19 Αυγ 2016

Eντολή δίωξης κατά του Μητροπολίτη Χίου... για ρατσισμό

Eντολή δίωξης κατά του Μητροπολίτη Χίου
Για τη δήλωση: «Δεν υπάρχουν πρόσφυγες, είναι λαθρομετανάστες»
Eντολή δίωξης κατά του Μητροπολίτη Χίου... για ρατσισμό
Για απίστευτη πρόκληση η οποία ποινικοποιεί την άποψη και ανοίγει δρόμο και για άλλες παραπομπές στη Δικαιοσύνη όσων εκφέρουν αντίθετη άποψη για το προσφυγικό ζήτημα κάνουν λόγο κύκλοι της Ελλαδικής Εκκλησίας, μετά και την παραπομπή εκ μέρους του γ.γ. Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Κωστής Παπαϊωάννου στην Εισαγγελέα κατά του ρατσισμού και στην Εισαγγελία Χίου του Μητροπολίτη Χίου Μάρκου. Αφορμή για αυτή την εξέλιξη στάθηκαν δημοσιεύματα που έφεραν τον Μητροπολίτη να χρησιμοποιεί τη λέξη «λαθρομετανάστες» σε ομιλία του.

Γνωστός για το έργο του υπέρ των προσφύγων καθώς υπήρξε ο πρώτος ιεράρχης που άνοιξε τις ενορίες και τις εκκλησίες για να στεγάσει τους πρόσφυγες ενώ ακόμα και σε συνεννόηση με το ΚΚΕ και κόμματα της αριστεράς πραγματοποίησε συσσίτια, ο Μητροπολίτης Χίου κατηγορείται αυτή τη στιγμή βάσει ενός δημοσιεύματος για υποκίνηση μίσους αν και όπως κύκλοι της Μητρόπολης απαντούν «ουδέποτε ζητήθηκε διευκρίνιση από τον ίδιο έστω και με ένα τηλεφώνημα». Εκκλησιαστικοί κύκλοι μιλούν για υπερβολική ευαισθησία που «κρύβει άλλες προθέσεις» κατά ενός ιεράρχη, όταν κυβερνητικά στελέχη την ίδια ώρα δείχνουν εύνοια απέναντι σε υπόδικους και καταδικασθέντες για τρομοκρατικές κι άλλες αξιόποινες ενέργειες. Σε συνδυασμό με την ανοχή που υπήρξε σε επιθέσεις κατά εκκλησιών, η παραπομπή του Μητροπολίτη Χίου στη Δικαιοσύνη θεωρείται ότι προσβάλλει πλέον με τρόπο οργανωμένο το θρησκευτικό συναίσθημα και δημιουργεί κλίμα αντικληρικαλισμού.
Ταυτόχρονα, κύκλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρονται σε περίεργη κινητικότητα γύρω από τον αντιρατσιστικό νόμο του 2014, η οποία υπό το βάρος των λανθασμένων κυβερνητικών χειρισμών υποκρύπτει προσπάθεια φίμωσης όσων μιλούν για προσφυγικό ναυάγιο. Πηγές μας μάλιστα μιλούν και για άλλες διώξεις που θα ασκηθούν σε όσους επιδιώξουν να ασκήσουν κριτική για τον τρόπο διαχείρισης του μεγάλου ρεύματος που θα προκύψει εάν οι Τούρκοι δεν τηρήσουν τη συμφωνία τους με την ΕΕ.
Σε επικοινωνία μας με τον Μητροπολίτη, ο ίδιος περιορίστηκε στο να μας αποστείλλει γραπτή του ανακοίνωση στην οποία αναφέρει «Ἐξ ἀ­φορ­μῆς δη­μο­σι­εύ­μα­τος το­πι­κῆς Ἐ­φη­με­ρί­δος, τό ὁ­ποῖ­ο μέ φέρ­νει νά εἶ­πα «ὅ­τι δέν ὑ­πάρ­χουν πρό­σφυ­γες, ἀλ­λά εἶ­ναι ὅ­λοι λα­θρο­με­τα­νά­στες», θά ἤ­θε­λα, γιά νά ἀ­πο­φευ­χθεῖ κά­θε πα­ρε­ξή­γη­ση, νά ἐ­νη­με­ρώ­σω γιά τήν ἀ­κρί­βεια τῆς ἀ­να­φο­ρᾶς μου: Ἐ­τό­νι­σα ὅ­τι γιά μᾶς οἱ ἄν­θρω­ποι αὐ­τοί εἶ­ναι εἰ­κό­νες τοῦ Θε­οῦ, τούς ὁ­ποί­ους συμ­πο­νοῦ­με καί συμ­πα­ρι­στά­με­θα. Στή συ­νέ­χεια ἔ­κα­να μιά φι­λο­λο­γι­κή ἑρ­μη­νεί­α τῆς λέ­ξε­ως «λα­θρο­με­τα­νά­στης», τήν ὁ­ποί­α δέν πρέ­πει νά ἐ­νο­χο­ποι­οῦ­με, καί ἀ­νέ­φε­ρα καί τό πε­ρι­ε­χό­με­νο τῆς λέ­ξε­ως «πρό­σφυ­γας» κα­τά τό δι­ε­θνές δί­και­ο.
Γιά τη θέ­ση μου ἀ­πέ­ναν­τι στό φαι­νό­με­νο αὐ­τό πα­ρα­πέμ­πω
α) Σέ ὅ­σα ἀ­νέ­φε­ρα στόν κ. Πρω­θυ­πουρ­γό κα­τά τήν συ­νάν­τη­σή μας στό Μέ­γα­ρο Μα­ξί­μου τόν Νο­έμ­βριο τοῦ 2015, γιά τά ὁ­ποῖ­α ἔ­δει­ξε τήν ἱ­κα­νο­ποί­η­σή του.
β) Στό δη­μο­σί­ευ­μα politischios.gr τῆς 27.10.2015 «Ἀ­νοί­γουν τά κε­λιά τῶν ἐκκλη­σί­ων γιά τούς πρό­σφυ­γες».
γ) Στό δη­μο­σί­ευ­μα τῆς imchiou.gr «Δι­α­κο­νί­α τῆς Ἱ­ε­ρᾶς Μη­τρο­πό­λε­ως Χί­ου, Ψα­ρῶν καί Οἰνουσ­σῶν γιά τούς πρό­σφυ­γες» (Δε­κέμ­βριος 2015) και
δ) Στό δη­μο­σί­ευ­μα τῆς era-aegean.gr  «συμ­πα­ρά­στα­ση στό Γ. Κου­τσο­δόν­τη ἀ­πό τό Μη­τρο­πο­λί­τη Χί­ου» (8.6.2016).
Ἡ με­λέ­τη αὐ­τῶν θά δεί­ξει τήν τῶν πραγ­μά­των ἀ­λή­θεια».
Σύμφωνα με δημοσίευμα τοπικού Μέσου Ενημέρωσης, ο Μητροπολίτης φέρεται να δήλωσε πως «δεν υπάρχουν πρόσφυγες, είναι όλοι λαθρομετανάστες», για να συνεχίσει ενάντια στον πολιτικό γάμο, λέγοντας για τους δημάρχους ότι «δεν είναι δυνατόν να παντρεύουν ζευγάρια εκείνοι που μαζεύουν τα σκουπίδια μας», ενώ εξαπέλυσε επίθεση κατά των πολιτικών λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «έχουν κατεβάσει τα παντελόνια και προσκυνούν, έχουν παραδώσει τη χώρα».
«Κάποιοι εργολαβικά έχουν αναλάβει υπερασπιστές των μεταναστών, λησμονώντας τους ντόπιους πληθυσμούς και τα μεγάλα προβλήματα τους. Η κατάσταση στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου απλά δεν πάει άλλο. Αγωνία εκφράζει ο Μητροπολίτης κι όχι μίσος. Αυτή τη στιγμή η Χίος μόνο φιλοξενεί 3.000 μετανάστες» ανέφεραν στο protothema.gr άνθρωποι του περιβάλλοντος του Μητροπολίτη.

Δημήτρης Μαρκόπουλος protothema.gr 19/08/2016

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όμορφα...Στο εξής θα πρέπει να εξυμνούμε όλα όσα αρέσουν και ικανοποιούν τις αισθήσεις τους, προμαχώνες της νέας τάξης πραγμάτων και τους φορείς της.

Ω πόσο όμορφη ΄ναι η βραδιά,
στου φεγγαριού την αγκαλιά,
εγώ κι εσύ μια συντροφιά,
στου λιόγερμα τη σιγαλιά!
Το πλοίο άνοιξε πανιά,
για ευανάγνωστα νερά,
έλα και δώσε μου φιλιά,
για να περάσει η βραδιά!
Μη χολοσκάτε ρε παιδιά,
αν του Αυγούστου η παγωνιά,
τρυπάει σώμα και σκουριά,
με σαραντάρια υπό σκιά!
Στη Χιό δε πίνουν τσικουδιά,
μόνο μασούν τη μαστιχιά,
δέχονται πλήθη προσφυγιά,
κι ο μήνας έχει μόνο εννιά!
Δείτε πώς πλέκουν τα σακιά,
και τα καλάθια στη μουριά,
εύζωνοι τρώνε αρμαθιά,
σύκα και ώριμα τσαμπιά!

Ανώνυμος είπε...

Μπορείτα να μου θυμίσετε ποιό "πατριωτικό" κόμμα έφερε στη Βουλή τον αντιρατσιστικό νόμο ;

Ανώνυμος είπε...

ΞΕΚΑΘΑΡΟΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ!

ΔΙΩΓΜΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΛΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ!

Ανώνυμος είπε...

Πόσο απέχει ο κ. υπουργός παιδείας από το ρατσισμό, όταν τα βάζει με ότι του θυμίζει ΕΚΚΛΗΣΙΑ;.

Ανώνυμος είπε...

Πρώτη φορά...φασιστερά! Και μη χειρότερα!
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ πλεον ''εθνικη συνειδηση'',,,,,,,,,πρεπει να το καταλαμε αυτο ,για την ελευθερια και την ακεραιοτητα της πατριδος.Η Ελλαδα διερχεται τεραστια κριση,πνευματικη, ηθικη,κοινωνικη,πολιτικη,οικονομικη, κριση στην παιδεια κλπ.Η Ελλας παραδωθηκε αμαχητι στους νεους ''κυριους''της Νεας Ταξης.
Οι εκλογες κοντα ειναι!Σε αλλες εποχες,για καποια δικαιωματα,ξυλωναν πεζοδρομεια,σημερα η αποχαυνωση,ο μαρασμος,ο ηθικος ξεπεσμος,η ''ευφροσυνη ''εκεινη σκεψη της ανατροπης του θεμελιωμενου δεσμου της εκκλησιας Του Χριστου ,με το πληρωμα αυτης και η εισπηδηση αυτου ευσπεσμενως σε μιαν αλλη πλατφορμα,θυμιζει παντελη αποσυνθεση της ελληνορθοδοξης κοινωνιας!
Επομενο σταδιο;''το προτεκτορατο της Ανθελλην-ορθοδοξης Δυσεως ,μουσουλμανοποιημενο''.
Ο Θεος να μας λυπηθει! Ουτε να εκφρασει κανεις την γνωμη του;
Δυστυχως,φταιμε!

Ανώνυμος είπε...

Αυτά όλα είναι η αρχή ενός προλόγου παράλογου που θα έχει για συνέχεια τη συγγραφή νέων μαρτυρολογίων.
Ο διωγμός των ορθοδόξων χριστιανών ξεκίνησε.
Ο Θεός να βάλει το χέρι του.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com