9 Ιαν 2017

Φθιώτιδος Νικόλαος: « Να σταματήσουν μερικοί να επικρίνουν τον Πατριάρχη μας και την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Κρήτης…»

Την Κυριακή μετά τα Φώτα 8 Ιανουαρίου ε.ε., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νικόλαος ιερούργησε και ωμίλησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, στον οποίο προσήλθαν αρκετοί πιστοί, παρά το δριμύ ψύχος εξαιτίας του παγετού και του χιονιά που πλήττει αυτές τις ημέρες και την Φθιώτιδα.
            Στο κήρυγμά του ο αναφερόμενος στην Ενότητα της Πίστεως μεταξύ άλλων ανέφερε:

            « Να σταματήσουν μερικοί να επικρίνουν τον Πατριάρχη μας και την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Κρήτης, γιατί προσφέρουν αρνητικές υπηρεσίες στην Εκκλησία και διασπούν την Ενότητα.
            Οι Προκαθήμενοι της Μεγάλης Συνόδου της Κρήτης έδωσαν στον κόσμο την εικόνα της Ενότητος και ενίσχυσαν την παρουσία της Ορθοδοξίας στον σύγχρονο κόσμο. Να προσευχόμεθα και όχι να κηρύττουμε κηρύγματα διασπάσεως του Αγίου Σώματος του Χριστού.
            Ιδιαιτέρα προσοχή χρειάζεται για εμάς τους Επισκόπους που ήμαστε θεματοφύλακες την Ενότητος, μη τυχόν άθελά μας συντελούμε στη δημιουργία διασπαστικών ομάδων μέσα στους κύκλους των θρησκευομένων ανθρώπων».

25 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ Ο ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΝΩΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ!!!
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΟΥ

Ανώνυμος είπε...

ΤΡΙΑΤΑΤΙΚΟΣ

Σε λίγα λόγια συμπυκνωμένος
όλος ο εκ δεξιών πόλεμος
ενάντια στους αγωνιζομένους
κατά της παναιρέσεως του Οικουμενισμού.

Ο πλέον ύπουλος αντίπαλος
και από τον ίδιο τον Οικουμενισμό.

Δούρειος ίππος.

Μεταμορφωμένος σε άγγελο φωτός.

Απόστολο είπε...

Στον φαντασιακό κόσμο του κι αυτός.

Ηλιάδης Σάββας είπε...

Σεβασμιότατε, θα σχολιάσω, πιστεύω,σεβασμιοτάτως: Να σταματήσουν μερικοί..., λέτε. Άρα, οι υπόλοιποι να συνεχίσουν. Αυτό ξεχάσατε να το συμπληρώσετε, σεβασμιότατε. Διότι οι υπόλοιποι είναι το "πρόβλημά". Και δεν είναι "υπόλοιποι". Είναι πλήθος πιστών σιωπούντων και προσευχομένων, που περιμένουν ανεχόμενοι. Κάνετε πως δεν το γνωρίζετε, αλλά η αγωνία τους και ο πόνος τους δεν αφήνει τη συνείδησή σας να ησυχάσει.
Αλήθεια, γιατί στρέφετε οι επίσκοποι συνεχώς το λόγο αποκλειστικά γύρω από τη σύνοδο και δεν τη συσχετίζετε με όλα τα υπόλοιπα δρώμενα ανά την οικουμένη από τον Πατριάρχη και τους επισκόπους; Η σύνοδος δεν είναι άσχετη και ανακόλουθη με την τρέχουσα οικουμενιστική πραγματικότητα. Δεν βλέπετε τα ατοπήματα, τις ασεβείς δηλώσεις επισκόπων (η Ορθοδοξία να απαλλαγεί από την αλαζονεία της αποκλειστικότητας...κατά δήλωση του επισκόπου Κυρίλλου), τις συμπροσευχές (ευλογία και χαρά στους ουρανούς με την παρουσία του επισκόπου Ελπιδοφόρου στην ουνίτικη εκκλησία, καθώς ο ίδιος δήλωσε...), συνέδρια που συναποφάσισαν την κατάργηση των ορίων της Εκκλησίας, που έθεσαν οι άγιοι και τόσα άλλα "αθεόφοβα"... Δεν ξέρετε τι γίνετε γύρω σας ή παριστάνετε τον ανήξερο; Τα γράφω οξέως, αλλά πιστεύω με ειλικρινή αγωνία.

Ανώνυμος είπε...

Ντροπη σου αθεολογητε επισκοπε.

Σύναξη Ὀρθοδόξων - Ἅγιος Μακάριος ὁ Πάτμιος είπε...

Τελικά, καθώς φαίνεται, μερικοί Επί-σκοποι έχουν ξεχάσει ποιός είναι ο ρόλος τους και χρειάζονται άλλους να τους... κατηχήσουν και επισκοπεύσουν αφού οι ίδιοι δεν είναι ικανοί!!!

Ανώνυμος είπε...

Φυσικά και δεν θα παύσουμε να επικρίνουμε, δριμέως μάλιστα, τη ληστρική ψευδοσύνοδο του Κολυμβαρίου, καθώς και να διασύρουμε στην εκκλησιαστική παρεμβολή το συγκεκριμένο "συνοδικό" έκτρωμα που δικαιούται μία θέση στη χωματερή της εκκλησιαστικής Ιστορίας μαζί με άλλα ομοειδή απόβλητα, που ευτέλισε κάθε έννοια συνοδικότητας (αυτό πού το πάει ο άγιος Φθιώτιδος;), που προσέδωσε, κατά τρόπο καμουφλαρισμένο, εκκλησιαστικότητα στις αιρετικές κοινότητες της δυτικής χριστιανοσύνης αντί να οριοθετήσει με σαφήνεια τη διαχωριστική γραμμή Ορθοδοξίας και αιρέσεως(τι έχει να πει σχετικώς ο εν λόγω επίσκοπος;), που πυροδότησε ενδοεκκλησιαστικές διαιρέσεις και αποτειχίσεις (έχει να πει τίποτε για αυτό ο κ.Νικόλαος ή πρόκειται για παρωνυχίδα;) και που κάθε άλλο παρά απευθύνθηκε στο σύγχρονο κόσμο χρησιμοποιώντας όρους και κατηγορίες Ορθοδόξου πατερικής θεολογίας όπως συνέβαινε με τα μέχρι τώρα μνημειώδη κείμενα των Πανορθοδόξων συνόδων (αυτό γιατί το κάνουμε γαργάρα;).
Ο μητροπολίτης Φθιώτιδος μελέτησε, άραγε, το θεολογικότατο και αποδομούν πλήρως το σαθρό "οικοδόμημα" της ψευδοσυνόδου κριτικό κείμενο της Εκκλησίας της Βουλγαρίας;( Σας έβαλαν τα γυαλιά οι Βούλγαροι συνεπίσκοποί σας, εσάς τους δικούς μας άγιε Φθιώτιδος!).
Τι έχει να πει γι αυτό;
Όσο για τον "πατριάρχη μας", ο οποίος δικαίως και καθηκόντως επικρίνεται για σωρεία αντικανονικών παραβάσεων και για το συνακόλουθο σκανδαλισμό του λαού και του οποίου η άμεση διακοπή μνημοσύνου αποτελεί αδήριτη και επιτακτική ανάγκη, αν δεν επιθυμεί ο επίσκοπος Φθιώτιδος να συμβαίνει αυτό ας τον θέσει προ των ευθυνών του και ας του συστήσει να μεταβάλλει άρδην γραμμή πλεύσεως. Αρκετά έχουν ταλαιπωρήσει μέχρι τώρα την παγκόσμια Ορθοδοξία οι εν Φαναρίω και οι απανταχού ομόφρονές τους...
Η ψευδοσύνοδος αντί να κατασφαλίσει την ενδοορθόδοξη ενότητα, για την οποία, κατά τα άλλα, εκόπτετο, τη ναρκοθέτησε όπως τυγχάνει φανερό και σε τυφλό.
Και το μέγιστο μερίδιο της σχετικής ευθύνης το υπέχει το εν Φαναρίω οικουμενιστικό επιτελείο και, συνακολούθως, όσοι κληρικοί και λαικοί "αβαντάρουν" τις προβληματικές αποφάσεις της ψευδοσυνόδου. Και για αυτό θα δώσουν φρικτό λόγο εν ημέρα κρίσεως!
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Σε σας ποιος εδωσε το δικαιωμα να μας λετε να σταματησουμε να μιλαμε για τοσυμβουλιο σας στην Κρητη. Δικτατορια εχουμε; η εχετε το αλαθητο; καντε την δουλειασας και μεις τη δικη μας. Αρκετα! Ευαγγελια. Ζαλακωστα

Ανώνυμος είπε...

ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ!

Ανώνυμος είπε...


Εσύ Νικόλαε, και οι καινοτόμοι του σιναφιού σου, διασπάσατε και διασπάτε την ενότητα της Εκκλησίας. Τι έχει δηλαδή ο " Πατριάρχης " και δεν πρέπει να τον " επικρίνουμε " ???

Μήπως είναι ο Πάπας της Ανατολής ???

Να μην έκανε τα οικουμενιστικά αίσχη που έχει κάνει και δεν θα τον "επικρίναμε" .

Έστω και την τελευταία στιγμή (στο και πέντε είμαστε), προσκαλούμε τον αμετανόητο Βαρθολομαίο, να προσέλθει μετανοημένος στην Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού και των Αγίων Πατέρων, να αποπτύσσει τις αιρετικές διδασκαλίες και ενέργειές του και να αποκηρύξει την ψευτο-σύνοδο της Κρήτης.

Εσείς οι Επίσκοποι κύριε Νικόλαε (με την ορθόδοξη έννοια) δεν είστε μόνο οι θεματοφύλακες της Ενότητας αλλά πρωτίστως ΟΙ ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ !!!

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Νικόλαος μιλάει σαν να απευθύνεται σε μή λογικά πρόβατα. Αποσιωπά το πρόβλημα και διαμαρτύρεται για τις συνέπειες που έχουν αυτοί που το δημιούργησαν προτείνοντας καί ζητώντας την προστασία τους! Καλά, υπάρχει κάποιος και κάτι που είναι υπεράνω κριτικής και ελέγχου και μάλιστα σε θέματα Πίστεως; Ασφαλώς, όχι! Το χειρότερο όμως για τον κ. Νικόλαο είναι ότι τοποθετείται υπέρ της συνόδου του Κολυμπαρίου και εκτιμά πράγματα που μόνο ένας αφελής υποστηρίζει και ένας αφελέστερος πιστεύει. Τέλος, είναι απαράδεκτο το ότι εμμέσως πλήν σαφώς ένας επίσκοπος τολμά να υποστηρίζει πώς η ενότητα μπορεί να τοποθετείται πάνω από την αλήθεια, διδάσκοντας έτσι διαφορετικά περί Εκκλησίας από εκείνα που αναφέρει η Γραφή, δηλαδή ότι η Εκκλησία είναι στύλος και εδραίωμα της αληθείας! Οι Άγιοι Πατέρες αυτά τα έχουν ξεκαθαρίσει: χωρίς την Αλήθεια δεν υπάρχει Εκκλησία αληθινή και όσο κι αν ενοχλεί μερικούς, η αλήθεια είναι σαφώς προτιμοτέρα μιας αμφιλεγόμενης ομονοίας και ενότητος που προφανώς όχι μονο δεν είναι θεάρεστη, αλλά προφανώς είναι επικίνδυνη για τη σωτηρία του ανθρώπου!

Ανώνυμος είπε...

Άντε, αιρετικός και ο Φθιώτιδος, ποιος έχει σειρά;

Ανώνυμος είπε...

Προς 5:03: ποιος σχολιαστής χαρακτήρισε αιρετικό τον Φθιώτιδος;
Τι είναι αυτά που γράφεις;
Και για πες μας, τι γνώμη έχεις για τις τραγικά αθεολόγητες δηλώσεις του;

Ανώνυμος είπε...

Εκκλησιολογικό επισκοπικό ναυάγιο!

Φαίη είπε...

Να σας χαιρόμαστε Μητροπολίτα μου !!
Άγρυπνος φύλακας στις επάλξεις της Ορθοδοξίας.
Ούτε κουνούπι δεν περνάει.
Τι άλλο θέλουμε σε τούτη τη ζωή;;

Ανώνυμος είπε...

Κρίμα Κρίμα Κρίμα.
Ποιοί Επίσκοποι ΔΕΝ θα προσκυνήσουν τον πάπα;
Αυτούς θα ακολουθήσουμε.
Στώμεν καλώς.
Στώμεν μετά φόβου.
Πρόσχωμεν αδελφοί!

Ανώνυμος είπε...

φρικτό λόγο εν ημέρα κρίσεως θα δώσει ο κάθε αχαρακτήριστος που πολεμάει τον πατριάρχη, την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο και την Εκκλησία του Χριστού για λόγους "αντιοικουμενισμού" και λοιπών φληναφημάτων που κήρυξαν ένα σωρό αστοιχείωτοι περί τα θεολογικά

Ανώνυμος είπε...

9:23 σε έχουν κάνει ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ αιρετικο ξύπνα αδελφέ γιατί αίρεση = απώλεια. Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ είναι ΠΑΝΑΙΡΕΣΗΣ.

Αντιοικουμενιστής είπε...

Εις την πατρίδαν του την Ιερά Νήσον της Τήνου εγκαταβιοί ικανός αριθμός παπικών "αδελφών" του "αγίου" Φθιώτιδος. Και όπως εδήλωσαν τινές μητροπολίται "εάν εις το Κολυμβάριον αποφασίζαμε ότι ο παπισμός αίρεσις εστί, πως θα αντικρίζαμε τα πρόσωπα των πεφιλημένων "αδελφών" ημών παπικών;" Πλέον "άγιε" Φθιώτιδος δεν έχεις να φοβηθής ουδέν! Άπαντες οι παπικοί θα χαίρουν αγαλλόμενοι δια τον παλαιόν και γνήσιον φίλον των. Αδελφοί, φεύγετε τους οικουμενιστάς, τους κρυφοοικουμενιστάς και τους φιλοοικουμενιστάς ως τις φεύγη εκ του όφεως. Αδελφοί, γρηγορείτε και προσεύχεσθε...

Ανώνυμος είπε...

Μα καλά μιλάς σοβαρά ? Μπορείς να αποδείξεις λογικά, τι σχέση έχει ο Βαρθολομαίος με την Εκκλησία του Χριστού ?

Υπάρχουν δύο ενδεχόμενα : Είτε η συναγωγή των αμετανόητων Εβραίων είναι ευλογημένη και το κορανι είναι άγιο ( κατά τα λεχθέντα του Βαρθολομαίου ) είτε η Εκκλησία του Χριστού είναι Αγία και Ευλογημένη

Ανώνυμος είπε...

Οταν χειροτονηθηκες επισκοπος σεβασμιωτατε, ειχες ομολογησει οτι αρνησαι τωρα.
Ο εμπαιγμος προσβαλλει αυτον τον Κυριο και Θεο.

Ανώνυμος είπε...

9:23, εσύ που προφανώς δεν είσαι "αστοιχείωτος περί τα θεολογικά", μήπως γνωρίζεις τι πρεσβεύει η Θεολογία για την απόρριψη των συνόδων από το πλήρωμα της Εκκλησίας δηλαδή τον κλήρο και το λαό η πλειοψηφία του οποίου δεν γνωρίζει πολλά από τη Θεολογία;
Επίσης μήπως θυμάσαι τι διαλαμβάνει η εγκύκλιος των πατριαρχών της Ανατολής της 5/5/1848 για το ρόλο του μη γνωρίζοντος τη Θεολογία λαού μέσα στο εκκλησιαστικό σώμα;

Ανώνυμος είπε...

"Ευλογημένα τα στόματα τα διαμαρτυρόμενα κατά των αντορθοδόξων ενεργειών του Πατριάρχου και ευλογημέναι αι γραφίδες αι στηλιτεύουσαι τας εν τη Πίστει ακροβασίας αυτού.
Αγών συνεχής και ακατάπαυστος κατά των ενεργειών του Πατριάρχου."
π. Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος, ΤΑ ΔΥΟ ΑΚΡΑ, σελ. 92
Το ακούει αυτό ο 9:03;
Μπορεί να αναφερόταν στον Αθηναγόρα αλλά και ο Βαρθολομαίος δεν πάει πίσω.

Ανώνυμος είπε...

ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ ΝΙΚΟΛΑΕ ΠΩΣ,ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟΝ ΑΙΡΕΤΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΝ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΝ ΚΑΙ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΣΤΟ ΧΑΟΣ.ΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ "ΝΑ ΚΑΤΑΡΙΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ" Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΟΝΟΜΑΖΕΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝ "ΑΓΙΩΤΑΤΟΝ" ΕΙΣΑΣΤΕ ΠΙΣΤΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΝΑΙ Η ΟΧΙ.ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ Η ΣΑΠΙΛΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΒΡΩΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΗΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΕΛΠΙΔΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ 1:12 αν η κάθε ΛΗΣΤΡΙΚΗ σύνοδος γινοταν αποδεκτή απο το πληρωμα θα χαμε ενωθει με το πάπα εδώ και αιώνες ή μάλλον ο κάθε ασεβής πατριάρχης θα πήγαινε την εκκλησία στον γκρεμό της αίρεσης του με συνόδους παροδια τύπου Κολυμπαριου πολύ πριν το πάπα.
Είσαι κλασικός ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ τελικά;;; τι είναι ο πιστός λαός αγαπητέ; Πάπες έχουμε στην ορθοδοξία ; Λαός, κλήρος, επίσκοποι ακολουθούμε την αγία γραφή και ιερά παράδοση αν οποιοιδηποτε λαϊκοί ή κληρικοί ή επισκοποι εισάγουν αίρεση (οικουμενισμος = ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ) ΩΦΕΙΛΟΥΝ να επανέλθουν στην ορθοδοξία και όχι να τους ακολουθήσουμε σε περίπτωση που οι αιρετικοί είναι επίσκοποι.

Για τα αισχη των αιρετικών δεν έχετε να πείτε τίποτα;;;;;;;
Σας εκφράζουν φενεται...

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com