29 Μαΐ 2016

Οι κληρικοί της Κρήτης για τη Μεγάλη Σύνοδο


iereis,ιερείς

Οι κληρικοί της Κρήτης για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας
Τα μέλη της Ένωσης Συνδέσμων Κληρικών Κρήτης χαιρετίζουν με ιδιαίτερη χαρά την απόφαση της Μητρός Εκκλησίας για την σύγκληση και πραγματοποίηση της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας στο νησί μας την Κρήτη.
Σε ανακοίνωση τους αναφέρουν:
"Τα διάφορα γεγονότα εις την πορείαν της ζωής την ανθρωπότητας, είναι εκείνα τα οποία της προσδίδουν αξίαν πολιτιστικήν και αναπτυξιακήν.
Η Αγία Ορθόδοξη Εκκλησία μας, είναι η ΜΙΑ-ΑΓΙΑ ΚΑΘΟΛΙΚΗ & ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ, στηρίζεται στο ΣΥΝΟΔΙΚΟ της σύστημα, που μέσα από αυτό προσδιορίστηκε η ουσία της πίστεως μας, εγράφησαν ως παρακαταθήκαι τα Σύμβολα της πίστεως μας, και κατετροπώθησαν, οι αιρετικοί.

Οι επτά Οικουμενικοί Σύνοδοι-έδωσαν την Εκκλησιολογικήν Αλήθειαν-βασιζόμεναι εις την αυθεντικήν διδασκαλίαν Του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Αλλά και δια της επιφοιτήσεως Του ζοωδότου τελεταρχικού Αγίου Πνέυματος, εις τους Αγίους Πατέρας οίτινες δια της ομολογίας τους «΄Ἐδοσεν τῷ Ἁγίω Πνεύματι καὶ ὑμιν» πάντοτε αποφάσιζαν Θεολογικώς Χριστολογικώς Πνευματοφόρως.
Τα μέλη της Ένωσης Συνδέσμων Κληρικών Κρήτης αλλά και ο λαός της Κρήτης, νοιώθουμε ευτυχείς και ευλογημένοι. Διότι με την χάρη του Θεού και δια της Πατριαρχικής αγάπης και ευλογίας, θα υποδεχτούμε μετά από τόσους αιώνες φέτος το 2016 μ.χ. εις την νήσον μας Κρήτη, το μέγιστο γεγονός της επαναλειτουργίας του Συνοδικού Θεσμού σε πανορθόδοξο επίπεδο, προκειμένου να ασχοληθούν και να συναποφασίσουν για θέματα που χρειάζονται λύσεις από πλευράς των Ορθοδόξων Εκκλησιών.
Ευγνωμονούμε τον Πανάγαθο Θεό, για την ευλογία αυτή και παρακαλούμε προσευχόμενοι όπως φωτίσει τα μέλη της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, ακολουθούντες το παράδειγμα των Αγίων Πατέρων, να βοηθήσουν, δια των αποφάσεων τους το Χριστεπώνυμο Ορθόδοξο πλήρωμα."

ekriti.gr,28.05.2016

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πατέρες, ντροπή σας!!

όλη η ανακοίνωση είναι μια θλιβερή ανοησία! Προδίδετε εν γνώσει σας! Ευλογείτε προδότες εν γνώσει σας! Κι εκείνο το "από πλευράς Ορθοδόξων Εκκλησιών" τι σημαίνει ακριβώς;;; Υπάρχουν άλλες Εκκλησίες έξω από την Ορθοδοξη;;; Και προδότες και αμόρφωτοι;;; Κρίμα!

Το ράσο που φόρεσαν και τίμησαν Άντρες στην ιστορία της Εκκλησίας και του Έθνους το κάνετε πατσαβούρι της κακιάς ώρας! Το ράσο κάποτε ήταν φλάμπουρο αγώνος, αντίστασης, ομολογίας, θάρρους και το έχετε καταντήσει ντροπιαστικό πανί!

Τόσο πολύ φοβάστε; Δε μας έδωσε ο Θεός πνεύμα δειλίας, αλλά δυνάμεως! Επιτέλους σώστε την τιμή σας! Η Ορθοδοξία δε θα χαθεί, εσείς όμως θα μείνετε σύμβολο κακομοιριάς εις τους αιώνας!!

Ανώνυμος είπε...

Διάβασα με προσοχή τι είχε γράψει ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος για τη Σύνοδο του 879-880 επί Μεγάλου Φωτίου στην Κων/πολη.
Θεωρεί και δικαίως πιστεύω, πως η σύνοδος αυτή έχει όλα τα στοιχεία να χαρακτηρίζεται ως Οικουμενική.
Γιατί στη Σύνοδο στην Κρήτη δεν γίνεται λόγος για τη Σύνοδο αυτή?
Θα λυπήσουμε την "αδελφή" "Εκκλησία" του Πάπα?
Φοβάμαι πως οι Ιερείς της Κρήτης κάνουν μεγάλο λάθος να υποτιμούν το Μεγάλο Φώτιο.Και στο κάτω κάτω της γραφής... η Σύνοδος στην Κρήτη για ποιο λόγο γίνεται και ονομάζεται μεγάλη?
Ένα ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ΕΙΝΑΙ.
Τίποτε άλλο.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΘΕΟΣ ΕΔΩΣΕΝ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΕΣΕΤΕ. ΜΕΓΑ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΒΛΑΣΤΗΜΙΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΙΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΧΡΟΝΟΥΣ ΙΟΥΔΕΣ...ΠΟΣΟ ΦΡΙΚΤΑ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ ΕΙΣΤΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΣΤΡΕΨΕΤΕ ΤΙΣ ΟΔΟΥΣ ΤΟΥ....ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΣΧΗΣΜΑΤΑ..ΕΥΧΟΜΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΑΦΗΣΕΙ..
ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΩΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΤΩΝ ΜΑΣΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΟΣΦΩΡΙΚΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΣΑΣ...ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΗΤΕΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ...ΔΕΝ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΑΔΗ....ΘΛΙΒΟΜΑΙ ΒΑΘΥΤΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΣΑΣ......Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΛΥΠΗΘΕΙ...

Ανώνυμος είπε...

Το ίδιο ισχύει και για τη Σύνοδο του 1351 επί Αγ.Γρηγορίου του Παλαμά.
Στη συνείδηση της Εκκλησίας κατέχει θέση Οικουμενικής Συνόδου.
Δεν θα αναγνωριστεί στην Κρήτη ως τέτοια γιατί είναι εμπόδιο στην πορεία του Οικουμενισμού.
Τόσο απλά.

Ανώνυμος είπε...

Από πολλά χρόνια, δεκαετίες ολόκληρες, διάχυτη είναι η εντύπωση ότι κάποια από τα ιερατικά ψηφίσματα και ανακοινώσεις δεν αποτελούν έκφραση των ιδεών, θελήσεων, φρονημάτων και συναισθημάτων του συνόλου των υπογραφομένων ιερέων αλλά μάλλον αποτελούν "φωνή" των προισταμένων τους επισκόπων! Υπενθυμίζω τα αλήστου μνήμης ιερατικά ψηφίσματα σε βάρος του τότε αρχιμανδρίτου π.Αυγουστινου Καντιώτη ένεκα των αγώνων που διεξήγαγε ο μακαριστός εναντίον του θεοκατάρατου και λαομίσητου μεταθετού των επισκόπων αλλά και εκείνα σε βάρος των τριών σφαγιασθέντων υπό του επαράτου σεραφειμισμού μητροπολιτών Νικοδήμου, Θεολόγου και Κωνσταντίνου.
Παραβλέποντας κανείς τα περί "πολιτιστικής και αναπτυξιακής αξίας" βαρύγδουπα ρήματα δεν μπορεί παρά να καγχάσει όταν βλέπει τους ιερείς της Κρήτης να επικαλούνται στην "αυθόρμητη" ανακοίνωσή τους το συνοδικό σύστημα της Ορθοδόξου Εκκλησίας τη στιγμή κατά την οποία τόσο η σύνθεση όσο και ο κανονισμός λειτουργίας της "συνόδου" του Κολυμπαρίου έχουν ευτελίσει κάθε έννοια συνοδικότητας!
Οι ιερείς της Κρήτης, εάν επιθυμούν να προσφέρουν ουσιαστική υπηρεσία στη Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία, την Οποία επίσης επικαλέσθηκαν στην ανακοίνωσή τους, ας τοξεύσουν τα βέλη της κριτικής τους προς τους διαρκώς σκανδαλίζοντες την αδιάφθορη πανορθόδοξη συνείδηση εκκλησιαστικούς αξιωματούχους που καταπατουν αδεώς πλειάδα ιερών κανόνων που ρυθμίζουν τις σχέσεις Ορθοδόξων και αιρετικών, εξέχουσα θέση μεταξύ των οποίων κατέχει ο πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως!
Δεν τους είδαμε ποτέ να εκδώσουν καμία ανακοίνωση διαμαρτυρίας για τα αίσχη του Μπάλαμαντ, του Πόρτο Αλέγκρε, του Πουσάν, της Καμπέρας, τη Ραβένας, τη Γροιλανδίας, του Σαμπεζύ, της "θρονικής εορτής" στο Φανάρι, του δώρου ενός Αγίου Ποτηρίου από την πλευρά του κ.Βαρθολομαίου στον ουνίτη ψευδεπίσκοπο των Αθηνών, της Ασσίζης και των συμπροσευχών με "παπαδίνες" και "επισκοπίνες" κ.ο.κ.!
Ούτε ακούσαμε τη φωνή τους όταν ο συμπατριώτης τους Στυλιανός Χαρκιανάκης διατύπωσε φρικώδεις βλασφημίες αναφορικά με το Θεανδρικό Πρόσωπο του Σωτήρος Χριστού.
Επίσης είναι γνωστό ότι στη λεγόμενη "Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης" καλλιεργείται ένα φιλο-καζαντζακικό πνεύμα και φρόνημα για το οποίο οι Κρήτες ιερείς τήρησαν και τηρούν αιδήμονα σιωπή! Αλήθεια, γλωσσοδέτη έπαθαν;
Για τη "σύνοδο" του Κολυμπαρίου όμως λύθηκε η γλώσσα τους!
Βεβαίως, εάν τολμούσαν να διαφωνήσουν οξέως κάποιοι από αυτούς για λόγους συνειδήσεως είναι πολύ πιθανόν να γευόντουσαν τη "στοργική" αντίδραση των προισταμένων τους προς δόξαν του δημοκρατικού και φιλελευθέρου ορθοδόξου εκκλησιαστικού πολιτεύματος βεβαίως-βεβαίως!
Τουλάχιστον ας μην προκαλούν επικαλούμενοι το συνοδικό σύστημα διοικήσεως της Ορθοδοξου Εκκλησίας! Πάει πολύ!
Λ.Ν.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com