4 Οκτ 2016

Ψήφισμα διαμαρτυρίας των Θεολόγων Αχαΐας για άμεση αναστολή των νέων προγραμμάτων του μαθήματος των Θρησκευτικών.


Αποτέλεσμα εικόνας για νεο προγραμμα σπουδων θρησκευτικα

Ψήφισμα διαμαρτυρίας εξέδωσαν οι Θεολόγοι- καθηγητές της Αχαΐας για τα Νέα Προγράμματα Σπουδών με αίτημα την άμεση αναστολή των νέων προγραμμάτων σπουδών για τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών.
Το θέμα των θρησκευτικών θα απασχολήσει και την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, στην συνεδρίαση της Τετάρτης 5 Οκτωβρίου 2016. Το ψήφισμα υπογράφουν 50 εν ενεργεία καθηγητές Θεολόγοι των σχολείων Νομού Αχαΐας, οι οποίοι και αιτούνται την άμεση αναστολή των Ν. Π. Σπουδών του μαθήματος των Θρησκευτικών, για τους εξής λόγους:
1.  Σημαντικότατο εμπόδιο είναι η μη ύπαρξη βιβλίου για τους μαθητές, κάτι το οποίο δεν συμβαίνει σε κανένα άλλο μάθημα και καθιστά αδύνατη τη διεξαγωγή του μαθήματος.

2.   Θεωρούμε αναγκαία προϋπόθεση για την εφαρμογή οποιασδήποτε αλλαγής, το να προηγηθεί συστηματική επιμόρφωση όλων των συναδέλφων Θεολόγων.
3.  Οι υποδομές στα περισσότερα σχολεία δεν μπορούν να υποστηρίξουν τη διδασκαλία των Ν Π Σπουδών, που είναι ιδιαίτερα απαιτητικά και με μεγάλο εύρος περιεχομένου.
4. Τα Νέα Προγράμματα Σπουδών, ιδιαίτερα στο Γυμνάσιο, δεν ανταποκρίνονται στο γνωστικό επίπεδο των μαθητών- μαθητριών, δημιουργούν σύγχυση στους μαθητές και δυσχεραίνουν τη διαδικασία της μάθησης.
5. Η άμεση αναστολή τους θα βοηθήσει ν’ αποφορτιστεί το κλίμα ανάμεσα στους εκπροσώπους της Διοικούσας Εκκλησίας και της Πολιτείας και να επανεκκινήσει ένας γόνιμος και ουσιαστικός διάλογος για την αναβάθμιση του μαθήματος των Θρησκευτικών.

thebest.gr,4/10/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com