26 Μαΐ 2016

Η χριστιανική ιεραποστολή είναι κατάκτηση όπως των μουσουλμάνων; (Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς)

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ
Εν Πειραιεί τη 26η Μαΐου 2016
     Καθ’ όν χρόνον γίνονται πυρετώδεις προετοιμασίες στην Κρήτη, εν όψει της μέλλουσας να συγκληθεί «Αγίας και Μεγάλης Συνόδου», τον προσεχή Ιούνιο, στην οποία αναμένεται, με βάση τα προσυνοδικά κείμενα, να δοθεί εκκλησιαστική υπόσταση στον αιρετικό Παπισμό και τον Προτεσταντισμό, ανακοινώθηκε στο ιστολόγιο «Ακτίνες», (http://aktines.blogspot. gr/2016/05 /o-k.html), και άλλα θρησκευτικά ιστολόγια, νέο αποκαλυπτικό δημοσίευμα με τίτλο: «ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑ: Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΔΩΣΕ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΝΤΟΛΗ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ». 

Την απίστευτη αυτή δήλωση περιμέναμε από κάποιους εχθρούς της Εκκλησίας, οι οποίοι, προκειμένου να Την πληγώσουν και να την συκοφαντήσουν, διαστρεβλώνουν με απύθμενο θράσος και δολιότητα την ιστορία και τα αγιογραφικά κείμενα και όχι από τον καταληψία του σεβασμίου Πατριαρχείου της Ρώμης, ο οποίος απαιτεί να θεωρείται ο «πρώτος», ο «αλάθητος» της Εκκλησίας και «αντιπρόσωπος του Χριστού στη γη»!
     Οι δηλώσεις του κ. Φραγκίσκου, αν, βεβαίως, έχουν μεταφραστεί και αποδοθεί σωστά από τον συντάκτη του ιστολογίου, είναι  «Απόσπασμα από την αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε ο ποντίφηκας στους Guillaume Goubert, διευθυντή της εφημερίδας «La Croix» και στον Sébastien Maillard, ειδικό απεσταλμένο στη Ρώμη». Κατ’ αρχήν σχολιάζει την ελευθερία λόγου και πράξεων, που θα πρέπει να διέπει τους πολίτες ενός σύγχρονου κράτους: «Ένα κράτος οφείλει να είναι κοσμικό État laïque. Τα ομολογιακά κράτη τελειώνουν άσχημα. Κάτι τέτοιο  είναι αντίθετο στην ιστορία. Πιστεύω ότι μια κοσμικότητα συνοδευόμενη από ένα γερό νόμο εγγυώμενο τη θρησκευτική ελευθερία  προσφέρει ένα πλαίσιο για να πάμε μπροστά. Είμαστε όλοι ίσοι ως γιοί του Θεού ή με την αξιοπρέπειά μας ως άτομα. Αλλά ο καθένας οφείλει να έχει την ελευθερία να εξωτερικεύει την πίστη του. Αν μια γυναίκα μουσουλμάνα θέλει να φέρει τη μαντήλα της αυτή οφείλει να μπορεί να το κάνει. Ομοίως αν ένας καθολικός θέλει να φέρει ένα σταυρό. Οφείλει να μπορεί να ομολογεί την πίστη του όχι δίπλα αλλά στο εσωτερικό της κουλτούρας».
    Δεν γνωρίζουμε αν ο κ. Φραγκίσκος με τις δηλώσεις αυτές έχει «φωτογραφίζει» το δικό του «κράτος του Θεού», το κράτος του Βατικανού, το οποίο παραμένει μέχρι σήμερα ένα θλιβερό κατάλοιπο – απολίθωμα του μεσαιωνικού φεουδαλισμού. Πάντως, αν εννοεί το κράτος του Βατικανού, τότε ή ανιστόρητος είναι, ή εμπαίζει την παγκόσμια κοινή γνώμη και υποκρίνεται. Διότι το Βατικανό δεν έπαυσε εδώ και χίλια χρόνια, μέχρι σήμερα να καταπατά με πολλούς και διαφόρους τρόπους, ακόμη και με την βία, τις θεόσδοτες αξίες της ανθρώπινης ελευθερίας και αξιοπρέπειας. Πως μπορεί να διακηρύσσει, ότι όλοι οι άνθρωποι είμαστε «ίσοι ως γιοί του Θεού» και ότι «ο καθένας οφείλει να έχει την ελευθερία να εξωτερικεύει την πίστη του», καθ’ όν χρόνον οι προκάτοχοί του βαρύνονται με φρικτά εγκλήματα εκατομμυρίων αθώων ανθρώπων; Τι έχει να πει και πως δικαιολογεί τις σφαγές εκατομμυρίων ορθοδόξων ευρωπαίων από τα φονικά σπαθιά των βαρβάρων Φράγκων, με τις ευλογίες των ομοφύλων και ομοδόξων παπών; Τα εκατομμύρια των «αιρετικών», που κάηκαν στις πυρές των «Ιερών Εξετάσεων»; Τα πολυπληθή θύματα των Ορθοδόξων από τις διαβόητες Σταυροφορίες; Τους χιλιάδες σφαγιασθέντες Ουγενότους και άλλους Προτεστάντες από τα παπικά «ιερά σπαθιά»; Τα εκατομμύρια εγκλήματα των αποικιοκρατών με τις «ευλογίες» των παπικών «ιεραποστόλων»; Τα εκατομμύρια θύματα των Ορθοδόξων από τους δολοφόνους Ουνίτες στην Ανατολική Ευρώπη; Τα 850.000 θύματα των Ορθοδόξων Σέρβων κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, με τις ευλογίες του «αγίου» Αλοΐσιου Στέπινατς, παπικού «αρχιεπισκόπου» της Κροατίας; Τους χιλιάδες νεκρούς Ορθοδόξους Σερβοβοσνίους, μετά από την απαίτηση του Βατικανού: ή να αφοπλιστούν οι Ορθόδοξοι, ή να εξοπλιστούν οι Μουσουλμάνοι, κατά τον πόλεμο των δυτικών κατά της Ορθοδόξου Σερβίας το 2005; Έχουν καμιά σχέση όλα αυτά τα φρικτά εγκλήματα με τις παρά πάνω διακηρύξεις του και συνάδουν με τις «ευαισθησίες» του για σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων; Όλα αυτά τα θύματα της διαχρονικής παπικής θηριωδίας δεν ήταν «ίσοι ως γιοί του Θεού», δεν είχαν δικαίωμα να ζήσουν ελεύθεροι και να απολαμβάνουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και θρησκευτική ελευθερία; Αν πραγματικά πίστευε σε αυτά που έλεγε, γιατί δεν αποκήρυξε το εγκληματικό παρελθόν της «εκκλησίας» του και ύστερα να αναφερθεί στα σύγχρονα ανελεύθερα κράτη; Επομένως τα όσα είπε δεν είναι τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο από λόγια ακραίας φαρισαϊκής και ιησουίτικης υποκρισίας, προφανώς για να δημιουργήσει το δικό του φιλελεύθερο προφίλ!
   Τα όσα φρικτά στη συνέχεια ξεστόμισε ξεπερνούν κάθε όριο θρασύτητας και κυνισμού: «Δεν πιστεύω (είπε), ότι υπάρχει σήμερα ένας φόβος για το Ισλάμ αυτός καθ’ εαυτός, αλλά για την Daech και τον κατακτητικό της πόλεμο που προέρχεται εν μέρει από το Ισλάμ. Η ιδέα της κατάκτησης είναι σύμφυτη με τη  ψυχή του Ισλάμ, αυτό είναι αλήθεια. Αλλά θα μπορούσαμε να ερμηνεύσουμε με την ίδια ιδέα της κατάκτησης το τέλος του ευαγγελίου του Ματθαίου  όπου ο Χριστός στέλνει τους μαθητές του σε όλα τα έθνη»!!! Ούτε λίγο, ούτε πολύ, εδώ εξομοιώνει την ιεραποστολή της Εκκλησίας μας, με τους επιθετικούς πολέμους του Ισλάμ! Μ’ άλλα λόγια εξομοιώνει τους λόγους του Κυρίου: «Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα έθνη, βαπτίζοντες αυτούς εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, διδάσκοντες αυτούς τηρείν πάντα όσα ενετειλάμην υμίν» (Ματθ.28,19-20), με τις περί «Ιερού Πολέμου» (Τζιχάντ) αναφορές του Κορανίου. Για του λόγου το αληθές παραθέτουμε μερικά από τα πολλά κορανικά χωρία, που αναφέρονται στον «Ιερό Πολέμο», για να κάνει ο αναγνώστης μια στοιχειώδη  σύγκριση και να βγάλει τα συμπεράσματά του: «Θυμηθείτε ότι ο Κύριός σας ενέπνευσε τους αγγέλους (με το μήνυμα): Είμαι μαζί σας, δώστε αντοχή στους πιστούς (μουσουλμάνους): Θα σπείρω τον τρόμο στις καρδιές των απίστων: Τσακίστε τους λαιμούς τους, και σακατέψτε τα ακροδάκτυλά τους» (Κορ.8,12). «Δώστε μάχη για τον Αλλάχ …σκοτώστε τους (τους απίστους) όπου τους βρείτε … δώστε μάχη εναντίον τους μέχρις ότου να μην υπάρξει πια διωγμός και άλλη θρησκεία να είναι μόνο για τον Αλλάχ» (Κορ.2,190-193). «Αφήστε εκείνους που μάχονται για τον Αλλάχ, που ανταλλάσσουν την επίγεια ζωή με την επουράνια. Και σε όποιον μάχεται για τον Αλλάχ, είτε σκοτωθεί, είτε νικήσει, Εμείς (ο Αλλάχ) θα του δώσουμε μια πλούσια ανταμοιβή» (Κορ.4,74)! Ποία σχέση έχουν τα παρά πάνω φρικτά κορανικά παραγγέλματα με την ειρηνική ιεραποστολική δράση  των Αγίων Αποστόλων στα έθνη, για να κηρύξουν το ευαγγέλιο της μετάνοιας, της ειρήνης, της ανεξικακίας και της αγάπης προς όλους, ακόμα και προς τους εχθρούς; Μάλλον θα έχει υπ’ όψη του ο κ. Φραγκίσκος, την εδώ και χίλια χρόνια «ιεραποστολή» της «εκκλησίας» του, η οποία επιβλήθηκε, σε πάρα πολλές περιπτώσεις, δια πυρός και σιδήρου, και η οποία σ’ όλες αυτές τις περιπτώσεις  είναι ίδια και απαράλλακτη με αυτή του Ισλάμ.
  Περαίνοντας, επισημαίνουμε ότι δεν μας ξενίζουν οι παρά πάνω δηλώσεις του κ. Φραγκίσκου, οι οποίες εναρμονίζονται άριστα και εντάσσονται στο πνεύμα του συγχρόνου Διαθρησκειακού Οικουμενισμού. Τέτοιου είδους δηλώσεις είναι αναμενόμενες από ένα θρησκευτικό ηγέτη, ο οποίος εργάζεται αδιαλείπτως, με συνέπεια και σταθερότητα, ως πλανητάρχης νούμερο δύο, για την πραγματοποίηση του οράματος της Πανθρησκείας. Απλώς μπήκαμε στον κόπο αυτής της ανακοινώσεως να καταδείξουμε την πλάνη των οικουμενιστών, οι οποίοι πεισματικά εθελοτυφλούν και επιμένουν να θέλουν να δώσουν εκκλησιαστική υπόσταση στον Παπισμό. Ας προφυλαχθούμε λοιπόν και ας απομακρυνθούμε, όχι μόνον από τους Παπικούς, αλλά κυρίως από τους οικουμενιστές. Από τους πρώτους είναι πολύ πιο εύκολο να προφυλαχθούμε παρά από τους δεύτερους, διότι αυτοί κινούνται ύπουλα και δόλια, εμφανίζονται ως Ορθόδοξοι ποιμένες, αλλά είναι λύκοι με προβιά προβάτου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πότε η Εκκλησία του Χριστού καταπίεσε ανθρώπους ώστε να γίνουν χριστιανοί;Αν εννοούν τους κονκισταδόρες ή τους Ιησουίτες αυτό είναι αληθές.Αν εννοούν κάποιους αμαθείς στην Αλεξάνδρεια επειδή επικαλούνται τη σφαγή της Υπατίας αυτό δε σημαίνει ότι η επίσημη εκκλησία τα επικροτούσε.Αν εννοούν κάποιους ρασοφόρους που είχαν εισβάλει στη κυρίως Ελλάδα και γκρέμιζαν τα σεβάσματα των αρχαίων Ελλήνων δεν ήταν ορθόδοξοι,ήταν αρειανιστές Γότθοι βάρβαροι από το βορρά εισβολείς,κι όχι Έλληνες,ήταν εχθροί της ορθοδοξίας την οποία στη συνέχεια κατηγορούν ότι αυτή τα επικροτούσε ενώ δεν είναι αλήθεια.Εξ ιδίων κρίνουν τα αλλότρια..

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com