7 Μαΐ 2016

To Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο και η Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου διοργανώνουν εκδήλωση προς τιμήν του Μητροπολίτη Δημητριάδος



ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ
Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος και η Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου διοργανώνουν εκδήλωση προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, τη Δευτέρα, 9 Μαΐου 2016, στις 7 το απόγευμα στο αμφιθέατρο «Γιάννης Κορδάτος» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Όπως σημειώνεται στην σχετική πρόσκληση η εκδήλωση αποτελεί έκφραση αναγνώρισης για το έργο του υπέρ του διαθρησκειακού διαλόγου και για τον αγώνα του κατά του αντισημιτισμού.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με τους χαιρετισμούς του Μωϋσή Κωνσταντίνη, Προέδρου του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος, του Γεωργίου  Πετράκου, Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Μαρσέλ Σολομών, Προέδρου της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου, ενώ, θα παρέμβουν με σύντομες ομιλίες τους οι Ηλίας Σαμπετάι, Ραββίνος Ισραηλιτικής Κοινότητας Λάρισας,  Κώστας Ανδρουλιδάκης, Καθηγητής Φιλοσοφίας, Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης και  Γιώργος Καλαντζής, Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Θα ακολουθήσει η απονομή της τιμητικού Διπλώματος και Τιμητικής Πλακέτας και η Ομιλία του Τιμώμενου ιεράρχη με θέμα «Χριστιανισμός και Ιουδαϊσμός: Εναύσματα από την ιστορία, τη θεολογία και την πράξη  της Ορθόδοξης Εκκλησίας».
Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με το μουσικό πρόγραμμα: «Μουσικές Διαδρομές στη Μεσόγειο του Θεού και των Ανθρώπων» από την χορωδία της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης που θα τη διευθύνει ο Κωστής Παπάζογλου. Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο Δημοσιογράφος κ. Νίκος Βαραλής, Διευθυντής του Ρ/Σ «Ορθόδοξη Μαρτυρία».

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Oλη η οικουμενιστικη παρεα που διαλυει τον χριστιανισμο ,μαζι

Ανώνυμος είπε...

Κάποιος σοφός έλεγε:
''Όταν σε επαινούν οι εχθροί σου για την συμπεριφορά σου,
πρέπει να ανησυχείς, ίσως κάτι δεν κάνεις σωστά''.

Ανώνυμος είπε...

Η υπέρβαση! Σε όλα. Δοξάστε τον και ας έχει υπερβεί τα όρια της εκκλησιαστικής συνείδησης. Με τη μεταπατερική και συναφειακή θεολογία. Με την "περίφημη" θεολογική ακαδημία, όπου διδάσκεται ο οικουμενισμός. Με τις λειτουργικές αναγεννήσεις και τα λοιπά. Τόσα χρόνια δουλεύει, είναι δυνατόν να πάει χαμένος ο κόπος; Όλα δικαιολογούνται στο κυνήγι της φιλοδοξίας. Ακόμη και η προδοσία στο ιερότερο, στο ανώτερο διακόνημα. Αυτό του ποιμένος της Εκκλησίας του Χριστού. Δοξάστε τον εσείς, όσοι τον βρίσκετε "συναυτουργό" στα δόλια έργα σας."ἐγὼ γὰρ οἶδα τοῦτο, ὅτι εἰσελεύσονται μετὰ τὴν ἄφιξίν μου λύκοι βαρεῖς εἰς ὑμᾶς μὴ φειδόμενοι τοῦ ποιμνίου· καὶ ἐξ ὑμῶν αὐτῶν ἀναστήσονται ἄνδρες λαλοῦντες διεστραμμένα τοῦ ἀποσπᾶν τοὺς μαθητὰς ὀπίσω αὐτῶν" (Πρ. 20,29-30). Δεν είναι και τίποτε σπουδαίο, σε σχέση με όσα συμβαίνουν σήμερα. Και σε άλλα με ... πολλά δάκρυα και προσευχές!
Η.Σ.

Ανώνυμος είπε...

Θα βάλει,επιτέλους κάποιος σε τάξη, αυτούς τους εκκλησιοκάπηλους και εγκληματίες;;;

ΔΕ ΘΑ ΧΑΘΕΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΚΥΡΙΕ ΙΓΝΑΤΙΕ!!!!!!! ΕΣΕΙΣ ΟΜΩΣ; ...

Ανώνυμος είπε...

Ε μα τι σόι εύσημα και από ποιους θα έπαιρνε ο Δημητριάδος Ιγνάτιος; Για τους αντιοικουμενιστικούς και φιλοπαραδοσιακούς του αγώνες; Μάλλον οι παρεμβάσεις του βολεύουν άριστα το σύστημα...

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com