5 Οκτ 2016

Δηλώσεις Αρχιεπισκόπου μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου (5.10.2016)

Δηλώσεις Αρχιεπισκόπου μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου (5.10.2016)

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΖΗΤΗΘΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Η ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΦΙΛΗ!

ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Ώστε "ήρθησαν οι παρεξηγήσεις" κατά τον αρχιεπίσκοπο!
Για "παρεξηγήσεις" πρόκειται ή για μεθοδευμένη και συστηματική επιχείρηση ροκανίσματος των εθνικοθρησκευτικών μας ριζών με αιχμή του δόρατος το μάθημα των Θρησκευτικών που έχει σχεδιασθεί στο σκοτεινό παρασκήνιο από εξωθεσμικά κέντρα και τεθεί σε εφαρμογή από την εγχώρια συμμορία- συμμαχία των προθύμων;
Πολύ φοβούμαι ότι ο νυν αρχιεπίσκοπος ακολουθεί στον κατ εξοχήν ευαίσθητο τομέα των σχέσεων Εκκλησίας και κράτους την ολέθρια πολιτική του προκατόχου του, αλήστου μνήμης αρχιεπισκόπου Σεραφείμ, κατλυτική και εξουθενωτική κριτική της οποίας άσκησαν κατά το παρελθόν οι μακαριστοί μητροπολίτες Ελευθερουπόλεως Αμβρόσιος, Φλωρίνης Αυγουστίνος και Αττικής Νικόδημος.
Σε κάποια "αρχική" φάση της κρίσεως, τουτέστιν, διαφαίνεται μία αδιάλλακτη και μαχητική διάθεση από την πλευρά της εκκλησιαστιής ηγεσίας η οποία δίδει, σχετικά σύντομα, τη θέση της στο συμβιβασμό και την υποστολή της αγωνιστικότητας με τελικό αποτέλεσμα την ήττα της Εκκλησίας και την κατίσχυση της ΔΗΘΕΝ χριστιανικής πολιτείας.
Εύχομαι ΟΛΟΨΥΧΩΣ να λαθεύω και να διαψευσθώ εν τέλει!
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Ο Μακαριώτατος μάλλον δεν κατάλαβε ότι η εφαρμογή των Προγραμμάτων συνεχίζεται κανονικά. Οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις δεν αίρονται. Τα παλιά βιβλία θα χρησιμοποιούνται μόνο όταν υπηρετούν τα νέα Προγράμματα. Εκτός εάν κατάλαβε και συμβαίνει κάτι άλλο!

Ανώνυμος είπε...

Εφόσον δεν αποσυρθούν τα Νέα Προγράμματα Σπουδών , μπορούμε πλέον να μιλάμε για ήττα του Ιερώνυμου στο μείζον αυτό ζήτημα...

Αντικοικουμενιστής είπε...

Εύγε! Μεγίστη η νίκη! Διεσώθησαν τα προνόμια των αρχιερέων ημών! Ας κοιμηθούμε ησύχως! Έχουν "γνώσιν" οι "φύλακες"... Αδελφοί, γρηγορείτε και προσεύχεσθε...

Ανώνυμος είπε...

Οι χαμηλοί τόνοι και η υποχωρητικότητα του Ιερώνυμου οδηγούν σε αποθράσυνση τους άθεους της Κυβέρνησης που θέλουν να απορθοδοξοποιήσουν την Εκπαίδευση και την Ελλάδα!

Χρειάζεται δυνατή αντίσταση από πλευράς Ιεραρχίας.

Ανώνυμος είπε...

Το παρακάτω σχόλιο το είχαμε αναρτήσει στις 3-9-2016, εδώ, στις 'ΑΚΤΙΝΕΣ", όταν το κλίμα μεταξύ κυβέρνησης και αρχιεπισκόπου ήταν "ψυχρό"!!! Το ξανάθυμίζουμε, για να μην νομίζουν κάποιοι πως το "κοπάδι" κοιμάται:
"Πολύ γρήγορα θα "καλοκαιριάσει" και θα αναθερμανθούν αίφνης,κατά παράδοξο βέβαια τρόπο, οι σχέσεις με την κυβέρνηση. Κανείς μας δεν θα το καταλάβει πώς θα γίνει. Διότι αλλού είναι το θέμα. Δε μιλάνε για τα φοβερά οικουμενιστικά ανοίγματα, δεν ανοίξανε το στόμα τους για τις παραβάσεις και τα χτυπήματα κατά της βάσης της αλήθειας, στη "Σύνοδο" της Κρήτης και τώρα λαλίστατοι και γεμάτοι αυτοπεποίθηση παριστάνουν τους φύλακες, αντιλέγοντας στο Φίλη. Ωραία η ντρίπλα σας, σεβασμιώτατοι, αλλά κάνετε φάουλ.Θα φανεί και στη Σύνοδο της Ιεραρχίας η "παλικαροσύνη" σας. Να δούμε. Θα αποφανθείτε όλα καλά ή θα γίνει κανένα ... θαύμα;".
Σ.Η.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com