19 Ιουν 2016

Ανθελληνική κρατική προπαγάνδα

«BEFORE COMING HERE I DID NOT EVEN KNOW THAT A COUNTRY CALLED GREECE EXISTED», δηλαδή, «Πριν έλθω εδώ, δεν ήξερα καν ότι υπήρχε μία χώρα με το όνομα Ελλάς».
Ανθελληνική κρατική προπαγάνδα

Αλκιβιάδης Κωνσταντίνος Κεφαλάς
Αν ο Verdi ζούσε σήμερα ο SIRIZA θα τον χαρακτήριζε φασίστα
Είναι απίστευτο ότι η Αθήνα αντιστέκεται ακόμα στην εισβολή και την αισθητική της «μπούρκας» που η πολιτική του SIRIZA βιαίως επιβάλει στην Πόλη μας. Την Παρασκευή, γύρω στις 9 το βράδυ, χιλιάδες καλοντυμένων αστών ανηφόριζαν την οδό Αποστόλου Παύλου κατευθυνόμενοι στον μαγικό χώρο του Ηρωδείου κάτω από την φωτισμένη Ακρόπολη και το σεληνόφως για να ταξιδέψουν στο όνειρο μέσα από τους ήχους και τις εικόνες της υπέροχης παράστασης της Aida του Verdi, όπου η αιώνια σύγκρουση του «καθήκοντος προς την πατρίδα» με τον «έρωτα» καταλήγει στον θάνατο και την λύτρωση. Ένας νυχτερινός περίπατος αργότερα, μέσα στην ζωντανή ιστορία της Πόλης, δίπλα στην Πύλη του Αδριανού, τις στήλες του Ολυμπίου Διός και τον μοναδικό χώρο του Ζάππειου, αναγεννά στο θυμικό τα ερωτηματικά που αφορούν την αιώνια αντιπαράθεση των «Ηρωικών Πράξεων» με τον «συμβιβασμό και την καθημερινότητα».
Σε πόσες άραγε πόλεις του κόσμου, με εξαίρεση ίσως την Ρώμη, την Κωνσταντινούπολη και την Ιερουσαλήμ, θα μπορούσαν οι τυχεροί κάτοικοι να βιώνουν στην καθημερινότητά τους ένα ταξίδι στο παρελθόν μέσα στην ζωντανή χρονομηχανή της πόλης-μνημείου των; Εδώ όμως παρά την ανεπανάληπτη τύχη μας να ζούμε σε μια ιστορική πόλη, βασιλεύει η παράνοια και η τρέλα. Την ίδια στιγμή που η Πόλη ζει την ιστορία της, οι κρατικοί και δημοτικοί προπαγανδισταί της μεσαιωνικής μπούρκας και του φασιστικού διεθνισμού, προσπαθούν απεγνωσμένα να μας πείσουν ότι η αιωνία Πόλις του Ελληνισμού δεν είναι ιστορική, δεν άφησε το ίχνος της στον χώρο και τον χρόνο, δεν είχε απολύτως καμία επίδραση στην διαμόρφωση του σύγχρονου κόσμου.
Εδώ, μετά το τέλος της παράστασης της Aida, στην στάση των λεωφορείων του Ζαππείου, η χρονομηχανή μας προσγειώθηκε απότομα στον κόσμο του SIRIZA. Εκεί, στον μεγάλο διαφημιστικό χώρο της στάσης, διαβάσαμε στην Αγγλική γλώσσα, με μαύρα μεγάλα κεφαλαία γράμματα την πληρωμένη διαφήμιση κάποιας ΜΚΟ, από τις εκατοντάδες που εδώ και χρόνια σαπίζουν τα σπλάχνα της χώρας μας με κρατική ανοχή και ενθάρρυνση, «BEFORE COMING HERE I DID NOT EVEN KNOW THAT A COUNTRY CALLED GREECE EXISTED», δηλαδή, «Πριν έλθω εδώ, δεν ήξερα καν ότι υπήρχε μία χώρα με το όνομα Ελλάς».
Εδώ, τα μηνύματα της νέας τάξης πραγμάτων εκπέμπονται και προπαγανδίζουν μέσα από τον διαφημιστικό χώρο μιας δημοσίας ΔΕΚΟ που ελέγχεται από το Ελληνικό Κράτος, ή του Δήμου, όπως είναι ο χώρος της στάσης των λεωφορείων στο Ζάππειο. Εύλογα διερωτάται ο καθείς, αν θα μπορούσε αυτό να συμβεί σε κάποια άλλη Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Η απάντηση είναι σαφώς αρνητική. Η Ελλάδα αποτελεί μία «ανωμαλία» στον Ευρωπαϊκό χώρο, η οποία βαίνει διαρκώς αυξανόμενη με τον SIRIZA στην εξουσία. Το πολιτικό μήνυμα της άγνωστης ΜΚΟ και του SIRIZA, ο οποίος ενθαρρύνει την όποια αποδομητική ενέργεια, είναι σαφές: «Η πόλη σας, έστω και αν είναι βυθισμένη μέσα σε μια θάλασσα ιστορικών μνημείων, δεν είναι σημαντική, δεν είναι ιστορική, δεν είναι ιερή, αφού εγώ ο επισκέπτης από την έρημο ή την στέπα, δεν γνωρίζω ότι υπάρχει καν κάποιος λαός και κάποια χώρα που ονομάζονται Έλληνες και Ελλάς αντίστοιχα. Και αφού η χώρα σας είναι άγνωστη και η πόλη σας ασήμαντη ιστορικά, αρχιτεκτονικά και πολιτισμικά, είναι απολύτως φυσιολογικό, εγώ ο επισκέπτης της στέπας, να έχω τα ίδια δικαιώματα με εσάς τους αιωνίους κατοίκους αυτής της πόλης και χώρας και συνεπώς, δύναμαι να τον εποικίσω ελεύθερα και να εγκατασταθώ εδώ, επιβάλλοντας τον πολιτισμό μου, αφού εσείς είστε ένα τίποτα».
Εδώ, η ανθελληνική κρατική προπαγάνδα και η εθνική αποδόμηση δεν είναι ούτε τυχαία ούτε αποσπασματική, ούτε είναι το αποτέλεσμα των πράξεων κάποιων ιδεοληπτικών καταθλιπτικών ψυχοπαθών μισανθρώπων που παίζουν με την πολιτική. Εδώ, ο ανθελληνισμός συνιστά μία μεθοδευμένη και συστηματική πράξη του ίδιου του κράτους, που σκοπό έχει να μειώσει τις αντιστάσεις του λαού και τα ψυχικά του αποθέματα απέναντι στην συστηματική ληστεία των περιουσιακών του στοιχείων από τις πολιτικές και οικονομικές ελίτ και τους ξένους τοκογλύφους.
Εδώ, την 18ην Μαΐου 2016, όταν μαζί με τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Λιάκο κατηφορίζαμε το βραδάκι την οδό Σταδίου, η ίδια ανυπόγραφη ΜΚΟ, σε ένα αντίστοιχο πληρωμένο διαφημιστικό πόστο στάσης λεωφορείων της ίδιας κρατικής ΔΕΚΟ μας πληροφορούσε: «τα παιδιά των Αλβανών, Πακιστανών και Αφγανών υπόσχονται έναν καλλίτερο κόσμο». Εδώ, τον Ιούνιο εμφανίσθηκε στην Αθήνα, ταυτόχρονα με το αποκαλυφθέν σχέδιο της ματαιωθείσης Τουρκικής απόβασης στις Οινούσες, ένας κατακλυσμός προπαγανδιστικών αφισών ανυπόγραφων ΜΚΟ, που ανακοίνωναν στον Αθηναϊκό λαό ότι «Ελληνική υφαλοκρηπίδα 12 μιλίων δεν είναι παρά ένας Ελληνικός μύθος που δεν έχει καμία νομική βάση».
Θα ήταν ίσως ιστορική στρέβλωση και πολιτική αδικία εάν χρεώναμε μόνον στον SIRIZA την εντατική ανθελληνική προπαγάνδα και την σφοδρή αποδόμηση του «χωρικού και χρονικού εθνικού γίγνεσθαι» από τους καλοπληρωμένους πολιτικούς μισθοφόρους της νέας τάξης πραγμάτων και του φασιστικού διεθνισμού. Πράγματι, , 8-10 χρόνια νωρίτερα επί κυβερνήσεως ND, έκπληκτοι αντικρίζαμε με τον Χρίστο Γούδη την προπαγανδιστική αφίσα του Υπουργείου Εσωτερικών στον σταθμό του ΦΙΞ να απεικονίζει όλες τις φυλές της Γης, μαζί με μπούρκες και τουρμπάνια, που μας ενημέρωνε: «μαζί με τους μετανάστες μας κτίζουμε μια νέα Ελλάδα». Δηλαδή, οι «δεξιοί πατριώτες» της ND ήσαν δυσαρεστημένοι από την πολιτική και κοινωνική ποιότητα των εγχώριων ψηφοφόρων των και ευελπιστούσαν να χτίσουν μια «Νέα Ελλάδα» με εισαγόμενους ψηφοφόρους από τις απανταχού στέπες και τις ερήμους του πλανήτη, ίσως επειδή είχαν αντιληφθεί ότι οι αγαθοί ιθαγενείς είχαν αρχίσει να ξυπνάνε και να πονηρεύονται πολιτικά.
Οι πρακτικές εθνικής και ιδεολογικής αποδόμησης της χώρας, μεθοδικά και στοχευόμενα, αποτελούν την συνέχεια των πολιτικών πρακτικών του τύπου «το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του», που υιοθέτησε το πράσινο και ροζ παρακράτος των «σκουληκιασμένων πράσινων αυγών Bokanovski» την δεκαετία του 80, με σκοπό την αποδυνάμωση των εθνικών δομών, ώστε αυτοί ανενόχλητοι να διοχετεύουν τον εθνικό πλούτο στην τσέπη τους, αφού ο λαός ήταν απασχολημένος να κυνηγάει ανύπαρκτους «ταγματασφαλίτες και γερμανοτσολιάδες».
Τα αποτελέσματα της σαραντάχρονης κρατικής ανθελληνικής προπαγάνδας σήμερα εκδηλώνονται μέσω της μαζικής φτωχοποίησης του λαού, της μαζικής μετανάστευσης των νέων, του οικονομικού θανάτου, της ανεργίας, της απώλειας της ιδιωτικής περιουσίας, της προλεταριοποίησης του πληθυσμού, της απώλειας της εθνικής κυριαρχίας και της Δημοκρατίας, της εμπέδωσης του φόβου και της ανασφάλειας στην κοινωνία, της επιβολής της «μπούρκας» στον δημόσιο και εθνικό βίο της χώρας, της υποβάθμισης του αστικού τοπίου που εξαθλιώνει τον ψυχισμό του λαού, της μετατροπής των συντάξεων σε επιδόματα αλληλεγγύης, της όξυνσης των κοινωνικών αντιθέσεων και της καταστροφής της μεσαίας τάξης από πολιτικούς και διαχειριστές εξουσίας που έχουν την εμφάνιση και την αισθητική Αλβανού δημοσίου υπαλλήλου.

4 σχόλια:

Φαίη είπε...

Πρόκειται περί μιας νεοταξικής σαβούρας την οποία χρηματοδοτεί ο γιόκας του κληρονόμου του Ιδρύματος Ωνάση (θα τρίζουν τα κόκκαλα του Ωνάση) και έχει την πλήρη στήριξη του Δήμου Αθηναίων.
Ο σκηνοθέτης του προγράμματος Ετσελς μας πετάει το 'υπονοούμενο' λέγοντας ότι, «η σκέψη πίσω από το πρότζεκτ είναι να ακουστεί η φωνή αυτών που ζουν στην πόλη αλλά δεν συμμετέχουν στην ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ». Οι 'αυτοί' είναι οι 'πρόσφυγες', οι οποίοι δεν συμμετέχουν στον «δημόσιο διάλογο» και αυτά που διαβάζουμε είναι τα μηνύματά τους, έτσι μας λένε. «Δημόσιος διάλογος» προφανέστατα για αυτούς σημαίνει να προσβάλλεις την πολιτιστική κληρονομιά και να τσακίζεις το ηθικό εκείνου που του παραβίασες την πόρτα.
Όποιος διαβάσει φυσικά τη λίστα των 'μηνυμάτων' (στο κάτω μέρος της πηγής που παραθέτω στο τέλος) βλέπει ότι υπάρχει μία 'καλλιτεχνική' μίξη πολλαπλών μηνυμάτων για να περάσουν στο κοινό 'το κύριο πιάτο' με αθώο προσωπείο. Κάτι χαζομαρούλες τύπου: «Να ελπίζεις και να πιστεύεις στην ελπίδα. Να υπάρχουν λουλούδια παντού.»
Και μετά σου πετάνε και αυτό: -https://3.bp.blogspot.com/-G40EDBLHSfg/V0lyyFsZP0I/AAAAAAAH5p0/GrTi5AtPKZsoq-v-L3LIw00PKLjMv97_gCLcB/s1600/13239140_230479850668419_1171706308862500120_n%2B%25281%2529.jpg
που λέει: «ΘΕΛΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ Η ΑΡΑΒΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ».
Και μετά σου 'ρχεται στο μυαλό ο Φίλης που τρέχει σαν την κατσαρίδα να αποτελειώσει ότι έχει απομείνει όρθιο στην Παιδεία και καταλαβαίνεις ότι όλα και όλοι εξυπηρετούν την ίδια συνομοταξία/μαφία.
Το όνομα αυτής της εκστρατείας ρυπάνσεως της ψυχής των Ελλήνων ονομάζεται: «And For The Rest (Athens)» -Υποθέτω το 'Rest' ('υπόλοιπo' ή ακόμα και 'Rest'room/καμπινές) απευθύνεται στην πόλη της Αθήνας- και εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα «Fast Forward Festival 3» της 'καλλιτεχνικής' «Στέγης» του Ιδρύματος Ωνάση.΄
-http://www.sgt.gr/gre/SPG1558/

Τώρα τι ακριβώς παίχτηκε εδώ;
Όπως μου είπε ένας φίλος, κάποια 'εξυπηρέτηση' (ο νοών νοείτω) έκανε το κράτος στο Ίδρυμα Ωνάση και εκείνο με τη σειρά του ανταπέδωσε την 'αγαθοεργία'.

Αυτό που θέλουν να μας πουν και μας το πάνε γύρω-γύρω είναι να εμπεδώσουμε μια και καλή ότι βρισκόμαστε σε διαδικασία αντικατάστασης. Όπως πολύ σωστά επισημαίνεται στο άρθρο, θέλουν να κάμψουν τις ψυχικές μας αντιστάσεις και να μας κάνουν να νοιώθουμε φαντάσματα μέσα στην ίδια μας την Πατρίδα.
Ανοιχτό πόλεμο στις συνειδήσεις μας κάνουν, χρησιμοποιώντας (για άλλη μια φορά) την 'τέχνη'.
Δεν ελέγχουν όμως εκείνοι το μυαλό μας, εμείς το ελέγχουμε. Ας μην απογοητευόμαστε.

-http://www.protagon.gr/epikairotita/oi-afises-pou-kateklysan-tin-athina-epithymies-se-lefko-xarti-44341138826










Γιώργος είπε...

Στοχευμένο το άρθρο. Γράφει αλήθειες. Έτσι έχουν τα πράγματα, δεν φταίνε μόνο οι του Σύριζα για την ανθελληνική προπαγάνδα που βιώνουμε, φταίνε όλοι αυτοί που κυβέρνησαν τη χώρα από τον Β παγκόσμιο πόλεμο και μετά. Οι πολιτικοί της μεταπολίτευσης, απλά, εκφράζουν δυναμικά το δόγμα Κίσσιγκερ για την πατρίδα μας. Τώρα τελευταία γνώρισα έναν 80αχρονο , πρώην πολιτικό μετανάστη, απ αυτούς που η λαίλαπα του εμφυλίου τους έστειλε στη Ρωσία. Λόγω της δουλειάς του επισκέφτηκε το Αφγανιστάν. Όταν κάποιος ντόπιος έμαθε την ελληνική του καταγωγή, τον πλησίασε και του είπε ότι τον λένε Αλέξανδρο και ότι έχει επάνω του κάποια ελληνικά χαρακτηριστικά! Δεν εννοώ ότι όσοι Αφγανοί ήρθαν στην πατρίδα μας λαθρομεταναστευτικά είναι απόγονοι του Μ. Αλεξάνδρου, αλλά η δυναμική του ελληνικού πολιτισμού είναι διαχρονική .

Ανώνυμος είπε...

Mονο που τωρα αγαπητε Γιωργο η δυναμη των ισλαμιστων που κατεφτασαν με χρηματα του Σορος ,θα διαλυσει τον πολιτισμο μας.Οι ορδες που ερχονται,ιδιως ανδρων στοχο εχει την μουσουλμανοποιηση του χριστιανικου κοσμου.Επειτα ολοι γνωριζουμε οτι θα μας σφαξουν.Ολα τα αλλα ειναι μπουρδες.

Ανώνυμος είπε...

Ζουμε σε ΠΟΛΕΜΟ.Οι ορδές των ΛΑΘΡΟ ειναι ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ εισβολη και αποτελουν στρατο των τοκογλύφων.
Η προπαγανδα ηταν παντα μερος της πολεμικης τεχνικης.Μην δινετε σημασια ,ευτυχως ο ΕΛΛΗΝΑς ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΤΑΙ.94% των Ελληνων θεωρουν τους εισβολεις λαθροστρατο.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com