9 Νοε 2016

«βοσκηματώδεις της ασυνέχειας»

Επίθεση από τον υφ. Παιδείας για τις απόψεις περί ασυνέχειας του ελληνικού έθνους
Η ευκαιρία για ένα δίδυμο που θα έγραφε ιστορία (εάν συνυπήρχε) χάθηκε εν τη γενέσει της. 
Ο λόγος για τον νέο υφυπουργό Παιδείας Κώστα Ζουράρι και τον εκ των πρωταγωνιστών της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία Αντώνη Λιάκο. Και αυτό γιατί όσα του είχε προσάψει ο Μακεδόνας Ζουράρις αλλά και όσα είπε ο δεύτερος αμέσως μετά τον ανασχηματισμό δημιούργησαν ένα εκρηκτικό μείγμα.

Ο νέος υφυπουργός Παιδείας, ως απλός βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ., από το βήμα της Βουλής είχε τοποθετηθεί ως εξής: «Η μάχη του διαλόγου για την Παιδεία θα χαθεί καθώς υπάρχουν βοσκηματώδεις τύποι που υποστηρίζουν αυτή τη βροντερή ηλιθιότητα, το σκωρ, τη βρωμώδη επιστημονολογικά άποψη της ασυνέχειας των Ελλήνων. Οταν κάποιος μιλά για ελληνική ασυνέχεια -αυτό ξεκίνησε από κάποιους ηλίθιους Ευρωπαίους-, πρέπει να μας εξηγήσει το πότε». Στη συνέχεια είπε για τον κ. Λιάκο πως «την άποψη της συνέχειας θα τη διαβάσει κάνεις στον Μίκη Θεοδωράκη και τον Γιάννη Ρίτσο που κάποιοι τους αποκαλούν εθνικιστές». Τέλος, απευθυνόμενος στους «βοσκηματώδεις της ασυνέχειας», τους κάλεσε να εντοπίσουν τα κοινά και τις διαφορές ανάμεσα στο «Τη Υπερμάχω» και τη «Συννεφιασμένη Κυριακή»!.
Αλλά δεν στάθηκε μόνο σε αυτό. Σε νεότερη τοποθέτησή του είχε προσθέσει:  «Ο Λιάκος είναι το πρόβλημα, με τη θεωρία του που είναι μερική, περί ασυνέχειας του ελληνικού έθνους, ότι δεν υπάρχει έθνος και ότι το έθνος είναι κατασκευή των Βαυαρών μετά τη Γαλλική Επανάσταση και το κράτος έκανε τους Ελληνες. Είναι κλασικός πατριδοκλάστης, αφού επιμένει ότι δεν υπάρχει πατρίδα, είναι κατασκευή, ιδεολόγημα μετά το 1830».
Οσο για τον κ. Λιάκο, που υποστηρίζει ότι δεν τον «έφαγε» κανείς αλλά είχε ολοκληρώσει τη δουλειά της η Επιτροπή Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία, λίγες ώρες αφότου έγινε γνωστή η υπουργοποίησή του Ζουράρι είχε πει: «Βάζεις έναν τέτοιο τύπο στο υπουργείο Παιδείας; Είμαστε καλά; Γρήγορα αποπομπή, πριν γίνει διεθνές θέμα»!
dimokratianews, 09.11.2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com