22 Ιουλ 2016

Ο π. Σάββας Λαυριώτης διακόπτει τη μνημόνευση του Πατριάρχη

Έν ΑΓΊΩ ΟΡΕΙ 8 / 22 Ιουλίου 2016
Αγίων Μητροφάνους καί Διονυσίου Αγιορειτών .
Ανακοίνωση – Ενημέρωση
Πρός το Ορθόδοξο Χριστεπώνυμο πλήρωμα .
Σε συνέχεια της υποθέσεως τού γέροντος Σάββα Λαυριώτου προϊσταμένου ή δίκη του αναβλήθηκε για την επόμενη εβδομάδα λόγω του ότι το γράμμα του πατριαρχείου δεν στάλθηκε εγκαίρως από την Ιερά Κοινότητα .

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάξεως του έγιναν συστάσεις να μην ξαναμιλήσει για θέματα οικουμενισμού, ότι είναι φανατικός, ανυπάκουος και υβρίζει τον πατριάρχη.
Δεν τον άφησαν να απολογηθεί για τις κατηγορίες που του απηύθυναν ούτε νά αναγνώσει τήν έγγραφη απολογία του ενώπιον τής συνάξεως.
Κατόπιν τούτου τούς δήλωσε τά εξής:
"Λόγου ότι ή λεγομένη αγία και μεγάλη σύνοδος" Κρήτης είναι αιρετική και ληστρική και επειδή ο πατριάρχης αναδεικνύεται ως αιρετικός και με Συνοδικές κατοχυρώσεις πλέον, καθηκόντος ό γέρων Σάββας Λαυριώτης προϊστάμενος διακόπτει το μνημόσυνό του.
Θα προσπαθούμε να σας έχουμε ενήμερους συνεχώς .
Δείτε και:

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

π. Σάββα είμαστε όλοι μαζί σου!

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο π.Σαββα,οι προσευχες μας θα σε συνοδευουν....

Ανώνυμος είπε...

Άξιος Πάτερ Σάββα. Μακάρι όλοι να ακολουθήσουν το παράδειγμά σου. Ας μας λένε φανατικούς, ανυπακοους και υβριστες. Αιρετικοι πάντως δεν είμαστε. Και στο κάτω κάτω της γραφής αυτοί που χαρακτήρισαν με αυτά τα λόγια τον Πατέρα Σάββα δεν υπεπεσαν στο αμάρτημα της κατακρισης?



Κυριάκος Βαρβέρης

Unknown είπε...

π. Σάββα οι προσευχές μας είναι μαζί σου! Αγωνίζεσαι τον καλό και ιερό αγώνα της Ορθοδόξου Πίστεως! Ει ο Θεός μεθ' ημών, ουδείς καθ' ημών!

Ανώνυμος είπε...

Από πολλά χρόνια θα έπρεπε, κατά τη γνώμη μου, οι Αγιορείτες μοναχοί να έχουν προβεί στη διακοπή του μνημοσύνου του καταπροδίδοντος την Ορθοδοξία και αφορήτως προκαλούντος τον ορθοφρονούντα κλήρο και λαό πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίου που στοιχεί, διά της υπ αυτού ακολουθούμενης πολιτικής στον κατ εξοχήν ευαίσθητο τομέα των διαχριστιανικών και διαθρησκειακών σχέσεων, στην ολέθρια γραμμή του "μεγάλου" Αθηναγόρα του οποίου το μνημόσυνο είχαν διακόψει οι πλείστες μονές του Αγίου Όρους ένεκα συγκεκριμένων, προδοτικών του πατρώου Δόγματος, δηλώσεων και εκδηλώσεών του.
Ας ελπίσουμε ότι πολλοί θα είναι στο εγγύς μέλλον οι εκπρόσωποι του Αγιωνύμου Όρους που θα συντονίσουν, εν προκειμένω, την πρακτική τους με αυτήν του αξιέπαινου ομολογητού π.Σάββα Λαυριώτη μιμούμενοι την επιλογή του τελευταίου.
Περιμένουμε, όμως, και από κάποιους, θεωρούμενους ως φιλοπαραδοσιακούς μητροπολίτες των λεγόμενων "Νέων Χωρών" (όρος εθνικά επικίνδυνος), να παύσουν τη μνημόνευση του ονόματος του ενός εκ των δύο "αρχιτεκτόνων" του "Κολυμβαρείου αίσχους", (ο έτερος "αρχιτέκτων" είναι ο γνωστός και μη εξαιρετέος "δεξιός βραχίων", μητροπολίτης άνευ ποιμνίου Ιωάννης Ζηζιούλας...), βαδίζοντας επί τα ίχνη των μακαριστών ιεραρχών Ελευθερουπόλεως Αμβροσίου, Φλωρίνης Αυγουστίνου και Παραμυθίας Παύλου. Αρκετή ανοχή έχει επιδειχθεί σχετικώς...
Είναι πολύ πιθανό κάποιοι συμβιβασμένοι με τη μειοδοτική πολιτική του Βοσπόρου Αγιορείτες ηγούμενοι και ιερομόναχοι όχι μόνο να δυσφορήσουν με αφορμή την ομολογιακή αυτή ενέργεια του π.Σάββα αλλά και να προχωρήσουν στη λήψη μέτρων εναντίον του αντί να τον συγχαρούν και επαινέσουν για την ευαισθησία του περί την ακεραιότητα της πατρώας πίστεως που καταπροδόθηκε στην ψευδοσύνοδο της Κρήτης.
Κάτι τέτοιο όμως, ουδόλως πρέπει να αποθαρρύνει εκείνους τους συμμοναστές του π.Σάββα που σκέπτονται και αυτοί να τον ακολουθήσουν στη διακοπή μνημοσύνου. Η εκκλησιαστική Ιστορία θα αναγράψει τα ονόματά τους με χρυσά γράμματα!
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Κανείς ιερός κανών ή άγιος πατήρ δεν επέβαλε ποτέ στο Ορθόδοξο πλήρωμα την διακοπή της εκκλησιαστικής κοινωνίας με τους αιρετικούς προ συνοδικής κρίσεως. Όλα τα σχίσματα που έγιναν προφάσει ακριβολογίας, δεν εξέφρασαν ποτέ αυθεντικώς την Εκκλησία.

Ανώνυμος είπε...

Κατάκριση δεν είναι το να επισημαίνεις το λάθος,την αίρεση.Αν είναι κάποιος σε λάθος δρόμο,λέγει άλλα τα οποία δεν συνάδουν με το λόγο του Ευαγγελίου,αν είναι οικουμενιστής και θιασώτης της παναίρεσης δε κάνεις κατάκριση,αντίθετα κάνεις ομολογία πίστεως.

Ανώνυμος είπε...

ο ΠΑΤΗΡ ΣΑΒΒΑΣ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΕΠΡΑΞΕ.ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Μασσωνοι. Αίσχος γιατί πήγαν στο άγιον όρος? Ε? Να κάτσουν έξω να κάνουν κοσμική ζωή και να υποστηρίζουν την μεταπατερικη θεολογία το Βαρθολομαίο και όλες τις αιρέσεις τον παπα και όποιον θέλουν. Όχι στο αγιον όρος. Αίσχος. Κράτα γερά π.σαββα

Ανώνυμος είπε...

Προσοχή κυκλοφορούν συνταξιούχοι Αποτειχισμένοι με βαμμένα μαλλιά.

Ανώνυμος είπε...

Για ΟΛΑ φταίνε οι υπνωμένες, αδιαφορούσες και αδρανούσες Εκκλησιαστικές Σύνοδοι των τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών.
Εάν είχαν επιβληθεί εγκαίρως και πριν από πολλά χρόνια, Εκκλησιαστικές ποινές στους αδιάντροπους Οικουμενιστές της Ορθόδοξης Εκκλησίας, δεν θα φτάναμε στις σημερινές καταστάσεις.

Ανώνυμος είπε...

Για όλα φταίνε οι ιερείς. Διαβάστε τον άγιο Ισίδωρο περί ιεροσύνης όλο το κακό ξεκινά από εκεί.

Ανώνυμος είπε...

Ὁ πάπας καί οἱ ἰθαγενεῖς φίλοι του τί πέτυχαν μέ τήν βία καί τήν τρομοκρατία σέ παρόμοιες περιπτώσεις στό παρελθόν; Ἐπί πατριάρχου Βέκκου, γιά παράδειγμα.Τίποτε παραπάνω, ἀπό τό νά δυναμώσουν τήν προσήλωσή μας στήν Ὀρθοδοξία καί νά τονώσουν ἀκόμη περισσότερο τήν Πίστη μας στήν Πίστη τῶν Πατέρων τῆς Ἐκκλησίας μας. Αὐτό ἀκριβῶς θά ξαναγίνει καί τώρα.
Ἀλίμονο σέ ὅσους ἀντιμάχονται τἠν μοναδικότητα τῆς Ὀρθοδοξίας μας. Τί λόγο θά δώσουν;
Αὐτό ἔλλειπε, νά ἀποδώσουμε ἐκκλησιαστικότητα καί στά μέλη τοῦ λεγόμενου παγκόσμιου συμβουλίου τῶν ἐκκλησιῶν! Στήν ''κουρελοῦ'', ὅπως ἔλεγε καί ὁ Ἅγιος γέροντάς μας Παϊσιος.
Οἱ διῶκτες -ξένοι καί ντόπιοι- τοῦ πατρο Κοσμᾶ, τοῦ Παπουλάκου, τοῦ Βασιλόπουλου, τοῦ Καντιώτη καί τοῦ Σωτηρόπουλου δέν θά λεἰψουν ποτέ. Ἀκόμα καί μέσα στό Περιβόλι τῆς Παναγιᾶς μας! Δέν θά λείψουν, ὅμως, ποτέ καί οἱ Ἀγωνιστές τῆς Ἀληθειας τῆς γλυκυτάτης Όρθοδοξίας μας...
Οἱ προσευχές μας συνοδεύουν κάθε ἀγωνιστή ὑπέρ τῆς Ὀρθοδοξίας καί ἐναντίον τῆς αἵρεσης τοῦ παπισμοῦ καί τῆς παναίρεσης τοῦ οἰκουμενισμοῦ (Ἅγιος Ἰουστῖνος Πόποβιτς).
Μοναχοί σάν καί τόν π. Σάββα, στήν περίπτωση πού διωχθοῦν ἀπό τά μοναστήρια τους καί δέν βρεθεί ἐπίσκοπος νά τούς στηρίξει, νά ξέρουν ὅτι τά σπίτια μας εἶναι ἀνοιχτά, γιά νά τούς δεχθοῦν καί νά τούς φιλοξενήσουν.Τιμή μας καί εὐλογία ίδιαίτερη.

Φώτ. Μιχαήλ
ἱατρός

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο γιατρέ μου οορθόδοξος
Κοίτα πού ο κόσμος φέρεται χχριστιανικά οι ιερείς και μμοναχοί κοσμικα. Έσχατα χρόνια

Αλεξανδρος Γαλανοπουλος Βερολινο είπε...

Πάτερ Σαββα,ο αγώνας σου είναι ουράνιος και ενισχύει κι εμάς να σε ακολουθησουμε,

γιατί είσαι από τον Κυριον απεσταλμένος, όπως και οι άλλοι άξιοι Πατέρες, μέσα και έξω από το Άγιον Όρος!

Προχωρα εν ομολογία ειρήνης και αγάπης Χριστου όπως ήδη το πράττεις.

Προσευχήσου και για μας να μείνουμε στσθεροι στην πίστη κι ομολογία μαζί σας!

Συνεχίζουμε ατρόμητοι εν Κυριω!

Ανώνυμος είπε...

Πάτερ Σάββα προχώρα αλλά μακρυά από τις πλάνες περι κάρτας πολιτη σφραγισματος κλπ ωστε να εχεις σοβαρο αγωνα. αν δεν εμφανιστεί αντίχριστος σφραγισμα δεν υπάρχει, μην φοβιζετε αδίκως τον κόσμο.

ΑΛΕΞΙΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Η ΜΟΝΗ ΜΕΗΙΣΤΗΣ ΛΑΥΡΑΣ ΕΧΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΠΙΕΣ ΑΛΛΕΣ ΜΟΝΕΣ ΟΤΑΝ Ο ΨΕΥΤΟΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΕΚΟΣ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΜΕ ΒΙΑΙΟ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥ ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΛΑΥΡΑΣ ΔΕΝ ΕΦΕΡΑΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΜΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΑΝ ΛΑΜΠΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΠΙΚΟΥΣ ΣΥΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΑΝ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ;ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΠΑΝΑΡΙΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΡΑΣΤΗΚΕ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΤΙΣ ΕΧΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΥΠΟΣΤΕΓΟ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΦΗ ΤΟΥΣ ΒΡΗΚΑΝ ΤΥΜΠΑΝΙΕΟΥΣ ΑΛΙΩΤΟΥΣ ΟΙ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΔΙΑΒΟΛΟΥΣ ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΦΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΡΟΠΙΑΣΜΟ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΘΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΠΡΟΔΙΔΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΣΤΟ ΠΡΩΣΩΠΟ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΣΑΒΒΑ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΩΚΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΣΙΟΜΑΡΤΥΡΕΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΡΤΥΡΗΣΑΝ ΕΠΙ ΒΕΚΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΓΕΝΑΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΦΩΒΕΡΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΛΩΣ ΣΤΩΜΕΝ ΜΕΤΑ ΦΟΒΟΥ ΑΛΕΞΙΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Που είναι οι δεσποταδες να τον υποστηρίξουν? Α ξέχασα κρατούν την μπαστουνα και κοιμούνται πάνω της. Σιγή.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στον πατέρα Σάββα !
Μπράβο του !!!
Είμαστε μαζί του.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com