6 Ιουν 2016

Βασανισμένοι για το Χριστό



Βασανισμένοι για το Χριστό
Του Βασιλείου Χ. Στεργιούλη, Θεολόγου
 Ο κλήρος των χριστιανών είναι ο διωγμός και το μαρτύριο. Το προείπε το αψευδές στόμα του Χριστού: «Ει εμέ εδίωξαν και υμάς διώξουσιν». (Ιω. 12,20).
Διώκονται από την εμφάνιση του Χριστιανισμού. Τρεις αιώνες κράτησαν οι σκληροί διωγμοί των Ρωμαίων αυτοκρατόρων. Στη διάρκεια τους έχυσαν το αίμα ένδεκα εκατομμύρια χριστιανοί.
Αλλά και στους κατοπινούς αιώνες δεν έλειψαν οι διωγμοί, οι φυλακίσεις, οι εξορίες, τα παντοειδή μαρτύρια των χριστιανών από τους αιρετικούς και όλες τις αντίθεες δυνάμεις.
Φρικτοί και αποτρόπαιοι ήταν οι διωγμοί των χριστιανών και στην μακρά περίοδο της οθωμανοκρατίας, που ακολούθησε την πτώση του Βυζαντίου. Όσοι μαρτύρησαν τότε ονομάσθηκαν Νεομάρτυρες.

Και σήμερα, στον 21ο αιώνα, οι χριστιανοί δεν γνωρίζουν ανάπαυση και ησυχία. Διώκονται ανελέητα σε όλο τον κόσμο. Λέγεται πως το 75% των θρησκευτικών διωγμών στον κόσμο αφορά χριστιανούς. Σε 150.000 υπολογίζονται οι χριστιανοί που σκοτώνονται κάθε χρόνο για το «έγκλημα» τους να πιστεύουν στο Χριστό. Το Γαλλικό περιοδικό Figaro της παραμονής των Χριστουγέννων τους έτους 2010 ήταν αφιερωμένο στο Χριστιανισμό, ως την πλέον διωκόμενη θρησκεία στον κόσμο.
Οι πιο μεγάλες διώξεις των χριστιανών παρατηρούνται στις μουσουλμανικές χώρες. Από τις δέκα χώρες που διώκουν χριστιανούς, οι εννιά είναι μουσουλμανικές. Ακολουθούν οι διώξεις στις Ινδουϊστικές χώρες. Και μετά σε άλλες χώρες.
Συμφώνως προς το περιοδικό «Ιεραποστολικός Ταχυδρόμος»: Στη Συρία ξεκληρίζονται οι Χριστιανοί. Οι τζαμαάρ (ομάδες εξτρεμιστών) τους δολοφονούν.
Στη Λιβύη εκτοπίζονται οι χριστιανοί, σε σημείο που το 75% του χριστιανικού πληθυσμού να έχει εγκαταλείψει τη χώρα.
Στο Ιράκ τα 9/10 των χριστιανών εγκατέλειψαν τη χώρα. Πήραν το δρόμο της προσφυγιάς. Κι όσοι παραμένουν, ζουν με το φόβο των απαγωγών και των φόνων.
Στο Ιράν οι 500.000 χριστιανοί υφίστανται διακρίσεις σε βάρος τους. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση του Γιοσέφ Νανταρχάνι, που το 2012 καταδικάστηκε σε θάνατο, επειδή έγινε χριστιανός!
Στο Πακιστάν με το νόμο «περί βλασφημίας» του 1986 μπορούν να κατηγορούν τους χριστιανούς για προσβολή του Ισλάμ, χωρίς να παρουσιάζουν καν μάρτυρες και αποδείξεις! Οι πιέσεις έχουν ως αποτέλεσμα 700 περίπου χριστιανές κοπέλες να προσχωρούν κάθε χρόνο αναγκαστικά στο Ισάμ.
Στο Αφγανιστάν θεωρείται έγκλημα η αποστασία από το Ισλάμ.
Στην Αλγερία ο πρόσφατος νόμος «περί βλασφημίας» αύξησε τον αριθμό των κρυπτοχριστιανών και μείωσε τον αριθμό των χριστιανών σε 11.000.
Στο Νότιο Σουδάν οι χριστιανοί πέφτουν θύματα του…δουλεμπορίου.
Στη Νιγηρία τα 27 εκατομμύρια χριστιανών εξοντώνονται καθημερινά από ομάδες εξτρεμιστών.
Στη Σομαλία οι πέντε χιλιάδες περίπου χριστιανοί (το 19% του πληθυσμού) αντιμετωπίζουν τις προθέσεις των εξτρεμιστών να τους εξαφανίσουν τελείως.
Στη Ζανζιβάρη (τμήμα της Τανζανίας), οι χριστιανοί αναγκάζονται βιαίως σε εξισλαμισμό. Δεν έχουν δικαίωμα στην εργασία, δεν τους επιτρέπεται η ανάγνωση της Αγίας Γραφής. Χριστιανός καταδικάστηκε σε φυλάκιση οκτώ μηνών, επειδή ανακάλυψαν στο σπίτι του την Αγία Γραφή.
Στην Αραβική χερσόνησο ο Χριστιανισμός απαγορεύεται. Η Σαουδική Αραβία έρχεται Τρίτη στους διωγμούς κατά των χριστιανών.
Και στις χώρες της Νότιας και Νοτιοανατολικής Ασίας και Άπω Ανατολής διώκονται οι χριστιανοί.
Η Βόρεια Κορέα θεωρεί τους χριστιανούς επικίνδυνους για το πολίτευμα. Εβδομήντα χιλιάδες περίπου χριστιανοί κρατούνται σε στρατόπεδα εργασίας. Και υφίστανται φρικτά μαρτύρια και εκτελέσεις.
Στις Μαλβίδες, στο Μπαγκλαντές, στην Ινδονησία δεν τιμωρούνται τα εγκλήματα των μουσουλμάνων κατά της περιουσίας των χριστιανών.
Στις Φιλιππίνες 120.000 χριστιανοί έχασαν κατά την τελευταία δεκαετία τη ζωή τους από μουσουλμανικές τρομοκρατικές οργανώσεις, ενώ 500.000 εγκατέλειψαν τη χώρα. Έγιναν πρόσφυγες.
Στην Κίνα οι χριστιανοί λατρεύουν το Θεό σε κατακόμβες, γιατί αλλού κινδυνεύουν να ξυλοκοπηθούν και να φυλακιστούν.
Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στο Βιετνάμ.
Στην Ινδία εξτρεμιστικοί οργανισμοί Ινδουϊστών ταλαιπωρούν τα 23-24 εκατομμύρια Χριστιανών. Στην Orissa Ινδουϊστές εξτρεμιστές εξεγέρθηκαν για να απομακρύνουν τους χριστιανούς. Πολλούς τραυμάτισαν και θανάτωσαν. Κάηκαν 4.000 σπίτια χριστιανών και 400 χριστιανικές εκκλησίες.
Στην Τουρκία οι χριστιανοί κινδυνεύουν από φανατικούς μουσουλμάνους. Τρεις χριστιανοί εσφάγησαν μέσα σε χριστιανικό εκδοτικό οίκο. Οι χριστιανοί στην Τουρκία σήμερα είναι λιγότεροι από το 1%, ενώ το 1900 ήταν το 20% του πληθυσμού. Και στόχος της χώρας είναι η ισλαμοποίηση της Ελλάδος και της Ευρώπης κατά τις δηλώσεις Τουργκούτ Οζάλ και Ταγίπ Ερντογάν!
Όλα αυτά καταδεικνύουν πόσο δυσχερής είναι η θέση των χριστιανών σήμερα. Στον 21ο αιώνα. Υφίστανται και σήμερα εξαιτίας της πίστης τους στο Χριστό κοινωνικούς αποκλεισμούς, διώξεις και θανατώσεις. Βασανίζονται για το Χριστό, όπως και οι πρώτοι Χριστιανοί.
Δεν παρατίθενται τα στοιχεία αυτά, για να προκαλέσουν οργή, μίσος και εκδίκηση κατά των διωκτών. Γιατί δεν είναι αυτό το πνεύμα του Χριστιανισμού. Πνεύμα αγάπης και θυσίας προς όλους. Ακόμη και προς τους εχθρούς. Παρατίθενται προς αποκατάσταση της αλήθειας. 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σώσον Κύριε τον λαόν σου!

Εχθροί αυτού ακόμη και οι οικιακοί του.

Πόσο μάλλον οι αλλόθρησκοι!

Αλλά ο υπομείνας εις τέλος ούτος σωθήσεται!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com