23 Απρ 2016

Ο Φλωρίνης Θεόκλητος για την Πανορθόδοξη Σύνοδο (Βίντεο)

Ο ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ
 Από τη συνέντευξη του Σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Φλωρίνης κ. Θεοκλήτου, στον τηλεοπτικό σταθμό FLASHE της Δ. Μακεδονίας (15/4/2016):
-     «Έπρεπε να τεθούν και πιο σοβαρά θέματα [στην Πανορθόδοξη Σύνοδο].
-     [Εν όψει της Μεγάλης Συνόδου] Έστειλα ένα μεγάλο Υπόμνημα στην Ιερά Σύνοδο με τις απόψεις μου:
Γράφω εκεί ότι θεωρώ κόκκινες γραμμές:
1ον  Να κρατηθεί ατόφια η Ορθοδοξία και να μην θιγεί.
2ον  Οι άλλες ομολογίες να μην ονομάζονται "Εκκλησίες", διότι λέει το Σύμβολο της Πίστεως: "Ομολογώ...εις Μίαν, Αγίαν, Καθολικήν και Αποστολικήν Εκκλησίαν" που είναι η Ορθόδοξος.
3ον  Να αναγνωριστούν δύο Μεγάλες Σύνοδοι που καταδίκασαν τον Παπισμό: η 8η και η 9η, που ο λαός τις ονόμασε Οικουμενικές. Είθισθαι, όταν γίνεται μια Μεγάλη Σύνοδος, να αναγνωρίζει τις αποφάσεις και προηγουμένων Μεγάλων Συνόδων.
-     [Στη Μεγάλη Σύνοδο] Έπρεπε ο καθένας [Αρχιερεύς] να έχει ψήφο. Αυτοί δεν δίνουν ψήφο. Είναι μια ψήφος [μόνο] του αρχηγού [της αντιπροσωπείας της κάθε Εκκλησίας].
-     Είμαστε κατά του Παπισμού και κατά της παγκοσμιοποιήσεως. Τέρμα! Κόκκινη γραμμή!  Ήμασταν ένα δένδρο και αυτοί [Οι Παπικοί] αποκόπηκαν.
-     Η ΔΙΣ θα μαζέψει όλες τις γνώμες των επισκόπων της Εκκλησίας της Ελλάδος, θα τις επεξεργαστεί η Γραμματεία της και θα τις μεταφέρει στη "Μεγάλη Σύνοδο".
-     Έστειλα μια επιστολή [παραίτησης] στη Σύνοδο: "Σας παρακαλώ να με εξαιρέσετε διότι είμαι προχωρημένης ηλικίας. Εξ' άλλου, τις θέσεις μου τις υπέβαλα στην Εκκλησία της Ελλάδος με Υπόμνημα". Και εξαιρέθηκα.
Εκεί [στην Πανορθόδοξη Σύνοδο] δεν θα μπορούσα να πω και τίποτα. Τί να κάνω; Γλάστρες θα είμαστε εκεί!
-     Καταλήγω στο Υπόμνημά μου [ως εξής]: "Εύχομαι ο Θεός να φωτίσει τους παρισταμένους, και προ παντός τους ιθύνοντας, τους αρχηγούς όλων των Ορθοδόξων Εκκλησιών, να πάρουν αποφάσεις ωφέλιμες για την Ορθοδοξία"».
Δείτε το βίντεο από το 1:11:35 λεπτό και μετά:

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΘΕΟΚΛΗΤΟ! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΠΡΑΞΕ ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΑΤΤΕ Ο ΠΡΟΚΑΤΟΧΟΣ ΤΟΥ!

Ανώνυμος είπε...

Μετά τους μητροπολίτες Νέας Σμύρνης, Κυθήρων, Πειραιώς και Κηφισίας, και ο μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος υπέβαλλε την παραίτησή του από μέλος της αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στη λεγόμενη "Αγία και Μεγάλη Σύνοδο" που προώρισται να συνέλθει τον προσεχή Ιούνιο στο Κολυμπάρι της Κρήτης, ευφραίνοντας τον πιστό λαό.
Ο ένας μετά τον άλλον, οι μητροπολίτες της Ελλαδικής Εκκλησίας, αρνούνται να συμμετάσχουν σε μία προβληματικών προδιαγραφών σύνοδο που μόνο πνευματική ζημία συνεπάγεται για το καλώς εννοούμενο συμφέρον της Οικουμενικής Ορθοδοξίας.
Επιπροσθέτως, οι προαναφερθέντες μητροπολίτες γνωρίζουν, προφανώς, ότι με την τυχόν συμμετοχή τους στην ψευδο-σύνοδο της Κρήτης τους επιφυλάσσεται ο ρόλος του "κομπάρσου", της "μαριονέττας" και της "γλάστρας", κατά την επιτυχέστατη έκφραση του αγίου Φλωρίνης, αφού κάποιοι "φαεινοί εγκέφαλοι", οι οποίοι συνέταξαν τον κανονισμό λειτουργίας της εν θέματι συνόδου, φρόντισαν να φαλκιδεύσουν απαράγραπτα κανονικά δικαιώματα κάποιων ισότιμων με αυτούς συνεπισκόπων τους που σχετίζονται με το δικαίωμα της ψήφου απάντων των συμμετεχόντων μελών της συνόδου.
Είναι προφανές ότι κάθε ημέρα που περνά, το κύρος της επικειμένης συνόδου υφίσταται όλο και μεγαλύτερη αποδόμηση και καθίζηση στις συνειδήσεις των μελών του εκκλησιαστικού σώματος, κάτι οπωσδήποτε αναμενόμενο λόγω της συνειδητοποιησεως από την πλευρά των ορθοφρονούντων ποιμένων και ποιμαινομένων της προβληματικότητός της από θεολογικής, εκκλησιαστικής, εκκλησιολογικής και ιεροκανονικής απόψεως.
Τυγχάνει εξόχως λυπηρό να ξοδευθούν τόσα χρήματα (άλλη μια θλιβερή πτυχή του όλου ζητήματος) για να συγκληθεί και συνέλθει μία σύνοδος που, όπως όλα δείχνουν, θα καταταγεί στην κατηγορία των ληστρικών συνόδων που δεν συγκροτήθηκαν και συντονίστηκαν με την πνοή του Αγίου Πνεύματος αλλά με την επίνευση ενός άλλου δυσειδούς πνεύματος! Μία σύνοδος επικοινωνιακής σκοπιμότητας που αντί να περιφρουρήσει το Ορθόδοξο Δόγμα και διαφυλάξει το Ορθόδοξο Ήθος θα θεσμοθετήσει εκκλησιαστικά και εκκλησιολογικά τον επάρατο οικουμενιστικό συγκρητισμό και την εκκοσμίκευση, τις δύο χαίνουσες αυτές πληγές του συγχρόνου εκκλησιαστικού βίου. Θα έχουν μετά άδικο όσοι τη χαρακτηρίσουν ως "συνέδριον ανόμων και συναγωγή πονηρευομένων";
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΟΙΞΩ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΘΗΣΕΤΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ
ΑΚΟΥΣΘΗΚΕ Ο ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ.......................
ΚΟΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ..........................

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΕΡΜΕΝΙΩΤΗΣ είπε...

Θερμά συγχαρητήρια στο σεβ. μητροπολίτη μας!
Μακάρι όλοι οι επίσκοποι της Εκκλησίας μας να έκαναν το ίδιο και να έθεταν στη Σύνοδο της Κρήτης τις "κόκκινες γραμμές" που χάραξε ο π. Θεόκλητος.
Η κίνηση αυτή του επισκόπου της Φλώρινας χαροποίησε τον Ουρανό και τον Άγιο Γέροντά του, π. Αυγουστίνο.

Ανώνυμος είπε...

Εκτός της παραιτήσεως από μέλος της αντιπροσωπείας της Ελλαδικής Εκκλησίας στην ψευδο-σύνοδο του Κολυμπαρίου του μητροπολίτου Φλωρίνης Θεοκλήτου και οι δηλώσεις του στα πλαίσια της συγκεκριμένης δημοσιογραφικής συνεντεύξεως πλήρωσαν αφάτου χαράς τα ορθοφρονούντα μέλη της Εκκλησίας. Ιδιαιτέρως αυτές περί "κόκκινων γραμμών", αναφερόμενος στον επάρατο παπισμό και την παγκοσμιοποίηση, και περί της αναγκαιότητος αναγνωρίσεως ως Η' και Θ'οικουμενικών, των εν Κωνσταντινουπόλει συνόδων του 879-880 και 1341 αντίστοιχα!
Αποτελεί κόλαφο για το Φανάρι, το συντονιστικό κέντρο της οικουμενιστικής πολιτικής, το γεγονός ότι ένας ιεράρχης των λεγόμενων "Νέων Χωρών" αφ ενός μεν δεν πρόκειται να συμμετάσχει στις εργασίες της φαιδρής και προβληματικής συνόδου υποβάλλοντας σχετική παραίτηση αφ ετέρου δε με τις δηλώσεις του ουσιαστικά αποδομεί και αυτός το προ πολλού απωλεσθέν κύρος της.
ΕΥΓΕ στο μητροπολίτη Φλωρίνης για τις συγκεκριμένες πεπαρρησιασμένες του ενέργειες! Ευχόμαστε όπως και στο μελλον μας δώσει τη χαρά να τον ξαναδούμε να υπερμαχεί με σθένος του Ορθοδόξου Δόγματος και Ήθους στοιχών στις επιταγές της αρχιερατικής του συνειδήσεως και στην ατίμητη ομολογιακή παρακαταθήκη που παρέλαβε από το μακαριστό του γέροντα.
Λ.Ν.

Ηλιάδης Σάββας είπε...

θα ακολουθήσουν και οι λοιποί. Ας μην ακούστηκαν μέχρι τώρα πολλοί ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος. Θα αποφανθούν με αλυσιδωτές ομολογιακές τοποθετήσεις. Δεν μπορεί. Δεν θα αργήσουν.Η αλήθεια δεν κρύβεται.

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ!! !

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com