13 Φεβ 2017

«Αλώνουν» τα σχολεία οι αρνητές της πατρίδας!

Γνωστοί εθνομηδενιστές υλοποιούν ως «φορείς» το πρόγραμμα για την «έμφυλη ταυτότητα» του υπουργείου Παιδείας
Του Ειδικού συνεργάτη
Σκέφτομαι ότι δεν έχω ενημερωθεί επαρκώς για τη λεγόμενη «Θεματική Εβδομάδα». Εντοπίζω, λοιπόν, αρκετά άρθρα για να μπω στο νόημα και αρχίζω να διαβάζω. Μετά τη μελέτη των άρθρων αναζητώ την εγκύκλιο, βάσει της οποίας ορίστηκε η «Θεματική Εβδομάδα» και τη διαβάζω με σπουδή. 

Διαπιστώνω ότι θα λάβει χώρα το δεύτερο τετράμηνο του τρέχοντος σχολικού έτους, οι δραστηριότητες αυτής της δράσης θα υλοποιούνται στο πλαίσιο του ωρολόγιου σχολικού προγράμματος, ότι η παρακολούθηση θα είναι υποχρεωτική και, τέλος, τις δραστηριότητες θα τις αναπτύξουν εκπαιδευτικοί (για κάποια ζητήματα) και εκπρόσωποι φορέων (για κάποια άλλα). Συγχρόνως, βλέπω ότι αναφέρεται πως ο τρόπος ανάπτυξης αυτών των δραστηριοτήτων και το υλικό γι' αυτές θα το εφοδιάσουν οι φορείς.
Οδηγούμαι από καθαρή περιέργεια στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής που είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, τελεί υπό την εποπτεία του υπουργού Παιδείας και «λειτουργεί χάριν του δημοσίου συμφέροντος ως επιτελικός επιστημονικός Φορέας, που υποστηρίζει το υπουργείο Παιδείας... με κύριο σκοπό την επιστημονική έρευνα και μελέτη θεμάτων τα οποία αφορούν την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, τη μετάβαση από τη Δευτεροβάθμια στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, καθώς και τη διαρκή και τεχνική υποστήριξη του σχεδιασμού και της εφαρμογής της εκπαιδευτικής πολιτικής στα θέματα αυτά».
Ανακαλύπτω ότι ο πρόεδρος του ΙΕΠ λέγεται Γεράσιμος Κουζέλης και έχει συγγράψει βιβλίο το 2012 μαζί με τον ύποπτων κινήτρων Δημήτρη Χριστόπουλο, που είχε χαρακτηρίσει τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη «ένα συμπαγές τουρκικό πράγμα». «Σύμπτωση» σκέφτομαι.
Εκπλήξεις
Συνεχίζω την έρευνα για να βρω τους «φορείς» που έχουν ταχθεί να υλοποιήσουν τις δραστηριότητες της «Θεματικής Εβδομάδας» και πάω κατευθείαν στα «σκληρά» για την «έμφυλη ταυτότητα». Παραπέμπομαι από την ίδια την ιστοσελίδα στους φορείς και αντιλαμβάνομαι ότι ο κύριος φορέας που θα ξεδιπλώσει την εκπαίδευση των γυμνασιοπαίδων στο αντικείμενο της «έμφυλης ταυτότητας» είναι το «ΑΝΤΙΓΟΝΗ - Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για τον ρατσισμό, την οικολογία, την ειρήνη και τη μη βία». Διαβάζω ότι είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση. Κλικάρω τους συνεργάτες της, δηλαδή το Δ.Σ., για να δω περί τίνος ακριβώς πρόκειται.
Και εκεί με περιμένει μια πολύ μεγάλη έκπληξη, καθώς έκαναν παρέλαση κάποιοι από τους γνωστούς και μη εξαιρετέους εθνομηδενιστές. Πρόεδρος είναι ο Αλέξανδρος Γεωργόπουλος, υποψήφιος με τους Οικολόγους. Αντιπρόεδρος είναι ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, υποψήφιος με τους Οικολόγους και ένας εκ των υπερασπιστών της ύπαρξης «μακεδονικής» γλώσσας και των δικαιωμάτων της ανύπαρκτης «μακεδονικής μειονότητας» (σχετικά βίντεο και δηλώσεις του υπάρχουν στο διαδίκτυο.
Επίσης, πρωτοπόρος στη γυμνή ποδηλατοδρομία της Θεσσαλονίκης).
Το καλύτερο: Διευθυντής είναι ο Αθανάσιος (Νάσος) Θεοδωρίδης, ο οποίος διατηρεί «δίγλωσση» ιστοσελίδα -στην ελληνική και τη «μακεδονική»-, στην οποίαν έχει αναρτημένη συνέντευξή του, εντός της οποίας αναφέρεται σε εθνοκάθαρση που έκαναν οι Ελληνες στην Τριπολιτσά, στις σφαγές που υπέβαλε ο Ν. Ζέρβας τους Τσάμηδες στη διάρκεια της Κατοχής και πολλά, πραγματικά πολλά άλλα ανθελληνικά μηνύματα.
Συμπέρασμα: Η «Θεματική Εβδομάδα», την οποίαν είχε εμπνευστεί ο Φίλης, θα είναι η ευκαιρία ώστε οι αρνητές οτιδήποτε πατριωτικού και ελληνορθόδοξου θα παραδίδουν μαθήματα στα παιδιά του Γυμνασίου...
Δείτε σχετικά και:

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο δάσκαλος και ο καθηγητής αποτελούν μετά τους γονείς οι πλέον καταλυτικοί διαμορφωτές μιας κοινωνίας. Κι αν έχουμε να κάνουμε με παιδιά,άγουρες ανθρώπινες υπάρξεις,τότε μιλάμε περί πλήρους αποδόμησης του κοινωνικού μοντέλου έτσι όπως το γνωρίσαμε μέχρι πρότινος.. Νομίζω ότι η σύγχρονη οικογένεια φθίνει,υιοθετούνται νέα ήθη σταδιακά,όλα εμβόλιμα απ΄έξω.Δώρα πολυπολιτισμού αλλά και της δυτικής εξαχρείωσης. Μας λένε ότι είναι νόμος,πάντα το παλιό αντιστέκεται στο καινούργιο,αλλά δεν είναι αλήθεια αν και φαίνεται αληθοφανές. Πράγματι σε κάποιες περιπτώσεις συμβαίνει αυτό,αλλά βρε αδελφέ υπάρχουν κάποιες σταθερές αναλλοίωτες στο χρόνο,και πάνω σε αυτές η ανθρωπότητα βάδισε και στηρίχθηκε. Να υιοθετούμε αθλιότητες και ανοησίες ως εκσυγχρονισμός μιας κοινωνίας οδηγούν σε αδιέξοδα που θα επιφέρουν τρομακτικά αποτελέσματα στις επερχόμενες γενιές. Σ΄αυτό να ΄μαστε βέβαιοι.

Απόστολο είπε...

Ευχαριστούμε πολύ για τις πληροφορίες.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com