26 Μαρ 2017

Δοξολογία για την 25η Μαρτίου στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών

25.3.2017
«Χρόνια πολλά σε όλους, ευλογημένα, δημιουργικά και ειρηνικά» ευχήθηκε μέσω του 89,5 ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος αμέσως μετά την Δοξολογία που τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Στην Δοξολογία παρέστησαν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, εκπρόσωποι των Ορθοδόξων Εκκλησιών στην Ελλάδα, αλλά και εκπρόσωποι άλλων δογμάτων και Εκκλησιών, Αρχηγοί κομμάτων, βουλευτές, πολιτευτές, διπλωμάτες, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, των Ενόπλων Δυνάμεων, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. 
Τελετάρχης ήταν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης.
Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αφου ο Αρχιεπισκοπος στο Κοπλυμβαρη αποδεχτηκε ,ότι και οι ετεροδοξοι ειναι Εκκλησιες,
σε απολυτη συμφωνια με τον Πατριαρχη Βαρθολομαιο,τωρα ερχεται να εφαρμωσει και έμπρακτα τα πορησματα της Συνοδου ,ομοιαζει πολύ με το πατριαρχη ,αρχισε με τις συμπροσευχες για να καταλυξει σιγα σιγα σε συλειτουργα και κοινο ποτηριο.
Όχι μονον η αποτειχησι επιβαλεται αλλα και η καταδικη της παναιρεσεως του οικουμενισμού,το απόστημα εχει παραορημασι και θα επελθει ο θανατος σε ολο το σωμα.
Από ότι βλέπουμε μετανοια στους οικουμενιστας δεν υπαρχη.
Με αυτή του την ενεργεια ο Αρχιεπισκοπος αποδικνυει περίτρανα ,ότι το κειμενο ενημερωσις προς το λαο για τη συνοδο της Κρητης ,ητανε ένα μεγαλο ψεμα και μια κοροιδια του λαου. Εδώ οι οικουμενισται εμπεζουν τον Θεο ,τους Αγιους Πατερες ,ως θυματα του αρχεκακου οφεως ,που επεφεραν το σχισμα και θα υπολογισουν τον λαο.
Τον λαο τον θελουν για να γεμιζει το παγκαρη της Εκκλησιας και όχι να τον οδηγούν σε σωτηρια.
Αν εχουμε εμπιστοσυνη σε τετοιου είδους πομενες ,ειμαστε οικτρα πλανεμένοι.

Ανώνυμος είπε...

Οσες φορες το ποιμνιο στη Γερμανια διαμαρτυρηθηκε για συμπροσευχες στους οικουμενιστας Ιερεις,αντιμετωπιστηκε με ειρωνια.
Αλλα τι να περιμενουμε από οικουμενιστας,οταν τολμουν για τους Αγιους Πατερες να τους χαρακτηριζουν ως θυματα του αρχεκακου οφεως,ενω οι οικουμενιστες φωτισθέντες υπο του" Αγιου Πνεύματος " εχουν ισοπεδωσει τα παντα ,ριξανε την Ορθοδοξια μεσα στο κραμα της πανθρηκειας.
Aλοιμονο μας με τέτοιους ποιμενες.

Αντιοικουμενιστής είπε...

Ο προκάτοχος ήτο απόφοιτος της Λεοντείου, ο διάδοχος εκπαιδευτικός, δηλαδή υπάλληλος αυτής. Τι λέτε λοιπόν, εκείνοι, οίοι τον προσέλαβαν εις την επιχείρησίν των να μην εγνώριζαν τι φρονήματα είχε; Αδελφοί φεύγετε τους οικουμενιστάς, τους φιλοοικουμενιστάς και τους κρυφοοικουμενιστάς ως τις φεύγη εκ του όφεως. Αδελφοί, γρηγορείτε και προσεύχεσθε...

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com