12 Ιαν 2017

Λυκούργος Νάνης, Ε όχι άγιοι πατέρες! Λωτοφάγοι είναι οι χριστιανοί; Ή ανενημέρωτοι;

Αποτέλεσμα εικόνας για Ιερά Κοινότης του Αγίου Ορους
Ε όχι άγιοι πατέρες! Λωτοφάγοι είναι οι χριστιανοί; Ή ανενημέρωτοι;
" Ἀναγνωρίζομεν ὅτι ὁ Παναγιώτατος Οἰκουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαῖος ἔδειξεν ἀπεριόριστον ἐνδιαφέρον διά νά ἐκφρασθῇ ὑπό τῆς Συνόδου ἡ ἀκραιφνής Ὀρθόδοξος Ἐκκλησιολογία. Γνωρίζομεν τήν μαρτυρικήν θέσιν τῆς πρωτοθρόνου Ἐκκλησίας τῆς Κωνσταντινουπόλεως καί τό ἐμπερίστατον τῶν παλαιφάτων Πατριαρχείων. Ἐλπίζομεν ὅμως εἰς τήν πανσθενουργόν Χάριν τοῦ Παναγίου Πνεύματος. 

Οἱ ἀρχιερεῖς μας, ὁ ἱερός κλῆρος καί ὁ εὐσεβής λαός δέν ἔχουν χάσει τόν κανόνα τῆς Πίστεως.".
Ε όχι άγιοι πατέρες! Ώς εδώ και μη παρέκει! Τι είναι αυτά που γράφετε;
Λωτοφάγοι είναι οι χριστιανοί; Ή ανενημέρωτοι;
Μήπως ακούσατε για τη λυσσώδη αντίδραση που συνάντησε η αρχική πρόταση της Ελλαδικής Εκλησίας (που δυστυχώς αργότερα μετεβλήθη) αναφορικά με τις σχέσεις Ορθοδοξίας και "λοιπού χριστιανικού κόσμου", από την πλευρά του Κωνσταντινουπόλεως, του Κύπρου και των συν αυτώ;
Ο μητροπολίτης Ναυπάκτου, που διέσωσε την αρχιερατική του τιμή με την κορυφαία ομολογιακή του επιλογή να μην θέσει την υπογραφή του κάτωθεν του επαισχύντου "συνοδικού" κειμένου του πραγματευομένου τη σχέση Ορθοδοξίας και αιρετικών "χριστιανών", μας απεκάλυψε την εν προκειμένω πικρή αλήθεια αναφορικά με τη στάση του πατριάρχη Βαρθολομαίου, του Περγάμου και άλλων γνωστών και μη εξαιρετέων!
Και σεις ισχυρίζεσθε σκανδαλωδώς το αντίθετο!
Άλλωστε δεν περιμέναμε την ψευδοσύνοδο του Κολυμβαρίου προκειμένου να πιστοποιήσουμε τη ΔΗΘΕΝ προσήλωση του ενοίκου του Βοσπόρου στην "ακραιφνή Ορθόδοξη Εκκλησιολογία"!
Εδώ και χρόνια ο κ.Βαρθολομαίος έχει έργοις και λόγοις αποδείξει πόσο σέβεται και πόσο στοιχεί στις επιταγές της "ακραιφνούς Ορθοδόξου εκκλησιολογίας"! Ίσα-ίσα που έχει εισαγάγει, διά των κατά καιρούς δηλώσεων και πράξεών του, και λανσάρει μία νέου τύπου, εκτρωματική και μεταλλαγμένη εκκλησιολογία όπως έχει επισταμένως καταδείξει η "σύναξη Ορθοδόξων κληρικών και μοναχών".
Προσωπικά θεωρώ ότι το συγκεκριμένο απόσπασμα του επιμάχου αγιορείτικου κειμένου συνιστά σκάνδαλο πρώτου μεγέθους που προκαλεί αφόρητα το ορθόδοξο αισθητήριο του πιστού κλήρου και λαού και θα πρέπει να απαληφθεί πάραυτα.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εύγε γιατρέ!!! Ο λόγος σας είναι καθαρός, αγιοπατερικός και πάντα Ορθόδοξος!!

Ανώνυμος είπε...

ΣΧΟΛΙΟ 5:41μμ. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ.

Ανώνυμος είπε...

Άγιοι Πατέρες, θα επαναλάβουμε και θα επαναλαμβάνουμε μέχρις εσχάτων: Γιατί επιμένετε να αναφέρεσθε στο ήμισυ της υποθέσεως,αποκλειστικώς στη "σύνοδο", θέτοντας εκτός και μη συνεκτιμώντας το όλο "οικουμενιστικό πολιτεύεσθαι" τόσων Πατριαρχών, τόσων επισκόπων,τόσων ιερωμένων,τόσων καθηγητών και παρατρεχάμενων αυτών; Δεν βλέπετε, δεν παρακολουθείτε ποια είναι η καθημερινή τους δράση ανά τον κόσμο, επί του θέματος; Εθελοτυφλείτε, νομίζοντες πως ο λαός κοιμάται; Υπάρχουν σήμερα, όλα τα μέσα ηλεκτρονικής μορφής, με τα οποία όποιος θέλει ενημερώνεται ιδίοις ωσίν και όμμασιν. Τι βλέπουν τα μάτια μας και τι ακούν τ` αυτιά μας; Μήπως εμείς βλέπουμε όνειρα κι εσείς την πραγματικότητα; Αυτά δεν συνυπολογίζονται στις εκτιμήσεις σας; Καθένας καλοπροαίρετος, αν έβλεπε ή άκουγε μόνον αυτά που λέτε και γράφετε για τη σύνοδο, έτσι όπως τα γράφετε,χωρίς να έχει εικόνα των όσων θλιβερών κινήσεων και πράξεων γίνονται από τους οικουμενιστές ανά τον κόσμο, πραγματικά θα αναπαυόταν και θα περίμενε ειρηνικά, εμπιστευόμενος και αυτούς και εσάς και τα γραφόμενά σας. Υπάρχει η ανάλογη φρόνηση και μην αμφιβάλλετε γι` αυτό. Αλλά, όπως προείπαμε, βλέπουμε και ακούμε και φρίττουμε από τις παντοειδείς, λόγω τε και έργω, αιρετικές αποκλίσεις τους. Αποφεύγετε να καταθέσετε τους Αγίους ξεκάθαρα. Ξεκάθαρα! Για να καταλάβουν όσο είναι δυνατόν περισσότεροι απλοί άνθρωποι. Αραδιάζετε τόσες σελίδες, ακαταλαβίστικες για τους πολλούς χριστιανούς και το μόνο κατανοητό είναι ο γέμων κολακείας έπαινός σας προς τον Πατριάρχη: "Διηύθυνε τη σύνοδο ...με καλό τρόπο". "Σπουδαία τα λάχανα", όπως λέει ο λαός, αφού είχαν προηγουμένως όλα καλά προμελετηθεί και προαποφασιστεί. Αλλά, όπως λέει πάλι ο σώφρων λαός: "ας βγάλουν άλλοι το φίδι από την τρύπα". Ποιοι, Πατέρες Αγιορείτες; Ποιοι, αν όχι πρώτοι εσείς, που έχετε όλες τις πνευματικές και λοιπές αντικειμενικές προϋποθέσεις; Κύριε ελέησον!
Σάββας Ηλιάδης

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΕΡΜΕΝΙΩΤΗΣ είπε...

Συγχαρητήρια στον ομολογητή γιατρό της Φλώρινας!
Αν είναι ορθόδοξος ο Πατριάρχης βαρθολομαίος, τότε δεν υπήρξε ποτέ αίρεση και αιρετικός μέσα στην Εκκλησία!
Η αγιορείτικη ηγεσία έχει "προσκηνήσει" τον Βάαλ του Οικουμενισμού.

Ανώνυμος είπε...

Αδελφέ εν Χριστώ Λυκούργε, γιατί έχω την υποψία, ότι και στα δύο (ρητορικά;) ερωτήματά σου, ορθοδόξου ζήλου έμπλεα και εκ δικαιολογημένης οργής εκφερόμενα, δυστυχώς, δυστυχέστατα, πρέπει να το ομολογήσουμε όλοι, η απάντηση είναι καταφατική: ΝΑΙ, και λωτοφάγοι είναι οι σύγχρονοι χριστιανοί και τελείως, μα τελείως ανενημέρωτοι! Θα προσέθετα επίσης και αδιάφοροι, άτολμοι, «αφώτιστοι», επιφανειακοί, αχάριστοι, αγνώμονες, ψευδοχριστιανοί θρησκευόμενοι δίχως Χριστό, χριστιανοί της «νέας εποχής», νεοχριστιανοί μεταπατερικής θεολογίας, άβουλα και άλογα πρόβατα.
Συμπεριλαμβανομένου και εμού του ιδίου!
Σταματώ εδώ, δεν συνεχίζω άλλο, γιατί πληγώνομαι και θλίβομαι.
Δ.Γ.Π.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνω με τον πιο πανω αδελφο. Καταφατικες οι απαντησεις γιατρε μας. Δυστυχωε καταφατικες. Κριμα γισ το Αγ. Ορος. Κριμα. Τωρα θσ μιλησει η Παναγια μας!

Ανώνυμος είπε...

Αδελφοί μη σκανδαλίζεστε για το " ὁ Παναγιώτατος Οἰκουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαῖος ἔδειξεν ἀπεριόριστον ἐνδιαφέρον διά νά ἐκφρασθῇ ὑπό τῆς Συνόδου ἡ ἀκραιφνής Ὀρθόδοξος Ἐκκλησιολογία." και για το να μη διακόπτετε το μνημόσυνο. Ενδιαφέρον λένε ότι είχε ο Πατριάρχης, όχι ότι είναι ορθόδοξα όλα όσα λέει και κάνει. Ίσως οι δηλώσεις και πράξεις του δεν αρκούν ώστε να καταλήξουμε επισήμως να θεωρηθεί ότι κυρήττει γυμνή τη κεφαλή και να αποφασιστεί η διακοπή του μνημοσύνου.

Ανώνυμος είπε...

Το ενδιαφέρον 11:05 εκφράζεται με συγκεκριμένους λόγους και ορισμένες πράξεις.
Οι λόγοι και οι πράξεις του πατριάρχη συνηγορούν για το αντίθετο.

Ανώνυμος είπε...

Ο γιατρός κ. Λυκούργος γιαλλη μια φορά ορθοτομεί τον λόγο της αλήθειας ! άξιος διάδοχος και τέκνο του Φλωρίνης π. Αυγουστίνου!
Συγχαρητήρια στον ομολογητή γιατρό της Φλώρινας!
Α.Ν.Β

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com