11 Μαΐ 2016

Μουσουλμάνοι βγάζουν τον "φερετζέ" των ψευτομουφτήδων στη Θράκη

Με αποδείξεις, υπάλληλοι της Τουρκίας
οι ψευτομουφτήδες στην Θράκη
Ποιος θα μπορούσε να σκεφθεί πως μία γιορτή θρησκευτικού χαρακτήρα θα γινόταν η αφορμή για να αποκαλυφθεί διακίνηση μαύρου χρήματος και χρηματοδότηση ξένης χώρας σε θρησκευτικούς λειτουργούς που κινούνται (όχι απαραίτητα στα θρησκευτικά πλαίσια και καθήκοντα) σε ρυθμούς και τακτικές που συνάδουν με τα χαρακτηριστικά πράκτορα μυστικών υπηρεσιών…!

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ
Και όμως, επειδή όλα είναι δυνατόν να συμβούν, συνέβη κι αυτό… Δηλαδή, η δημόσια αποκάλυψη από μουσουλμάνους της ορεινής Ξάνθης, οι οποίοι καταγγέλλουν τον ψευτο-μουφτή Ξάνθης ως αρνητή εκτέλεσης των θρησκευτικών του καθηκόντων. Αν και η καταγγελία θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην περίπτωση που γινόταν προς τον κ. Φίλη και το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι καταγγέλλοντες υπερβαίνουν κάθε προσδοκία αφού κατέθεσαν τα… παράπονά τους στο Υπουργείο Θρησκευτικών Υποθέσεων της… Τουρκίας!
Και, φυσικά, οι μουσουλμάνοι (πομάκοι) κάτοικοι των Μελιβοίων Ξάνθης το έκαναν αυτό επειδή οι ίδιοι γνωρίζουν πως τόσο ο ψευτομουφτής Ξάνθης κ. Αχμέτ Μετέ, όσο και οι διάφοροι ψευτο-ιμάμηδες πληρώνονται από την Τουρκία, από όπου λαμβάνουν το «πρόγραμμα δραστηριοτήτων» αλλά και αναφέρονται για τις δραστηριότητές τους στην Ελλάδα και δη στην Ελληνική Θράκη. 
Θεώρησαν, και πολύ καλά έκαναν, πως δεν είναι δυνατόν να διαμαρτυρηθούν στο αρμόδιο Ελληνικό Υπουργείο και στον υπουργό κ. Φίλη (θα είχε πραγματικά ενδιαφέρον εάν του γινόταν κοινοποίηση αλλά και η απάντηση που θα έδινε) για μη εκτέλεση θρησκευτικών καθηκόντων του κ. Αχμέτ Μετέ, αφού αυτός δεν είναι αναγνωρισμένος μουφτής (είναι παράνομος και ατιμώρητος επί χρόνια κάνει αντιποίηση αρχής).
Όμως, αυτή τους η καταγγελία αποκαλύπτει με τον πλέον εμφανή τρόπο πως ο συγκεκριμένος ψευτομουφτής τους έχει πείσει (με τις συνεχείς εμφανίσεις του σε τουρκικά ΜΜΕ, αλλά και με τούρκους πολιτικούς ή διπλωμάτες) πως ο ίδιος είναι όργανο της Άγκυρας και πως η ανώτερη αρχή και εργοδότης του είναι η Τουρκική κυβέρνηση, γι αυτό και αποφάσισαν να καταγγείλουν την άρνηση εκτέλεσης των θρησκευτικών του καθηκόντων στην προϊσταμένη αρχή του ψευτομουφτή, δηλαδή στον τούρκο υπουργό Θρησκευτικών Υποθέσεων! Και δεν κατήγγειλαν μόνο τον ίδιο τον ψευτο-μουφτή Αχμέτ Μετέ, αλλά και όλους τους ιμάμηδες που ο ίδιος ελέγχει (και πληρώνονται, φυσικά από την Τουρκία, με μη δηλωμένα στην Ελλάδα χρήματα, άρα είναι οικονομικοί – φορολογικοί παραβάτες). Κατηγορούν, μάλιστα τον ψευτομουφτή Ξάνθης πως έδωσε εντολή μη συμμετοχής κανενός ιμάμη στα Χάτιμ (γιορτές ολοκλήρωσης θρησκευτικών μαθημάτων του Κορανίου), «υποβιβάζοντας» με τον τρόπο αυτό την μουσουλμανική θρησκευτική παράδοση.
Χωρίς να αναρωτηθούμε το γιατί έχει υπάρξει αυτή η εξέλιξη, αν και γνωρίζουμε πως σε γενικές γραμμές είθισται να ασκούνται ποικίλες ψυχολογικές πιέσεις (θρησκευτικού περιεχομένου) στους μουσουλμάνους της Ελληνικής Θράκης από τα φερέφωνα και τα όργανα της Άγκυρας στην περιοχή (βλ. ψευτομουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής), θα πρέπει στο συγκεκριμένο σημείο να τονίσουμε, σύμφωνα με πληροφορίες που είχαμε από πομάκους μουσουλμάνους της συγκεκριμένης περιοχής, πως το όλο θέμα άπτεται χρηματικών απολαβών (ζητήθηκε αύξηση της συμμετοχικής παρουσίας των θρησκευτικών λειτουργών στα Χάτιμ), αλλά και μίας γενικότερης μορφής άσκησης πίεσης που στοχεύει στην δημιουργία κοινωνικής πίεσης στους μη «πειθήνιους» προς την Άγκυρα μουσουλμάνους. Επίσης, από τους ίδιους μουσουλμάνους μάθαμε πως ο ψευτομουφτής Αχμέτ Μετέ ανησυχεί ιδιαίτερα μετά από κάποια πληροφορία που έφτασε σε αυτόν στην οποία αναφερόταν πως κάποιοι (άγνωστο αν είναι χριστιανοί ή μουσουλμάνοι, οι πιθανότητες όμως τείνουν στην δεύτερη εκδοχή) "περιμένουν στη γωνία" για να μηνύσουν τον ίδιο και τους ψευτο-ιμάμηδές του για αντιποίηση αρχής...
Παρακολουθώντας το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο αποκαλύπτει επιπλέον την προ ετών καταγεγραμμένη θέση μας για τουρκική συγκυριαρχία στην Ελληνική Θράκη, αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την «απάντηση – παρέμβαση» του τουρκικού υπουργείου Θρησκευτικών Υποθέσεων, αλλά και την μετέπειτα στάση των πομάκων μουσουλμάνων κατοίκων των Μελιβοίων. Τέλος, παραθέτουμε ως αδιάψευστο μάρτυρα, την διαμαρτυρία τους, όπως αυτή δημοσιεύθηκε (και μεταφράστηκε από τα «Τουρκικά Νέα») στον τουρκόγλωσσο διαδικτυακό τόπο της Trakyaninsessi.
Σας περιγράψαμε το τι συνέβη στον Λουτφί Ματζάρ όταν προσπάθησε να οργανώσει τελετή χάτιμ για την κόρη του.
Στην τελετή χάτιμ που έγινε, πέραν κάποιων εξαιρέσεων μετείχαν όλοι οι κάτοικοι των Μελιβοίων. Αλλά από τους θρησκευτικούς λειτουργούς δεν μετείχε κανένας.
Κάτοικοι των Μελιβοίων δείτε τι έγραψαν στην ιστοσελίδα ELMALI-MELIBOIA στο Facebook.
ENΗΜΕΡΩΣΗ
¨Η στάση της μουφτείας Ξάνθης ενάντια στο χάτιμ που έγινε σήμερα στο χωριό μας είναι ακατανόητη, παρά το ότι προσπαθήσαμε να ενημερωθούμε από την μουφτεία Ξάνθης, εντέλει δεν υπήρξε καμία ανακοίνωση και αποτέλεσμα.
Η μη συμμετοχή του μουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε στην τελετή χάτιμ, όπως και η μέσω μηνύματος εντολή σε όλους τους ιμάμηδες της μουφτείας ¨μην μετέχετε στην τελετή χάτιμ¨, είναι ακατανόητη.
Το θέμα τέθηκε στην Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τ.C. και περιγράφηκαν εκεί αυτά που συνέβησαν στην τελετή χάτιμ. Μετά από αίτημα της Διεύθυνσης, η κατάστασή τους μεταφέρθηκε και γραπτώς.
Οποιαδήποτε πληροφορία προέλθει από την Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων θα κοινοποιηθεί.
Με την ευχή να μην συμβούνε ξανά τέτοια περιστατικά, ευχόμαστε καλότυχες μέρες¨.
Από την πλευρά μας θεωρούμε το γεγονός ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ και καταγγέλλουμε την πολιτικοποίηση, την άσκηση πίεσης και την εν γένει εκμετάλλευση του θρησκευτικού συναισθήματος συμπολιτών και ελλήνων συμπατριωτών μας μέσω ενός θρησκευτικού γεγονότος. Ευελπιστούμε, δε, στην ενεργό παρουσία του νόμιμου μουφτή και ιμάμηδων στα επόμενα (πολλά) Χάτιμ που θα ακολουθήσουν...
ΥΓ: Τα Μελίβοια Ξάνθης θεωρούνται ως ένας ακόμη "πυρήνας" εκτουρκισμού των Πομάκων. Η εκβιαστική όμως συμπεριφορά όμως του εκλεκτού τουρκόφρονα ψευτομουφτή Αχμέτ Μετέ αποδεικνύει εν μέρει και το ενδιαφέρον της Τουρκίας για τους "νεό-τουρκους" του χωριού αυτού. Ενδεχομένως, αποτελεί ένα σαφές δείγμα και μία πρόγευση, των πραγματικών συναισθημάτων που θρέφει η Τουρκία απέναντί τους. Και, καθίσταται απολύτως σαφές πως δεν χρειάζονται επαναλήψεις του γεγονότος, για να καταλάβουν οι κάτοικοι των Μελιβοίων πως έχουν πέσει θύματα της τουρκικής προπαγάνδας και του εκτουρκισμού που ασκείται μέσω της θρησκείας και των "θρησκευτικών" λειτουργών που έχει τοποθετήσει και αναδείξει το τουρκικό προξενείο στην περιοχή...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η συμφωνία της Λωζάνης προέβλεπε τη παραμονή 300.000 ρωμιών της Πόλης,σε αντιστάθμισμα εκείνων έμειναν 70.000 μουσουλμάνοι στη δυτική Θράκη.Σήμερα οι ρωμιοί της Πόλης εξαυλώθηκαν,οι δε μουσουλμάνοι της Θράκης αυγάτισαν!Το 1919 οι τούρκοι της Οθωμανικής επικράτειας ήταν 13.000.000,οι έλληνες ήταν τότε περίπου 5.500.000.Σήμερα οι έλληνες είναι 11.000.000 οι τούρκοι ς=σχεδόν 80.000.000 χωριά ολόκληρα συγγενείς μεταξύ τους...,οικογένειες πολυμελείς,ενώ εμείς,αργοσβήνουμε,διώχνουμε τη νεολαία στο εξωτερικό,αλλά εμπλουτιζόμαστε με νέο φρεσκαδούρα..αίμα μουσουλμάνων!Τόοοοσο ανόητοι

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com