφτόταν η Αγγλία κατά τη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, προωθώντας την ανταγωνιστική αλλά, όπως αποδείχθηκε, θνησιγενή EFTA. Με την ίδια νοοτροπία πολιτεύθηκε  όσο ήταν εντός της ΕΕ και πολιτεύεται τώρα, με τις απαιτήσεις της για το BREXIT.
            Η ωμότητα της Αγγλίας φάνηκε στην Κύπρο, κατά την περίοδο 1955-1959, στον αγώνα της ΕΟΚΑ. Χωρίς οίκτο απαγχόνισε νέους, σκότωσε άλλους, βασάνισε ανακρινόμενους, έκλεισε σε στρατόπεδα συγκέντρωσης πατριώτες, άνδρες και γυναίκες,  δολοφόνησε τον Δημητράκη Δημητριάδη, μαθητή 7 ετών, έκαψε  ζωντανό τον Γρηγόρη Αυξεντίου. Όλοι αγωνίζονταν για την ελευθερία της Μεγαλονήσου και την ένωση Της με την Ελλάδα.
            Την Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2017, συμπληρώθηκαν 60 χρόνια από την καταδίκη σε δι’ αγχόνης εκτέλεση του ήρωα μαθητή Ευαγόρα Παλληκαρίδη, 18 ετών. Την ποινή επέβαλε το αγγλικό δικαστήριο στην Κύπρο. Οι εκκλήσεις από όλο τον κόσμο προς την τότε και σημερινή βασίλισσα Ελισάβετ δεν είχαν αποτέλεσμα. Οι Άγγλοι ήσαν άτεγκτοι.  Ο Παλληκαρίδης εκτελέστηκε τη νύχτα της 13ης προς την 14η Μαρτίου 1957. Ο Γρηγόρης Αυξεντίου πυρπολήθηκε από δεκάδες άγγλους στρατιώτες στο κρησφύγετό του, στις 3 Μαρτίου 1957... Οι Άγγλοι είχαν σε χρήση την δι’ αγχόνης εκτέλεση έως το 1960, για ατιμωτικά εγκλήματα... Την κατάργησαν το 1964.
Την ίδια πολιτική της βίας και της καλλιέργειας του διχασμού προς όφελός τους την εφάρμοσαν και σε βάρος των δύσμοιρων γειτόνων τους, των Ιρλανδών, αλλά και στην Ινδία και σε άλλες χώρες, τις οποίες είχαν αποικίες.
            Οι Κύπριοι νέοι, που άδικα απαγχονίστηκαν από τους Άγγλους, ήσαν (σε παρένθεση η ημερομηνία εκτέλεσής τους και η ηλικία τους): Μιχαλάκης Καραολής (10/5/1956, 23), Ανδρέας Δημητρίου (10/5/1956, 22), Ιάκωβος Πατάτσος (9/8/1956, 22), Ανδρέας Ζάκος (9/8/1956, 25), Χαρίλαος Μιχαήλ (9/8/1956, 21), Στέλιος Μαυρομμάτης (21/9/1956, 24), Ανδρέας Παναγίδης (21/9/1956, 22), Μιχαήλ Κουτσόφτας (21/9/1956, 22), Ευαγόρας Παλληκαρίδης (13/3/1957, 19). Ο Πατάτσος, πριν από την εκτέλεσή του, χαρακτήρισε «αιμοχαρείς δυνάστες» τους Άγγλους, εκδηλώνοντας τα, έναντι τους,  αισθήματα των Ελλήνων. Σημειώνεται ότι οι Άγγλοι με τους Γερμανούς είναι γενετικά τα πιο κοντινά φύλα σε όλη την Ευρώπη...-     

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αναρωτιέμαι μπορείς να οικοδομήσεις μια Ευρώπη τέτοια που να την αισθανόμαστε ως κοινό μας σπίτι όταν ο καθένας κοιτάει μονόφθαλμα και εξαιρετικά μικρόνοα; Αν αυτό το είχαν συνειδητοποιήσει οι ίδιας ρίζας αυτής της υποηπείρου κάτοικοι προ πολλού καιρού θα είχαμε τέτοιες διαιρέσεις; Πώς θα μπορέσω να δω τις Φερόες,τη Τενερίφη,τη νήσο Ζίλτ της Γερμανίας με την ίδια συναισθηματική αξία όπως τη Ρόδο ή τη Λέσβο εγώ ο Ευρωπαίος Γάλλος ή Ισπανός ή Ιταλός ή Γερμανός; Έτσι όπως βλέπει τις ΗΠΑ ο Νεουρκέζος τη Καλιφόρνια,το Νέο Μεξικό τη Πενσυλβάνια ή τη Φλόριντα; Eμείς οι Ευρωπαίοι είμαστε τοπικιστές,κατάρα για την Ευρώπη αυτό το πράγμα,αν δε το συνειδητοποιήσουμε ότι αυτό το κομμάτι γης,αυτή η μεγάλη υπόφυση της Ασίας προς τα δυτικά είναι το κοινό μας σπίτι που θα πρέπει να το υπερασπιστούμε ως κόρη οφθαλμού ως κοινός και ιδιαίτερος πολιτισμικός χώρος τότε ας μη το κουράζουμε..Αν πάψει ως ένας ιδιαίτερος χώρος πολιτισμικά δεν έχει νόημα ως ήπειρος,γιατί να λέγεται Ευρώπη αφού δεν έχει εκείνα τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά της ηπείρου,ας τη λέμε Ευρασία και ας τελειώνουμε μια και καλή με τούτη την ειρωνεία να αυτοπροσδιοριζόμαστε Ευρωπαίοι. Ας λεγόμαστε Ευρασιάτες..

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ είπε...

ΜΑΥΡΑ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΑΣΕ Η ΚΥΠΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥΣ"ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΜΑΣ.ΕΙΘΕ
Ο ΚΥΡΙΟΣ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΣ ΑΝΑΠΑΥΕΙ ΤΑΣ ΨΥΧΑΣ ΤΩΝ ΓΕΝΝΑΙΩΣ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ,ΚΑΙ ΑΣ ΑΠΟΔΩΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΜΑΡΤΥΡΙΚΗΝ ΚΥΠΡΟΝ ΜΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Από τους πιο ύπουλους και φρικτούς εχθρούς της ανθρωπότητας η Αγγλία. Δεν υπάρχει μέρος στον πλανήτη που να μην έπαιξε σκάκι με πιόνια τους αναρίθμητους ανώνυμους αθώους είτε αμάχους είτε αγωνιζόμενους. Δεν κλαίει μόνο η Ελλάδα, κλαίνε εκατομμύρια σε όλον τον κόσμο, σε όλες μα όλες τις ηπείρους.
Σατανικό έθνος, παραδομένο ολότελα στον εωσφόρο.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com