11 Ιαν 2017

Δεύτερη Συνεδρία της Δ.Ι.Σ. για τον μήνα Ιανουάριο (11/1/2017).

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
Συνήλθε σήμερα, Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017, στην δεύτερη Συνεδρία Της για τον μήνα Ιανουάριο, η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 160ής Συνοδικής Περιόδου, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
Κατά την σημερινή Συνεδρία:

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.
Ακολούθως, υλοποιώντας την απόφαση της έκτακτης Ιεραρχίας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος της 24ης Νοεμβρίου 2016 για την ενημέρωση του ιερού κλήρου και του λαού περί των αποφάσεων της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Κρήτης, ενέκρινε το κείμενο, το οποίο θα δημοσιευθεί στο φυλλάδιο «ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΑΟ».
Η Δ.Ι.Σ. αποφάσισε να συγκληθεί εκτάκτως η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος την Τετάρτη 8 και την Πέμπτη 9 Μαρτίου ε.έ. Κατά την διάρκεια των εργασιών της, Εισηγήσεις θα πραγματοποιήσουν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες: Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, με θέμα την Εκκλησιαστική Εκπαίδευση, Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, με θέμα το μάθημα των Θρησκευτικών και Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, με θέμα την πορεία του διαλόγου με τους Ρωμαιοκαθολικούς.
Κατόπιν όρισε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού ως ομιλητή κατά την Συνοδική Θεία Λειτουργία, η οποία θα τελεσθεί την Κυριακή της Ορθοδοξίας (5 Μαρτίου ε.έ.) στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών.
Επίσης ασχολήθηκε με θέματα Ιερών Μητροπόλεων και των Συνοδικών Επιτροπών: επί των Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων και επί της Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως και Επιμορφώσεως του Εφημεριακού Κλήρου.
Τέλος, η Διαρκής Ιερά Συνοδος κατήρτισε τον Προκαταρκτικό Πίνακα υποψηφίων κληρικών προς εγγραφήν στον Κατάλογο των προς Αρχιερατείαν εκλογίμων, ενέκρινε αποσπάσεις κληρικών και ασχολήθηκε με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.
Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

1 σχόλιο:

Αντιοικουμενιστής είπε...

Ήρχησαν τα όργανα! 1ον: Η ΙΣ ενέκρινε το κείμενον δια το ψευδοσυνέδριον του Κολυμβαρίου "προς τον λαόν". Τι δεν κατανοείτε; Θα καταδικάζει τας δήθεν "αποτειχίσεις" και θα καλεί τον Ορθόδοξον Λαόν όπως κοιμηθεί ησύχως εις την αγκάλην των "ποιμένων" της, οίοι "αγρυπνούσι", "φυλάσσοντας" την... Ορθόδοξον Πίστιν! 2ον: "Κατόπιν όρισε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού ως ομιλητή κατά την Συνοδική Θεία Λειτουργία, η οποία θα τελεσθεί την Κυριακή της Ορθοδοξίας (5 Μαρτίου ε.έ.) στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών". Ετοιμασθείτε δια το απόλυτον ράπισμα εις την εορτάσιμον ημέραν της Ορθοδοξίας και 3ον: Ολίγας ημέρας μετά την ομιλίαν του "αγίου" Δημητριάδος εις τον Πάνσεπτον Μητροπολιτικόν Ιερόν Ναόν του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών κατά την Κυριακήν της Ορθοδοξίας, λάβετε θέσεις δια το τελεσίδικον κτύπημα: Ο μέγας των αρχιοικουμενιστών "αγιος" Μεσσηνίας θα ανακοινώσει εις έκτακτον συνεδρίαν της Ιεράς Συνόδου το πέρας των των διαλόγων των ορθοδόξων μετά των παπικών και ότι ελύθησαν άπασαι αι διαφοραί και ότι και βάσει των αποφασισθέντων εις το Κολυμβάριον ο δρόμος ουχί δια την ένωσιν αλλά δια την διακοινωνίαν είναι πλέον ανοικτός και όστις δεν συμορφωθεί προς τας υποδείξεις θα αποκόπτεται βιαίως εκ του σώματος της "εκκλησίας". Αδελφοί, το τέλος πλέον εγγίζει! Γρηγορείτε και προσεύχεσθε...

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com