16 Νοε 2016

Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος: Μοντερνοποιημένοι Θεολόγοι, οι οποίοι συγκροτούν τον Σύλλογο «Ο Καιρός», μάχονται για την κατάργηση του μαθήματος των Θρησκευτικών

Αποτέλεσμα εικόνας για Καλαβρύτων Αμβρόσιος
ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ
ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
___________Η Πανελλήνια Ένωσις Θεολόγων (Π.Ε.Θ.), το αρχαιότερο και πιο έγκυρο Επιστημονικό Σωματείο των Θεολόγων Καθηγητών Μ.Ε., είναι γνωστό για την αγωνιστική του διάθεση, κυρίως όμως για την σοβαρότητα των θέσεών του πάνω σε θέματα της ορθής διδασκαλίας του μαθήματος των θρησκευτικών στα Δημόσια Σχολεία. 

________Μιά τελευταία κίνηση των παραγόντων της Π.Ε.Θ. είναι η από 24ης Οκτωβρίου 2016 Διαμαρτυρία τους πάνω στο επίκαιρο ζήτημα της διδακτέας ύλης ως προ το μάθημα των Θρησκευτικών.
_________Από τη θέση αυτή συγχαίρουμε τούς λαβόντας την πρωτοβουλία αυτή, ενώ συγχρόνως καταδικάζουμε κάποιους  άλλους, τους αρνητές και μοντερνοποιημένους Θεολόγους, οι οποίοι συγκροτούν τον Σύλλογο «Ο Καιρός» και οι οποίοι- μαζί μέ τον καταργηθέντα Υπουργό κ. Φίλη- μάχονται για την κατάργηση του μαθήματος των Θρησκευτικών. Κορυφαίος εκπρόσωπος της πλευράς αυτή είναι ο Δρ. κ. Στ. Γιαγκάζογλου, πρώτος Σύμβουλος του κ. Φίλη. Οι άνθρωποι αυτοί, δυστυχώς, ευρίσκουν θαυμαστές ακόμη και μέσα στις τάξεις των Ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος!
Αίγιον, 16 Οκτωβρίου 2016
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο δυσώνυμος, διασπαστικός του σώματος των εν Ελλάδι θεολόγων αντι-σύλλογος "ΚΑΙΡΟΣ", το γνωστό και μη εξαιρετέο "θεολογικό" περιοδικό "ΣΥΝΑΞΗ", η "ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΘΕΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ" του Βόλου, το διαβόητο αυτό "εργαστήρι" αποδομήσως της γνησίας, Ορθοδόξου πατερικής Θεολογίας, και, σε κάποιο βαθμό, ο ραδιοσταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία ψευτοπροοοδευτισμού και θολοκουλτούρας που δίκην κακοήθους νεοπλάσματος διαβιβρώσκουν τις σάρκες του συγχρόνου εκκλησιαστικού και θεολογικού οργανισμού.
Τα εν λόγω δοχεία αναδίδουν τη δυσώδη οσμή του οικουμενιστικού συγκρητισμού, του φιλελευθερισμού, του ορθολογισμού, της "μεταπατερικότητας", της εκκοσμικεύσεως και νοθείας του εκκλησιαστικού ήθους, του ζηζιουλισμού, της γιανναρικής "ερωτοθεολογίας" κ.λ.π. μολύνοντας, κατ αυτόν τον τρόπο, τον πνευματικό ορίζοντα και την πνευματική ατμόσφαιρα της θεολογικής ζωής του τόπου μας και υποθάλποντας και τροφοδοτώντας τη δημιουργία και παγίωση ενός νέου, αγνώριστου, εκτρωματικού και μεταλλαγμένου τύπου θεολόγου με πρόδηλες συνέπειες για τον καθόλου εκκλησιαστικό και θεολογικό βίο.
Η εν προκειμένω ευθύνη της εκκλησιαστικής διοικήσεως απέναντι στα εκφυλιστικά αυτά φαινόμενα τυγχάνει πρόδηλη και αυτονόητη. Ουδείς δύναται να λησμονήσει τη θλιβερή πραγματικότητα επί τη βάσει της οποίας ο Σ.Γιαγκάζογλου, πρωτεργάτης και εκ των αυτουργών της μεταλλαγής επί τα χείρω του χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών κατείχε μέχρι πρότινος τη θέση του διευθυντή του επισήμου εκκλησιαστικού περιοδικού "ΘΕΟΛΟΓΙΑ" παρά τον ορυμαγδό των κατά πάντα δικαιολογημένων αντιδράσεων που έχουν εδώ και έτη προκληθεί ένεκα της διαβρωτικής του Ορθοδόξου χαρακτήρα των Θρησκευτικών δράσεώς του εντός των κόλπων του τότε "Παιδαγωγικού Ινστιτούτου".
Επί των ημερών του κρίμασιν οις οίδε Κύριος κατέχοντος την αρχιεπισκοπική καθέδρα σήμερα, εκκλησιαστικοί και θεολογικοί παράγοντες, γνωστοί από πολλού για τις στεβλότατες και απόβλητες, από πλευράς Ορθοδόξου Ήθους, απόψεις, αντιλήψεις και θέσεις τους έχουν βραχυκυκλώσει σε μεγάλο βαθμό διάφορους επίσημους εκκλησιαστικούς οργανισμούς συντελώντας σε μία άνευ προηγουμένου εκκοσμίκευση της εκκλησιαστικής ζωής. (Μου "αρέσει" που ένιοι εξ αυτών "διερρήγνυον τα ιμάτιά τους", επί των ημερών του προηγουμένου εκκλησιαστικού καθεστώτος, ολοφυρόμενοι για την επί της αρχιεπισκοπείας του μακαριστού Χριστοδούλου εγκατασταθείσα εκκοσμίκευση...).
Λ.Ν.(συνεχίζεται)

Ανώνυμος είπε...

Πολλοί από αυτούς βρήκαν καταφύγιο και τινες άλλοι "εκκολάφθηκαν" στο νεοορθόδοξο εκκολαπτήριο της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας μετά, βεβαίως, την οικειοθελή παραίτηση του μακαριστού, εκλεκτού ιεράρχου Νικοδήμου (Γραικού) υπέρ του τότε πρωτοσυγκέλλου του και μετέπειτα διαδόχου του Ιερωνύμου (Λιάπη)...
Από εκεί "μεταφυτεύθηκαν", μετά την ατυχέστατη εκλογή του νυν αρχιεπισκόπου, σε επιτελικές θέσεις του εκκλησιαστικού οργανισμού αλλά και σε κάποιους αντισυλλόγους και ακαδημίες της συμφοράς και της παρακμής και σε κάποιους ραδιο-φονικούς του εκκλησιαστικού ήθους σταθμούς (και ο νοών νοείτω...) προκειμένου να λανσάρουν τις ολέθριες ιδεοληψίες τους στο εκκλησιαστικό σώμα ως θεολογικά θέσφατα επενδεδυμένες, μάλιστα, και με τη "σφραγίδα" της επισήμου Εκκλησίας! Και μη χειρότερα!
Με τους λεγάμενους συγγενεύουν ιδεολογικά και κάποιες "μοντέρνες" ενορίες που διοικούνται από κάποιους θολοκουλτουριαρέους και ανθρωπάρεσκους ιερωμένους που "χαιδεύουν αυτιά", κατά το δη λεγόμενο, καθιστάμενοι, κατ αυτόν τον τρόπο, αγαπητοί στον μακράν του Θεού κόσμο επειδή υποθάλπουν με τις ετεροδιδασκαλίες τους και "αβαντάρουν" το ά-κοσμο και αντίθεο φρόνημά του μετατρέποντας τον ανάντη, αρνησίκοσμο και ουρανοπολίτικο χριστιανικό βίο σε "πλατεία και ευρύχωρη οδό" των ασεβών παθών και των διαβλητών πόθων, εκδίδοντες ευχερώς "εισιτήρια για τον Παράδεισο" σύμφωνα με το μακαριστό π.Αυγουστίνο. Έχουν φθάσει μάλιστα μερικοί εξ αυτών και στο σημείο να απαξιώνουν και διαβάλλουν, μπροστά στο εκκλησίασμα, κατά τρόπο αήθη και επαίσχυντο ως "φαρισαίους" αφιερωμένα διά βίου στον Αμπελώνα του Κυρίου, σεβαστά ιεραποστολικά πρόσωπα με τεράστια πνευματική προσφορά και γνήσια ταπείνωση που αναδίδουν σεμνότητα με τη γενικότερη αναστροφή τους, συμπεριλαμβανομένης και της ενδυμασίας τους αντιπαραβάλλοντάς τα με άλλα, υπ αυτών ανυμνούμενα, που κάθε άλλο παρά αναδίδουν "ευωδία Χριστού" με την όλη αναστροφή τους και ο νοών νοείτω!
Δυστυχώς ένιοι εξ αυτών κατέχουν και ηγετικές θέσεις στον τομέα της διαποιμάνσεως της νεότητας ενώ κάποιοι άλλοι διά του προφορικού, πεζού και ποιητικού τους λόγου, εκφερομένου καινοπρεπώς, οδηγούν ψυχές υπέρ ων Χριστός απέθανε στην απώλεια!
Απέναντι στην πλημμυρίδα αυτή της εκκοσμικεύσεως που προωθείται και καλλιεργείται επισήμως καλούμαστε να προβάλλουμε αντίσταση όση ημίν δύναμις! Δεν εκφράζουν οι νεοορθόδοξοι θολοκουλτουριαρέοι, ανθρωπάρεσκοι και φιλόκοσμοι δεσποτάδες, παπάδες, μοναχοί και λαικοί, οι θεωρητικοί και πρακτικοί εκφραστές της "πλατείας και ευρυχώρου οδού" το εκκλησιαστικό ήθος (άπαγε της βλασφημίας)! Αλλά όσοι δε νοθεύουν το χριστιανισμό κόβοντάς τον και ράβοντάς τον στα μέτρα τους! Αμαρτωλοί και τρισάθλιοι και υπόδικοι ενώπιον του Κυρίου είμαστε όλοι μας! Ας μετανοούμε, λοιπόν, καθημερινά ελεεινολογώντας τον εαυτό μας και επιζητώντας το έλεός Του και ας μην αμνηστεύουμε θεολογικά τα πάθη μας και ιδεολογικοποιώντας τις πτώσεις μας!
Λ.Ν.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com