28 Αυγ 2016

Εκκοσμίκευση στις κατασκηνώσεις της Ι. Μ. Λευκάδος και Ιθάκης

Σύμφωνα με την Ι. Μ. Λευκάδος και Ιθάκης
Μια ακόμη κατασκηνωτική χρονιά χαράχθηκε στην καρδιά μας!
Με το τελευταίο επταήμερο, για τα αγόρια Γυμνασίου – Λυκείου αυτή τη φορά και ένα διήμερο για φοιτητές – φοιτήτριες και τελειοφοίτους Λυκείου ολοκληρώθηκε για φέτος η λειτουργία των Εκκλησιαστικών Μαθητικών Κατασκηνώσεων της Ι. Μ. Λευκάδος και Ιθάκης «Η Φανερωμένη».

Διήμερο φοιτητών και τελειοφοίτων Λυκείου
Ακολούθησε ένα διήμερο (4-5/8/2016) για μια ομάδα 25 φοιτητών, φοιτητριών και τελειοφοίτων Λυκείου,  με την ευθύνη του π. Ιωαννικίου Ζαμπέλη, του π. Χριστοφόρου Αραβανή, του κ. Άγγελου Γκούνη και της κ. Ελένης Κατσούλη – Λάζαρη. Το διήμερο αυτό είχε χαρακτήρα «πνευματικής αναψυχής» και ανατροφοδότησης, περιλαμβάνοντας:
εποικοδομητικές εισηγήσεις («Πάσαν την ζωήν ημών Χριστώ τω Θεώ παραθώμεθα» από τον π. Ιωαννίκιο Ζαμπέλη, Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεώς μας και «Πίστη και Επιστήμη» από τον κ. Δημήτριο Βλάχο, Καθηγητή Τμ. Φυσικής Παν. Ιωαννίνων) και διάλογο
ευκαιρίες λειτουργικής ζωής (Μέγας Παρακλητικός Κανών στην Ι. Μονή Αγίου Ιωάννου στο Λιβάδι και Αγρυπνία για την εορτή της Μεταμορφώσεως στον Ι. Ν. Αγ. Νικήτα στο ομώνυμο χωριό)
ψυχαγωγικές δράσεις και εξορμήσεις σε όμορφα μέρη του νησιού μας (παραλίες Κάστρο στη Λευκάδα και Καβαλικευτά στο Καλαμίτσι).
Η συναυλία της Νατάσας Μποφίλιου
Επιστέγασμα όλων των φετινών κατασκηνωτικών περιόδων υπήρξε η υπέροχη συναυλία της Νατάσας Μποφίλιου με τους Θέμη Καραμουρατίδη και Γεράσιμο Ευαγγελάτο στο Κάστρο της Αγίας Μαύρας, στη Λευκάδα, το βράδυ του Σαββάτου, 6 Αυγούστου 2016.
Η Νατάσα Μποφίλιου και η δυναμική ομάδα των εκλεκτών μουσικών που την πλαισίωναν ταξίδεψαν το, εντυπωσιακά μεγάλο, πλήθος που έσπευσε να απολαύσει την εκπληκτική φωνή και τη ζεστή, ανθρώπινη επικοινωνία της με το κοινό στον ωκεανό της Μουσικής και της Αγάπης, μακριά από τη «Βαβέλ» της σύγχρονης καθημερινότητας.
Στην πραγματοποίηση της συναυλίας συνέβαλε κατά πολύ μεγάλο μέρος η θυσιαστική, εθελοντική προσφορά των μεγαλύτερων παιδιών μας. Το όποιο κέρδος από τη συναυλία εξάλλου θα διατεθεί για τη συνέχιση της λειτουργίας και την ανακαίνιση των Κατασκηνώσεών μας.
Ευχαριστίες οφείλονται στην ίδια την καλλιτέχνιδα και τους συνεργάτες της που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για την επιτυχία της εκδήλωσης, αλλά και στην “Gazarte Cinema EΠΕ – Διοργάνωση Συναυλιών» και προσωπικά στον κ. Γιάννη Πετρόπουλο και τους συνεργάτες του για την πολύτιμη βοήθειά τους!
Ιδιαιτέρως όμως ευχαριστούμε όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και έδωσαν το «παρών» στη μεγαλειώδη αυτή συναυλία.
Δείτε ολόκληρο το δημοσίευμα με φωτογραφίες της Ι. Μ. Λευκάδος και Ιθάκης ΕΔΩ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΦΙΣΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ
35χ50 μποφίλιου (717x1024)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ
Η Ιερά Μητρόπολή μας με πολλή χαρά γνωστοποιεί ότι το Σάββατο, 6 Αυγούστου 2016 και ώρα 21.30 η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Θέμης Καραμουρατίδης και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος, παρουσιάζουν  στο Φράγκικο Κάστρο της Αγίας Μαύρας (Λευκάδα), σε ένα μαγευτικό σκηνικό, την ξεχωριστή «ΒΑΒΕΛ» τους· μία μεγάλη συναυλία, όλα τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την ενίσχυση και την ανακαίνιση των Εκκλησιαστικών Μαθητικών Κατασκηνώσεων της Ι. Μητροπόλεώς μας «Η Φανερωμένη».
Στις Κατασκηνώσεις μας, κοντά στην Ιερά Μονή Φανερωμένης Λευκάδος, και αυτό το καλοκαίρι φιλοξενούνται σε έξι περιόδους  περίπου τριακόσια παιδιά και νέοι από την Α΄ Δημοτικού μέχρι και φοιτητές, με την εθελοντική διακονία εξήντα νεαρών στελεχών.
Οι ωφέλειες από την Κατασκήνωση είναι πολλαπλές για τα παιδιά: Χαρά! Ψυχαγωγία! Αυτόνομη διαβίωση! Γνωριμία με την πρόταση ζωής της Εκκλησίας μας! Ζωή μέσα στη φύση! Ομαδικότητα!
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων τους καλλιτέχνες και το κοινό της μεγάλης αυτής μουσικής εκδήλωσης, που θα βοηθήσουν με τη συμμετοχή τους στη συνέχιση της λειτουργίας της Κατασκήνωσης και την ανακαίνιση των υποδομών της.
Σας περιμένουμε!

(Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως) mylefkada.gr
ΤΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ
Η ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ
ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ! Τι έγραψε η Νατάσσα Μποφίλιου στο Facebook!

Τη δική της γνώμη εξέφρασε η πασίγνωστη Ελληνίδα τραγουδίστρια Νατάσσα Μποφίλιου  για το σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ομόφιλων ζευγαριών  με μια ανάρτησή της στο Facebook!...
«Το σύμφωνο συμβίωσης ψηφίστηκε. Έστω και έτσι ανακούφιση, ικανοποίηση και συγκίνηση όταν ο κόσμος πηγαίνει μπροστά! Να και κάτι παρήγορο μέσα σε τόσο λάσπη…η αγάπη και το δίκαιο να νικούν! Δεν σταματάμε! Συνεχίζουμε τους αγώνες για ίσα δικαιώματα για όλους ανεξαιρέτως. Όσο για τους σκοταδιστές και για τους φοβισμένους, η ιστορία και η εξέλιξη θα τους προσπεράσει»
Νατάσσα

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με συγχωρειτε για μια δήλωση περι ενος ψωροσυμφωνου συμβιωσης κάνετε ολόκληρη ανάρτηση ;;;;;!!!!
Εδω οι προτεστάντες έχουν ομοφυλόφιλους ιερείς,
Οι αγγλικανοί και γυναικες και ομοφυλόφιλους.


Εναν αιωνα τι συζητάμε στο ΠΣΕ;;; ε;;; Τι συζητάμε;;;;
Τώρα δεν έγινε σύνοδος που αναγνώρισε την ιστορική ονομασια αυτων των ετερόδοξων Εκκλησιών (βεβαίως βεβαίως);;;

Άντε και προσέξτε αλλη φορά μη σας πουν σχισματικούς.....

Απόστολο είπε...

Αλλού γι΄αλλού!

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ὅτι εἶναι πολὺ σωστὸς ὁ τίτλος "ἐκκοσμίκευση". Ἡ Ἐκκλησία ἔχει τὴ διδασκαλία της ξεκάθαρη καὶ ἀπὸ τὴν Καινἠ καὶ ἀπὸ τὴν Παλαιὰ Διαθήκη καὶ ἀπὸ τοὺς Πατἐρες τῆς Ἐκκλησίας κατὰ τῆς ὁμοφυλοφιλιας. Ἡ κυρία Μποφίλιου προφανῶς ἀγνοεῖ ἤ δέν δέχεται τὴ διδασκαλία αὐτή. Ἂς μὴν κατηγοροῦμε ὅμως τὴν Ἱερὰ Μητρόπολι, διότι μᾶλλον ἀγνοοῦσε τὰς ἀπόψεις τῆς καλλιτέχνιδος. Ἅς ὑποδειχθῇ τὸ λάθος στὴν καλλιτέχνιδα καὶ τοὺς λοιποὺς, οἱ ὁποῖοι, ἀπουσίᾳ ἀγιογραφικῆς διδασκαλίας, ἔχουν παρασυρθῇ σὲ ἀπόψεις κοσμικὲς καὶ ἀντιχριστιανικές.
Νικόλαος Ῥηγάκης

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΙΚΤΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
Μπράβο πρόοδος!
Κ.Τ

Αντιοικουμενιστής είπε...

Εκδηλώσεις σαφώς αντορθόδοξαι, αντιπαιδαγωγικαί, ταυτισμέναι απολύτως με την νέαν εποχήν! Η Ι. Μ. Λευκάδος οφείλει όπως ζητήση συγγνώμην δια το ολίσθημά τούτον. Αι μικταί κατασκηνώσεις αντιβαίνουν εις την παράδοσιν και πρακτικήν της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Αδελφοί γρηγορείτε και προσεύχεσθε...

Ανώνυμος είπε...

ΑΙΣΧΟΣ! ΑΙΣΧΟΣ! ΑΙΣΧΟΣ!

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΤΟΝ ΕΠΙΠΛΗΞΕΙ Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ!

Ανώνυμος είπε...

Τι είναι αυτά που διαβάζουμε και βλέπουμε;
ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΝΤΡΟΠΗ στη μητρόπολη Λευκάδος και Ιθάκης!
Θα τρίζουν τα κόκκαλα του μακαριστου επισκόπου Νικηφόρου!
Λ.Ν.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com