16 Φεβ 2017

Η εμπορευματοποίηση του Πατρινού Καρναβαλιού στα σχολεία

Η εμπορευματοποίηση του Πατρινού Καρναβαλιού στα σχολεία- Οι προτάσεις, τα… deals, τα παζάρια, οι μίζες, τα δώρα!!! Το θέμα έχει φθάσει μέχρι τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης
Το θέμα έχει φθάσει μέχρι τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης
Η εμπορευματοποίηση του Πατρινού Καρναβαλιού στα σχολεία
Στις αυλές των σχολείων της Πάτρας έχει φθάσει η εμπορευματοποίηση του Πατρινού Καρναβαλιού και το αχόρταγο πάθος ορισμένων να πατήσουν πάνω στον κορυφαίο θεσμό της πόλης προκειμένου να αποκομίσουν υπέρογκα κέρδη. Όπως πληροφορείται το thebest.gr οι επιτήδειοι με τις φτηνιάρικες στολές και τους εκατοντάδες συμμετέχοντες έχουν ρίξει το… αγκίστρι τους σε Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης, προτείνοντας στους μαθητές δελεαστικά… deals προκειμένου να πείσουν τους συμμαθητές τους να βγουν σε συγκεκριμένα πληρώματα.

Οι υπεύθυνοι των μεγάλων αυτών πληρωμάτων που προσβάλουν την αισθητική του Πατρινού Καρναβαλιού και βέβαια κινούν στην πόλη χιλιάδες ευρώ μαύρου (αφορολόγητου δηλαδή) χρήματος αναζητούν στα σχολεία της πόλης τα άτομα εκείνα που θα εξυπηρετήσουν στους σκοπούς τους. Έτσι μεταξύ γνωστών και συγγενών «εντοπίζουν» πρόσωπα με «επιρροή» στην μαθητική κοινότητα και αρχίζουν τα οικονομικά… παζάρια.
Συνήθως αυτά τα άτομα είναι μέλη των δεκαπενταμελών συμβουλίων, δημοφιλή και κοινωνικά παιδιά με μεγάλες παρέες και συμπάθειες οι οποίοι καλούνται να κάνουν τους «μεσάζοντες» των αρχηγών των πληρωμάτων. Οι προσφορές που τους γίνονται είναι πολλές κι έχουν διαφοροποιούνται ανάλογα με την περίσταση αλλά και την «δυναμική» που διαπιστώνουν οι αρχηγοί των πληρωμάτων στο κάθε παιδί.
Για παράδειγμα ξεκινούν από το πιο απλό που μπορεί να είναι μια δωρεάν στολή στα δέκα μέλη που θα γράψουν στο πλήρωμα και φθάνουν μέχρι αρκετά χρήματα ανά «κεφάλι». Η τιμή αυτή επίσης «παίζει» και συνήθως ξεκινάει από τα 3 ευρώ και μπορεί να φθάνει ή και να ξεπερνά τα 5 ευρώ. Έτσι εάν κάποιος μαθητής καταφέρει να συγκεντρώσει 40-50 φίλους και γνωστούς το ποσό που θα πάρει, στα πλαίσια της συμφωνίας του με το πλήρωμα, μπορεί να φθάσει τα 200 με 250 ευρώ.
Με αυτό το δέλεαρ λοιπόν αρκετά παιδιά πείθονται να εκμεταλλευτούν ουσιαστικά τους συμμαθητές τους αφού χωρίς φυσικά να τους αποκαλύψουν το προσωπικό τους οικονομικό όφελος, τους αρχίζουν το «ψηστήρι».
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη πρακτική και τα μέσα που μετέρχονται οι αρχηγοί των πληρωμάτων για να συγκεντρώσουν κόσμο, έχει φθάσει μέχρι τη διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Την καταγγελία έχουν κάνει γονείς οι οποίοι αντιλήφθηκαν τι συμβαίνει και αποφάσισαν να αναλάβουν πρωτοβουλία να υπάρξουν μέτρα προστασίας των παιδιών. Το φαινόμενο πάντως έχει πλέον πάρει διαστάσεις καθώς ο ένας μετά τον άλλο οι αρχηγοί καταφεύγουν σε αυτή την τακτική βλέποντας ότι έχει αποτέλεσμα και μπορεί να τους εξασφαλίσει σίγουρα και χωρίς κόπο χρήματα.

Πηγή: thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com