29 Αυγ 2016

Γιώργος Παπαθανασόπουλος, Προβληματισμός από φιλενωτικές ενέργειες

Προβληματισμός από φιλενωτικές ενέργειες
            Μια εν κρυπτώ ενέργεια «κοινωνίας» με τους ουνίτες του Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου προβληματίζει έντονα. Με επίσημη προσωπική επιστολή του ευχαρίστησε τον επικεφαλής των ουνιτών της Ουκρανίας Σβιάτοσλαβ (Σέβτσουκ) «για την υποστήριξη του προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο για την διοργάνωση της Συνόδου στην Κρήτη»! Η επιστολή δεν δόθηκε στη δημοσιότητα από το Φανάρι. Αποκαλύφθηκε από τους ουνίτες της Ουκρανίας και δόθηκε στα διεθνή ΜΜΕ από την κρατική  Υπηρεσία  Θρησκευτικών Ειδήσεων της Ουκρανίας (RISU). Πρέπει να είναι η πρώτη φορά, που επισήμως από Ορθόδοξο Πρωθιεράρχη αναγνωρίζεται η οντότητα της ουνίας.

Η Εκκλησία της Ελλάδος έως και σήμερα δεν αναγνωρίζει την εκκλησιαστική  οντότητα των ουνιτών. Επίσης  έως τώρα στους διαλόγους δεν γίνονται δεκτοί οι ουνίτες, με το ισχυρό επιχείρημα ότι η παρουσία τους δεν συμβάλλει στην επιτυχία του διαλόγου με τους ρωμαιοκαθολικούς....Πρόκειται για πολύ σοβαρό κανονικό ολίσθημα του κ. Βαρθολομαίου. Ευγένειες και εγκάρδιες ευχαριστίες στον επικεφαλής του «δουρείου ίππου» του Βατικανού στην Ουκρανία και  σε άλλες χώρες και γενικά σχέσεις με τους ουνίτες - διώκτες της Ορθοδοξίας δεν επιτρέπονται. Η επιστολή υποστήριξης του κ. Σβιάτοσλαβ στη Σύνοδο της Κρήτης θάπρεπε να σταλεί πίσω από τον κ. Βαρθολομαίο, ως απαράδεκτη. Τουλάχιστον να θεωρηθεί ως μηδέποτε ληφθείσα. Αυτή θα ήταν μια σύμφωνη με την Ορθόδοξη Παράδοση  και αξιοπρεπής στάση Ορθοδόξου πρωθιεράρχου...
Δυστυχώς το Φανάρι, ερήμην του πιστού λαού, ενεργεί βήματα προς την ένωση  – διάβαζε υποταγή –  με τους παπικούς. Είναι χαρακτηριστικό της φαναριώτικης άποψης για την «ένωση» το κείμενο του Βορειοαμερικανικού Ορθοδόξου – Καθολικού Συμβουλίου, με τίτλο «Βήματα προς την κατεύθυνση μιας επανενωμένης Εκκλησίας: Σχέδιο για μια Ορθόδοξη – Καθολική θεώρηση περί του μέλλοντος». Το Συμβούλιο συνεδρίασε στο Georgetown University, Washington DC, στις 2 Οκτωβρίου 2010, και το κείμενο δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του USCCB (Συμβούλιο των Καθολικών Επισκόπων των Ηνωμένων Πολιτειών). Στο κείμενο και στο 7α σημείο αναφέρεται ότι ο Επίσκοπος της Ρώμης, μετά την «ένωση», θα είναι «από αρχαίο έθιμο» ο «πρώτος» των επισκόπων όλου του κόσμου και των περιφερειακών πατριαρχών και τα «πρεσβεία τιμής» του δεν θα είναι τιμητικό προβάδισμα, αλλά πραγματική εξουσία, δια της οποίας θα μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις καθοριστικές για την Εκκλησία. Προφανώς  όλα αυτά σύμφωνα με τις αποφάσεις της Α΄ Βατικανής Συνόδου, το 1870, μετά την οποία τα περί «αλαθήτου» του Πάπα αποτελούν δόγμα των Λατίνων...
Και εδώ το Βατικανό ρίπτει στους Ορθοδόξους το δέλεαρ, που έριψε παλαιότερα και έπιασε στους μονοφυσίτες της Μέσης Ανατολής. Λέγει ότι αν οι Ορθόδοξοι επίσκοποι αναγνωρίσουν το Πρωτείο του Πάπα και την απόλυτη εξάρτησή τους από το Βατικανό θα μπορούν να αναφέρονται σ’ αυτόν όπως σήμερα στους Πατριάρχες και στους Προκαθημένους των τοπικών τους Ορθοδόξων Εκκλησιών... Η Ιστορία αποδεικνύει πως με τη ριζωμένη επί αιώνες στο Βατικανό αιρετική κοσμική συνείδηση, όταν οι Ορθόδοξοι επίσκοποι αποδεχθούν την υποταγή τους στον Πάπα, τότε θα τους επιβάλει τη θέλησή του και θα τους μετατρέψει από υπεύθυνους για το ποίμνιο τους και για όλη την Εκκλησία Επισκόπους, σε βικαρίους του, σε άβουλα και πειθήνια δηλαδή όργανά του.
Αυτά βεβαίως δεν θα συμβούν, γιατί χάρη στον πιστό κλήρο και λαό δεν θα επιτύχουν οι μεθοδεύσεις του Βατικανού, όπως δεν επέτυχαν όλες οι προηγούμενες, που άρχισαν τον 13ο αιώνα, με τη Σύνοδο της Λιόν το 1274, και συνεχίστηκαν έκτοτε με αδιάλειπτο και έντονα επιθετικό τρόπο όλους αυτούς τους αιώνες, έως και σήμερα, με τη συνδρομή, δυστυχώς, Ελλήνων Ορθοδόξων Αυτοκρατόρων, Πατριαρχών και άλλων υψηλοβάθμων κληρικών και λαϊκών. 
            Εκτός από τους Λατίνους επισκόπους των ΗΠΑ το παπικό μοναστήρι του Bose έχει αναλάβει την ευθύνη της προώθησης της «κοινωνίας» με τους Ορθοδόξους. Φέτος και από τις 7 έως και τις 10 Σεπτεμβρίου διοργανώνει συνέδριο με θέμα «Μαρτύριο και κοινωνία». Πρόκειται για το 24ο Συνέδριο της εν λόγω Μονής για την «Ορθόδοξη Πνευματικότητα». Όπως παρουσιάζεται στο φετινό πρόγραμμα το συνέδριο διεξάγεται «σε συνεργασία με τις Ορθόδοξες Εκκλησίες».  Στο συνέδριο φέτος συμμετέχει ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης. Θα μιλήσει με θέμα «Μαρτύρων αίμα, σπόρος κοινωνίας». Θα ακολουθήσει η ομιλία του Αρχιεπισκόπου Τελμησσού Ιώβ, με θέμα «Η μαρτυρία και η διακονία κοινωνίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου» και άλλων Ορθοδόξων κληρικών και λαϊκών.
Το κέρδος για τους ρωμαιοκαθολικούς από τα συνέδρια του Bose είναι αφενός μεν οι οικουμενιστές Ορθόδοξοι να αισθάνονται οικεία, αφετέρου δε οι μη οικουμενιστές να γνωρίσουν μια «με κατανόηση και χωρίς αυταρχισμό και απολυτότητα» όψη ανθρώπων του Βατικανού... Φυσικά κανένα κέρδος δεν έχει η Ορθοδοξία. Ουδείς ρωμαιοκαθολικός όλα αυτά τα χρόνια έχει εμφανώς επηρεαστεί, ακόμη και από σημαντικές εισηγήσεις σημαντικών ορθοδόξων θεολόγων. Αντίθετα, ο οικουμενισμός προωθήθηκε στους ορθοδόξους...
Σημειώνεται ότι κλειδί για την ένωση – υποταγή των Ορθοδόξων είναι η «κοινωνία» με τους παπικούς, που είναι το θέμα του συνεδρίου. Η πορεία αυτής της κοινωνίας  φτάνει έως και το κοινό ποτήριο της Θείας Κοινωνίας... Η στρατηγική επιδίωξη του Βατικανού είναι παράλληλα με την προώθηση του Πρωτείου του Πάπα, να πείσει τους Ορθοδόξους πιστούς ότι τίποτε δεν τους χωρίζει από τους ρωμαιοκαθολικούς και επομένως είναι σε πορεία πλήρους κοινωνίας.... Αυτή η μεθοδευμένη πορεία είναι προφανής στα μηνύματα προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη των Παπών Βενεδίκτου και Φραγκίσκου. Με την ευκαιρία της θρονικής εορτής του Φαναρίου ο πρώτος σημειώνει  «την αυξανόμενη κοινωνία και την πνευματική προσέγγιση των δύο Εκκλησιών» (26/11/2008) και ο δεύτερος την μεταξύ των δύο Εκκλησιών «βαθιά κοινωνία πίστεως και χάριτος» (30/11/2015)... Ο Κύριος να μας λυπηθεί, να μας ελεήσει και να μας προφυλάξει από την κυριαρχία της κακοδοξίας...-

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καντιώτης
Στα χρόνια της αποστασίας που ζούμε, δεν ξέρω, ας με θεωρήσετε απαισιόδοξο· Γεννηθήκαμε από γενεά γενεών Ορθοδόξοι και φοβούμαι ότι δεν θα πεθάνουμε Ορθόδοξοι. Σημειώστέ το αυτό….

Θα σβήσουν τα πατριαρχεία προς αίσχος μιας ιεραρχίας η οποία έδωσε όρκο ιερό να αγωνίζεται υπέρ ιερών και οσίων και τίποτα απ” αυτά δεν κάνει.
Αλλά τι περιμένεις από δεσποτάδες και αρχιεπισκόπους και πατριαρχάδες, -αφήστε, να ανοίξω την καρδιά μου- Έλεγα σήμερα στην Αγία Μαρίνα· Πάνε μέσα στη στοά, γίνονται μασόνοι και κατόπιν γίνονται πατριάρχαι.

Ανώνυμος είπε...

"το κοινό ποτήριο της Θείας Κοινωνίας" είναι η ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ...

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον αν. 6:38 μ.μ. Οταν οὖν ἴδητε τὸ βδέλυγμα τῆς ἐρημώσεως τὸ ρηθὲν διὰ Διανιὴλ τοῦ προφήτου ἑστὼς ἐν τόπῳ ἁγίῳ –ὁ ἀναγινώσκων νοείτω–...

Ανώνυμος είπε...

επιτρεψτε μου να σχολιασω πως αν "το κοινο ποτήριο" ειναι κοκκινη γραμμή ως προς το οτι τοτε θα ξυπνησουμε απο την προδοσία της πιστεως τοτε

ΚΑΛΑ ΞΥΠΝΗΤΟΥΡΙΑ....

σε όλους μας


Απο οτι φαίνεται απόν την ανάρτηση το συζητάνε...

Στυλιανός είπε...

Εχουν περάσει πολλές κόκκινες γραμμές. Τον εχθρό τον πολεμάμε στα σύνορα και όχι εντός της Πόλης. Δυστυχώς η αίρεση του εφησυχασμού έχει ριζώσει στις συνειδήσεις μας και δεν μπορούμε να διακρίνουμε πλέον που είναι η κόκκινη γραμμή. Ο Θεός να μας ελεήσει

Ανώνυμος είπε...

Οι αιρετικοι παλαιοημερολογίτες που μιλάνε για την "αίρεση του εφησυχασμού" γιατί ασχολούνται με μας και δεν κοιτάνε τις πλάνες τους.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ 29 ΑΥΓ. 2016 6:26μμ ΤΑ ΕΙΠΕ ΟΛΑ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΤΡΩΩΝ ΔΟΓΜΑΤΩΝ, ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΙΡΕΣΕΩΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΠΙΣΜΟΥ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ,ΗΔΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΑ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ, ΚΑΙ ΤΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ. ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ, ΑΛΛΑ ΠΡΟΠΑΝΤΩΣ ΜΕ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΓΕΡΩΝ ΣΑΒΒΑΣ ΛΑΥΡΙΩΤΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ενω εμεις με συμπροσευχες παντος τυπου και καθε ειδος μαγαρισιας της πιστεως μας βαδιζουμε καλα. . .
θα ξυπνησουμε ολοι καποια στιγμη αλλα θα ειναι πολυ αργα,η καταστροφη μας ηδη ειναι υπαρκτη.

Ανώνυμος είπε...

Aγαπητέ π. Σάββα Λαυριώτη την ευχή σας
Έχουμε παρακολουθήσει την ομολογιακή πορεία σας και γενικά σας στηρίζουμε. Ο Θεός να σας δώσει δύναμη. Εγώ το μόνο που θέλω να σας παρακαλέσω χωρίς να φανεί ότι σας κάνω υποδείξεις είναι λίγη προσοχή στα επόμενα βήματα. Προσπαθείστε σας παρακαλώ για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση με τους υπόλοιπους μοναχούς ώστε να μην απομονωθείτε σε ότι κάνετε.Και όπως είπαν και όσοι ανέφεραν τον π.Ε.Θεοδωρόπουλο, να μην διακοπεί με την παύση της μνημόνευσης του Πατριάρχη, η κοινωνία σας με την υπόλοιπη Ελλαδική εκκλησία.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με το "το κοινό ποτήριο της Θείας Κοινωνίας" είναι η ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ 29 Αυγούστου 2016 - 11:24 μ.μ. αν τόσο εύκολα αποκαλείται αιρετικούς τους παλαιοημερολογίτες αναρωτιέμαι ποσο θα βραζετετε με τη ΛΗΣΤΡΙΚΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ (συνεπώς ΑΙΡΕΤΙΚΗ) σύνοδο στην Κρητη που δικοί μας επίσκοποι του νεου εβαλαν φαρδια πλατια την υπογραφή τους.

Ανώνυμος είπε...

Ε βέβαια όλα τα αλλά μυστηρια, οπως η βαπτιση,οι ιερείς κανόνες, τα δογματα είναι ροζ γραμμες.
Α κατακαημενοι , εμείς ετσι που πάμε στο τελος θα δουμε τους δικούς μας με κοινο ποτήριο και θα λέμε πως η κοκκινη γραμμή ειναι αλλη γιατί δε φόραγαν τα ίδια ράσα ....

Ανώνυμος είπε...

Τα αλλά δόγματα ας κατά πατηθούν, έχουμε το νεο δόγμα που αφορα στην κόκκινη γραμμή του κοινού ποτηριού.

Ανώνυμος είπε...

Κάνεις λάθος τελευταίε ανώνυμε 3:50 μ.μ. Κανείς από αυτούς που υποστηρίζει την κόκκινη γραμμή του κοινού ποτηρίου δεν συμφωνεί με την καταπάτηση των δογμάτων.
Μην αλλοιώνεις την αλήθεια.

Κ.

Ανώνυμος είπε...

Καλού κακου στο τελος στο τελος ας προσεξουμε μη πάθουμε καμια αδογματιψια μαζί με αχρωματοψία.

Όχι τιποταλλο , φαντάσου να έχει περάσει ο οικουμενισμος τη κονκινη γαμμη και μεις να νομίζουμε ότι περνάει τω κιτρινη.

Ανώνυμος είπε...

Αδογματοψια εχουν οι λατινολαγνοι.
Αυτοι εχουν την ευθυνη και για στις οποιες υπερβολες ισως φταιξουν οι Ορθοδοξοι εξ αιτιας της λατινολαγνειας των οικουμενιστων.

Ανώνυμος είπε...

Σωστα αγαπητέ ,αυτό εννοούσα , όσο προχωρά ο οικουμενισμός στο τελος θα παθουμε αδογματοψια.
Τα περί κόκκινης γραμμής του κοινού ποτηρίου λίγη σημασία έχουν (ήδη το συζητούν όπως γράφεται στο άρθρο).

Στο τελος σαν να πασχουμε και απο αχρωμαροψια αυτή η κόκκινη γραμμή (λες και όλα τα αλλά είναι ελάσσονα και συνεπώς γιατι να σηκωθούμε απ τους καναπέδες μας) θα μας φαίνεται κίτρινη και θα εξακολουθούσε να κοιμομαστε.

Οι οικουμενιστες προχωρούν με συγκεκριμένη ατζέντα ,εκ των γεγονότων και της ειδισιογραφιας φαίνεται οτι προχωρούν ακάθεκτοι. Τον Ιούνιο ειχαμε την ΠΡΩΤΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟ της νεότερης ιστορίας η οποία όπως ειπαν οι διοργανωτές θα έχει συνέχεια με συνόδους ανα επταετία η δεκαετία .

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ δηλαδή ορθόδοξοι προκαθήμενοι συγκεντρώθηκαν και υπέγραψαν ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ. Κάποιοι μιλούν ΓΙΑ ΠΙΕΣΕΙΣ!!!!!!!! ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΠΟ ΜΟΜΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΑ, και μεις καθόμαστε και μιλάμε για κόκκινες γραμμές μα καήμενοι αν κρινουμε και απ τους κυβερνώντες μας ειδικα στις μέρες μας ο όρος κόκκινη γραμμή είναι κενός περιεχομένου μην μας το θυμιζετε

Ανώνυμος είπε...

"το κοινό ποτήριο της Θείας Κοινωνίας" πάντα ήταν και εξακολουθεί να είναι η ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ.

Ανώνυμος είπε...

Ας μη χρησιμοποιούμε όρους ακατάλληλους και κενούς περιεχομένου.
O όρος "κόκκινη γραμμή" αναφέρεται σε αμυντική διάταξη και προφανώς, στην αμυντική γραμμή, δίνεται μάχη. Δε νοείται κόκκινη γραμμή μετά τη πλήρη επικράτηση του εχθρού και το φυσικό θάνατο του αμυνόμενου.

Στη περίπτωση του οικουμενισμού ο εχθρός βρίσκεται εντός των τειχών, ΉΔΗ ΈΧΟΥΝ ΣΠΆΣΕΙ ΠΟΛΛΈΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ.
Αυτό που αναφέρεται ως "κόκκινη γραμμή το κοινό ποτήριο" είναι να λέμε κόκκινη γραμμή μετά την πλήρη επικράτηση του εχθρού αλλά τότε η μάχη έχει κριθεί. Δεν έχει νόημα η άμυνα. Το πτώμα δε μπορεί να αμυνθεί.

Οπότε ας μη χρησιμοποιούμε ορολογίες ακατάλληλες κενές περιεχομένου.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΜΥΝΘΟΎΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com