26 Αυγ 2016

Την ενότητα της Εκκλησίας δεν την διασπούν όσοι διαμαρτύρονται κατά της αιρέσεως του Οικουμενισμού, αλλά οι κληρικοί και οι επίσκοποι που συμφιλιώθηκαν μαζί της και παίζουν το παιχνίδι της.

beroia.jpg
Απάντηση σε μητροπολίτη των «Νέων Χωρών»: Την ενότητα της Εκκλησίας δεν την διασπούν όσοι διαμαρτύρονται κατά της αιρέσεως του Οικουμενισμού, αλλά οι κληρικοί και οι επίσκοποι που συμφιλιώθηκαν μαζί της και παίζουν το παιχνίδι της.
του Βασιλείου Κερμενιώτη, συνδικαλιστή της ΕΛΜΕ Εορδαίας. 

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετική ανάλυση! Η ενότητα της Εκκλησίας διαφυλάσετται από την απομάκρυνση από τους αιρετικούς οικυμενιστές!

Ανώνυμος είπε...

"...έγκλημα, και μάλιστα ασυγχώρητο και άξιο καταδίκης και πρόξενο μεγάλης τιμωρίας, είναι η διαίρεση της Εκκλησίας, ο διαπληκτισμός, η σπορά της διχόνιας και η συνεχής αποστέρηση του εαυτού μας από τις συνάξεις των πιστών." (Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος)

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΕΡΜΕΝΙΩΤΗΣ είπε...

Προς "ανώνυμο" 7:18 μ.μ. Ελπίζω αυτά που γράφετε να μην αφορούν το πρόσωπό μου, γιατί αυτό δείχνει ότι μάλλον δεν διαβάσατε το κείμενό μου και δεν έχετε καταλάβει ότι, όπως γράφει και ο Χρυσόστομος, σε καιρό αιρέσεως δεν προέχει η "ενότητα", αλλά η αλήθεια και η στηλίτευση της αίρεσης, ακόμη κι αν αυτό προκαλέσει μεγάλο κραδασμό και "διαπληκτισμό" στην Εκκλησια.

Ανώνυμος είπε...

ΣΩΣΤΑ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ !

Ανώνυμος είπε...

Με απειλες και αφωρισμους προσπαθουν οι οικουμενισται να επιβληθουν στους αντιοικουμενιστες κληρικούς και λαικους ,λες και εχουν μωρα απέναντι τους ,δεν γνωριζουν ,ότι οι πιστοι εχουν τη δυναμι του Αγιου Πνεύματος,εχουν πνευμα θαρους και όχι δειλιας, δεν κανουμε ουτε χιλιοστο πισω από την απαξ παραδοθησα πιστι και ας ωρυοντε οσο θελουν,τους αιρετικούς δεν τους υπολογίζουμε και ουτε δεχομαστε τις πλανεμες αποψεις τους,ας τις κρατησουν για τον εαυτο τους και ας κανουν μια εκκλησια στα μετρα τους για τον εαυτο τους.

Ανώνυμος είπε...

Τόσες σελίδες αχαρακτήριστες κατά επισκόπων, πατριαρχών, θεολόγων και όποιων άλλων δεν ακολουθούν τα τραγελαφικά ευτράπελα του δήθεν αντιοικουμενισμού από κάποιον που έχει τόση σχέση με τη θεολογία όσο ο τσαγκάρης με τα διαστημόπλοια. Εδώ είναι η μεγάλη ευθύνη της Εκκλησίας στην Ελλάδα που πραγματικά άφησε αποίμαντο το ποίμνιο της και φτάσαμε σε αυτά τα χάλια.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΕΡΜΕΝΙΩΤΗΣ είπε...

Προς τον "ανώνυμο" 27 Αυγούστου 2016 - 9:25 π.μ.
Αυτές οι "αχαρακτήριστες", όπως τις αποκαλείς, σελίδες του κειμένου μου, είναι όμως γεμάτες από λόγους Αγίων, παλαιών και σύγχρονων, και επενδυμένες με ισχυρή θεολογική επιχειρηματολογία, την οποία δεν βλέπω να αναιρείς ούτε εσύ, ούτε και κανείς άλλος που έχει σπουδάσει θεολογία.
Αυτοί οι "τσαγκάρηδες", οι "χωρικοί" και οι απλές νοικοκυρές, όμως, τους οποίους εσύ υποτιμάς και χλευάζεις, απαρτίζουν τον πιστό λαό του Θεού, που -είτε σου αρέσει, είτε όχι- είναι ο Φύλακας της Ορθοδοξίας. Ο Γέρων Παίσιος έλεγε: «Τις διάφορες θεωρίες των θεολόγων να τις περνάτε από το "πατερικό κόσκινο". Πρέπει να τις κοσκινίζετε με βάση τούς Πατέρες και ότι είναι σκουπίδια ή πίτουρα να τα πετάτε. Να ψάχνετε με βάση τούς Πατέρες*». Δεν είπε: «όσοι δεν έχετε σπουδάσει θεολογία να μην ασχολείστε με τα θέματα της Εκκλησίας».
Με ένα πράγμα θα συμφωνήσω μαζί σου, ότι, όντως, "εδώ είναι η μεγάλη ευθύνη της Εκκλησίας στην Ελλάδα, που πραγματικά άφησε αποίμαντο το ποίμνιο της και φτάσαμε σε αυτά τα χάλια", δηλαδή να εμφανίζονται άνθρωποι, όπως εσύ, που δεν μπορούν να διακρίνουν το άσπρο από το μαύρο και δεν έχουν καταλάβει το πιό στοιχειώδες, ότι, δηλαδή, μέσα στην Εκκλησία υπάρχει αίρεση την οποία αποδέχονται οι περισσότεροι Προκαθήμενοι και με την οποία έχουν συμβιβαστεί οι περισσότεροι επίσκοποι!

* Πρεσβ. Διονυσίου Τάτση, Ο Γέροντας Παΐσιος Βιογραφικά στοιχεία - Διδαχές – Επιστολές – Περιστατικά – Κείμενα, σελ. 146-147

Ανώνυμος είπε...

Μέσα στην Εκκλησία ο διάβολος έχει φορέσει το πιο ευσεβές προσωπείο και τελεσειουργεί ένα σχίσμα. Ας όψονται οι ποιμένες της!

Ανώνυμος είπε...

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΙΡΕΣΗ.
Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΑΙΡΕΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΔΥΝΑΤΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΠΑΣΕΙ.
ΟΣΟ Ο ΟΙΚΟΥΕΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΧΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com