20 Ιουν 2016

Ευχητήρια επιστολή της Παπικής Ιεραρχίας της Ελλάδος προς τη Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδοξίας

IERA_SYNODOS
Άνω Σύρος, 15 Ιουνίου 2016 
Προς 
την Αυτού Θειοτάτην Παναγιότητα 
κ. κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΝ 
Οικουμενικόν Πατριάρχην 
ΚΡΗΤΗΝ 
Παναγιώτατε, 

Θεωρούμεν ευλογίαν δι’ όλην την Εκκλησίαν του Χριστού και γεγονός ιστορικόν και ελπιδοφόρον δι’ όλην την ανθρωπότητα την σύγκλησιν της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου των Ορθοδόξων Εκκλησιών, της οποίας αι εργασίαι αρχίζουν τας ημέρας αυτάς εις την Αποστολικήν Μεγαλόνησον Κρήτην. 
Σας συνοδεύομεν με την προσευχήν των μελών της Ιεράς Συνόδου της εν Ελλάδι Καθολικής Εκκλησίας και του πληρώματος αυτής. Ζητούμεν από τον Σωτήρα Χριστόν να πέμψη εις το σύγχρονον «υπερώον» της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης το Πανάγιον Πνεύμα το οποίον «συγκροτεί τον θεσμόν της Εκκλησίας». 
Να κατέλθει άφθονον εις τας κεφαλάς και τας καρδίας των Αγίων Προκαθημένων και όλων των Συνοδικών Πατέρων της Πανορθοδόξου Αγίας αυτής Συνόδου εις πνευματικόν όφελος όλης της χριστιανοσύνης. 
Ευχόμεθα κάθε επιτυχίαν εις τα εργασίας της εν Πνεύματι Αγίω συναγομένης Πανορθοδόξου Αγίας Συνόδου και ευελπιστούμεν ότι αύται θα διεξαχθούν εν αγαστή συνεργασία και ομοθυμία, ώστε το κοινόν αυτής Μήνυμα να αποτελέσει «χαράν και ελπίδα» δι’ όλον τον σύγχρονον χριστιανικόν κόσμον. 
Παναγιώτατε, 
Μεταφέρατε, Σας παρακαλούμεν, εις την Ιεράν Ομήγυριν την βεβαιότητα της προσευχής μας, του σεβασμού μας και της εν Χριστώ αγάπης μας, η οποία και οφείλει να «συνέχει ημάς» όλους τους εν Χριστώ αδελφούς. 
Εν ασπασμώ αγίω,
δια την Ιεράν Σύνοδον της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
+Φραγκίσκος
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΥΣ
+Νικόλαος

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΠΙΚΟΙ ΝΑ. ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ.

Σάββας Ηλιάδης είπε...

Λέει ο π. Ιωάννης Ρωμανίδης:" Τι σχέση μπορεί να έχουν οι κομπογιαννίτες γιατροί με τους γιατρούς επιστήμονες"; Κάτι ανάλογο συμβαίνει κι εδώ. Οι "κομπογιαννίτες χριστιανοί" εύχονται επιτυχία στους "επιστήμονες χριστιανούς", εννοώντας φυσικά τους επομένους τοις αγίοις πατράσιν. Ελπίζουν πως κάποια στιγμή θα ολοκληρωθεί η ανόητη επιθυμία τους, να γραφτούνε στον "Ιατρικό Σύλλογο". Αλλά είναι δυνατόν, είναι λογικό να γίνει ποτέ αυτό; Να ενωθούν οι κομπογιαννίτες με τους επιστήμονες; Κι όμως η δυσωδία αυτή έχει σκεπάσει τον ορίζοντα και εγκαταστάθηκε στις καρδιές και στα μυαλά Ορθοδόξων κρατούντων και τους έδωσε "τον αέρα" να ελπίζουν και να "εύχονται". Τέτοιες εκ του πονηρού ευχές είναι, μάλλον, για τον γνωστό κάλαθο...

Αντιοικουμενιστής είπε...

Τα εντέχνως καμωμένα "γελάκια" των εν Ελλάδι παπικών φανερώνουν και τας προσδοκίας εκ της ληστρικής ψευδοσυνόδου του Κολυμβαρίου: αναμένουν την υποταγήν της συμπάσης Ορθοδοξίας εις τον πάπαν και ευθύς αμέσως θα εκκινήσουν τα συλλείτουργα και οι συμπροσευχαί εις εκείνας τας μητροπόλεις οίας θα αναγνωρίσωσι τας αποφάσεις της. Το Πνεύμα το Άγιον ας οδηγήση ημάς εις γην ευθείαν, Αμήν.

Ανώνυμος είπε...

Η σοφή παροιμία του ελληνικού λαού λέει : Δείξε μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com