8 Οκτ 2016

Τι θρησκευτικά θα διδαχτούν τα παιδιά μας;

Αποτέλεσμα εικόνας για συναντηση ιερωνυμου τσιπρα
Τι θρησκευτικά θα διδαχτούν τα παιδιά μας;
Άκουσα το βράδυ της Τετάρτης τις δηλώσεις που έκανε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, όπου έγινε η συνάντηση της ιεραρχίας της εκκλησίας με τον πρωθυπουργό, και κατάλαβα πως η διδασκαλία των Θρησκευτικών θα γίνεται με τα παλιά βιβλία.

Μία ακόμη κωλοτούμπα της κυβέρνησης, σκέφτηκα, από τις πολλές που έχει κάνει τους μήνες που βρίσκονται στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ.
Αργότερα διάβασα τις δηλώσεις του παρόντος στη συνάντηση υπουργού Παιδείας και κατάλαβα πως η διδασκαλία των Θρησκευτικών θα γίνεται με τα παλιά βιβλία, αλλά με βάση τα νέα προγράμματα. Δεν το πολυκατάλαβα αυτό. Ούτε εκείνοι στους οποίους απευθύνθηκα για να μου το εξηγήσουν το κατάλαβαν.
Θα διδαχτούν τα παιδιά αυτά που αναφέρουν τα παλιά βιβλία, δηλαδή την κατήχηση στην ορθόδοξη πίστη, ή θα διδαχτούν από τα παλιά βιβλία μόνο τα κεφάλαια στα οποία δεν γίνεται κατήχηση;
Ουδείς μπορεί να αποφανθεί με βεβαιότητα.
Οι άνθρωποι της εκκλησίας δηλώνουν την ικανοποίησή τους από τη συμφωνία που επετεύχθη με τον πρωθυπουργό, και μάλιστα για να μην τους προσβάλουν και τους φέρουν σε δύσκολη θέση -εκθέτοντάς τους για την κωλοτούμπα- αρκέστηκαν να μιλήσουν για άρση των παρεξηγήσεων.
Οι της κυβέρνησης, άλλα κατάλαβε ο ένας και άλλα ο άλλος. Ο επίσης παρών Πάνος Καμμένος δήλωσε ότι κυβέρνηση και εκκλησία πορεύονται μαζί (πάλι καλά που δεν είπε ότι η εκκλησία έγινε ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ).
Ο Φίλης όμως περί άλλα τυρβάζει.
Έτσι κι αλλιώς, δεν προλάβαμε να τυπώσουμε καινούργια βιβλία για φέτος και γι’ αυτό μοιράσαμε ήδη τα παλιά, είπε, για να συμπληρώσει πως η διδασκαλία θα γίνει με βάση το νέο πρόγραμμα, αφήνοντας να εννοηθεί πως τα πράγματα θα μείνουν όπως τα σχεδίασε το υπουργείο ανεπηρέαστα από τις διαμαρτυρίες της εκκλησίας.
Καταλαβαίνετε τώρα…
Ξύνω το κεφάλι μου.
Μπορούν να θεωρηθούν ίδια ή έστω παρόμοια τα όσα αντιλήφθηκαν οι ιεράρχες με αυτά που περιγράφει το υπουργείο Παιδείας;
Αδύνατον. Είτε οι μεν δεν κατάλαβαν καλά είτε οι δε. Κι επειδή δεν αμφισβητώ ούτε την ευφυΐα ούτε την αντιληπτική ικανότητα των εκπροσώπων της ιεραρχίας και αυτών της κυβέρνησης, το συμπέρασμά μου είναι πως μία από τις δύο πλευρές ψεύδεται.
Ποια από τις δύο, το αφήνω να το προβλέψετε μόνοι σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com