7 Δεκ 2016

Τὸ Οἰκουμενικὸ Πατριαρχεῖο ζητᾶ τὴν καθαίρεση τοῦ πατρὸς Θεοδώρου Ζήση καὶ τῶν ὑπ΄ αὐτόν...

Ἀκοῦστε τὸν πατέρα Θεόδωρο Ζήση, σὲ ἀποκλειστικὴ συνέντευξη στὸ «Ρωμαίικο Οδοιπορικό», ἀποκαλύπτει τὰ ὅσα ἔζησε καὶ βίωσε κοντὰ στὸ Οἰκουμενικὸ Πατριαρχεῖο, χωρὶς ὁ ἴδιος νὰ εἶναι ποτὲ οἰκουμενιστής. Ἀναφέρει ἐπίσης, ὅτι ὅταν συνηδειτοποίησε τὴν σκληρὴ ἀντιπατερικὴ οἰκουμενιστικὴ πραγματικότητα τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου, διέκοψε ἀμέσως κάθε ἐπαφή, καὶ τὸ Φανάρι μονομιᾶς ξεκίνησε διωγμούς…
Σύμφωνα μὲ πληροφορίες τοῦ ἰστολογίου Κατάνυξις, ὁ Πατριάρχης Βαρθολομαῖος ἐπανέρχεται καὶ ζητᾶ μὲ ἐπιστολή του ἀπὸ τὴν ΔΙΣ τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος (7-9 Δεκεμβρίου 2016), τὴν καθαίρεση τοῦ πατρὸς Θεοδώρου Ζήση καὶ τῶν ὑπ΄ αὐτόν, τὴν ὁποία φέρεται νὰ ἀπαιτεῖ προσωπικὰ ἀπὸ τὸν Ἀρχιεπίσκοπο Ἱερώνυμο. Ἐπιθυμεῖ νὰ φιμώσει δηλαδή, ὅλους ὅσοι ἀντιστρατεύονται τὴν ψευδοσύνοδο τοῦ Κολυμπαρίου.
Νὰ γνωρίζει ὅμως ὁ Πατριάρχης Βαρθολομαῖος καὶ οἱ ὑπ΄ αὐτὸν, καθὼς καὶ ἡ Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδος, ὅτι ὁ πατὴρ Θεόδωρος Ζήσης καὶ ὅλοι ἐμεῖς οἱ μαθητές του μὲ τὴν εὐρύτερη καὶ στενότερη ἔννοια τοῦ ὄρου, δὲν φοβόμαστε τὶς ποικίλες διώξεις ποὺ ἐκσφενδονίζουν, ἀλλὰ οὔτε θὰ μπορέσουν νὰ καταφέρουν τὸ παραμικρὸ, διότι ὅποιος κατέχει τὴν Ἀλήθεια δὲν ὑπολογίζει τὶς ἀπειλὲς τους. Πλησίον στὸν πατέρα Θεόδωρο αἰσθανόμαστε «ὡς ἡ ὄρνις τὰ νοσσία ἑαυτῆς»! Στῶμεν καλῶς Ἀρχιερεῖς!

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν καθαιρεσουν τον πατερα Θεοδωρο Ζηση και των συν αυτω,θα πρεπει να ξεσηκωθη το πιστο ποιμνιο και να καταδικαση τους ψευτοποιμενας του οικουμενισμού και τον οικουμενισμο.
Τι θα μας κανουνε θα μας αφωρησουν ολους οι ηγετες του οικουμενισμού,αυτοι είναι καθηρημένοι και αφωρισμενοι από τους κανονες της Εκκλησιες με τις ψευδεις και αιρετικες διδασκαλιες τους.
Θα πρεπει επι τελους να υπερασπιστούμε τις Αληθειες της απαξ παραδωθησεις πιστεως μας πασι θυσια και να μπουν στη θεσι τους οι οικουμενισται.

Ανώνυμος είπε...

Θέλω να πιστεύω πως η είδηση αυτή ειναι μόνο ένα μαύρο ανέκδοτο.

Ανώνυμος είπε...

Θέλω να πιστεύω πως η είδηση αυτή ειναι μόνο ένα μαύρο ανέκδοτο.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ είπε...

Μόνο ως ψευδή δέχομαι αυτή την είδηση για ένα απο τους ΣΤΥΛΟΥΣ της ορθοδόξου πίστεως μας στις πονηρές μέρες του οικουμενισμού που ζούμε.Εύχομαι να είναι ένα μαύρο αστείο και τίποτα περισσότερο!!Μόνο αυτό έχω να πώ πρός το παρόν!!!

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΝΗΓΙ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ!!!!ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Ζηλωτής της ορθής πίστης κι ο πατέρας Ζήσης κατ΄επίγνωση,αλλά θα πρέπει να γνωρίζει ότι όσοι στέκονται σε αυτή τη πίστη διώκονται,και το γνωρίζει πολύ-πολύ άριστα. Αλλά θα ΄θελα να του πω αν και δε τον γνωρίζω ότι και άλλοι πρότερα πέρασαν από την πυρά της δοκιμασίας και του διωγμού από τους εργάτες της ανομίας. Και διέκοψαν ευθαρσώς έργω και πράξει κάθε συγχρωτισμό μετά από μία και δύο υπενθυμήσεις και νουθεσίες. Δεν τα είπε ο Χριστός;Οικιακοί,φίλοι,συνεργάτες θα σας καταδιώκουν για μένα,εμείς ποιοί είμαστε ώστε να αποφύγουμε να πιούμε τούτο το ποτήρι; Ο Πέτρος προέτρεψε τον Χριστό να το αποφύγει,και δε δίστασε να του πει ύπαγε οπίσω μου Σατανά που θα μου πεις εσύ να το αποφύγω εναντίον της θέλησης του Πατέρα μου..

Ανώνυμος είπε...


Προς Ανώνυμο 7 Δεκεμβρίου 2016 - 4:14 μ.μ. (1ο Σχόλιο) :

Δηλαδή αν ΔΕΝ καθαιρέσουν τον πατερα Θεοδωρο Ζηση και των συν αυτω, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνουμε υπακοή και ότι "δεν πρεπει να ξεσηκωθεί το πιστό ποίμνιο και να καταδικάσει τους ψευτοποιμένες του οικουμενισμού και τον οικουμενισμό" ????

Ας σταματήσουμε επιτέλους να είμαστε προσωπολάτρες και γεροντολάτρες.

Εδώ παραβιάζονται κατάφωρα τα Δόγματα της Ορθοδόξου Πίστεως, και εσύ περιμένεις να καθαιρέσουν τον πατέρα Θεόδωρο Ζήση για να αντιδράσεις σύμφωνα με του Εντολές του Κυρίου Ιησού Χριστού, τους Κανόνες και την Παράδοση της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας ???

Ανώνυμος είπε...

Οι διωγμοί που τυχόν θα επακολουθήσουν και που άρχισαν με τον π. Παίσιο Παπαδόπουλο, δεν είναι εκείνοι που θα ξεχειλίσουν το ποτήρι της οργής και του προβληματισμού του ευσεβούς λαού. Συμφωνώ απόλυτα με τον 8 Δεκ. 4:14 που λέει

Ας σταματήσουμε επιτέλους να είμαστε προσωπολάτρες και γεροντολάτρες.
Εδώ παραβιάζονται κατάφωρα τα Δόγματα της Ορθοδόξου Πίστεως, και εσύ περιμένεις να καθαιρέσουν τον πατέρα Θεόδωρο Ζήση για να αντιδράσεις σύμφωνα με του Εντολές του Κυρίου Ιησού Χριστού, τους Κανόνες και την Παράδοση της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας ;

Το ποτήρι ξεχείλισε με την ψευτοσύνοδο του Κολυμπαρίου. Και πριν υπήρχαν οι εναγκαλισμοί με τους αιρετικούς, αλλά εκει, υπό δήθεν πανορθόδοξη σύνοδο, επιχειρήθηκε να κατοχυρωθεί "Συνοδικώς" πως οι αιρέσεις είναι εκκλησίες και τα μυστήριά τους έγκυρα. Και ότι η Ορθοδοξία έχει έναν πάπα της Ανατολής που δεν είναι πρώτος μεταξύ ίσων αλλά πρώτος των άλλων ίσων. Κι αυτό είναι αίρεση.

Ανώνυμος είπε...

Η θλιψη μας ειναι μεγαλη! Ο π.Θεοδωρος ειναι ιερευς και καθηγητης ορθοδοξος κατα μιμησιν Κυριου.Οι πνευματικοι Πατερες,οι αγιοι μας φυλακες της Πιστεως ,παντοτε χρεωστουσαν να διορθωνουν το ποιμνιο ως φυλακες της νοητης Ιερουσαλημ.Διοτι εαν σιωπουσαν,οχι μονον οι λιθοι θα εκραζαν,αλλα και ειχε να ζητηθη το αιμα των προβατων εκ της χειρος των.
..... φροντιζαν οχι μονον να ειναι καλοι ποιμενες ωστε και την ψυχην τους να θετουν υπερ των προβατων,αλλα και απο Ζηλο για τη σωτηρια , προσπαθουσαν να επιστρεψουν τους χριστιανους ,οχι μονον απο την αμαρτια ,αλλα και απο την πλανη.Πολλοι δε και μετα το θανατο τους παρουσιαστηκαν με οραματα φοβεριστικα,προκειμενου να επιμεληθουν την ψυχη των αποστατων.
Δεν υπαρχουν καλοι και αξιοι ιερεις στην Ορθοδοξη Εκκλησια;
Ποιο ειναι το ''χριστιανικο πνευμα'',η ελευθερια να διωκεις,να συκοφαντεις,να απειλεις,να υβριζεις;
Ελευθερια να επιχειρηματολογεις δεν υπαρχει;

Θα ''κατακριθωσι παντες οι μη πιστευσαντες εις την αληθειαν κ ευαρεστηθεντες εις την αδικιαν .Β Θεσ 2-12]''.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com