23 Αυγ 2016

Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου: Αγία και Μεγάλη Σύνοδος

ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΟΔΟΣ
ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΟΔΟΣ
Μία σύνοδος (αγία και μεγάλη ή ο,τιδήποτε άλλο) μπορεί να γίνει σε ένα νησί μέσα στο πέλαγος. Μια σύνοδος μπορεί επίσης, παραδόξως, να γίνει σε ένα πέλαγος μέσα σε ένα νησί. Νησί είναι ο άνθρωπος, πέλαγος είναι ο εσωτερικός κόσμος του.
Εάν το έσω πέλαγος είναι ειρηνικό, θα γίνει απάνεμη οδός επικοινωνίας. Εάν μάλιστα γίνει ύδωρ ζωής, θα υπερχειλίσει, δροσίζοντας και ποτίζοντας τις άλλες ψυχές. Εάν όμως παραμείνει μια τρικυμισμένη και θολή θάλασσα, θα καταδικάσει τον άνθρωπο ξερονήσι άγονης γραμμής.

Πάντοτε στην εμπειρική και χαρισματική σκέψη και γραφίδα των αγίων Πατέρων η πραγματικότητα θεωρείται διττώς. Εξωτερικά και εσωτερικά. Η εκκλησιαστική τάξη καὶ ακολουθία προβάλλεται ως εικόνα της πνευματικής ακολουθίας στην πρόοδο της ψυχής. Έτσι υπάρχει ο ναός όπου συνάζονται οι πιστοί, αλλά και ο εσωτερικός ναός της καρδίας. Υπάρχει το θυσιαστήριο όπου τελείται το μυστήριο της Θείας Λειτουργίας αλλά και το ένδον θυσιαστήριο, όπου επίσης τελείται το ευχαριστιακό μυστήριο. Η εκκλησιαστική δομή αντιστοιχεί στις αρετές, η Ευχαριστία καὶ μετάληψη αντιστοιχεί στη μυστική ενέργεια Πνεύματος εν τη καρδία.
Έτσι, υπάρχουν η ορώμενη Σύνοδος, όπου πολλοί άνθρωποι συνάζονται επί το αυτό, αλλά και η μυστική, αόρατη Σύνοδος, που λαμβάνει χώρα σε έναν άνθρωπο. Τόπος εδώ είναι το υπερώο που λέγεται νους, οφθαλμός της ψυχής ή βαθεία καρδία. Μέλη αυτής της συνόδου οι δυνάμεις της ψυχής: βούληση, επιθυμία, θυμός, λογισμοί. Πολύ απλά οι Πατέρες της ερήμου λένε: Σύναξε όλους τους λογισμούς σου, τοποθέτησε τους μπροστά στον Χριστό και όλοι μαζί ας πουν: «Δεῦτε προσκυνήσωμεν καὶ προσπέσωμεν Χριστῷ τῷ Βασιλεῖ καὶ Θεῷ ἡμῶν».
Ο άνθρωπος «προσκυνεῖ ἐν αὐλῇ ἁγίᾳ» του Θεού, διευρύνοντας την καρδιά του στον αγιασμό. Η αυλή είναι η εκκλησιαστική σύναξη, αλλά πολύ περισσότερο είναι κατάσταση πνευματική, εσωτερική. Χωρίς την επουράνια διαγωγή, λέγει ο Μ. Βασίλειος σε Ομιλία του στους Ψαλμούς, κανείς δεν προσκυνεί «ἐν αὐλῇ ἁγίᾳ», ακόμη κι αν θεωρεί τὸν εαυτό του άξιο των αισθητών συνάξεων. Ο εγκαινισμός της Εκκλησίας προκύπτει από την εν Πνεύματι ανακαίνιση του καθενός μέλους του Σώματος. Η επουράνια εκκλησία συνάγεται μυστικώς στον έσω άνθρωπο. Εδώ αρχικώς τελεσιουργείται το μυστήριο της ενότητας του ανθρώπου και της ενότητας του κόσμου. Και ο δρόμος προς την ενότητα είναι η μετοχή στην μία Σοφία, το ένα Κάλλος, την Δικαιοσύνη, την Αγάπη, την Αγιότητα.
Πως μπορεί να υπάρξει ενότητα, σύναξη, κοινωνία, αν ο άνθρωπος που καλείται να ενωθεί με τους άλλους είναι δέντρο χωρίς ρίζα και χυμούς, χωρίς εσωτερική ενότητα; Χωρίς την αγία αυτή και μεγάλη σύνοδο όλα τα άλλα σχήματα είναι τρίμματα που συντρίβονται. Αυτά είναι τα ανθρώπινα που είναι μόνο ανθρώπινα και έχουν την αφετηρία τους σε ένα Εγώ που διεκδικεί υπερβατική αξία. Έργα βαρύγδουπα και ασθμαίνοντα, που τελειώνουν γρήγορα. Κι είναι πια όπως όταν περπατάς στην άνυδρη έρημο, στα ερείπια μιας έρημης από εκατοντάδες χρόνια πόλης: βλέπεις αγάλματα, προτομές, στήλες αφιερωματικές και επιγραφές, όπου ο καυτός άνεμος και η άμμος έχουν σβήσει ονόματα και ιστορίες. Και ό,τι έγινε, πρόσωπα και γεγονότα, βυθίστηκαν, έσβησαν στη φθαρτή δόξα.
Κάτι αντίστοιχο σκέφθηκε και ο νομοδιδάσκαλος Γαμαλιήλ, όταν το Συνέδριο των Εβραίων ήθελαν να θανατώσουν τους Αποστόλους: «Προσέχετε αδελφοί», τους είπε, «πολλοί νόμισαν ότι κάτι είναι, απέκτησαν οπαδούς, αλλά μετά το θάνατό τους όλα εξαφανίσθηκαν. Μείνετε λοιπόν μακριά από τους ανθρώπους τούτους κι αφήστε τους. Αν το θέλημα και το έργο τους είναι ανθρώπινο, θα καταλυθεί. Αν πάλι είναι από Θεού, δεν θα μπορέσετε να το σταματήσετε, και θεομάχοι επιπλέον θα βρεθείτε.» (Βλ. Πράξεις 5, 35-40)
Κάποιοι, με σοβαρότητα και ευγενές αίσθημα, αγωνιούν για τα ανθρώπινα έργα, μήπως μας οδηγήσουν μακράν του Θεού και της αληθείας. Άλλοι, πάλι, με ταραγμένο νου και τρομαγμένα μάτια σπεύδουν να φέρουν οι ίδιοι καύσωνα άνεμο, και με κοφτερά εργαλεία να ξύσουν ονόματα και κείμενα. Αυτοί φέρνουν την έρημο, προτού ο ίδιος ο χρόνος δοκιμάσει την ποιότητα και αντοχή των πραγμάτων. Σπεύδουν να εντοπίσουν εχθρούς, να κυνηγήσουν ληστές, αφήνοντας την δική τους πόρτα ανοιχτή και την αυλή τους απότιστη. Είναι αυτοί που επιζητούν «βαρβάρους», γιατί αυτοί είναι μια κάποια λύσις, δίνουν κάποιο νόημα στη ζωή, διέξοδο στα πάθη που κινούνται προς μάχην. Κάποιος διάβασε πως ο Θεός έχει «πείσμα» για τη σωτηρία του ανθρώπου, και θεώρησε ότι μιμούμεθα το Θείο πείσμα με το να επιδιώκουμε με πείσμα να γίνει το θέλημά μας—και μάλιστα το «πρώτο» μας θέλημα, αφού αγαθό είναι το πρώτο θέλημα του Θεού. Αυτό είναι ένα παράδειγμα του πώς διαβάζοντας τους Πατέρες διαβάζουμε μάλλον αυτό που έχουμε στο (πολύ μικρό) μυαλό μας…
Όσοι μαζεύουμε σακιά με άμμο στην πόρτα μας ή λίθους αναθέματος, ας μπούμε στον κόπο να ανοίξουμε το Ευαγγέλιο, σε κάποια σελίδα τυχαία, να εστιάσουμε σε μια φράση και να ρωτήσουμε τον εαυτό μας: Εγώ το κάνω αυτό; Αξίζει εδώ να καταγράψουμε μια στιχομυθία με κάποιον νέο του εξωτερικού. Στον οποίον είπαμε: «Αντί να ψάχνεις συνεχώς για αιρετικούς, και να ασχολείσαι αποκλειστικά με τους άλλους, να ασκείς πολεμική και να κάνεις την ψυχή σου πεδίο μάχης, γιατί δεν στρέφεις την προσοχή σου και στα ελλείμματα της προσωπικής σου ζωής, στις αμαρτίες σου, στην πνευματική σου καλλιέργεια;» Η απάντηση ήταν καταπέλτης: «Γιατί αυτό εμένα μου δίνει ζωή.» Α, τί ωραία! Πόσες άραγε φαινομενικά γενναίες και ασυμβίβαστα ορθόδοξες συμπεριφορές καλύπτουν μιαν επικίνδυνη παθολογία; Ο κίνδυνος έρχεται από αλλού, από το ίδιο το υποκατάστατο της ζωής. Κι αυτή η απειλή ανέτοιμους μας βρίσκει και μας συνεπαίρνει.
Ας επιστρέψουμε στη συμβουλή των Πατέρων:
«Ἐν σεαυτῷ τὴν κτίσιν πᾶσαν κατόπτευε, καὶ τὰ πάντα εἰς ἑαυτὸν ἐννόει. Μὴ βλέπε πρὸς τὰ ἔξω, σύννευσον πρὸς τὰ ἔσω, σύστρεψον τὸν νοῦν ὅλον εἰς τὸ νοερὸν τῆς ψυχῆς ταμεῖον, ἀνείδωλον τῷ Κυρίῳ τὸν ναὸν εὐτρέπισον.» (Οσίου Νείλου, Επιστολή 119)
Αυτή είναι πριν από όλα η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος, αυτή που πραγματοποιείται μέσα μας. Κάποιοι ούτε καν την υποπτεύονται, γιατί ο σπόρος του σπορέα έχει πέσει πάνω σε πέτρα. Κάποιοι τη χρησιμοποιούν εικονικά για τα κηρύγματά τους, γιατί ο σπόρος έχει από καιρό συμπνιγεί στην κοσμική φαντασία. Και κάποιοι τη συκοφαντούν, γιατί δεν τους εξυπηρετεί.
Σήμερα τονίζεται μονομερώς το εξωτερικό, η δομή, η σχέση, και παραθεωρείται το εσωτερικό, σαν κάτι φανταστικό. Αυτή η στάση ταιριάζει στον άνθρωπο της νέας εποχής. Σ’ αυτή τη μονομέρεια συμβάλλει και η χτισμένη στον αέρα θεολογία του προσώπου, από την οποία προκύπτει το πρωτείο εξουσίας και η κατάργηση της αγιοπνευματικής ισότητας.
Γι αυτό και ένα καλό που έγινε στην πρόσφατη Σύνοδο της Κρήτης ήταν η μνεία στην ησυχαστική παράδοση και στις Συνόδους που την επικύρωσαν. Αυτή η θεολογική παράδοση, που ομολογεί την πραγματική, προσωπική μετοχή στις άκτιστες ενέργειες του Θεού, είναι η ουσία που χωρίζει εμπειρικά την ορθόδοξη πίστη από την αίρεση. Η μέθεξη των θείων ενεργειών υπερβαίνει την έννοια και λογική της άτεγκτης ιεραρχίας και των εξουσιαστικών σχημάτων και συμπεριφορών, που χαρακτηρίζει την Ρωμαιοκαθολική εκκλησιολογία, και τελευταίως παρεισφρέει στα καθ’ ημάς.
Ευτυχώς, ακόμη κάθε Ορθόδοξος κληρικός και λαϊκός καταλαβαίνει ότι η πνευματική ένδεια δεν αναπληρώνεται από δομές και αξιώματα. Κι ότι, αν θέλουμε να βρεθεί η αλήθεια σε κάτι, θα την αναζητήσουμε στους Αγίους, τους ταπεινούς φίλους του Θεού με την φωτισμένη καρδιά, που έχουν κάνει το δόγμα ζωή. Αυτή την αλήθεια ο ίδιος ο πιστός λαός θα παραλάβει και θα φυλάξει. Αυτή η αλήθεια θα μείνει.
Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου

100 σχόλια:

Georgios είπε...

Πολύ καλό. Επικριτικό ουσιαστικά των δύο άκρων, όπως εκφράστηκαν το ένα από τη συνέλευση της Κρήτης και το άλλο από όσους επιπόλαια και φανατικά αποσχίζονται. Το πιο σημαντικό που λέει εμμέσως πλην σαφώς είναι ότι καμιά σύνοδος αρχιερέων (και μάλιστα προκαθημένων) δεν είναι χωρίς προϋποθέσεις αγία και μεγάλη. Η αγιότητα (και η ακολούθηση των Αγίων) κάνει αγία και μεγάλη μια σύνοδο.
Το ποιητικό του ύφος είναι ίσως σε βάρος της σαφήνειας, γι αυτό και κάποιοι θα παρανοήσουν, ή θα βρουν ευκαιρία να το διαστρεβλώσουν - κυρίως όσοι δεν βλέπουν βαθύτερα τα πράγματα.

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια Πατέρες...
Αυτή η αλήθεια έμεινε από την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο?

Ανώνυμος είπε...

Για να καταλάβω,
Απέξω μου αναγνώριζω τους αιρετικούς ως εκκλησία και μέσα μου λεω οτι πάω με τους Αγίους και κάνω ακόμη περισσοτερη ασκηση και αυτοκριτικη σέβομαι την πίστη;

Απέξω μου αποκαλω τον πάπα αγιοτατον και μέσα μου λεω κανω ακομη περισσοτερη ασκηση και αυτοκριτικη εξακολουθω να τηρω τους λόγους των Αγίων;

Οι Άγιοι που μαρτύρησαν απο τους αιρετικούς; Μήπως δεν έπρεπε να ομολογήσουν ; γιατί ομολόγησαν ; γιατι εδειξαν και καταδικασαν την αιρεση; μήπως βιάστηκαν και δεν έκαναν ακόμη περισσότερη αυτοκριτικη και προσευχή;


Δε είμαι θεολόγος αλλά σε θέματα αιρέσεων ζήτω ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ο λογος να ειναι ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΟΣ, ΞΕΚΑΘΑΡΟΣ, ΝΑ ΘΙΓΕΙ ΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ, ΝΑ ΜΙΛΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΟΡΙΣΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

Ειναι σαφεστατα οικουμενιστες και το κουκουλωνουν λεγοντα οτι ολος μας ο αγωνας ειναι εσωτερικος.Και ο απλος Χριστιανος λεει και οι γκουρου κανουν αγωνα υπερ του σατανα ,παρεα θα τον κανετε τον αγωνα?????

Ανώνυμος είπε...

Ο λόγος του κειμένου είναι ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΟΣ και είναι τούτος: ότι αν οι αρχιερείς (και τα λοιπά μέλη) ΔΕΝ έχουν αρετή και αγιότητα (ή δεν ακολουθούν τους Αγίους), θα κάνουν μια σύνοδο που ΔΕΝ θα είναι Αγία και Μεγάλη. Αν η σύνοδος στην Κρήτη λοιπόν αναγνώρισε τους αιρετικούς ή έπεσε και σε άλλα σφάλματα, είναι γιατί έλειπε η "σύνοδος" η νοερά από τα μέλη της.

Ανώνυμος είπε...

Η ορθοδοξη θεολογια με συβιλικο ενδυμα?

η συνοδος στο Κολυμπαρι τι ειναι στα μεσα και στα εξω.

ας ειναι ο λογος μας ναι-ναι και οχι-οχι.\

η δογματικη διπλωματια δεν εχει θεση στην Ορθοδοξια.

Σστο Κολυμπαρι τι εγινε τελικα;

Εδωθει Χριστος ἠ εδωθει ο εξαποδιτης;

ο αγιος Πατριαρχης Ταρασιος και η ζ΄ αγια και οικουμενικη συνοδος ειναι απολυτως σαφεις, ο ασεβης επισκοπος που διωκει τον ευσεβη, δεν ειναι αξιος της επισκοπης του.

προς τι ο φοβος της ομολογιας της πιστεως συμφωνως του ναι-ναι ενωπιον αποστατων της πιστεως;

οταν καποιος Πατριαρχης ή συνοδος προσπαθουν να αλλαξουν την πιστη, τοτε ο πιστος λαος ωφειλει να αντιδρασει. Και τουτο ειναι ευσεβες και διασφαλιζεται απο τον λογο της συνοδου των Πατριαρχων του 1848.

η συνοδος στο Κολυμπαρι εμφανιζεται να κινειται προς αλλαγη της πιστεως, συγκρουομενη με το συμβολο της πιστεως.

Η Εκκλησια ειναι μια, χωρις αλλες ετεροδοξες αδελφες.

οσοι ομολογουν πολλες ετεροδοξες Εκκλησιες, ομολογουν πολλα αμπελια, πολους χιτωνες πολλων κυριων.

Η διπλωματια στην αντιμετωπιση τους, υποκριπτει συναποδοχη.


Ανώνυμος είπε...

ΚΟΛΥΜΠΑΡΙ ΚΑΙ CIA. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΝΕΥΣΤΗ Η ΣΥΝΟΔΟΣ?????
ΟΠΟΤΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ ΕΙΝΑΙ ΗΞΕΙΣ ΑΦΗΞΕΙΣ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΑΛΛΑ ΝΤ ΑΛΛΩΝ!!!ΠΑΝΤΑ. ΚΑΠΙΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΤΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΣΑΤΑΝΑ.ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΕΝΑΙ ΟΙ ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΥΡΙΟΙ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΥΤΟΙ

Δημήτριος Ἰ. Κάτσουρας είπε...

Μέ αἴσθημα εὐθύνης, πόνο ψυχῆς καί χωρίς ἐμπάθεια ἤ προκατάλειψη ἔναντι τῶν συγγραψάντων -μιᾶς καί δέν τούς γνωρίζω - θά ἤθελα νά ἐκφράσω τήν μεγάλη ἐπιφύλαξή μου ἄν ὄχι τήν ἀποδοκιμασία μου γι' αὐτό τό κείμενο καί συγχρόνως τόν ἔντονο προβληματισμό μου. Ἐξ ὅσων γνωρίζω, εἶναι τό πρῶτο ἐπίσημο κείμενο κυριάρχου Μονῆς τοῦ Ὄρους πού τοποθετεῖται, ἔστω μέ αὐτόν τόν ἰδιότυπο τρόπο στό θέμα τῆς λεγομένης Ἁγίας καί Μεγάλης Συνόδου τῆς Κρήτης. Καί τί λέγει; Μέ γριφώδη καί αἰνιγματικό τρόπο, ἀλλά καί γλῶσσα τολμῶ εἰπεῖν ἀνοίκεια καί κάπου ἐλαφρά, ὁ ὁποῖος προφανῶς δέν ἁρμόζει γιά σχολιασμό ἑνός "σημαντικοῦ" ἐκκλησιαστικοῦ γεγονότος τό ὁποῖο ἅπτεται θεμάτων Πίστεως καί σωτηρίας, κατά τό μεγαλύτερο μέρος του ὑποδεικνύει ἕναν τρίτο δρόμο προσεγγίσεως, ὁ ὁποῖος οὔτε ναί συνιστᾶ, οὔτε οὔ! Θά τό χαρακτήριζα εὐθέως ἀδιάκριτο καί ἀποπροσανατολιστικό, ἀλλά καί ἀνισόρροπο μέ τήν κυριολεκτική ἔννοια τοῦ χαρακτηρισμοῦ, καθώς καί σκόπιμο, πονηρό, δειλό καί ἐν τελευταία ἀναλύσει σαφῶς ἀνορθόδοξο καί ἀρνητικῶς ἐπιβεβαιωτικό τῆς ἀναντιρρήτου προβληματικότητος τῆς συνόδου τῆς Κρήτης. Οἱ πιστοί ἤδη ζαλισμένοι καί κουρασμένοι ἀπό τίς κρυψίνοιες, τίς πονηρίες, τίς ὑποκρισίες καί τή διγλωσσία τῶν Οἰκουμενιστῶν, οἱ ὁποῖοι διοργάνωσαν τή φιέστα τῆς Κρήτης πασχίσαντες νά τήν ἐμφανίσουν ὡς Ἁγία καί Μεγάλη Σύνοδο, δέν περίμεναν ἀνάλογη στάση ἀπό τούς Ἁγιορείτες σά νά μήν ἐννοοῦν (οὔτε αὐτοί!....) τή σοβαρότητα τοῦ θέματος, σά νά ἀποφεύγουν νά τοποθετηθοῦν εὐθέως, σά νά δειλιάζουν, σά νά φοβοῦνται....Ποιόν καί γιατί;....Ὅταν κάποιος ἐπιλέγει τήν Κυριακή τῆς Ὀρθοδοξίας γιά νά κάνει κήρυγμα περί ἀγάπης, ταπεινώσεως καί ἀνοχῆς καί ἐρωτώμενος περί τῆς ἀνάγκης ὁμολογίας τῆς Πίστεως ἀπαντᾶ ἄς τ' ἀφήσουμε αὐτά καί νά κοιτάξουμε τίς ἁμαρτίες μας, κάτι κρύβει, κάτι φοβᾶται κάτι δέν ἔχει ξεδιαλύνει μέσα του. Τό συναμφότερον, τοῦ ἰσοβίου ἀγῶνος κατά τῶν παθῶν ἀλλά καί τοῦ ἀσυμβιβάστου ἀγῶνος ὑπέρ τῆς ἅπαξ παραδοθείσης Πίστεως τοῖς Ἁγίοις, συνιστᾶ τήν ὁδό τῆς Ὀρθοδόξου Παραδόσεως, τήν ὁποία ὄφειλε ἡ Μονή Κουτλουμουσίου νά ὑποδεικνύει. Ἡ ὕποπτη μονομέρειά της, ἀνάγλυφη στό κείμενό της ὡς ἀποπροσανατολιστική κατεύθυνση κατ' αὐτή τήν κρίσιμη περίοδο, ἡ ὁποία ἐπιφανειακῶς θίγει καί τήν ἄλλη πλευρά, πλήν ὅμως ἐπιμένει καί κάνει σκληρό τόν λόγο της, κυρίως, πρός τούς διαμαρτυρομένους καί ἀντιδρῶντες, ὀρθῶς, δικαίως καί ἁγιοπατερικῶς, στή νέα προδοσία τῆς Πίστεως, τήν καθιστοῦν ὑπόλογη καί ὕποπτη ἀρνήσεως τῆς ὀφειλομένης Ὁμολογίας καί κατευνασμοῦ ἄν ὄχι ἐνοχοποιήσεως τῶν θεαρέστων ἀντιδράσεων. Ἡ μισή ἀλήθεια, σεβαστοί Πατέρες τῆς Μονῆς Κουτλουμουσίου, δέν εἶναι Ἀλήθεια! Ὁ δέ Μέγας Βασίλειος, τόν ὁποῖον μεταξύ ἄλλων ἀναφέρετε ἐπικαλούμενοι κάποιον λόγο του, μή λησμονεῖτε ὅτι ἐπεσήμαινε χαρακτηριστικῶς ὅτι θά πρέπει νά μή γνωρίσωμε ἐξ ἡμισείας τόν Θεόν, ὁ ὁποῖος ἐλεεῖ μέν, ἀλλά καί κρίνει! Τέλος, εἶναι χαρακτηριστικό ὅτι τό κείμενο αὐτό μπορεῖ νά μήν εἶναι ὁμολογιακό (καί γιατί ὄχι νά ἦταν ἥρεμο, μετρημένο, εὐγενικό, πατερικό, ἀλλά ὀρθόδοξο καί ὁμολογιακό, ὅπως ἐπιβαλόταν) ἀλλά εἶναι ἀπολογητικό καί ἀμυντικό, φανερώνοντας ἔτσι τήν δυσκολία-ἀδυναμία ἀκόμη καί τῶν δειλιώντων ἕνεκα φόβου (Ἀρχῶν καί Ἐξουσιῶν) συγγραφέων του νά ὑπερασπισθοῦν, μετά χαρᾶς καί βεβαιότητος, τήν "Ἁγία καί Μεγάλη Σύνοδο", δηλαδή τό ἤδη καταγεγραμμένο στήν ἱστορία μέγα περί τήν Πίστιν ναυάγιο τῆς Κρήτης.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΩΣΤΑ, Η ΜΟΝΗ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΔΕΝ ΕΠΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΗΣ ΟΥΤΕ ΣΕ ΔΟΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ (ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΗΣΥΧΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟ ΠΟΥ ΟΡΙΟΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ) ΜΑΣ ΛΕΕΙ (Η ΕΣΤΩ ΜΑΣ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΕΝΝΟΗΣΟΥΜΕ) ΟΤΙ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΑΠΕΤΥΧΕ ΣΤΟ ΣΤΟΧΟ ΤΗΣ ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ ΧΩΡΙΣ ΤΙΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ /ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ.

Ανώνυμος είπε...

Για νομπελ [π]οιησης και πονηριας αξιζει αυτο το κειμενο. Ο μοναχος που το εγραψε χαραμιζεται στο μοναστηρι...

Φαίη είπε...

«Αυτοί φέρνουν την έρημο, προτού ο ίδιος ο χρόνος δοκιμάσει την ποιότητα και αντοχή των πραγμάτων.»

Είναι όντως πολύ ποιητικό, αλλά ..

Ο χρόνος μπροστά στην Αλήθεια δεν υπάρχει. Το σήμερα, το χθες, το αύριο -όσον αφορά το Λόγο του Θεού- είναι ένα. Δεν μπορούμε να μιλάμε μόνο για τη διττή πραγματικότητα του εσωτερικού μας και του εξωτερικού κόσμου έχοντας αφήσει απ' έξω εκείνον τον βασικό κρίκο της Μίας Αλήθειας που μπορεί να μας φέρει όλους εις Μίαν Κοινωνία Θεού. Αυτή η Αλήθεια είναι άφθαρτη, άναρχη, αμετακίνητη.
Κάθε στιγμή, κάθε δευτερόλεπτο φέρει μέσα του την Αλήθεια, είτε αυτό το δευτερόλεπτο ήταν πριν κάτι χιλιάδες χρόνια είτε μετά από κάτι χιλιάδες χρόνια. Άλλο αν εμείς δεν την βλέπουμε ή όταν την βλέπουμε κάνουμε πως δεν την βλέπουμε. Δεν αρκεί απλά να αναφέρουμε την ύπαρξη της Μίας Αλήθειας όταν δεν δείχνουμε ότι έχουμε κατανοήσει την ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΥΣΑ Αλήθεια, χθες, σήμερα, αύριο.

Όταν λέμε λοιπόν «ο χρόνος θα δοκιμάσει την ποιότητα και την αντοχή των πραγμάτων» αυτό που πραγματικά εννοούμε είναι ότι εμείς και οι αυταπάτες μας θα δοκιμαστούν απέναντι στην ΑΝΑΡΧΗ και ΑΦΘΑΡΤΗ Αλήθεια. Ο χρόνος δεν είναι μια κάποια ξεχωριστή αυτόνομη οντότητα που θα κρίνει τα πράγματα. Ο χρόνος, θα έλεγα, είναι ο καθρέπτης και η απόδειξη της φθαρτής μας φύσης, είναι το νεκροταφείο στο οποίο ενταφιάζονται συνεχώς όλα τα φθαρτά πράγματα είτε υλικά είτε άυλα. Αυτό που μένει είναι η άναρχη, άφθαρτη Μία Αλήθεια.

Εμείς στην Εκκλησία ποιά Αλήθεια έχουμε; ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΘΕΟΦΩΤΙΣΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ, την ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ. Αυτήν ακολουθούμε επειδή ξέρουμε ότι είμαστε αμαρτωλοί, άμυαλοι, ανίδεοι, βλάκες και θα είμαστε μέχρι να πεθάνουμε, αλλά πιστεύουμε ότι η προσπάθεια προσκόλλησης σε αυτή η Αλήθεια θα φωτίσει το πνεύμα μας και θα σώσει την ψυχή μας.

-Πείτε μας αγαπητοί πατέρες της Μονής Κουτλουμουσίου. Όλες οι προηγηθείσες Σύνοδοι ήταν οι επόμενες τοις αγίοις πατράσι;;

-Πείτε μας αγαπητοί πατέρες της Μονής Κουτλουμουσίου. Η σύναξη της Κρήτης γιατί δεν αναγνώρισε τις προηγούμενες Συνόδους;

-Πείτε μας αγαπητοί πατέρες της Μονής Κουτλουμουσίου. Ο χρόνος αυτός ο οποίος όπως λέτε θα «δοκιμάσει την ποιότητα και αντοχή των πραγμάτων» ξεκίνησε μετά την σύναξη της Κρήτης;; Και ας ξεκαθαρίσω, δεν εννοώ εδώ την αντίστροφη μέτρηση του χρόνου μετά από κάποιο γεγονός όπου θα μετρηθεί και θα κριθεί αυτό το γεγονός, εννοώ τον χρόνο γενικώς στην πανανθρώπινη ιστορική, και διδακτική του διάσταση. Διότι έχω την αίσθηση ότι οι ένθερμοι καινοτόμοι διοργανωτές και υποστηρικτές αυτής της ψευδοσυνόδου έχουν την απαίτηση από εμάς να πετάξουμε τα ρολόγια μας γενικώς, να ξεχάσουμε όλα όσα γνωρίζαμε, και να κάνουμε ένα γενικό reset στη νέα 'επαναστατική' και 'προοδευτική' εποχή τους. Από τη στιγμή που η ψευδοσύνοδος της Κρήτης δεν αναγνώρισε και δεν ακολούθησε το πνεύμα των προηγούμενων Συνόδων αυτό μας ζητάει να κάνουμε, να πάθουμε αμνησία. Και ξαφνικά εμείς γινόμαστε ψυχοπαθείς και ασεβείς που εντοπίζουμε τη μύγα μέσα στο γάλα και έχουμε λέει και το θράσος να το φωνάζουμε.

ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΑ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ; ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ RESET ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ;

Φαίη είπε...

(συνέχεια του παραπάνω σχολίου)

Με όλο το σεβασμό αγαπητοί πατέρες της Μονής Κουτλουμουσίου, έχω την αίσθηση ότι βαράτε το σαμάρι και αφήσατε απ' έξω το γαϊδούρι (συγνώμη σε όλα τα γαϊδουράκια που πολύ τα αγαπώ). Όλο αυτό το κείμενο για να μας εστιάσετε την προσοχή σε μια ψυχή που σας είπε «Γιατί αυτό εμένα μου δίνει ζωή.» που μάλλον πάσχει από κάποια «επικίνδυνη παθολογία» σύμφωνα με τα υπονοούμενά σας. Όλο αυτό το κείμενο για να υποχωρήσουμε .. πάλι σε μία ενοχική εσωστρέφεια που είναι τόσο της μόδας.

Διάβαζα τον βίο του Αγίου Θεράποντα χθες και αναρωτιέμαι, είχε ο Άγιος Θεράπων, και όλοι οι Άγιοι που μαρτύρησαν για την Ορθόδοξη Πίστη, ενοχική εσωστρέφεια όταν καταδίκαζαν τις αιρέσεις; Όταν διαβάζουμε τις συμβουλές, τους Κανόνες, που μας άφησαν οι Άγιοι Πατέρες πρέπει να νοιώθουμε ένοχοι για να τις ακολουθήσουμε; ΑΣ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ. Οι Άγιοι τις ίδιες συμβουλές ακολουθούσαν, εμείς γιατί πρέπει από τη μία να τους μιμηθούμε και από την άλλη να νοιώθουμε ένοχοι; Σχιζοφρενείς θα μας κάνετε.

«Ο Άγιος Θεράπων αντιτάχθηκε και άσκησε κριτική στους εικονομάχους αποκαλώντας αυτούς αιρετικούς, άθεους και ασεβείς. Εκείνοι, μη ανεχόμενοι τις ύβρεις του Αγίου, τον συκοφάντησαν και τον φυλάκισαν και με σιδερένια νύχια έσκιζαν τον σώμα του. Ο Άγιος, τα υπέμενε όλα αυτά με χαρά και έλεγε στους βασανιστές του «Για την Αγία Εικόνα του Χριστού, είμαι έτοιμος ακόμα και κομμάτια να γίνω».

Και λέω καμμιά φορά μέσα μου, εμείς στα χάλια που βρισκόμαστε κομμάτια για την Πίστη μας δύσκολα θα γίνουμε, που αν ήμασταν πραγματικοί Χριστιανοί θα είχαμε ήδη βγει με βρεγμένες σανίδες και δεν θα είχαμε αφήσει οικουμενιστή για οικουμενιστή. Αλλά μας φάγαν οι αγαπολογίες και οι ψευτοευγένιες. Ο Καλός Θεός όμως βλέποντας την μαλθακότητά μας και την αναξιότητά μας, ζητά από εμάς απλά να μεταφέρουμε την στάμνα με το πολύτιμο νερό της Ορθοδοξίας στην επόμενη γενιά δίχως να χρειάζεται να χύσουμε το αίμα μας, απλά με το να ανοίξουμε λίγο το στοματάκι μας εκεί που πρέπει και πάντα με φόβο Θεού και συναίσθηση των δικών μας ατελειών. Και ποιος είναι τέλειος άλλωστε; Αυτό μονάχα ζητά από εμάς ..

.. και εμείς οι άχρηστοι ούτε αυτό δεν μπορούμε να κάνουμε.

Ανώνυμος είπε...

Μόνο θλίψη μου προκάλεσε το κείμενο.
Νομπελίστες ποιητές έχουμε για να διαβάσουμε.
Άλλα περιμέναμε από το Μοναστήρι που γειτνιάζει με την Παναγούδα.
Αυτά έζησαν δίπλα στον Άγιο Παΐσιο οι πατέρες της μονής?
Αυτήν την αλήθεια κατανόησαν από τους εκατοντάδες αγίους που έδωσαν το αίμα τους για την πίστη Του Χριστού?
Αν δεν κάνω λάθος η Μονή Κουτλουμουσίου επί Βέκκου έδωσε τους δικούς της Μάρτυρες.
Λυπούμαι που συμφωνώ με αυτούς που πιο πάνω μέσα από τα σχόλιά τους φαίνονται δυσαρεστημένοι.
Μακάρι να είμαστε εμείς οι λάθος και να μην καταλάβαμε σωστά.
Θα περιμένουμε όμως, εύχομαι σύντομα, και τις άλλες μονές να δούμε τι θα πούνε.
Όμως όπως είπε και η Φαίη..."ο χρόνος μπροστά στην αλήθεια δεν υπάρχει".
Π.Ιωάννου


Coemgen είπε...

Συμφωνώ, όταν λέμε «ο χρόνος θα δοκιμάσει την ποιότητα και την αντοχή των πραγμάτων» αυτό που πραγματικά εννοούμε είναι ότι εμείς και οι αυταπάτες μας θα δοκιμαστούν απέναντι στην ΑΝΑΡΧΗ και ΑΦΘΑΡΤΗ Αλήθεια. Η άφθαρτη αλήθεια είναι πάντα εδώ, κρίνει τα πάντα. Απαιτεί να ενεργοποιηθούμε αε πνευματικό επίπεδο, κι αυτό σημαίνει προσοχή, προσευχή και υπομονή.

Το "ναυάγιο" της Κρήτης, σύμφωνα με το κείμενο, άφησε ένα καλό: την αναγνωριση των μετά την 7η συνόδων, και ιδιαίτερα αυτής του αγίου Γρηγορίου του Παλαμά. Στην Κρήτη φαίνεται ότι δεν το αξιοποίησαν αυτό το καλό, δεν ακολούθησαν (όσο μπορώ να ξέρω) το πνεύμα των πατερικών Συνόδων, γι αυτό και επέμειναν στη "θεολογία του προσώπου", στα πρωτεία, στην ιεραρχία (όπως επισημαίνει εν τέλει το κείμενο της μονής).

Αλλά το άρθρο δεν χαρίζεται ούτε στους φανατικώς αντιδρώντας. Επαινεί εκείνους που αγωνιούν και αγωνίζονται. Ἀλλά όλοι γνωρίζουμε πως υπάρχουν σήμερα αρκετοί πιατοί που αφοσιώνονται με ψύχωση στο να διορθώνουν (τους άλλους), να καταγγελλουν και να καταδικάζουν, και έτσι ο κίνδυνος είναι να γίνει ακόμη μεγαλύτερο κακό στην Εκκλησία από το ήδη γενόμενο, με αποσχίσεις, ταραχές κ.λπ. Αλλά δεν βλέπω να προτείνει η μονή την "κακή ειρήνη", αλλά την εσωτερική ειρήνη που οδηγεί σε ορθές κινήσεις, σε ορθές συνόδους και καρποφόρο αγώνα. Άλλωστε η μονή είχε ήδη δημόσια τοποθετηθεί στα άτοπα των προσυνοδικών κειμένων.
Πέρα απ΄αυτά, πρέπει να ομολογήσουμε ότι το άρθρο είναι τόσο περιεκτικό, με πολλές διακλαδώσεις και πολλούς αποδέκτες, που η συζήτηση πάνω σ' αυτό φαίνεται ατέλειωτη (ίσως και δημιουργική).

Ανώνυμος είπε...

Πρώτη και βασική αρχή που θα πρέπει να διακατέχει όσους αγωνίζονται υπέρ της ορθοδόξου πίστεως είναι η αποφυγή των δύο άκρων. Πολεμώντας τον επάρατο οικουμενισμό δεν πρέπει να οδηγούμαστε στον άκρατο ζηλωτισμό.

Ανώνυμος είπε...

Αρχη της σωτηριας της πιστεως κατα τα γραφεντα γενικως,επειδη σεβομαι τους πατερες,δεν ειναι κατα πως λεει η Γραφη το γραμμα ,ουτε το πνευμα,ουτε κ η επιγνωσις της αληθειας,αλλα μεταπατερικως,αρχη της σωτηριας δια της πιστεως ειναι ο ''τυπος της ενοτητος'',διατηρωντας τας παραδοσεις,απο τη μια,αφου Μια ειναι η Αγια ,Καθολικη και Αποστολικη Εκκλησια κ δεν προκειται να διαταραχθη,απο την αλλη ομως ,να αναζητα την ενοτητα μεσα στη διαφορετικοτητα.Τουτεστιν,αρχη σωτηριας δια της πιστεως ειναι πας οστις φρονει διαφορετικα....
Γνωριζει η Εκκλησια πως ουτε κανεις μπορει να υπηρετει δυο κυριους ουτε και μπορει να βαλει αλλο θεμελιο εκτος αυτου που υπαρχει.
Το γεγονος ομως ,οτι πολλοι ,το βλεπουμε καθαρα δηλαδη,δεν συμμεριζονται τις αγωνιες του πιστου λαου,
Λεγοντας εμεσως πλην σαφως να μην διαλεγομαστε ,να μη μετεχουμε στα της εκκλησιας,αυτα ειναι για λλους,ειδικους,αλλα διαδιδουν να μην αναζητουμε ουτε κ εμεις την αληθεια,κατι που ευαγγελικως ειναι τεκμηριωμενο,κανει να φαινεται δια της σιωπης,πως πανταχοθεν υπαρχει αληθεια...!
Οταν ομως δεν συμμεριζεσαι την αγωνια του πιστου λαου,του αλλου,του αμαρτωλου,λεγει ο γερ.Παισιος δεν εισαι σε θεση να συμμετεχεις στο σωμα της Εκκλησιας.
Οταν μελετα δηλαδη κανεις τον αγ.Νικοδημο τον αγιορειτη,ο οποιος μιλα του τι σημαινει αιρεσις,το οτι δηλαδη γρεμιζει τον ανθρωπο απο τον Ορθο δρομο της σωτηριας κ της ε ν α ρ ε τ ο υ Ζωης,σε κανει να μην παραδεχεσαι ουδενα νοθον δογμα!
Διοτι η ουσια μιας οιασδηποτε αιρεσεως ,προσβαλλει την ενοτητα Θεου κ ανθρωπου!
Ας μην αναζητειται λοιπον απο τους χριστιανους η αληθεια και ας υπαρχει πανταχοθεν,σε ολες τις θρησκειες!
Εαν τα ζητηματα τα κρινουμε αγιοπατερικως,τοτε πρεπει να ειμαστε επομενοι τοις αγιοις πατρασι.
Εαν ομως κρινουμε τα ζητηματα μεταπατερικως,τοτε οι καταδικασμενες αιρεσεις θεωρουνται εκκλησιες.
Η επιγνωσις της αληθειας ποια ειναι;;;
Ειναι η ζωσα πιστις κ η κοινωνια του αγ.Πνευματος,πορευομενοι εν πνευματι κ αληθεια κ προσευχομενοι;
Η ψευδαγαπη της ενωσεως ειναι κοινωνια αγ.Πνευματος;
Αν θεωρουνται περιττα τα σχολια,μη τα ανεβαζετε!
Υπαρχουν καποια ορια που δεν αφηνουν περιθωρια σιωπης!
Συγχωρηστε με!

Ανώνυμος είπε...

«Ορθοδοξείν εστί το αεί σχοινοβατείν» (Αγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς)

Ανώνυμος είπε...


Γράφουν λοιπόν οι αγαπητοί Πατέρες της Ι.Μ. Κουτλουμουσίου ότι : "Πάντοτε στην εμπειρική και χαρισματική σκέψη και γραφίδα των αγίων Πατέρων η πραγματικότητα θεωρείται διττώς."

Σχόλιο:

Αλήθεια σεβαστοί Πατέρες? Πείτε μας που τα διαβάσατε ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΔΑΧΘΗΚΑΤΕ αυτά. Οι Ορθόδοξοι Πατέρες πάντοτε μιλούσαν ΣΤΑΡΑΤΑ. Η διδασκαλία του Κυρίου Ιησού Χριστού ήταν διττή ??? Ποιός είπε ότι το ΝΑΙ πρέπει να είναι ΝΑΙ και το ΌΧΙ πρέπει να είναι ΌΧΙ ??? Οι Ευαγγελιστές και οι Απόστολοι χρησιμοποιούσαν διττή γλώσσα???

Όλοι είμαστε αμαρτωλοί, σεβαστοί Πατέρες, και σαφώς πρέπει να αναγνωρίζουμε τις αμαρτίες μας και αγωνιζόμαστε έτσι ώστε να μην τις επαναλαμβάνουμε. Αλλά το γεγονός ότι είμαστε αμαρτωλοί δεν πρέπει και δεν είναι σωστό να μας αποκλείει από τον αγώνα κατά των αιρέσεων. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΜΑΡΤΩΛΟΙ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ.

Η τέχνη της διαλεκτικής και της διττότητας ανήκουν σε άλλες ψευδο-φιλοσοφικές σφαίρες και όχι στην ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ που είναι ο Κύριος Ιησούς Χριστός.

Μας αναφέρετε για τη: "μία Σοφία, το ένα Κάλλος, την Δικαιοσύνη, την Αγάπη, την Αγιότητα." . ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ : ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ .Το όνομα αυτό όμως σε τόσο καλογραμμένο κείμενο δεν εμφανίζεται ΠΟΥΘΕΝΑ.

ΤΙ ΚΡΙΜΑ !!! ΣΕΒΑΣΤΟΙ, ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ, ΠΑΤΕΡΕΣ !!!!

Κυριάκος Βαρβέρης

Ανώνυμος είπε...

Πήραμε το μήνυμα.
Θα σιωπήσουμε και θα ασχοληθούμε εσσωτερικά-ησυχα-στικά με τη σωτηρία μας.Τα υπόλοιπα ας τα αφήσουμε στο νησί που βρίσκεται μέσα στο πέλαγος.
Θα φροντίσει ο Θεός τα ναυάγια.
Ο λαός να μιλήσει στο Θεό απ'ευθείας μέσα από την ιερή σιωπή και την προσευχή.
Αυτό θέλουν οι πατέρες μας να κάνουμε.
Και είναι και το πιο δύσκολο.
Καλύτερα έτσι.
Ούτε ίντερνετ, ούτε σχόλια, ούτε άρθρα ούτε τίποτα.
Καλόν αγώνα λοιπόν.

Ανώνυμος είπε...

Μου αρέσει που οι σχισματικοί και αιρετικοί παλαιοημερολογίτες μας κάνουν μαθήματα Ορθόδοξης Εκκλησιολογίας.

Ανώνυμος είπε...

Προς κ. Κάτσουρα. ΑΠΟΡΙΑ: Γιατί ασχολείστε με τα δικές μας ατέλειες και αιρέσεις, σεις ένας συνειδητός Παλαιοημερολογίτης, και δεν ασχολείστε με τις αιρέσεις και τα σχίσματα μεσα στο ΠΑΛΑΙΟ Ημερολόγιο;

Φαίη είπε...

Αγαπητέ αδελφέ Coemgen

Η Σύνοδος που αναφέρεις (και άλλες) αναφέρονται στην ΕΓΚΥΚΛΙΟ της «Αγίας και Μεγάλης Συνόδου» που απεστάλη στις Εκκλησίες µετά την λήξη της. Στα ΥΠΟΓΕΡΑΜΜΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΑ δεν υπάρχει καμμία ρητή αναφορά σε αυτές τις Συνόδους (κι ας με διορθώσει κάποιος) και καμμία αναφορά ότι αυτή η 'Σύνοδος' της Κρήτης τις αποδέχεται πλήρως και αποτελεί τη 'φυσική' συνέχειά τους. Βασικότερο δε -και αναπόφευκτο θα έλεγε κανείς αφού δεν έγινε το πρώτο- είναι ότι το πνεύμα των προηγούμενων Συνόδων που αποδέχθηκε το ποίμνιο της Εκκλησίας διαστρέφεται, αναιρείται και διαστρεβλώνεται εντελώς. Που πρέπει να δώσω εγώ τώρα βάση; Στην αλληλογραφία του Βαρθολομαίου ή στα υπογεγραμμένα κείμενα;

Ο τρόπος με τον οποίον βαδίζουν οι οικουμενιστές θα έπρεπε να μας είχε γίνει αντιληπτός έως τώρα.. με το ένα πόδι σε μια βάρκα το άλλο σε άλλη. Πως μπαίνει ο κλέφτης μέσα στο σπίτι; Παραβιάζοντας την πόρτα ή το παράθυρο μέσα στη νύχτα. Δεν μπορεί να μπει κανονικά από την κύρια πόρτα μέρα μεσημέρι ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΦΤΗΣ. Με τον ίδιο τρόπο και οι οικουμενιστές χρησιμοποιούν καμουφλάζ, ΔΙΠΛΗ ΓΛΩΣΣΑ, για να μας κοιμίζουν όσο εδραιώνουν την παναίρεση του οικουμενισμού, τον προπομπό της πανθρησκείας. Δεν μπορούν να μιλήσουν ακόμα τόσο ανοιχτά. Μπορεί ένας ιερέας να βγει στο κήρυγμα και να πει στο ποίμνιο ότι οι προτεστάντες είναι Εκκλησία; Όχι, δεν μπορεί .. ΑΚΟΜΑ .. Τόσα χρόνια που αποκαλούσαν ο ένας τον άλλον «εκκλησία» στο ΠΣΕ και στα 'ειδικά συνέδριά' τους μας το είπαν ανοιχτά; ΟΧΙ. Ήρθε όμως το πλήρωμα του χρόνου και αυτά που εκείνοι έκαναν μυστικά και 'ειδικά' απέκτησαν 'ιστορικότητα' κατοχυρωμένη μάλιστα από 'Σύνοδο'. Ας φάμε λοιπόν τώρα στη μάπα την «ιστορική ονομασία» των αιρέσεων ως «εκκλησίες». Οι οικουμενιστές λοιπόν, μας τα λένε και δεν μας τα λένε, φάσκουν και αντιφάσκουν διότι δεν έχουν άλλη επιλογή. Έτσι βαδίζουν, γιατί αυτό που κάνουν δεν είναι ούτε καθαρό ούτε τίμιο. Ο Βαρθολομαίος στις ομιλίες του στην Κρήτη έλεγε ότι «η Εκκλησία είναι µία διαρκής σύνοδος» αλλά ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ αποκαλούσε «αδελφές εκκλησίες» τους αιρετικούς, και επικαλούνταν την προσευχή του αιρετικού πάπα που θα 'φώτιζε', λέει, την λεγόμενη Σύνοδο. Αυτό κι αν ήταν κατάρα! Και όλα αυτά πριν καν αποφασίσει αυτή η περιβόητη 'σύνοδος'.

Αυτό που θέλω να προσθέσω είναι ότι αναξίως βρισκόμαστε μέσα στην Εκκλησία και αναξίως προσπαθούμε να υπερασπιστούμε την Πίστη του Χριστού. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν οφείλουμε να προσπαθήσουμε να Την υπερασπιστούμε. Και ίσως αυτό που συμβαίνει τελικά να είναι μια ευκαιρία για όλους μας να γίνουμε καλύτεροι Χριστιανοί, να εμβαθύνουμε στην Πίστη μας, να μελετήσουμε περισσότερο, να προσευχηθούμε περισσότερο ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

Είμαι νεοημερολογητης , εκεί καταντησαμε να αισθάνομαι οτι πρεπει να το δηλωσω !!!!!
Μου προκαλει ΦΡΙΚΗ η ευκολία με την οποία οι οικουμενιστες αποκαλούν αιρετικούς του παλαιοημερολογήτες και την ίδια στιγμη αποκαλείται απο αυτους (του οικουμενιστες) ο αιρεσιάρχης πάπας ως αγιοτατος!!!!!!

Θεωρω ΦΟΒΕΡΗ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ(τον με τόση ευκολία !!!εκ μέρους των οικουμενιστών) χαρακτηρισμό πιστών χριστιανών παλαιοημερολογητών ως αιρετικούς και την ίδια στιγμη να αποκαλούν (οι οικουμενιστες) τους παπικούς και προτεστάντες ως Εκκλησίες.

ΘΕΩΡΩ ΦΟΒΕΡΗ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ: να αποκαλούνται όσοι αντιστέκονται στον οικουμενισμό ως παλαιοημερολογίτες (με την συκοφαντική - στρεβλή έννοια που τους έχουν προσδώσει) αυτοι οι συγχρονοι αποδομητες της ορθοδοξίας (οι οικουμενιστες).

Τι να πω τέτοιες τακτικές ακολουθούσαν ανα τους αιώνες οι πολιτικαντηδες προπαγανδιστές ΟΧΙ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΠΙΣΤΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

Κρατώ την τελευταία παράγραφο από το σχόλιο της Φαίης.
Όλοι ανάξιοι είμαστε.
Ίσως όμως ήρθε ο καιρός να ομολογήσουμε ανάξιοι όντες την πίστη μας στον Τριαδικό Θεό.

Ανώνυμος είπε...

Θαυμάζουμε τον ποιητικό οίστρο του φτωχοπροδρόμου που ωραιοποιεί τό τίποτα καί διαστρέφει την ορθόδοξη πνευματικότητα για νά δικαιολογήσει τον ενοχο συμβιβασμό του μέ τους υπερέχοντας; Μας περιγράφει τό πέλαγος μέ τά αφρισμένα κύματα του εσωτερικού του κόσμου που ξεβράζει τις αισχύνες καί τις ενοχές του σέ τρίτο ποιητικό πρόσωπο Τίποτα όμως το ποιητικο δέν μας λέει καί τίποτα δέν προσθέτει στην ποιητική τέχνη , διότι είναι μία μίμηση καί ΄μάλιστα κακή της ΄΄πολιτείας ΄΄του Πλατωνα Μάς τά είπε δηλαδή πολύ καλύτερα ο Πλάτων πρίν τόσους αιώνες ! Εκείνος χρησιμοποίησε το σχήμα για να συνδέσει την ψυχή του ανθρώπου μέ την πολιτεία ,για να πεί οτι τό ένα είναι καθρέπτης του άλλου καί όχι για νά τά αποσυνδέσει Ετσι λοιπόν άν ήθελε δημιουργικα νά μιμηθεί τον Πλάτωνα θά έπρεπε τά αντίθετα νά πεί απο αυτά τά διαστροφικά που είπε καί του πνεύματος του Πλάτωνος καί της ορθοδόξου ευαγγελικής καί πατερικής παραδόσεως Θά έπρεπε νά πεί καί να επαναλάβει στεντορεία τη φωνή καί πεποικιλμένο μέ ποιητικές εικόνες του πελάγους αυτό που μία άλλη φωνή του αγίου Όρους είπε, οτι δηλαδή είναι αίρεση η αποσύνδεση της εσωτερικής πνευματικής καί ησυχαστικής ζωής από την δογματική καί εκκλησιολογική κατάσταση της εκκλησίας Αυτό δηλαδή που είπε ο ευλογημένος πατήρ Χαρίτων τόσο περιεκτικά τόσο αποφθεγματικά δέν σας φαίνεται πολύ πιο Πλατωνικό από το δικό σας ποίημα ; Ο Πλάτων έγραψε την Πολιτεία του γιά νά καταλήξει σέ ένα συμπέρασμα ,οτι δηλαδη θά πρέπει ο φιλόσοφος νά κυβερνά συνδέοντας την φιλόσοφο ζωή μέ την πρακτική ζωή της πολιτείας Μήπως θά έπρεπε λοιπόν καί η δική σας ποιητική διασκευή να καταλήγει στο ανάλογο συμπέρασμα οτι δηλαδή θά πρέπει οι διάγοντες μία ησυχαστική ζωή νά θεωρούν καθήκον τους την παρέμβασή τους στή ζωή της εκκλησίας όταν αυτή δογματικά καί εκκλησιολογικα εκτρέπεται ; Θά γνωρίζετε ασφαλώς οτι αυτό το πράγμα στήν ευαγγελική γλώσσα ονομάζεται ομολογία καί είναι μία εντολή του Θεού καί όχι μια ψυχοπαθολογια όπως οι εξωνημένοι ψυχιατρικοί κάλαμοι διατείνονται Αυτό είναι κάτι που σάς θέτει εκτος της αγιορείτικης παραδόσεως καί του αγωνιστικού,αυτοθυσιαστικού καί αγωνιστικού φρονήματος της εκκλησίας Εάν λοιπόν επιμένετε σέ μία κακώς νοούμενη ησυχαστική ζωή ,μένετε στό κελλί σας καί κλαύστε για το κακό ,την σύγχυση και τον σκανδαλισμό που δημιουργείτε στην εκκλησία καί όχι νά ασχολείστε καί νά περιεργάζεστε την εσωτερική κατάσταση των άλλων ως να είστε καρδιογνώστης! Και΄σείς δηλαδή πού το ξέρετε οτι αυτοί που ομολογούν αγιορείτες και μή αφήνουν την αυλή τους απότιστη ;Είστε καρδιογνώστης ; Και γιατί δέν κοπιάζετε εσεις που δέν παραλείπετε νά ποτίσετε την αυλή σας καί σας βρίσκεται καί περίσευμα νά αρδεύσετε καί την εκκλησία;

Λωρίτου Ελένη

Ανώνυμος είπε...

Οι καλύτεροι συνέταιροι των οικουμενιστών είναι οι παραταξιακοί όλων των συνόδων των <>. Όλοι οι σύνοδοι των <> διέστρεψαν καταπάτησαν και εξαφάνισαν τους Ιερούς Κανόνες της αποτειχίσεως. Αντί να αποτειχιστούν αυτοί χειροτονούν επισκόπους, αντί να βρίσκονται αποτειχισμένοι από τους οικουμενιστές εντός της Μίας Εκκλησίας αυτοί δημιουργούν μητροπόλεις και καινούριες ιεραρχίες. Αντί να βρίσκονται στο Ακαινοτόμητο πλήρωμα της ομολογίας των αποτειχισμένων ώστε να βάλουν τις βάσεις για μέλλουσα Πανορθόδοξη Σύνοδο που θα δικάσει τους οικουμενιστές, αυτοί φτιάχνουν νέες συνόδους και καινούριες οργανωμένες παράλληλες διαφορετικές και ξεχωριστές Εκκλησίες ως προς την Μία Αγία Καθολική και Αποστολική Εκκλησία. Αν πραγματικά οι παραταξιακοί θέλουν να αγωνιστούν κατά των οικουμενιστών και δεν θέλουν άλλο να τους στηρίζουν, να τους βοηθούν και να εργάζονται για αυτούς, τότε είναι υποχρεωμένοι να αποτειχιστούν από την κοινωνία των συνόδων παρασυναγωγής και να μπούν εντός του ενός Ακαινοτομήτου Πληρώματος της Μίας Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Φαίη είπε...

Ένα ΕΥΓΕ !! στο σχόλιο της κυρίας Λωρίτου Ελένης.

Coemgen είπε...

Προς την Φαίη (και όλους τους σχολιαστές καλής διάθεσης):

Ωραία η ανάπτυξη, και δεν νομίζω ότι λέει κάτι αντίθετο από το κείμενο της μονής. Είναι βέβαιο ότι δεν πρέπει να δίνουμε καμιά βάση στη "διπλή" μεταπατερική γλώσσα της συνόδου και των ιδίου πνεύματος αρχιερέων. Ολα αυτά τα τερτίπια είναι γνωστά, αν και δεν ξέρω ακόμα αν γίνονται βάσει σχεδίου ή ένεκα της θεολογικής αγνωσίας και ασυναρτησίας.

Αλλά θεωρώ ότι ακριβώς αυτό επισημαίνει (και προειδοποιεί) το κείμενο της μονής, ότι η έλλειψη αληθινής πνευματικής ζωής επέφερε αυτή την ασυναρτησία καθώς και συνοδικά ναυάγια.

Φυσικά και δεν βλέπω να αποθαρρύνει την ομολογία της πίστεως, ούτε καν την έκφραση της γνώμης μας. Αλλού βλέπω ότι εστιάζει, σε κάτι που πολλοί Χριστιανοί αμελούμε ή τελείως λησμονούμε. Όχι στην "ενοχική εσωστρέφεια" αλλά στη γνήσια πνευματική ενδοσκόπηση και εσωτερική λειτουργία (για την οποία μιλούν πολλοί πατέρες). Αυτή τη λειτουργία δεν την αποσυνδέει από την "πολιτεία" του καθενός, το αντίθετο, τη θεωρεί προϋπόθεση. Απευθυνόμενο μάλιστα στους συνοδικούς αρχιερείς και σχεδιαστές, τους λέει το ίδιο ακριβώς το πράγμα. Θα μπορούσε βέβαια να το πει με άλλα λόγια: "Σεβασμιώτατοι, η σύνοδος ναυάγησε, γιατί οι περισσότεροι εξ υμών είσθε ναυάγια!"

Επίσης, θα μπορούσε, με λιγότερη ποίηση, να μας πει η μονή αυτό που τελικά βγαίνει από το κείμενο: "Παιδιά, μη πολυσκοτίζεσθε για τη σύνοδο, θα ξεχαστεί κι αυτή και τα χαρτιά της, αν εμείς κρατήσουμε στη ζωή μας την Ορθόδοξη πίστη. Αλλά δεν είναι ώρα και για σχίσματα, γιατί απλώς τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα". Αλλά η μονή φαίνεται ότι δεν υιοθετεί τέτοια γλώσσα.

Επίτρεψέ μου, όμως, είμαι σε θέση να γνωρίζω πολλές περιπτώσεις παθολογικές, όπως το παράδειγμα που δίνει το κείμενο (και φαντάζομαι ότι οι πατέρες ξέρουν πολύ περισσότερες). Περιδεείς συνειδήσεις που βρίσκουν διέξοδο στον πόλεμο κατά των αιρετικών και σκοτεινών δυνάμεων, άλλοι που βλέπουν παντού την κόλαση και μεταφέρουν το ίδιο αίσθημα στα παιδιά τους, άλλοι που κυριολεκτικά επιτίθενται για να σε κατακεραυνώσουν, αν ακούσουν κάτι αντίθετο από αυτό που έχουν δεδομένο στο μυαλό τους και ούτω καθεξής. Το ξέρουμε όλοι, άλλωστε, ότι ο νοσηρός ψυχισμός είναι χαρακτηριστικό στοιχείο της εποχής μας. Γι αυτό και είναι τόσο σημαντική η πατερική νήψη (κόκκινο πανί για πολλούς από τους αρχιερείς που συμμετείχαν στη σύνοδο).

Ανώνυμος είπε...

Διαφωνώ με τη λογική ότι υπάρχει διπλοπροσωπία στους αγιορείτες πατέρες με σκοπό να προωθήσουν τον οικουμενισμό. Mπορεί να γίνονται σοβαρά λάθη για διάφορους λόγους, γιατί νομίζουν ότι κάνουν εκκλησιαστική οικονομία ή γιατί φοβούνται την αναταραχή και τα σχίσματα. Αυτοί οι άνθρωποι έδωσαν τη ζωή τους στον Κύριο Ιησού Χριστό και την Κυρία Θεοτόκο. Θα διακινδύνευαν να χάσουν την σωτηρία τους; και να μην γίνουν ομολογητές της πίστεως; Τι πήγαν να κάνουν τότε στα βράχια και τα βουνά του Όρους; Είναι λάθος να λέτε ότι 'υπάρχει δόλος' με τόοοση ευκολία!! Δεν είστε καρδιογνώστες, φοβηθείτε τον Θεό!! Επιτέλους! όλοι γίναμε κριτές με ένα πληκτρολόγιο! Πείτε έστω για λάθος όχι για δόλο!

Βασίλειος Παπασπυρόπουλος είπε...

Αποστραφήτωσαν παραυτίκα αισχυνόμενοι οι λέγοντες μοι, εύγε εύγε!

Βασίλειος Παπασπυρόπουλος είπε...

Coemgen, Κανένας πορωμένος δεν θα δεχθεί αυτά που γράφεις.

Ανώνυμος είπε...

αν και ειμαι κληρικος και θεολογος δεν μπορω να κατανοησω το κειμενο της μονης
αρχιμ δημητριος καλιγερης καλαματα

Ανώνυμος είπε...

ΠΌΡΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΟΨΙΑ ΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΑ ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ.ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΤΥΡΟ ΣΤΟ ΨΩΜΙ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΩΝ.Η ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ.Ο ΓΕΡΩΝ ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ΟΤΑΝ ΕΠΑΥΣΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΚΟΙΝΩΝΟΥΣΕ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΟΝΕΣ.Η ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΣΥΝΙΣΤΑ ΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΩΝ ΚΑΙ ΣΧΙΣΜΑ!

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον Coemgen.Όσοι πολέμησαν τις αιρέσεις ήταν πρώτα άγιοι ή ακολουθούσαν αγίους και είχαν αποτέλεσμα . Ο ζηλωτισμός και η πολυδιάσπαση έφερε τη σημερινή αδράνεια.

Ανώνυμος είπε...

@ Aνώνυμο 7:23πμ
Είναι απορίας άξιο, η άνεση με την οποία κατηγορούν ορισμένοι σύσσωμο τον κλήρο της Εκκλησίας της Ελλάδος, για κρυφό οικουμενισμό. Ας μας πει καθένας τελικώς που το πάει!Στην αποτείχιση και παύση επικοινωνίας με σύσσωμη την Εκκλησία;;; Μιλήστε ανοιχτά για το 'δια ταύτα'! Εφόσον κατηγορείτε για διπλοπροσωπία πείτε μας όσοι δεν είστε διπλοπρόσωποι τι πρεσβεύετε!

Φαίη είπε...

@Coemgen

Επέτρεψέ μου να διαφωνήσω. Το κείμενο διαπραγματεύεται το θέμα ανισόρροπα κινούμενο προς την δημιουργία ενοχικής εσωστρέφειας ενώ απλά χαϊδεύει τα αυτιά της άλλης πλευράς. Δεν θα επεκταθώ άλλο, ο καθείς διαβάζοντάς το από μόνος του μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του. Όπως ανέφεραν και άλλοι σχολιαστές δεν είναι τούτος λόγος που αρμόζει σε τέτοιες περιστάσεις. Χρειαζόμαστε ξεκάθαρο λόγο, δηλαδή ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΑΤΕΡΙΚΟ ΛΟΓΟ και όχι λογοτεχνικές υπεκφυγές.
«Παιδιά, μη πολυσκοτίζεσθε για τη σύνοδο, θα ξεχαστεί κι αυτή και τα χαρτιά της ..»
Αγαπητέ αδελφέ, είναι τρομακτικό αυτό που διαβάζω. Πως σου φαίνονται οι αιρέσεις συνοδικά κατοχυρωμένες ως «εκκλησίες»; Φαντάσου να σκεφτόταν έτσι και ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός.
Γενικόλογα ψυχογραφήματα δεν θα κάνω. Επέτρεψέ μου να σου πω ότι αυτό που κάνεις δεν σε τιμά διότι υποπίπτει στο επίπεδο του ελαφρού 'ξεκατινιάσματος'. Για όνομα του Θεού, δεν τον ξέρουμε τον άνθρωπο.

@24 Αυγούστου 2016 - 10:48 μ.μ.

Κανείς δεν είπε ότι οι Αγιορείτες προωθούν τον οικουμενισμό και ότι είναι διπρόσωποι. Ακριβώς επειδή τιμούμε αυτό που κάνουν, ακριβώς επειδή τους σεβόμαστε και τους αγαπάμε, περιμέναμε να ακούσουμε ξεκάθαρες φωνές που θα έβαζαν τα πράγματα στη θέση τους. Βλέπουμε όμως να διώκονται όσοι εκφράζουν αντίθετη άποψη και δυστυχώς έχουν βγει στην επιφάνεια και κάποιες περιπτώσεις που σκανδαλίζουν και αποκαρδιώνουν. Ο π. Ονούφριος που διώχθηκε μαζί με άλλους από την Ιερά Μονή Χιλανδαρίου, σύμφωνα με τον π. Σάββα, ανέφερε ότι όταν τους κάλεσαν επειδή δεν μνημόνευαν τον Οικουμενικό Πατριάρχη τους είπαν ότι είναι καρκίνωμα για το Μοναστήρι και ότι η Μονή εκεί είναι οικουμενιστικό Μοναστήρι και αν τους πούνε να πάνε με τον Πάπα θα πάνε και με τον Πάπα. Σε άλλη περίπτωση ο Γέροντας Ραφαήλ (ένα ταπεινό γεροντάκι από τη Νέα Σκήτη αν δεν κάνω λάθος) ανέφερε ότι σε επίσκεψη που είχε κάνει ο Βαρθολομαίος εκεί τους είπε: Στο Άγιον Όρος εγώ κάνω κουμάντο.
Δεν θα κάνουμε όμως τη χάρη σε κανέναν να απαξιώσουμε την παρουσία του Αγίου Όρους και των Αγιορειτών στη ζωή της Ορθοδοξίας. Κουμάντο στο Άγιον Όρος κάνει η Παναγία. Αυτή και μόνο Αυτή θα τακτοποιήσει τα πράγματα του Αγίου Όρους όταν και όπως πρέπει. Ο Άγιος Παΐσιος πάντως κάτι ήξερε όταν έλεγε ότι δεν ήθελε τον πολιτισμό στο Άγιον Όρος και ο νοών νοείτω. Αυτό που δήλωσε ο π. Σάββας, ότι αρκετοί Ηγούμενοι φοβούνται να μιλήσουν για να μην χάσουν τις θέσεις τους φαίνεται ότι έχει βάση. Εμείς τώρα τι πρέπει να κάνουμε;;

Ανώνυμος είπε...

Όσοι επίσκοποι βαρύνονται με κανονικά παραπτώματα τα οποία επάγονται ποινή καθαιρέσεως δεν έχουν το ηθικό δικαίωμα να παριστάνουν τους πνευματικούς πατέρες και διδασκάλους της αληθείας, ακόμη και εάν έχουν το τυπικό δικαίωμα να συγκαλούν-συγκροτούν σύνοδο.
Οι υπόλοιποι κληρικοί,μοναχοί και λαϊκοί δεν έχουν επίσης το ηθικό δικαίωμα να εμφανίζονται ως αμύντορες της πίστεως όταν και οι ίδιοι βρίσκονται σε κυκεώνα ποικίλων παθών. Αυτή δεν είναι η διαχρονική διδασκαλία του Αγίου Όρους; Πρώτον καθαρθήναι επίσκοπε, κληρικέ μοναχέ, λαϊκέ και είτα καθάραι, και τα ιερά ζητήματα της πίστεως πρέπει να ακουμπούν καθαρά χέρια.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΟΣΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΚΟΨΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟΘΑΡΡΥΝΕ ΟΣΟΥΣ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΝ ΝΑ ΤΟ ΚΟΨΟΥΝ.
ΑΛΛΑ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΧΩ ΜΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ. ΒΛΕΠΩ (ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ) ΤΡΙΑ ΕΙΔΗ:
1. ΑΠΛΩΣ ΠΙΚΡΟΧΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ (ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΑΤΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΧΟΛΗ)
2. ΑΣΧΕΤΑ, ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΙΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΛΕΞΗ Η ΦΡΑΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ,
3. ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΚΡΙΣΕΩΣ, ΟΠΟΥ ΑΠΛΑ Ο ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΣΕ ΑΛΛΑ SITES ΚΑΙ ΧΥΔΑΙΟ ΥΒΡΕΟΛΟΓΙΟ (ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΌ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ!). ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΣΟΒΑΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ. ΟΥΤΕ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΛΕΤΗ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ. ΠΟΛΥ "ΜΕΛΑΝΙ", ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ, ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ, ΔΙΑΠΛΗΤΚΙΣΜΟΣ, ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ, ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ, ΚΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΑΛΛΗ "ΣΥΝΟΔΟ" ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΣΕ ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ (ΚΑΙ ΕΜΠΑΘΕΙΑ) ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΩ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ: ΣΤΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΗΨΗ, ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΒΑΡΟ ΣΤΙΣ ΨΕΥΔΟΣΥΝΟΔΟΥΣ...
π. Γεώργιος

Ανώνυμος είπε...

MΠΡΑΒΟ ΠΑΤΕΡ ΓΕΩΡΓΙΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΒΑΡΟ ΛΟΓΟ!ΚΑΠΟΙΟΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΠΗΡΑΝ ΕΝΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΦΩΤΙΣΟΥΝ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΟΥΜΕ ΣΥΛΛΗΒΔΗΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ!ΑΛΛΑ ΚΑΘΕΝΑΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΛΟΓΟ ΔΙΑ ΠΑΝ ΡΗΜΑ ΑΡΓΟΝ.
ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΟΡΟΣ, ΠΟΣΑ ΔΑΚΡΥΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ.ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΤΟ ΟΡΟΣ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ! ΟΧΙ ΜΕ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ!ΕΔΩ ΑΚΟΥΜΕ ΟΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.ΠΟΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ; TA KΑΤΣΑΒΡΑΧΑ; ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΜΑΣΤΕ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ!

Ανώνυμος είπε...

Απ'ότι βλέπω τελικά, ο "καημός" πολλών είναι ο π. Σάββας, ο π. Ονούφριος και δεν ξέρω ποιοί άλλοι. Μιλάμε για στρατόπεδο, όχι αστεία! Έχουν πληροφόρηση οι σχολιαστές (και με λεπτομέρειες μάλιστα) από τους "διωκομένους", αλλά, όπως φαίνεται, μόνο απ' αυτούς. Με τέτοια δεδομένα, τί ψάχνουμε; Μού άρεσε ο ρεαλισμός του αδελφού που είπε στον Coemgen "κανένας πωρωμένος δέν θα δεχθεί αὐτά που γράφεις"! Ο καθένας λοιπόν ας πάρει αυτά που θέλει να πάρει από το κείμενο της Μονής, κι ας προχωρήσει κατά συνείδησιν.

Ανώνυμος είπε...

'Ακριβώς επειδή τιμούμε αυτό που κάνουν, ακριβώς επειδή τους σεβόμαστε και τους αγαπάμε, περιμέναμε να ακούσουμε ξεκάθαρες φωνές που θα έβαζαν τα πράγματα στη θέση τους.'

Aγαπάμε και τιμούμε όταν σεβόμαστε έχουμε υπομονή και βλέπουμε με βάθος τα πράγματα, όχι όταν αναμασούμε την καραμέλα των αποτειχισμένων. Επιτέλους δεν καταλαβαίνετε που οδηγοούμαστε;; Λίγη προσοχή δεν βλάπτει!

Ανώνυμος είπε...

Πρός τον 10.48 καί όσους απηχούν τό ίδιο πνεύμα

Αγαπητέ δέν είπαμε ότι θέλουν νά προωθήσουν τον οικουμενισμό ,τό αντίθετο μάλιστα, εκπλησσόμεθα που άνθρωποι που άφησαν υποτίθεται τά πάντα έπιδεικνύουν τέτοια δειλία ,που τους οδηγεί σέ τέτοιες συμπεριφορές Αντί οι μονές του Αγίου όρους νά τοποθετηθούν επάνω στά σοβαρά θέματα της πίστεως μέ σοβαρότητα καί υπευθυνότητα γράφουν ποιήματα απολογητικά όχι της πίστεως αλλά της δικής των αφωνίας μέ αποδέκτες φυσικά όσους αντιδρούν καί διαμαρτύρονται επισκόπους ,ιερείς , θεολόγους ,μοναχούς, ακαδημαϊκούς καθηγητάς πανεπιστημίων, λαϊκούς χλευάζοντας την ομολογία ως ψυχοπαθολογία Η ψυχοπαθολογία εάν υπάρχει μπορεί καί ως εσωστρέφεια να εκδηλώνεται Μήπως πρέπει νά καταργήσουμε την εσωτερική εργασία επειδή στά ψυχιατρεία υπάρχουν ασθενείς ; Ακόμα καί το θρησκεύειν μπορεί να είναι μία μορφή ψυχοπαθολογίας γιατί αναδεικνύεται τό οντολογικό υπόβαθρο του ανθρώπου Μήπως θά πρέπει να΄το καταργήσουμε καί αυτό ; Ολοι ασθενείς είμαστε ,ούτε οι άγιοι δέν λένε οτι είναι άγιοι --εφ'όσον αγνοούν την αγιότητά τους --καί γι'αυτό δικαιούνται να ομολογούν ,σέ πολλές περιπτώσεις η ομολογία είναι αυτή που εξαγιάζει τον άνθρωπο καί μάλιστα στη σημερινή εποχή Μήν φθάσουμε σέ τέτοιου είδους φαιδρότητες να λέμε οτι ομολογούμε μέ το άκτιστο φώς ,γιατί αυτοί που τά λενε απλούστατα δέν ξέρουν τί λένε Φυσικά καί ακολουθούμε τους αγίους ,μόνο τους αγίους καί του μάρτυρες ακολουθούμε καί δέν έλειψαν καί από την εποχή μας οι αγιοι Τό Άγιο Όρος, μετά λύπης εκφράζουμε το παράπονό μας, πάντα καλλιεργούσε τον εφησυχασμό μπερδεύοντάς τον μέ τον ησυχασμό δημιουργώντας σύγχυση καί αγκυλώσεις στο εκκλησιαστικό σώμα μέ αποτελεσμα νά περνά πάνω του τό όχημα του οικουμενισμού ανενόχλητο και γι'αυτό ειναι υπεύθυνο μόνο καί μόνο αυτό που δέν τους τραβά το χαλί κάτω από τα΄πόδια Τολμώ να πώ οτι δέν σημαίνει τίποτα, οτι κάποιοι άνθρωποι άφησαν τόν κόσμο τοπικά ,αλλά τον κουβαλάνε μέσα τους καί άς μέ συγχωρήσουν οι σεβαστοι πατέρες Κανείς δέν καταδικάζεται για τά ημίμετρά του ,τό κακό καί καταδικαστέο είναι αυτά τά ημίμετρα νά γίνονται κανόνας Οι πατέρες που αγωνίζονται εναντίον του οικουμενισμού δέν έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο την αίρεση του οικουμενισμού αλλά καί την αίρεση του εφησυχασμου που τους δένει τά χέρια Φωτιά και τσεκούρι στους προσκηνυνένους που έλεγε καί ο Κολοκοτρώνης !
Δεν ανήκω στο παλαιό ημερολόγιο ούτε στους αποτειχισμένους αλλά δεν συμφωνώ με την αποστροφή που εκφράζεται εις βάρος τους ως νά είναι αυτοι το προβλημά μας Αδελφοι είναι κάποιους που γνωρίζω έχουν αγιότητα βίου και ορθό αγωνιστικό φρόνημα και ασφαλώς δεν γράφουν ποιήματα ενώ τα τείχη βομβαρδίζονται και έχουν αρχίσει να΄καταρρέουν Αυτό δεν είναι ησυχασμός αυτό είναι νιρβάνα Να παραπάνω ο κύριος Κάτσουρας έγραψε ένα υπέροχο σχόλιο,σε αυτόν ανήκουν τά ΄΄ΈΥΓΕ ΄΄όχι σε εμένα με πολύ καλές και σοβαρές τοποθετήσεις Το θέμα είναι πώς όλα αυτά τά σκορπισμένα παιδιά της εκκλησίας--Κύριος οιδε ποίοις κρίμασι--να βρεθούνε μαζί σέ μία ποίμνη Δεν νοιώθω να΄με΄χωρίζει κάτι από τον κύριο Κάτσουρα,ταυτίζομαι απόλυτα μαζί του--ώστε να μην μπορώ να συμπορευτώ μαζί του Δεν νομίζω ότι ο κίνδυνος αυτή τη στιγμή είναι το παλαιό ημερολόγιο ή η αποτείχιση.Ο κίνδυνος είναι ο οικουμενισμός,τά όργανά του που έχουν προωθηθεί στις πλέον κυρίαρχες θέσεις και φυσικά η αλλοίωση του αγωνιστικού και ομολογιακού φρονήματος της εκκλησίας από φωνές όπως αυτή του κειμένου της μονής Κουτλουμουσίου ή του πατρός Βασιλείου Γοντικάκη παλαιότερα κοκ

Ανώνυμος είπε...

Προς τον π. Γεώργιο:

Ο Όσιος Παΐσιος «…όχι μόνο συμφώνησε με την διακοπή του μνημοσύνου του Πατριάρχου Αθηναγόρου – στην οποίαν είχαν προβή οι περισσότερες Αγιορείτικες Μονές – αλλά και απαίτησε – όπως γράφτηκε πρόσφατα – την εφαρμογή της διακοπής από Ι. Αγιορείτικη Μονή, την οποίαν κατεύθυνε πνευματικά.» (Κείμενα – Επίστολές Γέροντας Παϊσίου του Αγιορείτου 1924 – 1994, Νικολάου Α. Ζουρνατζόγλου, σελ. 23).

Ανώνυμος είπε...

Σωστά π.Γεώργιε.Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να φύγουμε.Η αμώμητος Εκκλησία μας δεν είναι κτήμα κανενός.Το χυδαίο υβρεολόγιο και το μένος μέχρι παραζάλης είναι δείγμα ότι οι αποτειχισμένοι είναι εκτός της θείας Χάριτος. Από τους καρπούς το δέντρο πάτερ μου!

Ανώνυμος είπε...

Θα έπρεπε να ντρέπεστε όσοι κατηγορείτε τους αγιορείτες πατέρες για διπροσωπία και κάλυψη του Οικουμενισμού και των Οικουμενιστών.
Δεν ξέρετε την αγωνία τους για την Πίστη και την αδιάλειπτη ευχή μέρα νύχτα. Δεν ξέρετε πως σκέφτονται να αγωνιστούν.
Όσοι επισκεπτόμαστε το Άγιον Όρος τα γνωρίζουμε πολύ καλά. Εδώ και χρόνια είναι ενημερωμένοι και προετοιμάζονται να δώσουν καταφύγιο στα χρόνια του διωγμού.
Πήρατε ένα κείμενο και γίνατε κριτές!
'Καλές' οι εκθέσεις ιδεών αλλά πρέπει να έχουμε τη στοιχειώδη λογική να καταλαβαίνουμε τις επιπτώσεις όταν ανοίγουμε το στόμα μας.
Θα αποδομήσουμε και το Όρος παριστάνοντας τους σωτήρες;
Ο π. Σάββας γιατί δεν έμεινε ουδέτερος να αγωνιστεί έστω και με παύση μνημοσύνου;;
Γιατί πήγε με τον Ε.Τρικαμηνά που διδάσκει την αποτείχιση από ολόκληρη την Ορθοδοξία;

Ανώνυμος είπε...

'Απ'ότι βλέπω τελικά, ο "καημός" πολλών είναι ο π. Σάββας, ο π. Ονούφριος και δεν ξέρω ποιοί άλλοι. Μιλάμε για στρατόπεδο, όχι αστεία! Έχουν πληροφόρηση οι σχολιαστές (και με λεπτομέρειες μάλιστα) από τους "διωκομένους", αλλά, όπως φαίνεται, μόνο απ' αυτούς. Με τέτοια δεδομένα, τί ψάχνουμε; Μού άρεσε ο ρεαλισμός του αδελφού που είπε στον Coemgen "κανένας πωρωμένος δέν θα δεχθεί αὐτά που γράφεις"! Ο καθένας λοιπόν ας πάρει αυτά που θέλει να πάρει από το κείμενο της Μονής, κι ας προχωρήσει κατά συνείδησιν.'

Και εμενα μου αρεσε ο ρεαλισμος του Β.Παπασπυρόπουλου.Πέντε-εξι αποτειχισμενοι δημιουργουν κλιμα στα μπλογκς και καποιοι ανεγκεφαλοι το διαδιδουν.Σοβαροτης μηδεν!Γιατι ωρε παληκαρια δεν αποτειχιζεται ο πατηρ Θεοδωρος Ζησης o καθηγητης Τσελεγγιδης ο πατηρ Γεωργιος Μεταλληνος;Εσεις ειστε πιο εξυπνοι ή πιο διαβασμενοι;

Φαίη είπε...

@ 25 Αυγούστου 2016 - 11:04 π.μ.

H 'πληροφόρηση' είναι από εδώ -https://www.youtube.com/watch?v=tDoCbRE-fms

Ήμαρτον αδελφέ, τι έχετε πάθει ορισμένοι και μιλάτε για 'αποτειχισμένους' 'σχισματικούς' 'παλαιοημερολογίτες' 'στρατόπεδα' και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο; Σταματήστε επιτέλους να βάζετε η/και να υπονοείτε ταμπέλες. Αυτό το πνεύμα το διχαστικό δεν είναι του Θεού, του διαβόλου είναι. Η καλή προαίρεση για την ειλικρίνεια και τις καλές προθέσεις του άλλου σχολιαστή, ακόμα και αν διαφωνούμε μαζί του, θα έπρεπε να είναι η αφετηρία και όχι η καχυποψία και τα υπονοούμενα. Κατά τα άλλα το σημαντικό μήνυμα της ανάρτησης είναι η νήψη.

Ανώνυμος είπε...

Το κείμενο απλά δεν κατανοήθηκε.Αλλά όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται.

Ανώνυμος είπε...

ΆΝΤΕ ΝΑ ΠΛΥΝΤΕ ΚΑΝΑ ΠΙΑΤΟ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ!ΑΜΑΝ!

Ανώνυμος είπε...

Πρός τον ανώνυμο π. Γεώργιο

Απορώ παπούλη που διαγνώσατε σέ εμένα ΄΄χολή ΄΄ καί στό κείμενο της μονής ΄΄νήψη ΄΄ Εγώ φταίω που αναφέρθηκα στόν Πλατωνα στον οποίον τό κείμενα μας παραπέμπει ,άν γνωριζετε τό κλασσικό σύγγραμα του φιλοσόφου ΄΄ και ηχηρά μάς τον απηχεί; Καί εμείς αυτό θέλουμε καί αυτό περιμένουμε την ομολογία της μονής και ολοκλήρου του Αγίου Όρους ,γιατί αυτο τό ποίημα ομολογία δέν το λές Αλλά εσείς ποιός είστε,σέ ποιά μητρόπολη ανήκετε ,ποιά η ομολογία σας ,μήν μου επαναλάβετε και σείς οτι ομολογείτε με το άκτιστο φώς ! Εγώ δέν ζήτησα ομολογία από κανέναν ,αλλά μιάς καί την πιάνετε στό στόμα σας και την αναφέρετε Άν ο επίσκοπός σας είναι οικουμενιστής όπως π.χ. ο Δημητριάδος ελέγξατε τά ατοπήματά του , γράψατε κάποιο κείμενο στόν τύπο ενημερωτικό της αιρέσεως την οποία εισάγει ,εν παση περιπτώσει τόυ κλείσατε την πόρτα του ναού σας μετά τά αιρετικά του συνέδρια ,ενημερώσατε ,στηρίξατε θεολογικά τους ανθρώπους που έχετε υπό την πνευματική σας καθοδήγηση νά συμμετάσχουν σέ διαμαρτυρίες για την παύση των μεταφράσεων των εκκλησιαστικών κειμένων ,συνεννοηθήκατε μέ 5-10 συνεφημερίους σας νά του προβάλετε αντίσταση ,ποιός είστε , τί κάνατε και ποιό πράγμα χαρακτηρίζετε ως ομολογία; Βλεπετε την ασχετωσύνη των πιστών και την σύγχυση που επικρατεί στις καρδιές καί τον νού ακόμα διαβάζοντας καί αυτά τά σχόλια όπως χαρακτηριστικά κάποιος σχολιογράφος λέει ΄΄καθαρθήναι δεί πρώτον καί ύστερα καθάραι ΄΄Αυτό αφορά εσας τους ιερείς για την πνευματική καθοδήγηση που ασκείτε και δεν έχει σχέση μέ την ομολογία Ο λαός είναι ακατήχητος από ο,τι διαπιστώνετε και γι'αυτό ευάλωτος και σεις βαυκαλίζεστε περί ΄΄νήψεως ΄΄ ......

Μέ σεβασμό
Λωρίτου Ελένη

Ανώνυμος είπε...

δεν ΕΚΠΛΗΣΣΕΣΘΕ μόνο αγαπητέ (αν.11:17πμ)!βγάζετε ΚΡΙΣΕΙΣ για τους αγιορείτες πατέρες ότι είναι ΠΡΟΔΟΤΕΣ!ξεσηκώνετε τον κόσμο να ΑΠΟΔΡΑΣΕΙ μπουλουκηδόν! που θα φτάσουμε ΣΤΟ ΧΑΟΣ;;; ΣΟΒΑΡΕΥΤΗΤΕ! Πείτε τις διαφωνίες σας χωρίς πραγματογνωμοσύνες περί πατέρων!
ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ;;; ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΩΝ! ΘΑ ΧΑΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΜΕ ΟΣΑ ΛΕΤΕ!

Φαίη είπε...


@25 Αυγούστου 2016 - 11:15 π.μ.

«Aγαπάμε και τιμούμε όταν σεβόμαστε έχουμε υπομονή και βλέπουμε με βάθος τα πράγματα, όχι όταν αναμασούμε την καραμέλα των αποτειχισμένων. Επιτέλους δεν καταλαβαίνετε που οδηγοούμαστε;; Λίγη προσοχή δεν βλάπτει!»

Οδηγούμαστε στα πλοκάμια του οικουμενισμού, εκεί οδηγούμαστε. Νομίζεις αδελφέ ότι έχω την λύση; Δεν την έχω αλλά αυτό που βλέπω είναι ότι εδώ που φτάσαμε, φτάσαμε επειδή ΣΙΩΠΟΥΣΑΜΕ. Ποιες είναι οι επιλογές μας τώρα; Να συμβιβάσουμε την Πίστη μας με τον ΟΗΕ/ΠΣΕ στο κεφάλι ή να πάμε σε σχίσμα; Είναι όμως αυτές επιλογές; ΚΑΜΜΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ. ΘΕΛΟΥΜΕ απλά ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ατόφια όπως μας την παρέδωσαν οι Πατέρες. Πες μου αδελφέ πως θα το κάνουμε αυτό; Πες το σε όλους μας δηλαδή, γιατί εγώ προσωπικά δεν περιμένω τίποτε από εμάς, μόνο από τον Θεό. Να παραμείνω απαθής όμως μην μου το ζητάς. Θα μιλήσω. Και βλέπω κάποιους εδώ που βγάζουν την καρδιά τους γιατί πονάνε και κάποιους άλλους που μέσα σε μια δυο γραμμές τους πετάνε ταμπέλες και νομίζουν ότι κάτι πρόσφεραν. ΕΔΩ είναι η ενότητα, όχι σε αυτά που λέμε, που μπορεί να διαφωνούμε αλλά κατά βάθος να συμφωνούμε, αλλά στον ΤΡΟΠΟ που το κάνουμε.





Ανώνυμος είπε...

Γιάννης κερνάει ,Γιάννης πίνει ! Ο π.Γεώργιος γράφει καί ο ίδιος συγχαίρει τον εαυτόν του Πολλή σοβαρότητα ,η νήψη μας μάρανε! Παπάδες αετονύχηδες !

Ανώνυμος είπε...

Δέν ξέρουμε άν ο π. Γεώργιος είναι π. Γεώργιος καί δέν είναι μπαρμπα-Γιώργης Άντε μπαρμπα Γιώργη σέ ψάχνει η κυρά Γιώργαινα ,άντε στό καλό ,χαιρετισμούς και φιλιά στά παιδιά !

Ανώνυμος είπε...

'Ο π. Ονούφριος που διώχθηκε μαζί με άλλους από την Ιερά Μονή Χιλανδαρίου, σύμφωνα με τον π. Σάββα, ανέφερε ότι όταν τους κάλεσαν επειδή δεν μνημόνευαν τον Οικουμενικό Πατριάρχη τους είπαν ότι είναι καρκίνωμα για το Μοναστήρι και ότι η Μονή εκεί είναι οικουμενιστικό Μοναστήρι και αν τους πούνε να πάνε με τον Πάπα θα πάνε και με τον Πάπα.'

ε αφού το είπε ο ένας στον άλλο και το μάθαμε κι εμείς, έτσι θα ναι!
θα πάει η Μονή ολόκληρη με τον πάπα
όλο το Όρος θα πάει ρε παιδιά με τον πάπα
μπράβο στους 'πολεμικούς ανταποκριτές' που μας δίνουν τα νέα από το μέτωπο.

Ανώνυμος είπε...

Πως μπορεί να υπάρξει ενότητα, σύναξη, κοινωνία, αν ο άνθρωπος που καλείται να ενωθεί με τους άλλους είναι δέντρο χωρίς ρίζα και χυμούς, χωρίς εσωτερική ενότητα; Χωρίς την αγία αυτή και μεγάλη σύνοδο όλα τα άλλα σχήματα είναι τρίμματα που συντρίβονται.

Γι αυτό και ένα καλό που έγινε στην πρόσφατη Σύνοδο της Κρήτης ήταν η μνεία στην ησυχαστική παράδοση και στις Συνόδους που την επικύρωσαν. Αυτή η θεολογική παράδοση, που ομολογεί την πραγματική, προσωπική μετοχή στις άκτιστες ενέργειες του Θεού, είναι η ουσία που χωρίζει εμπειρικά την ορθόδοξη πίστη από την αίρεση. Η μέθεξη των θείων ενεργειών υπερβαίνει την έννοια και λογική της άτεγκτης ιεραρχίας και των εξουσιαστικών σχημάτων και συμπεριφορών, που χαρακτηρίζει την Ρωμαιοκαθολική εκκλησιολογία, και τελευταίως παρεισφρέει στα καθ’ ημάς.
Ευτυχώς, ακόμη κάθε Ορθόδοξος κληρικός και λαϊκός καταλαβαίνει ότι η πνευματική ένδεια δεν αναπληρώνεται από δομές και αξιώματα. Κι ότι, αν θέλουμε να βρεθεί η αλήθεια σε κάτι, θα την αναζητήσουμε στους Αγίους, τους ταπεινούς φίλους του Θεού με την φωτισμένη καρδιά, που έχουν κάνει το δόγμα ζωή. Αυτή την αλήθεια ο ίδιος ο πιστός λαός θα παραλάβει και θα φυλάξει. Αυτή η αλήθεια θα μείνει.



Ορθοδοξότατη η ανακοίνωση της Μονής.Για όποιον καταλαβαίνει.

Ανώνυμος είπε...

Προς τον π. Γεωργιο,
Ως ιερευς του Χριστου και της Εκκλησιας του, δεν αντιλαμβανεσται την προσβολη κατεναντιον της αγιας πιστεως του Χριστου στο Κολυμπαρι απο τους οικουμενιστες;
Πολυ περιεργο αυτο.

Οταν δημοσιως συκοφαντητε τον αγιο Παΐσιο,ψευδομενος επι της διακοπης της μνυμονευσεως του μοιχευοντος μετα λατινικης αεροδυναμικης γυναικος πατριαρχου,
πως ευσεβως ιστασθε ενωπιον του αγιου θυσιαστηριου;

Ανώνυμος είπε...

Η αποθέωση της ασυναρτησίας στην ανακοίνωση της μονής Κουτλουμουσίου ! Βλέπει ως καλό την αναφορά στην ησυχαστική παράδοση της Κολυμπαρίου συνόδου ! Δηλαδή βλεπει ως θετική την αναφορα στην ησυχαστική παράδοση και στις συνόδους που την επικύρωσαν,αλλά ψηφιζει μακράν της ησυχαστικής παραδόσεως καί σέ αντίθεση μέ τις συνόδους που κατεδίκασαν την δυτική θεολογία ως αίρετική καί τόν παπικό εκκλησιόμορφο οργανισμό ως αίρεση ! Απο την πολλή νήψη απλά δέν ξέρουν τί λένε !

Ανώνυμος είπε...

12.35
Δέν ανήκω σέ αυτούς που θεωρούν οτι κάποιος βρίσκεται στό απυρόβλητο επειδή έχει ένα αξιωμα ή μία ιδιότητα Η πατερική διδασκαλία μας λέει: ουκ ο τόπος αλλ'ο τρόπος Δεν σημαίνει τίποτα επειδή κάποιοι πήγαν καί έπιασαν τά βράχια καί έγινε καί η καρδιά τους βράχια Άλλωστε αυτά δέν τά λένε οι μοναχοί που βρίσκονται στά βράχια αλλά αυτοί που εγκαταβιουν σέ μεγάλα μοναστήρια καί πολλά έχουν λεχθεί για τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει Οι αιρετικοί ήταν εκκλησιαστικά υπερέχοντα πρόσωπα ,επίσκοποι κ.τ.λ. Δέν λέω να φύγουμε από την εκκλησία ΄΄μπουλουκηδόν΄΄ αλλά νά γνωρίζουμε την πίστη μας καί νά μήν την δωρίζουμε σέ κανέναν Η θέση μου για αδελφούς του παλαιού ,αποτειχισμένους κ.τ.λ. είναι στο σχόλιο: 25 Αυγούστου 2016 - 11:17 π.μ. στή δεύτερη παράγραφο Μήν παρασυρόμεθα από απερίσκεπτες τοποθετήσεις διαφόρων σχολιογράφων που δέν διστάζουν νά χρησιμοποιούν δόλο μέ την κάλυψη της ανωνυμίας γράφουν επονειλημμένως ως διαφορετικά πρόσωπα για νά δημιουργούν θόρυβο όπως καί κάποιος που δεν διστάζει νά γραφει ως ιερέας και να επαινεί ο ίδιος τον ευατόν του καί νά έχει τό θράσος να μάς στέλλει να πλύνουμε πιάτα Γιατί ξέρει οτι αφήσαμε τά πιάτα μας άπλυτα ; Σέ ποιόν απευθύνεται δέν ντρέπεται λιγάκι ;

Ανώνυμος είπε...

Παρατηρούμε στά τόσα πολλά σχόλια που γράφτηκαν για τον σχολιασμό της ανακοινώσεως της μονής Κουτλουμουσίου οτι κατά κανόνα αυτοί που στέκονται επικριτικά της ανακοινώσεως γράφουν επωνύμως όπως : Κάτσουρας ,Φαίη ,Λωρίτου ,αλλά αυτοι που επαινουν καί διαβλέπουν μία νήψη στην ανακοίνωση είναι ανώνυμοι και γι'αυτό ανεξέλεγξτοι καί δημιουργούν ένα κλίμα ηλεκτρονικής ίωσης Κάποιος π.Γεώργιος μάλιστα υπάρχουν ενδείξεις οτι δέν είναι κάν π. Γεώργιος καί μας στέλλει να πλύνουμε πιάτα !

Φαίη είπε...


@25 Αυγούστου 2016 - 1:55 μ.μ.

Λυπάμαι που θα το πω, αλλά το διαβολικό πνεύμα κάπως έτσι δουλεύει.

«ε αφού το είπε ο ένας στον άλλο και το μάθαμε κι εμείς, έτσι θα ναι!
θα πάει η Μονή ολόκληρη με τον πάπα
όλο το Όρος θα πάει ρε παιδιά με τον πάπα
μπράβο στους 'πολεμικούς ανταποκριτές' που μας δίνουν τα νέα από το μέτωπο.»

Ένας Αγειορίτης μοναχός (ο π. Σάββας στην προκειμένη περίπτωση) βγαίνει δημοσίως ο άνθρωπος και κάνει μία δήλωση (στο βίντεο που παρέθεσα πιο πάνω). Το διαβολικό πνεύμα τον θέλει να λέει ψέματα, όπως θέλει και τον π. Ονούφριο να λέει ψέματα.
Το διαβολικό πνεύμα προχωράει ένα βήμα παραπέρα και το διατυπώνει δημοσίως, πέφτοντας στην αμαρτία της συκοφαντίας.
Από εκεί και πέρα είναι εύκολο. Η δήλωση από τη Μονή Χιλανδαρίου (δεν διευκρινίζει στο βίντεο ποιος το είπε αυτό, ότι 'είμαστε Οικουμενιστικό Μοναστήρι', αλλά διευκρινίζεται ότι το 'είστε καρκινώματα' το είπε ο Ηγούμενος της Μονής) εκπροσωπεί σώνει και καλά όλους τους μοναχούς της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου και όχι μόνο, αλλά παίρνει και ολόκληρο το Άγιον Όρος η μπάλα.

Ήμαρτον ..

Κάποιοι άλλοι φαντάζονται αποτειχισμένους, τους λένε να πάνε αλλού ή νομίζουν ότι κάποιος τους είπε να φύγουν. ;;;;;;

Εγώ απλά θέλω να διευκρινίσω ένα πράγμα διότι το νοιώθω βάρος μέσα μου.

Έγραψα πιο πάνω «Μπορεί ένας ιερέας να βγει στο κήρυγμα και να πει στο ποίμνιο ότι οι προτεστάντες είναι Εκκλησία; Όχι, δεν μπορεί .. ΑΚΟΜΑ .. » όχι θέλοντας φυσικά να υπονοήσω όπως κάποιοι εξέλαβαν κάτι αρνητικό για τους σεβαστούς ιερείς μας. Την αλλοτρίωση που έχουμε υποστεί ήθελα να τονίσω και πως, έτσι όπως πάμε, κάποια στιγμή ίσως κάποιοι από εμάς να το ζήσουμε κι αυτό. Πάνω στη ροή του λόγου μου, όμως, ίσως να άφησα λάθος συμπεράσματα. Για τους ταπεινούς ιερείς, οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, έχω τεράστια κατανόηση. Οι περισσότεροι εξ' αυτών είναι πολύτεκνοι, δεν είμαστε από άλλο πλανήτη, καταλαβαίνουμε την αγωνία τους ειδικά αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε και ούτε ο Θεός μας έχει πλάσει όλους το ίδιο -κάποιους πιο μαχητικούς κάποιους άλλους όχι, προφανώς για τον δικό Του σκοπό.

Ανώνυμος είπε...

για να καταλάβω γιατί εδώ θα τρελλαθούμε
ο πατήρ Σάββας και ο πατήρ Ονούφριος τι είναι; προφήτες;
είπαν κατ΄εκτίμησιν ότι η Μονή θα πάει με τον πάπα
ΚΑΙ;;
η Μονή θα πάει με τον πάπα;
το Άγιον Όρος θα πάει με τον πάπα;
δεν βγαίνει νόημα

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ Ο Π.ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΗΡ ΔΕΝ ΞΕΡΩ) ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΣΧΟΛΙΑ (ΤΩΝ 7:23Π.Μ. ΚΑΙ 11:03Π.Μ.) ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗΣ ΟΤΙ ΕΠΑΙΝΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ. ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ. ΗΜΑΡΤΟΝ! ΚΡΙΝΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΑΣ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ο οικουμενισμός ειναι αιρεση και ως αίρεση πρεπει να αντιμετωπιζεται.
Το να δειχνης, να καταδικάζεις και να απορρίπτεις τον οικουμενισμό (δηλαδή την ΑΙΡΕΣΗ) κάθε άλλο παρα άκρο ειναι , ειναι καθήκον ενος μεσου, απλα κάπως κατηχημενου, ορθόδοξου χριστιανού.
Θεωρώ παραπλάνηση την ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΗ ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΠΕΡΙ ΑΚΡΩΝ.

ΣΑΝ ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ.



Ανώνυμος είπε...

Και μιας και μιλάμε για άκρα, έχω παρατηρησει ως τώρα οτι κατα κανονα στα φιλο-οικουμενιστικα σχόλια υπαρχουν χαρακτηρισμοί και ταμπέλες οι οποιες τσουβαλιαζουν και κακοχατακτηριζουν όσους αντιδρούν στην ΑΙΡΕΣΗ του οικουμενισμού. Να με θυμπαθατε αλλά ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΚΡΟ.


Αντιθέτως στα αντί οικουμενιστικα σχόλια βλεπεις μια αυτονόητη αγωνία, εναν προβληματισμό και πολλά ερωτήματα που ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν απαιτούνται απο τους οικουμενιστες. Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΙΡΕΣΗ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΑΙΡΕΣΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗ ΠΙΣΤΗ.

Ας αφήσουν οι οικουμενιστες τις θεωρίες και τους χαρακτηρισμός περί άκρων και ας απαντήσουν στις αγωνίες των πιστών.

Θα θυμισω τα παρακάτω σε όσους τόσο εύκολα χαρακτηρίζουν ακραίους όσους αντιδρούν στην παναίρεση του οικουμενισμού

"Ουαι υμιν, γραμματεις και Φαρισαιοι υποκριται, οτι κλειετε την βασιλειαν των ουρανων εμπροσθεν των ανθρωπων· υμρις γαρ ουκ εισερχεσθε, ουδε τους εισερχομομενους αφιετε εισελθειν. "

Ανώνυμος είπε...

Nα 'δειχνης, να καταδικάζεις και να απορρίπτεις τον οικουμενισμό'

ΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΑΙ!


Να 'δειχνης, να καταδικάζεις και να απορρίπτεις' αξιοσέβαστους ασκητές πατέρες, σύσσωμο τον κλήρο, μαχόμενους έντιμους καθηγητές και λαικούς διότι έτσι σου λέει το κεφάλι σου διότι δεν συμβαδίζουν με τα κολλήματά σου


ΟΧΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΧΙ!


Όπως είπαν και άλλοι σχολιαστές έχουμε τον π.Ε.Θεοδωρόπουλο που ερμηνεύει ορθώς τα σχετικά περί των άκρων!

Ανώνυμος είπε...

@ Ανώνυμο 26 Αυγούστου 2016 - 12:42 μ.μ.
Ποια είναι τα 'φιλοοικουμενιστικά΄σχόλια;Για δείξτε μας ένα σχόλιο που υποστηρίζει-αν είναι δυνατόν-την παναίρεση του οικουμενισμού. Μήπως έχετε μπερδέψει τα πράγματα;τα υποστηρικτικά των αγιορειτών πατέρων είναι υποστηρικτικά του οικουμενισμού;;
Oι αγιoρείτες πατέρες είναι οικουμενιστές; έχουν διττή γλώσσα για να μας παραδόσουν στον οικουμενισμό;
Aν αυτό μας λέτε είναι φανερό ποιος 'τσουβαλιάζει' 'κακοχαρακτηρίζει' 'συκοφαντεί'!
Μας λέτε ότι 'στα αντί οικουμενιστικα σχόλια βλεπεις μια αυτονόητη αγωνία, εναν προβληματισμό και πολλά ερωτήματα'.
Δεν βλέπεις μόνο αγωνία και προβληματισμό βλέπεις κατηγορίες συκοφαντίες ύβρεις και προειλημμένες καταδίκες.

Ανώνυμος είπε...

Κανεις δε καταδίκασε σύσσωμο το κλήρο, ΕΛΕΟΣ (το αντίθετο συμβαίνει, οι οικουμενιστες καταδικάζουν και ειρωνευονται ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ , ΧΩΡΙΣ ΠΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ όσους αντιδρούν στη πλάνη τους) !!!!

Κανεις δε καταδίκασε αξιοσέβαστους ασκητές πατέρες , ΕΛΕΟΣ (το αντίθετο συμβαίνει, οι οικουμενιστες προσπέρασαν τους πατερες ως ξεπερασμένους με τη μετά πατερική θεολογία τους)!!!!

Κανεις δε καταδίκασε μαχομενους καθηγητές και λαϊκούς , ΕΛΕΟΣ ( το αντίθετο συμβαίνει οι οικουμενιστες μιλούν για μετά πατερική θεολογία γιατι οι πατέρες τους καταδικάζουν )!!!!

Οι αντι-οικουμενιστες δεν ειρωνεύονται και δε μιλουν για κολλημένους όπως κατά κόρον κανουν οι οικουμενιστες σε όσους διαφωνουν. Αλλα Τι να κάνουμε αυτά ειναι τα αποτελεσματα της μεταπατερικης οικουμενιστικης αγαπολογιας!!!!!!!

Ειναι οι αιρετικοί Εκκλησίες;;;;;;και υπογράφεται συνοδικως;;;;;
Ειναι ο πάπας αγιοτατος;;;;;;;;;έχει αναγκη μια ορθόδοξη σύνοδος την προσευχή του πάπα;;;;;;
Ειναι θεαρεστο το έργο του μασονικου ΠΣΕ;;;;;; και υπογράφεται συνοδικως;;;;;

Ειναι τα παραπανω ορθόδοξα;;;;; ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Οχι και 'φιλοοικουμενιστικά' τα υποστηρικτικά των αγιορειτών πατέρων σχόλια!Από που κι ως που; υποστήριξε κανείς την παναίρεση;Οι πατέρες είναι οικουμενιστές;Aυτό κι αν είναι συκοφαντία και ταμπέλα!
Αγωνία και προβληματισμός μόνο υπάρχει στα επικριτικά; ή κατηγορίες και άδικες κρίσεις στα τυφλά;



Ανώνυμος είπε...

Κανεις δε καταδίκασε σύσσωμο το κλήρο
Κανεις δε καταδίκασε αξιοσέβαστους ασκητές πατέρες
Κανεις δε καταδίκασε μαχομενους καθηγητές και λαϊκούς


ΜΗΝ ΩΡΥΕΣΑΙ 2:49 Μ.Μ.

TOYΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΣΥΛΛΗΒΔΗΝ ΟΙ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΙ ΔΙΟΤΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ!

Ανώνυμος είπε...

Ειναι οι αιρετικοί Εκκλησίες;;;;;;και υπογράφεται συνοδικως;;;;;
Ειναι ο πάπας αγιοτατος;;;;;;;;;έχει αναγκη μια ορθόδοξη σύνοδος την προσευχή του πάπα;;;;;;
Ειναι θεαρεστο το έργο του μασονικου ΠΣΕ;;;;;; και υπογράφεται συνοδικως;;;;;

Ειναι τα παραπανω ορθόδοξα;;;;; ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!



βρε άνθρωπε του Θεού ποιος διαφωνεί με τα αυτονόητα;
το θέμα είναι να αγωνιστούμε ενωμένοι
να παραμείνουμε ενωμένοι
μην τα βάζετε με το Άγιον Όρος και τους πατέρες
ούτε με τον οικουμενισμό θα πάνε ούτε με τον πάπα
άμα γίνουμε μαλλιά κουβάρια δεν θα χρειστεί ούτε ο οικουμενισμός
θα καταστραφούμε από μόνοι μας

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ασχολείστε μέ τους αποτειχισμένους λές καί είναι αυτό τό θέμα μας; Όλοι επικριτές της ανακοινώσεως δέν είναι αποτειχισμένοι Μπροστά μας έχουμε μία ανακοίνωση της μονής Κουτλουμουσίου καί αυτήν κρίνουμε επί πραγματικών στοιχείων Κάποιοι θένουν νά κάνουν τους συνηγόρους της μονής κυνηγώντας σκιές καί φαντάσματα και εκτρέποντας τον ενδιαφέρον αλλού υπεκφεύγοντας του θέματος Η κατάπτυστη αυτή ανακοίνωση ενοχοποιεί την ομολογία ως ψυχοπαθολογία και αυτό είναι μία μέθοδος των οικουμενιστών --έχουν επιστρατεύσει καί ψυχιάτρους γι'αυτό βλ. Θερμός κ.τ.λ. --οι οποίοι έχουν καταργήσει την ομολογία Αυτό δέν είναι οικουμενισμός ; Εσείς τί θά λέγατε άν ο πρωθυπουργός έβγαζε μία ανακοίνωση οτι το θρησκεύειν είναι ψυχοπαθολογία --επειδή όντως υπάρχουν τέτοιες μορφές ψυχοπαθολογίας-- άρα όλοι οι θρησμευόμενοι πρέπει να μπούν σέ ψυχιατρεία ; Δέν θά λέγατε οτι είναι άθεος ; Αυτό βρήκαν να΄πουν οι σεβαστοί πατέρες της Κουτλουμουσίου ως σχολιασμό της ψευδοσυνόδου του Κολυμπαρίου ; Μή μιλάτε γιατί όποιος μιλάει είναι ψυχοπαλογικός ; Κρίμα καί για την μονή καί για σάς που υποστηρίζετε τέτοιες ενέργειες οποθενδήποτε προερχόμενες ! Μήπως είστε καί υποβολιμαίοι γιατί συνετός καί τίμιος άνθρωπος δέν μιλά τόσο ξεκρέμαστα δημιουργώντας μόνο ένα θόρυβο

Ανώνυμος είπε...

Ά ! Κατάλαβα 9.05 κινείστε από μία προκατάληψη καί από μία ευσεβή σκοπιμότητα : για νά μείνουμε ενωμένοι! Ενωμένοι όμως μέ τέτοιες συμπεριφορές καί τέτοιες ανακοινώσεις εκ μέρους του Αγίου Όρους δέν γίνεται Μένουμε ενωμένοι μέ της Αθήθεια ,τους αγίους ,την εκκλησία και απορρίπτουμε μετα βδελυγμίας τέτοιες ανακοινώσεις που απηχουν το πνεύμα του οικουμενισμού !

Ανώνυμος είπε...

Η ανακοίνωση δεν ενοχοποιεί την ορθή ομολογία όταν λέει «Κάποιοι, με σοβαρότητα και ευγενές αίσθημα, αγωνιούν για τα ανθρώπινα έργα, μήπως μας οδηγήσουν μακράν του Θεού και της αληθείας.» Ενοχοποιεί το ζηλωτισμό που αποδείχτηκε καταστροφικότατος.Καταλαβαίνετε τι διαβάζετε; Όλο το νόημα είναι εναντίον της ψευτοσυνόδου.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ 24 Αυγούστου 2016 - 11:07 π.μ.
ΑΝ ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΩΣΤΑ, Η ΜΟΝΗ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΔΕΝ ΕΠΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΗΣ ΟΥΤΕ ΣΕ ΔΟΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ (ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΗΣΥΧΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟ ΠΟΥ ΟΡΙΟΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ) ΜΑΣ ΛΕΕΙ (Η ΕΣΤΩ ΜΑΣ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΕΝΝΟΗΣΟΥΜΕ) ΟΤΙ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΑΠΕΤΥΧΕ ΣΤΟ ΣΤΟΧΟ ΤΗΣ ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ ΧΩΡΙΣ ΤΙΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ /ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΤΟΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ.ΠΟΛΛΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ 'ΑΠΛΩΣ ΠΙΚΡΟΧΟΛΑ ΑΣΧΕΤΑ Η ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΚΡΙΣΕΩΣ, ΟΠΟΥ ΑΠΛΑ Ο ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ'.
ΚΑΠΟΙΟΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΠΗΡΑΝ ΕΝΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΦΩΤΙΣΟΥΝ. ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙ ΕΣΚΕΜΜΕΝΗΣ ΔΙΠΛΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΔΩΣΟΥΝ, ΚΑΙ ΤΑ ΨΥΧΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ ΤΟΥ 'ΕΠΑΦΡΙΖΟΝΤΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ'. ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΔΛΔ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΥΣ.
ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΙ ΝΑ ΠΩ ΤΟ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ 'ΓΥΝΗ ΕΝ ΗΣΥΧΙΑ ΜΑΝΘΑΝΕΤΩ ΓΥΝΗ ΔΕ ΔΙΔΑΣΚΕΙΝ ΟΥΚ ΕΠΙΤΡΕΠΩ ΑΔΑΜ ΟΥΚ ΗΠΑΤΗΘΗ Η ΓΥΝΗ ΑΠΑΤΗΘΕΙΣΑ ΕΝ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙ ΓΕΓΟΝΕ. ΟΙ ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΠΟΛΕΜΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΑΝΔΡΕΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΓΥΝΑΙΚΕΣ.ΟΧΙ ΔΙΟΤΙ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΗΤΑΝ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΕΦΟΣΟΝ ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΑΛΛΑ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕ ΤΟ ΣΤΝΑΙΣΘΗΜΑ.ΔΕΝ ΘΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΤΑ ΠΕΡΙ ΤΙΜΙΟΤΗΤΑΣ.
ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΕΙΤΕ ΣΕ ΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΟΣΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ.ΟΙ ΑΙΧΜΕΣ ΠΕΡΙ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΑΝΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΤΥΡΟ ΣΤΟ ΨΩΜΙ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ.Η ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΣΥΝΙΣΤΑ ΑΙΡΕΣΗ ΚΑΙ ΣΧΙΣΜΑ.

Ανώνυμος είπε...

Ο πατέρας Σάββας και ο πατέρας Ευθυμιος δεν διδάσκουν την αποτειχιση από ολόκληρη την ορθοδοξια. Ούτε καν οι άνθρωποι διδάσκουν κάτι αφ'εαυτού τους. Απλά εφαρμόζουν τη Διδασκαλία του Χριστού και των Αγίων Πατέρων και μένοντας στην Ορθόδοξη Πίστη σταματούν να έχουν εκκλησιαστικη κοινωνία με τους αιρετικούς οικουμενιστες και τους κοινωνουντας μετά αυτών.

Κυριάκος Βαρβέρης

Ανώνυμος είπε...

Πατε πιο πανω αδελφοι,πατε πιο πανω.Ας ληξει εδω! Ο καθενας εχει γραψει αγιος Γερ.Παισιος ,οταν φθασει η ωρα πρεπει να αγωνιζεται με τον τροπον του.Βεβαια, οι πολλοι αναζητουν λογον αληθειας που να μην αφηνει κενα αλλα κ εργα ,επειδη, η αγροιπνουσα συνειδησις του ποιμνιου,δεν χαρακτηριζει μονον τον λαο αλλα ολο το πληρωμα της εκκλησιας μας.Και φυσικα την ευθυνη της πιστεως εν-τη Ορθοδοξια δεν την εχουν μονον ολοι οι Πατριαρχαι.Πρεπει ομως να εχουμε ξεκαθαρο λογο,οσο γινεται δηλ.επειδη κατοχυρωνεται πασα επιθυμια ετεροδοξων και παραλληλως αλλοθρησκων στη χωρα μας,τους οποιους αγαπαμε,αλλα μεχρι του σημειου,να καταπατησουν τα θεσμια τα δικα μας,παει πολυ!
Γιατι οποιος εχει αληθινη αγαπη, διδασκει την αγαπη και την δειχνει,χωρις ομως να παραβαινει τις αρχες του ευαγγελιου.
Κατα την πτωχη μου αποψη,ενισχυση χρειαζονται ολοι αυτοι που μας λενε την αληθεια ,η οποια φαινεται καθαρα και πιστευω πως Ο Κυριος οδηγει το σκαφος της Εκκλησιας-μας και με την αληθεια Του,θα οδηγησει σιγα σιγα το σκαφος προς τον σωστο δρομο,τον οποιον εχουμε χασει πολλοι.
Γιατι εμεις,δεν ειμαστε αξιοι να δογματιζουμε κ πολυ σωστα.Υπαρχουν αλλοι που γνωριζουν Ιερους Κανονες κ που ζουν σε υψηλωτερες κορυφες που εχουν πραγματικη κοινωνια με Τον Κυριο και γνωριζουν ποτε εναν Κανονα να τον χρησιμοποιησουν κατ'οικονομια η με ακριβεια.
Βεβαια,μια γνωμη ειναι επιτρεπτη,η Εκκλησια μας ειναι Δημοκρατικη,αλλοιως δεν θα συμμετειχε στις οικ.συνοδους.Και οι ιερεις Του Ζωντος Τριαδικου Θεου-μας,θα παρουν μια ιδεα,του πως σκεφτεται κ ο λαος,που χωλαινει δηλαδη στη γνωση κ καταλληλως θα απαντα,αλλοιως εαν μιλα ο πνευματικος κ δεν υπαρχει συμμετοχη,ειναι σα να μιλας σε ντουβαρι.Αλλα οπως ελεγε και ο Γερων Ιωσηφ,ο αγαπητος μου παππουλης,στο Ορος,ειναι ικανα και τα βραχακια να θεολογουσιν,πως δεν μπορουν να μας πουν μια γνωμη για τη συνοδο της Κρητης οι αγιορειτες;
Ερμηνευουμε οι χριστιανοι παντοτε τα τελουμενα συμφωνα με το συνολικο εργο της Πατερικης Γραμμης της Ορθοδοξου εκκλησιας!
Χρειαζεται στηριξη οι αναρτησεις εκεινες που εκφραζουν το αγιοπατερικο κ αποστολοπαραδοτο φρονημα της Ορθοδοξου εκκλησιας,αφου οι ιερεις Του Θεου κ οι θεολογοι,εχουν κανει καποιο κοπο,αλλος πολυ αλλος λιγο,πλην ομως ο κοπος αυτος δεν παει χαμενος.Θυμηθηκα τον θειο Γρηγοριο τον Παλαμα,ο οποιος παρακαλουσετον Ακινδυνο να μελετα καλα κ ξανα κ ξανα τους πατερικους λογους που θα του διδασκε,ωστε να εναποτεθουν στο ταμειιον της ψυχης του κ να αποπλυνει τις πλανες του κ κακοδοξιες. Γιαυτο δεν θα παψω να τον θαυμαζω επειδη με την αγαπη του για Τον Κυριο,με τις προσευχες του,με τον αγωνα του να ξεκαθαρισει την πλανη απο την αληθεια,με την διδασκαλια του που μας αφησε παρακαταθηκη, με τις προσπαθειες του που ηταν οι πραγματικα ενωτικες εδειχνε το ιεραποστολικο του εργο,με τη μεριμνα του να επαναφερει ολους οσους παρεκλειναν ,προσπαθουσε με το διαλογο να επαναφερει αυτους στην επιγνωση της αληθειας,χωρις να παραβαινει τις αρχες του ευαγγελιου κ τις δογματικες του αρχες!!
Κ τελικα μαθαινει κανεις τοσα που πρεπει να ειναι πολυ αχαριστος οποιος δεν πιστευει.
Σιγα σιγα θα φανουν ολα.Ας εχουμε ζωντανη πιστη κ ο Κυριος οδηγει το σκαφος,η αληθεια ειναι Μια,αλλα ειναι τοσο ακριβη,πλην ομως την αποζητουμε για να ελευθερωθουμε!
Καλη κ αγια ημερα!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κ. Βαρβέρη όσον αφορά την κοινωνία μετά των κοινωνούντων με αιρετικούς, έχει αποφανθεί ορθά ο π.Ε.Θεοδωρόπουλος.

Φαίη είπε...

@27 Αυγούστου 2016 - 10:14 π.μ.

Όλα τα ακούσαμε γιατί να μην ακούσουμε ότι μας απαγορεύεται και η Ομολογία; Φαντάζομαι οι 40 Παρθένες που αρνήθηκαν να προσκυνήσουν τα είδωλα, που ομολόγησαν την Πίστη τους και έπειτα μαρτύρησαν, κακώς έπραξαν, διότι ο Θεός θα κρίνει ότι αυτή η αυτοθυσία τους δεν ήταν πηγαία αλλά απόρροια των παθών τους. Φαντάζομαι ότι ο Θεός έχει κατατάξει όλες της Αγίες ΜΗΤΕΡΕΣ της Ορθοδοξίας σε διαφορετικό μέρος λόγω της 'άνώμαλης' και 'παράφρονης' βιο-παθολογικής τους σύστασης.
Τι να εννοούσε άραγε ο Άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς όταν είπε: Όταν θα φτάσει η Εκκλησία να απαγορεύει στη γιαγιά να ελέγξει τον Πατριάρχη, τότε η Εκκλησία θα διαλυθεί.

@26 Αυγούστου 2016 - 10:39 μ.μ.

Το άρθρο που βγήκε από την Μονή Κουτλουμουσίου είναι ΕΠΙΕΙΚΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.

Αν αυτό: [«Κάποιοι, με σοβαρότητα και ευγενές αίσθημα, αγωνιούν για τα ανθρώπινα έργα, μήπως μας οδηγήσουν μακράν του Θεού και της αληθείας.»] είναι το δείγμα του αγωνιστικού φρονήματος της Μονής την ώρα που καίγεται το πελεκούδι ζήτω που καήκαμε.
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΕΡΓΑ;
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ;

Αυτά τα θέματα ΟΦΕΙΛΕ η Μονή να παρουσιάσει ΑΝΑΛΥΤΙΚΩΣ και όχι να στιγματίσει την Ομολογία ως ψυχική πάθηση.




Σάλπισμα Ζωής είπε...

ΩΣ ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ.
«Αλώπηξ λιμώττουσα, ως εθεάσατο από τινος αναδενδράδος βότρυας κρεμαμένους, ηβουλήθη αυτών περιγενέσθαι και ουκ ηδύνατο. Απαλλαττομένη δε προς εαυτήν είπεν· "Ομφακές εισιν." Ούτω και των ανθρώπων ένιοι των πραγμάτων εφικέσθαι μη δυνάμενοι δι' ασθένειαν τους καιρούς αιτιώνται.»

Ταπεινά και απογοητευμένος...
π. Φώτιος Βεζύνιας.

Ανώνυμος είπε...

Έχω μια απορία.
Συμφωνούμε όλοι ότι ο Οικουμενισμός είναι αίρεση?
Αν όλοι συμφωνούμε ότι είναι αίρεση τότε σαν αιρετικούς οφείλει να τους αντιμετωπίσει η Εκκλησία καταδικάζοντας καθαρά και ξάστερα την πλάνη τους.
Αν δεν είναι αίρεση πρέπει να το μάθουμε.Να προσκυνήσουμε τον Πάπα να τελιώνει η Ιστορία.
Η Ελληνορθόδοξη ιστορία με τους Αγίους.
Και να γράψουμε νέες σελίδες.
Της νέας ιστορίας.
Για αγ(ρ)ίους.
Αν ο Οικουμενισμός είναι αίρεση, τότε το κείμενο της Μονής είναι αυγουστιάτικο ποίημα θερινής νυχτός.
Αν δεν είναι αίρεση, τότε το κείμενο της Μονής είναι μια συνηθισμένη τοποθέτηση ανάμεσα σε τόσες άλλες για την στροφή του ανθρώπου στον μέσα εαυτό του για να εργαστεί συν θεώ τη σωτηρία του.
Τι στο καλό είναι ο Οικουμενισμός?
Τι λέει ο Πατριάρχης Κων/λεως?
Τι λένε οι προκαθήμενοι των Εκκλησιών?
Τι λένε οι επίσκοποί μας στην Ελλάδα?
Τι λένε οι άγιοί μας?
Αν είναι αίρεση και η Μονή Κουτλουμουσίου το γνωρίζει, τότε πιστεύω πως το κείμενο που εξέδωσε είναι κοροϊδία για το λαό που θέλει να μάθει την αλήθεια χωρίς διπλωματικούς ελιγμούς.
Με όσα λίγα διάβασα και άκουσα τα τελευταία χρόνια, κυρίως μέσα από ανθρώπους που σήμερα τους τιμούμε ως Αγίους, ο Οικουμενισμός είναι αίρεση.
Αν έκαναν λάθος θέλω να μου το πει κάποιος.Αν δεν έκαναν γιατί η Σύνοδος της Κρήτης δεν τον καταδίκασε ως αίρεση.
Εμένα τα μαθηματικά μου είναι λίγα.
Όμως ότι 1+1=2 αυτό το ξέρω.
Τις αιρέσεις τις καταδικάζουμε.
Δεν γράφουμε ποιήματα για να τις καμουφλάρουμε.
Αν έχω λάθος θέλω να με σχολιάσετε δυσμενώς και να μου υποδείξετε ποιο είναι το σωστό και ποιο το λάθος.
Αν σιωπήσουμε φταίμε.
Αν μιλήσουμε πάλι φταίμε.
Τι στο καλό πρέπει να κάνουμε όταν επίσημα ένα ολόκληρο άγιο όρος φοβάται να μας πει την αλήθεια.
Είναι αίρεση ο οικουμενισμός ναι ή όχι?
Ο Μακαριστός Γέροντας Εφραίμ ο Κατουνακιώτης έλεγε πως ο Οικουμενισμός είναι του Διαβόλου.
Μας είπε ψέματα?

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΕΝΣΤΑΣΗ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ Η ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΑ ΠΕΡΙ 'ΑΝΩΜΑΛΗΣ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΣΤΑΣΗΣ'; ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ, EXOYN ΛΟΓΙΚΗ Η ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ; O AΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΚΟΛΙΑ ΣΤΟ ΝΑ ΠΑΡΑΣΥΡΘΕΙ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΝΔΡΑ ΓΙΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙ. ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΕΦΕΥΡΗΜΑΤΑ ΑΝΕΦΕΡΑ ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.
ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΟΜΟΛΟΓΕΙΤΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥ Η ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΙΤΕ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ.ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΕΒΑΣΜΙΟΥΣ ΑΣΚΗΤΕΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΝΕ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΟΥΤΕ Η ΚΑΘΕΜΙΑ ΝΑ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΟΡΟΣ. ΠΕΙΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΕ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΜΙΛΟΥΣΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΟΧΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ. ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΟΤΙ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ.ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΟΥΜΕ ΤΟΤΕ.....ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΘΕΝΑΣ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνούμε αν. 27 Αυγούστου 2016 - 4:14 μ.μ. ο οικουμενισμός είναι παναίρεση
αλλά για να τον πολεμήσουμε πρέπει να μείνουμε ενωμένοι.
Ο διάβολος μας βάζει να σκοτωθούμε μεταξύ μας,να υποψιάζεται ο ένας τον άλλο και αντί να πάρουμε τα θετικά ο ένας του άλλου και μετά να δούμε πως θα πάμε παραπέρα με συνενόηση,να γίνουμε καμικάζι αυτοκτονίας με σχίσματα διάσπαση και καταστροφή.

Ανώνυμος είπε...

Το Άγιον Όρος για διάφορους λόγους κάνει ακόμα εκκλησιαστική οικονομία.Γνωρίζουν την παναίρεση και έρχεται η ώρα που θα μιλήσουν πιο δυναμικά. Ο οικουμενισμός είναι υπόθεση εκατονταετίας.Ο μεγαλύτερος κίνδυνος δεν είναι ότι θα μας επιβληθεί κάτι άνωθεν με τη βία, η ένωση ας πούμε. Είναι η εσωτερική διάβρωση των Ορθοδόξων για δεκαετίες,η έλλειψη αντανακλαστικών εφόσον έχουν απομακρυνθεί από την εκκλησία. Ότι γίνει θα είναι φυσικό επακόλουθο.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ 4:14 Μ.Μ.
ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΙΡΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΕΣΧΑΤΩΝ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΣΥΝΟΔΙΚΑ.ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΘΑ ΤΗΝ ΘΕΛΑΜΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΗ. ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΜΕΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΜΟΝΑΧΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΛΗΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΜΕΤΑ . ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΠΥΡΓΙΟ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΟΧΗ ΜΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Θα πάμε παλι μερικά σχόλια πίσω

Γιατι κατηγορειτε αδικως;; Κανεις δεν καταδίκασε αξιοσέβαστους ασκητές πατέρες , για όνομα του θεού!!!
Ξέρετε αγαπητοί μου και αυτοι πατέρες ασκητές ειναι που ειπαν την άποψη τους με επιχειρήματα . Γιατί τους απορριπτετε;; Γιατί τους προσπερνατε;;;
Ανοικτή επιστολή Αγιορειτών Πατέρων πρός την Ιερά Κοινότητα Αγίου Όρους γιά Διακοπή μνημοσύνου του Πατριάρχη Βαρθολομαίου.
http://aktines.blogspot.gr/2016/07/blog-post_62.html



Το θέμα δεν ειναι ουτε ο τόσο δυσφημησμενος ζηλωτισμος , ουτε το παλαιο ημερολόγιο, ουτε οι σχισματικοι, ουτε οι αποτειχισεις . Μα τι άλλο θα ακούσουμε;;;;;; Τι άλλο;;;;

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΗΣΥΝΟΔΟΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΑΥΤΗΣ!

Εδω και εναν αιωνα Είδαμε μήπως το φαινόμενο του οικουμενισμου να φρενάρει; Να κανει πίσω; Να αδρανει; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ , ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΔΡΑΝΟΥΜΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ (θεωρώ τους οικουμενιστες μη ορθόδοξους προβατοσχημους λύκους).

Τον Ιούνιο που μας πέρασε πραγματοποιήθηκε στη Κρήτη μια σύνοδος που έβγαλε ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ, ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ.

Για πρώτη φορά ειχαμε ΣΥΝΟΔΟ ΜΕ ΠΑΠΙΚΌ ΤΡΟΠΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ (ιδιότυπο πρωτείο προκαθημένων)

Για πρωτη φορά ειχαμε ΣΥΝΟΔΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΩΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ (ειχαμε άραγε αναγκη τα διαπιστευτηρια τους;)

Για πρωτη φορά ειχαμε ΣΥΝΟΔΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΝΕΙ ΤΗ ΜΕΤΑΠΑΤΕΡΙΚΗ ΘΕΟΛΟΓΙΑ

Για πρωτη φορά ειχαμε σύνοδο που οι αιρέσεις ονομάστηκαν απλα ετερόδοξες Εκκλησίες (πήραν και πτυχίο εκκλησιαστικότητας) και μάλιστα ΣΥΝΟΔΙΚΑ (πράγμα ανεπίτρεπτο διότι μια η Αλήθεια και μια η Εκκλησία)

Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΡΗΤΗΣ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΤΗΝ 8η και 9η ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟ
Για πρωτη φορά έχουμε ΣΥΝΟΔΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΜΑΣΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΚΟΥ ΠΣΕ.

ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΥΝΟΔΟ (ΨΕΥΤΟΣΥΝΟΔΟ) ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΚΑΤΑΛΥΕΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΟΔΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ.
ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΝΟΔΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΠΟΥ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΑ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ Ή ΑΣΧΕΤΑ ΠΕΡΑΣΜΕΝΩΝ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ.

ΣΥΜΠΑΘΑΤΕ ΜΕ ΑΛΛΑ ΔΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ;;;;;;;;;;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Είμαι ο ανώνυμος 4:14.
Σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλιά σας.
Εύχομαι ο Άγιος Θεός να μας φωτίσει όλους και να μας δώσει τη δύναμη να καταλάβουμε την αλήθεια και αν χρειαστεί να την υπερασπιστούμε.

Ανώνυμος είπε...

Τα ξέρουμε αυτά 7:22μ.μ. και συμφωνούμε.Η διαφωνία έγκειται στην αντιμετώπιση, και όσοι φωνασκούν δεν έχουν λύση. Λέμε απλά τα ίδια και τα ίδια.

Ανώνυμος είπε...

Αισθάνομαι πως όλοι μας πρέπει να ηρεμήσουμε.Νηφάλια και με σύνεση να έχουμε τα μάτια και τα αυτιά μας ανοιχτά.Τα γόνατα στη γή και το νου μας στον ουρανό.
Θέλουμε το άγιον όρος δίπλα μας.
Χρειαζόμαστε την προσευχή των μοναχών μας.Έχουμε ανάγκη την καθαρή θεολογική δογματική τοποθέτηση των ιεραρχών μας.
Με το να διαπληκτιζόμαστε διαδυκτιακά δεν μας οδηγεί πουθενά.
Οι απόψεις ποικίλουν.
Έχει σημασία να ακούσουμε την αλήθεια από αγιασμένους ανθρώπους.
Που αγάπησαν Αυτόν που είναι η όντως αλήθεια.Που δεν θα μας πουν ψέματα.
Που ο λόγος τους ο άγιος είναι καρπός της αγίας ζωής τους.
Σε καμιά εποχή δεν άφησε ο Θεός το λαό του χωρίς τους πνευματικούς φάρους που μπορούν να δώσουν φως σωτήριον στους ανθρώπους που θαλασσοδέρνουν.
Μέσα σε όλα αυτά τα πολλά λόγια που κυκλοφορούν καθημερινά, ανάμεσα σε τόσα ράσα που έχει η Ορθοδοξία, ανάμεσα σε τόσα εκατομύρρια Ορθοδόξων Χριστιανών θα βοηθήσει ο Θεός να αναδειχτούν οι αληθινοί μπροστάρηδες για τον αγώνα εναντίων όλων των αιρέσεων και κυρίως της παναίρεσης του οικουμενισμού.
Έχουμε την πίστη και την ελπίδα μας στο Θεό.Και αν παραστεί η ανάγκη να τον υπερασπιστούμε πιο σθεναρά ας μας δώσει τη δύναμη να τον ομολογήσουμε με παρρησία.

Ανώνυμος είπε...

27 Αυγούστου 2016 - 5:09 μ.μ.

Ίσως είστε ο ίδιος ανώνυμος που παραπάνω μάς έστειλε νά πλύνουμε πιάτα καί εν συνεχεία να μήν μιλάμε..... Μήν μιλάτε αγπητέ μέ τοση επιπολαιότητα καί προχειρότητα Τό νόημα του αποστόλου είναι νά διάγουν εν ησυχία οι γυναικες μέσα στόν ναό γιατί δέν έχει δοθεί το πνευματικό αξίωμα στή γυναίκα αλλά στον άνδρα για λόγους που οι άγιοι απόστολοι γνώριζαν και ο ίδιος ο Χριστός βέβαια και ειναι καί στόν καθένα μας ευνόητοι Αυτά νά πάτε να τά πείτε στους οικουμενιστές που θέλουν νά προαγάγουν την ιερωσύνη των γυναικών καί να καταργήσουν το άβατο του αγίου Όρους καί όχι σέ εμάς που σεβόμαστε την παράδοση της εκκλησίας Όσον αφορά σέ εμάς ισχύει το αξιομνημόνευτο τού ρήτορος Λιβανίου ΄΄Βαβαι! οίαι παρά χριστιανοις γυναίκες εισιν ΄΄ τις οποίες αγίες γυναίκες έχουμε ως πρότυπο Εδώ μίλησαν αρκετές γυναίκες καί άνδρες επώνυμα καί υπεύθυνα ,εσείς μιλάτε συνεχώς ανώνυμα καί αγενώς θά έλεγα Ποιός ασχολήθηκε μέ ΄΄παρασκήνια καί συνομωσιολογίες ΄΄ ; Κρίναμε ένα δημοσιευθέν άρθρο όπως θά κάναμε σε ένα δημοσίευμα οποθενδήποτε προερχόμενο είτε από το άγιο Όρος ,είτε από το πατριαρχείο ,είτε από τον αρχιεπίσκοπο ,είτε από την Σύνοδο του Κολυμπαρίου Ό,τι δημοσιεύεται εκτίθεται στήν κριτική Δέν ασχοληθήκαμε μέ κρίσεις περί των μοναχών που ευχόμεθα νά αγωνίζονταί όπως μας πληροφορείτε καί να είναι συνεπείς στην αποστολή τους που είναι η νήψη στην οποία αναφέρονται, συναμφοτέρως όμως καί η ομολογία της πίστεως Δηλαδή άν δέν ομολογούν οι μοναχοί ποιός θα ομολογήσει οι έγγαμοι που έχουν στό λαιμό τους σύζυγο καί παιδιά ; Αυτοί όμως αντί ενός ομολογιακου καί θεολογικού κειμένου δημοσίευσαν ένα ποίημα για νά πλήξουν αυτούς που ομολογούν ως ψυχοπαθείς Αν αισθάνεστε τόση αποστροφή πρός τις γυναίκες διαβάστε μέ προσοχή το σχόλιο του κυρίου Κάτσουρα που είναι ανδρας ,καθώς επίσης σας παραθέτω μία ελεύθερη μετάφραση του σχολίου :

π. Φώτιος Βεζύνιας.
27 Αυγούστου 2016 - 2:10 μ.μ.

΄΄Η αλεπού όταν την έκοψε λόρδος από την πείνα ,ειδε σταφύλια κρεμασμένα από κάποια αναδενδράδα καί θέλησε να τά φθάσει ,αλλα επειδή δέν μπορουσε ,παρηγόρησε τον ευατόν της λέγοντας οτι είναι φακές Έτσι γίνεται καί μέ μερικούς ανθρώπους ,επειδή δέν μπορούν να φανούν άξιοι των περιστάσεων, τά βάζουν μέ τον καιρό΄΄

Εδώ οι αγιορείτες πατέρες τά έβαλαν μέ κάποιους ασθενείς αδελφούς ,παραβλέποντας την ασθένεια που καί οι ίδιοι καί όλοι μας περιφέρουμε Το τοσούτον περικείμενον ημίν νέφος αγίων καί μαρτύρων και οι τοσούτοι αστέρες πολύφωτοι της εκκλησίας τους δημιούργησαν απλώς μία Αυγουστιάτικη ρομαντική διάθεση καί ποιητική έμπνευση Οπως λέμε ΄΄χάρτινο τό φεγγαράκι΄΄.....!

Ανώνυμος είπε...

Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στο σχόλιο 27 Αυγούστου 2016 - 10:16 μ.μ.


Νηφάλια και με σύνεση να έχουμε τα μάτια και τα αυτιά μας ανοιχτά.Τα γόνατα στη γή και το νου μας στον ουρανό.

Θέλουμε το άγιον όρος δίπλα μας.

Χρειαζόμαστε την προσευχή των μοναχών μας.

Έχουμε ανάγκη την καθαρή θεολογική δογματική τοποθέτηση των ιεραρχών μας.


Έχει σημασία να ακούσουμε την αλήθεια από αγιασμένους ανθρώπους.


Που αγάπησαν Αυτόν που είναι η όντως αλήθεια.Που δεν θα μας πουν ψέματα.

Που ο λόγος τους ο άγιος είναι καρπός της αγίας ζωής τους.

Σε καμιά εποχή δεν άφησε ο Θεός το λαό του χωρίς τους πνευματικούς φάρους που μπορούν να δώσουν φως σωτήριον στους ανθρώπους που θαλασσοδέρνουν.
Μέσα σε όλα αυτά τα πολλά λόγια που κυκλοφορούν καθημερινά, ανάμεσα σε τόσα ράσα που έχει η Ορθοδοξία, ανάμεσα σε τόσα εκατομύρρια Ορθοδόξων Χριστιανών θα βοηθήσει ο Θεός να αναδειχτούν οι αληθινοί μπροστάρηδες για τον αγώνα εναντίων όλων των αιρέσεων και κυρίως της παναίρεσης του οικουμενισμού.

Έχουμε την πίστη και την ελπίδα μας στο Θεό.Και αν παραστεί η ανάγκη να τον υπερασπιστούμε πιο σθεναρά ας μας δώσει τη δύναμη να τον ομολογήσουμε με παρρησία.



Σας ευχαριστούμε.Είθε ο Άγιος Θεός να μας ανοίξει τα μάτια ώστε να δούμε τι παίζεται στο πνευματικό παρασκήνιο, και να μην γίνουμε θύματα του αρχεκάκου όφεως και των μεθοθεύσεών του.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΣΤΡΟΦΗ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΟΝΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΤΗΤΑ. ΟΛΟΙ ΛΑΤΡΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΓΙΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΝΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΓΥΝΑΙΚΑ Η ΚΟΡΗ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΣΤΡΕΦΕΤΕ ΟΣΑ ΛΕΩ;ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΥΝΟΗΤΟΙ ΛΟΓΟΙ EINAI KAI Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΨΥΧΟΣΥΝΘΕΣΗ ME ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΣΥΡΕΙ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΑ. ΓΥΝΗ ΔΕ ΔΙΔΑΣΚΕΙΝ ΟΥΚ ΕΠΙΤΡΕΠΩ ΑΔΑΜ ΟΥΚ ΗΠΑΤΗΘΗ Η ΓΥΝΗ ΑΠΑΤΗΘΕΙΣΑ ΕΝ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙ ΓΕΓΟΝΕ .
Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠ' ΟΥΔΕΝΙ ΚΑΤΩΤΕΡΟΤΗΤΑ ΔΙΟΤΙ ΟΠΩΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΙ ΜΥΡΟΦΟΡΕΣ ΑΞΙΩΘΗΚΑΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΠΡΩΤΕΣ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΟΡΜΩΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΕΝΩ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΗΤΑΝ ΚΡΥΜΕΝΟΙ ΟΡΜΩΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ.Η ΠΡΩΤΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΙΝΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ.ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΟΜΩΣ Ο ΘΕΟΣ ΤΟ ΑΝΕΘΕΣΕ ΣΕ ΑΝΔΡΕΣ ΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η 'ΑΚΑΜΨΙΑ' ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΠΟΥ ΥΠΕΡΤΕΡΕΙ ΤΟΥ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΑΝΔΡΑ. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ (ΑΡΣΕΝ ΚΑΙ ΘΗΛΥ) ΚΑΙ ΚΑΤΑΜΕΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ. ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.
Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΤΣΟΥΡΑΣ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟ.ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΞΙΟΣΕΒΑΣΤΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΚΑΙ ΗΠΙΟ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ, Η ΑΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟ Η ΑΔΙΚΟ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΚΑΤΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΕΙ, ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΦΟΡΙΖΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ; ΘΑ ΠΡΕΠΕ ΑΥΤΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΑΡΧΥΤΕΡΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ. ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΜΕ ΔΛΔ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥΔΙΑΣΠΑΣΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΤΟΜΗ ΤΗΣ ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΗ ΣΥΝΕΣΗΣ. ΕΧΕΙ ΤΡΕΛΛΑΘΕΙ O ΚΟΣΜΟΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΕΓΙΝΕ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΚΑΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΜΙΑ ΕΚ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ Η ΣΥΝΤΕΛΕΙΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΟΠΩΣ Ο ΒΟΣΚΟΣ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΕ ΛΥΚΟΣ ΛΥΚΟΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΗΡΘΕ ΣΤ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΦΑΓΕ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ.ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΑΝ ΔΕΝ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΥΜΕ ΟΡΜΩΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΕΠΙΤΙΘΕΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΤΥΦΛΑ Ο ΕΝΑΣ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΠΑΝΤΟΥ ΚΡΥΦΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΥΤΕ Η ΕΝΩΣΗ ΔΙΟΤΙ ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

Ποιοι τελικά φωνάζουν;
Ας μην ειναι τόσο σίγουροι ορισμένοι οτι ολοι τα ξερουν τα σχετικά με την παναίρεση του οικουμενισμου. Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΙΡΕΣΗ και ως αιρεση ΕΧΕΙ ΉΔΗ ΠΑΡΑΣΥΡΕΙ ΚΟΜΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΝΗ ΤΗΣ. Οσο μαίνουμε σιωπηλοί θα παρασυρθουν κι άλλοι.

Η παράθεση γεγονότων όπως αυτο των οικουμενιστικων πορισμάτων της συνόδου Κρήτης ειναι Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ και τίποτα περισσοτερο.
Μήπως αυτοι που φωνάζουν ειναι αυτοι που λένε ΠΑΨΤΕ;;;;
Μήπως αυτοι που φωνάζουν ειναι όσοι χωρις να προτείνουν κάτι αλλά μιλώντας ειρωνικά περί σχισματικών , ημερολογίου, ζηλωτών και πολλά αλλα φωνάζουν "ΠΑΨΤΕ, ΜΗ ΜΙΛΑΤΕ" σε όσους αντιδρούν στην παναίρεση του οικουμενισμου;;;;;


Ανοικτή επιστολή Αγιορειτών Πατέρων πρός την Ιερά Κοινότητα Αγίου Όρους γιά Διακοπή μνημοσύνου του Πατριάρχη Βαρθολομαίου.
http://aktines.blogspot.gr/2016/07/blog-post_62.html

Ανώνυμος είπε...

Κάποιος ρώτησε ένα γάιδαρο τι του αρέσει ο ανήφορος ή ο κατήφορος.Εκείνος απάντησε 'χάθηκε ο ίσιος δρόμος';
Τα δύο άκρα δουλεύουν για την ίδια κατάληξη όπως είπε ο π. Επιφ.Θεοδωρόπουλος, ο γέρων άγιος Παίσιος κ.α.

Ανώνυμος είπε...

Mα είπε κανείς να μείνουμε σιωπηλοί;; Συντασσόμαστε με π.Θ.Ζήση, κ.Τσελεγγίδη, π.Γκοτσόπουλο, π.Μεταλληνό π.Χιρς κ.ο.κ με όλους του αντιοικουμενιστικού αγώνα χωρίς διαιρέσεις και σχίσματα.

Ανώνυμος είπε...

Η απαίτηση να σιωπησουμε απέναντι σε κάτι ΤΟΣΟ ΕΚΩΦΑΝΤΙΚΟ όπως η ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΛΗΣΤΡΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ Κρήτης ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΟ;;;;

ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΟ ΤΟ ΕΝΑ ΕΚ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΚΡΩΝ ΔΕΝ ΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΞ ΟΣΩΝ ΕΙΔΑ.ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΙ ΛΕΜΕ ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΙΣ ΜΗ ΜΙΛΑΤΕ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ Η ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ;ΑΛΛΑ ΕΝΤΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΑΡΑΣΥΡΕΙ Η ΦΡΑΣΕΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΕΞΩΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΔΕΣ ΕΝΤΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΞΩΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥΣ ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΕΣ ΜΕ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΜΥΣΤΗΡΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Kανένα σχόλιο σε αυτή την ανάρτηση δεν είπε να σιωπήσουμε.Απλά καθένας βλέπει αλλιώς τον τρόπο που πρέπει να αγωνιστούμε ενάντια στον οικουμενισμό.

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΜΕ ΣΥΜΠΑΘΑΤΕ EAN ΠΑΡΕΚΤΡΑΠΗΚΑ ΛΟΓΟ ΑΝΗΣΥΧΙΑΣ,ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΥ ΠΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕ ΑΓΟΡΕΙΤΕΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΗ ΘΕΛΟΥΜΕ,ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΑΣΗ ΔΙΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΜΕΡΙΕΣ.ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΦΗΝΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΕΦΕΡΑΝ ΤΗ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ.ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΧΑΘΕΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ΣΤΑ ΤΥΦΛΑ.ΠΟΛΛΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΕΓΡΑΨΑΝ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ.ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΟΧΗ ΜΑΣ,ΕΧΟΥΜΕ ΔΡΟΜΟ ΜΠΡΟΣΤΑ.

Προ είπε...

Οι τελευταίες παράγραφοι σαν συμπέρασμα μου άρεσαν και γιαυτό κάνω την ανάρτηση.
Δείχνουν πώς οι μοναχοί βλέπουν με το καθαρό βλέμμα της καρδίας την αλήθεια των πραγμάτων και τις αιτίες των πραγμάτων που συμβαίνουν. Θα ήθελα να πώ κάτι που μας μετέφερε δια ζώσης ο αέιμνηστος (πλέον) π. Κοσμάς που ξεκίνησε τον ορθόδοξο μοναχισμό στην Σικελία. Είπε λοιπόν: "ξερετε πόσο κακό κάνουν αυτά τα ανοίγματα των ορθοδόξων στους καθολικούς; Να τι συμβαίνει. Πολλοί μα πάρα πολλοί διψούν για την μυστική-καρδιακή ζωή της Εκκλησίας μας και στρέφονται σε μας, να βαπτιστούν. Έρχονται λοιπόν οι παπικοί και τους λένε τι τα θέλετε τώρα αυτά να σε λίγο γίνεται η ένωση (τους δείχνουν φωτογραφίες με συμπροσευχές και εναγκαλισμούς εκατέρωθεν προκαθημένων (συμπληρώνω τώρα θα τους δείχνουν και συνοδικές αποφάσεις περί μη αιρετικών αλλά Αδελφών Εκκλησιών πλέον), και τους αποθαρρύνουν." Τι λόγο θα δώσουμε λοιπόν? Έτσι βγαίνουν και τα αγιορείτικα τσεκούρια. Στο ευαγγέλιο δεν βγήκε φραγγέλιο από τον Κύριο απέναντι στην υποκρισία των φαρισαίων και σωματική βία απέναντι στους τότε τραπεζίτες έξω από τον Ναό; Έτσι ήταν και θα είναι η Εκκλησία τους Χριστού πρόσωπα όπως πολύ καλά το περιγράφετε, πρόσωπα όχι μάζες. Άλλος είναι ησυχαστής , άλλος ομολογητής άλλος φωνακλάς και άλλος υποτακτικός. Όλοι ευλογημένοι στον παράδεισο μια και είναι στην αυλή της Εκκλησίας. Έξω από την αυλή μας περιμένει ο διάβολος με χαρά και αγάπη.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com