3 Νοε 2016

Έκτακτη σύγκληση της Ιεραρχίας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος την 23η και 24η Νοεμβρίου 2016

Τρίτη Συνεδρία της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Νοέμβριο
(3/11/2016).
Συνήλθε σήμερα, Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016, στην τρίτη Συνεδρία Της για τον μήνα Νοέμβριο, η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 160ής Συνοδικής Περιόδου, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
Κατά τη σημερινή Συνεδρία:

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.
Ακολούθως αποφάσισε την έκτακτη σύγκληση της Ιεραρχίας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος την 23η και 24η Νοεμβρίου ε.έ. Κατά τη διάρκεια των εργασιών της ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος θα αναγνώσει την Εισήγησή του με θέμα: «Ενημέρωσις περί των διεξαχθεισών εργασιών της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας» και θα ακολουθήσει συζήτηση επ’ αυτής.
Η Δ.Ι.Σ. ασχολήθηκε επίσης με θέματα Ιερών Μητροπόλεων και των Συνοδικών Επιτροπών: Επί των Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων, επί της Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως και Επιμορφώσεως του Εφημεριακού Κλήρου, επί του Τύπου, των Δημοσίων Σχέσεων και της Διαφωτίσεως, καθώς και επί της Κοινωνικής Προνοίας και της Ευποιίας.
Τέλος, η Διαρκής Ιερά Συνοδος ενέκρινε αποσπάσεις κληρικών και ασχολήθηκε με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ελπίζω να σπάσουν την ένοχη σιωπή τους και να πάρουν και να εφαρμόσουν στην πράξη σωστές και ορθόδοξες αποφάσεις σχετικά με την αιρετική σύνοδο της Κρήτης. Η οικονομία ( έκπτωση ) σε δογματικό επίπεδο δεν είναι ανεκτή.

Κυριάκος Βαρβέρης

ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΠΙΣΤΟΣ είπε...

Το γεγονός ότι θα παρουσιασθεί και συζητηθεί στην Σύνοδο της Ιεραρχίας το θέμα της Συνόδου της Κρήτης είναι προτιμότερο από οποιαδήποτε αναβολή, διότι με τον τρόπο αυτό θα ξεκαθαριστούν πλήρως τα πράγματα, εάν δηλαδή το Επισκοπικό Σώμα αποδέχεται, δια της συμφωνίας ή της Ανοχής, ή κατά πλειοψηφία απορρίπτει τη Σύνοδο αυτή, τις Αποφάσεις της και τον τρόπο λειτουργίας της. Μετά την τελική αυτή ουσιαστικά κρίση δεν θα μπορούν κάποιοι να υποστηρίζουν, ότι η Εκκλησία της Ελλάδος, που συμφώνησε στην Σύνοδο της Κρήτης, δήθεν δεν δεσμεύεται, διότι το έπραξε κατά παράβαση της θέλησης της Ιεραρχίας. Μετά την τελική αυτή στάση του Επισκοπικού Σώματος ο καθένας ας πράξη ότι τον πληροφορήσει η συνείδησή του και τον Φωτίσει ο Θεός, αναλαμβάνωντας και τις πνευματικές συνέπειες της όποιας επιλογής του

Αντιοικουμενιστής είπε...

Εύγε εις τους σχολιαστάς Βαρβέρην Κυριάκον και "Ορθόδοξον Πιστόν" δια τα ως άνω σχόλιά των! Αύτη η έκτακτος συνεδρίασις θα διαλύσει το "κρυφτούλι" τινών ιεραρχών και καθείς θα αναλάβει τας ευθύνας οίας εκπηγάζουν εκ του επισκοπικού αξιώματος των. Το μόνο σίγουρον είναι ότι Ορθόδοξος Εκκλησία και Ελληνικόν Έθνος βρίσκονται εν Μεγάλω Κινδύνω και οφείλουμε άπαντες όπως παραμένομεν άγρυπνοι και εις τας επάλξεις. Αδελφοί, γρηγορείτε και προσεύχεσθε...

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com