26 Μαΐ 2016

Λυκούργος Νάνης: Η Εκκλησία του Χριστού δεν αποτελεί φέουδο και τιμάριο μίας δράκας επιόρκων αρχιερέωνΗ Εκκλησία του Χριστού δεν αποτελεί φέουδο και τιμάριο μίας δράκας επιόρκων αρχιερέων
Είναι, πλέον, φανερό ότι κάποιοι από τους πρωτουργούς και θερμούς υπερμάχους της συγκλήσεως της ψευδο-συνόδου του Κολυμπαρίου έχουν όχι απλώς θορυβηθεί αλλά, κυριολεκτικώς, πανικοβληθεί από το μέγεθος και την αποφασιστικότητα της άχρι τούδε εκδηλωθείσης αντιδράσεως αναφορικά με τη σύγκληση και το θεματολόγιό της, (επί τη βάσει των προβληματικών προσυνοδικών κειμένων που υπηρετούν κάλλιστα τον οικουμενιστικό συγκρητισμό και τη νόθευση του Ορθοδόξου Ήθους αλλά και των αντικανονικών μεθοδεύσεων που ακολουθήθηκαν διά του αποκλεισμού της πλειοψηφίας των εν ενεργεία μητροπολιτών από τη συμμετοχή στις εργασίες της αλλά και της μετατροπής της πλειοψηφίας των όσων πρόκειται να συμμετάσχουν σε αυτή σε είδος τι "γλάστρας", κατά την προσφυά έκφραση του Φλωρίνης Θεοκλήτου, και για τα οποία ασκήθηκε υπό των επαιόντων καταλυτική και εξουθενωτική κριτική), της αλλά και, κυρίως, από τη διαφαινόμενη διάθεση αποδοκιμασίας και αρνήσεως συμμορφώσεως προς το περιεχόμενο των τυχόν υπ αυτής ληφθησομένων αποφάσεων από την πλευρά του ορθοφρονούντος κλήρου και λαού.

Γι αυτόν ακριβώς το λόγο έχουν επιστρατεύσει διαφόρους εκκλησιαστικούς και θεολογικούς παράγοντες φιλο-πατριαρχικού, ως επί το πλείστον, προσανατολισμού, "διατρεχόντων" το διαδίκτυο, προκειμένου να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, σχετικώς, διά της παμπαλαίας και δοκιμασμένης μεθόδου της σοφιστείας.
Πληροφορούμε τους θεράποντες της σκοπιμότητας ότι, κατά το δη λεγόμενο, "λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο"! Τουτέστιν χωρίς τον έντιμο κλήρο και πιστό λαό, το αγωνιστικό και ομολογιακό φρόνημα του οποίου αδυνατούν να κάμψουν όσες μεθοδεύσεις και αν ακολουθήσουν προς τούτο και ό,τι και αν σοφισθούν για την επίτευξη του συγκεκριμένου σκοπού.
Υπενθυμίζουμε στους προαναφερθέντες στυλοβάτες του ετοιμόρροπου οικοδομήματος της "συνόδου" της Κρήτης τι διαλαμβάνει, σχετικώς, η μνημειώδης εγκύκλιος των πατριαρχών της Ανατολής του έτους 1848: "Ἔπειτα παρ᾽ ἡμῖν οὔτε Πατριάρχαι οὔτε Σύνοδοι ἐδυνήθησαν ποτὲ εἰσαγαγεῖν νέα, διότι ὁ ὑπερασπιστὴς τῆς θρησκείας ἐστιν αὐτὸ τὸ σῶμα τῆς Ἐκκλησίας, ἤτοι αὐτὸς ὁ λαός, ὅστις ἐθέλει τὸ θρήσκευμα αὐτοῦ αἰωνίως ἀμετάβλητον καὶ ὁμοειδὲς τῷ τῶν Πατέρων αὐτοῦ, ὡς ἔργῳ ἐπειράθησαν καὶ πολλοὶ τῶν ἀπὸ τοῦ σχίσματος Παπῶν τε καὶ Πατριαρχῶν Λατινοφρόνων μηδὲν ἀνύσαντες...». 
Εχέτωσαν, λοιπόν, τούτο υπ όψιν! Η Εκκλησία του Χριστού δεν αποτελεί φέουδο και τιμάριο μίας δράκας επιόρκων αρχιερέων που στανικώ τω τρόπω μπορούν να επιβάλλουν στις συνειδήσεις του λοιπού κλήρου και του πιστού λαού την εφαρμογή των αποφάσεών τους που αλλοιώνουν το Ορθόδοξο Δόγμα και ανατρέπουν το Ορθόδοξο Ήθος αλλά το Σώμα του Χριστού που πορεύεται συντονίζοντας το βηματισμό των μελών Του με την αναλλοίωτη και μη επιδεκτική τροποποιήσεων, αφαιρέσεων ή προσθηκών παρακαταθήκη που έλαβε από το Χριστό, τους αγίους Αποστόλους και τη χορεία των Πατέρων.

5 σχόλια:

Unknown είπε...

Το άρθρο του Κύριου Λυκούργου Νάνη με βρήσκει απολύτως σύμφωνο.
Χαράλαμπος Χαραλάμπους.
Θεολόγος Λευκωσία Κύπρος.

Ηλιάδης Σάββας είπε...


Τυφλωμένοι από την φιλοδοξία, νομίζουν πως αυτοί θα αποτελέσουν εξαίρεση της ιστορίας. Κρίμα που μάχονται την Αλήθεια, διότι θα τιμωρηθούν βαριά από αυτήν την ίδια.
Εμείς μένουμε στους αγίους αποφασιστικά και με πλήρη εμπιστοσύνη. Δεν φοβόμαστε κανέναν, διότι έχουμε τη βεβαιότητα και ομολογούμε την Αλήθεια, την διά των αγίων παραδοθείσα. Η Αλήθεια θα νικήσει κι ας φαίνεται προς καιρόν "ηττωμένη". Μαγειρεύουν με θράσος, αρνούμενοι- αν και καλώς γνωρίζοντες - την Παράδοση. Αλλά προ - ηγείται το θέλημά τους, η υπεροψία τους. Όσο κι αν θέλουν να φαίνονται δυνατοί και επι - κρατούντες, θα καταρρεύσει το "επί την άμμον θεμελιούμενο οικοδόμημά τους".

Ανώνυμος είπε...

Θεολόγος δεν είμαι,αλλά θεωρώ ότι την Εκκλησία αποτελούν ποίμνιο και ιερείς,επίσκοποι και μοναχοί.Χρέος έχουμε να πούμε την αλήθεια έστω και αμαρτωλοί,έστω και μη κατέχοντες εκκλησιαστικά αξιώματα.Η συνείδησή μου μου λέει ότι αυτή η σύνοδος δεν είναι ευλογημένη,διαπνέεται από πονηρό πνεύμα,κάθε μέλος της Εκκλησίας οφείλει να κάνει ομολογία πίστεως.Μη μιγνύεστε με ακάθαρτα,ο μακαριστός επίσκοπος Φλωρίνης Αυγουστίνος είχε πει όπως στο μάτι δεν επιτρέπετε να μπει το παραμικρό σκουπιδάκι γιατί το εμποδίζει να δει καθαρά έτσι και η ορθοδοξία δεν επιδέχεται προσθήκη ή αφαίρεση.Η Ορθό-δοξη πίστη και παράδοση των πατέρων είναι ο οφθαλμός μας,μην τοποθετείτε στον οφθαλμό μας τρίχες και σκουπίδια για να μη τυφλωθούμε.

Ανώνυμος είπε...

Να πάψουν να προκαλούν κάποιοι μεγαλόσχημοι και ας θυμηθούν την τύχη εκείνων που υπέγραψαν την προδοτική συμφωνία Φερράρας-Φλωρεντίας! Η Ιστορία υποτίθεται ότι διδάσκει κάποιους!

Ανώνυμος είπε...

Την ημέρα της Μεσοπεντηκοστής, δηλαδή της Αγίας του Θεού Σοφίας, 4 σεισμοί έγιναν στην Κρήτη. Μήπως και η γη αντιδρά σ᾿ αυτό που πάει να γίνει;

Ο. Χ.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com