4 Σεπ 2016

«Ξέχασαν» στη νέα εγκύκλιο την πρωινή προσευχή-Κουδούνι και μέσα!!

Με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας που μόλις σήμερα στάλθηκε στα σχολεία, το υπουργείο Παιδείας καταργεί την πρωινή προσευχή. Για την ακρίβεια έχει απαλείψει οποιαδήποτε αναφορά στην πρωινή προσευχή, όπως γινόταν πάντα κάθε έτος.

Πρόκειται για μία ενέργεια η οποία σίγουρα θα πυροδοτήσει περαιτέρω όξυνση στις σχέσεις Εκκλησίας-κυβέρνησης, αλλά και μία απόπειρα αποκοπής της ορθοδοξίας από τους πιστούς...
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 2016-17 (Αρ. Πρωτ.: 139808/Δ1/31-8-16), στην οποία ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΔΙΑΓΡΑΦΗΚΕ η φράση «ΠΡΩΙΝΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ»:
«Β. Φοίτηση και Σχολική Ζωή
1…….Στις 8.10, μετά το ηχητικό σήμα (κουδούνι), με ευθύνη των εφημερευόντων κλείνουν οι είσοδοι και οι μαθητές συγκεντρώνονται κατά τμήματα ή τάξεις στον προκαθορισμένο χώρο και τα τμήματα ή τις τάξεις επιτηρούν οι διδάσκοντες σε αυτά την 1η διδακτική ώρα. Εκ μέρους του συλλόγου διδασκόντων ο Διευθυντής του σχολείου ή αναπληρωτής του ή μέλος του Συλλόγου Διδασκόντων προβαίνει σε πιθανές ανακοινώσεις-οδηγίες που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου και την μαθητική ζωή της συγκεκριμένης μέρας ή και σε γενικότερα θέματα. Μετά το πέρας της συγκέντρωσης οι μαθητές κατά τμήματα και οργανωμένα κατευθύνονται στις αίθουσες τους συνοδεία των εκπαιδευτικών που διδάσκουν την 1η ώρα……»
ΠΕΡΣΙΝΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 2015-16 (Αρ.Πρωτ.Φ.3/1105/141440/Δ1/10-09-2015), στην οποία ΥΠΑΡΧΕΙ η φράση «ΠΡΩΙΝΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ»:
27. Πρωινή Προσευχή -ανάρτηση σημαίας
Σύμφωνα με το ΠΔ 201/98 (ΦΕΚ 161 τ. Α’)- άρθρο 13, παρ. 5, εδάφ. α και β και παρ.10, εδαφ. δ, σας επισημαίνουμε ότι:
Α. Πριν από την έναρξη των μαθημάτων πραγματοποιείται κοινή προσευχή των μαθητών και του διδακτικού προσωπικού στο προαύλιο του σχολείου με ευθύνη των εκπαιδευτικών που εφημερεύουν. Σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών η προσευχή πραγματοποιείται στην αίθουσα κάθε τάξης. Οι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν υποχρεωτικά στην πρωινή προσευχή και στον εκκλησιασμό και επιβλέπουν τα τμήματά τους. Οι ετερόδοξοι μαθητές παρευρίσκονται με το τμήμα που ανήκουν στο χώρο της συγκέντρωσης χωρίς να συμμετέχουν στην προσευχή, τηρώντας απόλυτη ησυχία, σεβόμενοι τους δασκάλους και τους συμμαθητές τους που προσεύχονται…
Η πρωινή προσευχή δεν μπορεί να καταργηθεί με εγκύκλιο.
Μπορεί σκόπιμα η φετινή εγκύκλιος να θέλει να εκθέσει Διευθυντές Σχολείων και Συλλόγους Διδασκόντων που θα την επικαλεστούν αλλά στο τέλος της παραγράφου του κειμένου αναφέρει: «Τέλος εφαρμόζονται οι προβλέψεις του ΠΔ 201/98 (ΦΕΚ 161 τ. Α΄), άρθρο 13, παρ. 5, εδάφ. α και β και παρ. 10, εδαφ. δ. » Το ΠΔ201/98 ακόμα δεν καταργήθηκε. Οι αναφερόμενες διατάξεις αφορούν: την πρωινή προσευχή, τη σημαία και τους αλλόθρησκους μαθητές.
Κανένας λοιπόν δεν έχει το δικαίωμα να μην εφαρμόσει το νόμο και να επικαλεστεί την εγκύκλιο. Η πρωινή προσευχή παραμένει υποχρεωτική ακόμα με βάση το νόμο.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΦΙΛΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΡΘΟΥΝ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΨΕΥΤΟΫΠΟΥΡΓΟΥ ΑΠΑΙΔΕΙΑΣ ΝΙΚΟΥ ΦΙΛΗ (ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΤΥΧΙΟ) ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΟΡΘΗΣ ΟΥΣΙΩΔΟΥΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΩΝ κ.α. (ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΩΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΝΑ ΡΥΘΜΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ) ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !
ΑΔΕΡΦΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΔΙΑΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΩΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ! ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΝΕΟ ΑΙΣΧΡΟΤΑΤΟ ΑΝΤΙΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΒΙΑΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ !

Σάλπισμα Ζωής είπε...

Όσο η Εκκλησία είναι ανεκτική σε καιροσκόπους να περιμένουμε και άλλα.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com