5 Απρ 2016

Διαρκής Ιερά Σύνοδος: Στην Ελλάδα ο Πάπας μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για τους πρόσφυγες


Πρώτη συνεδρία της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Απρίλιο (5/4/2016).
Συνήλθε σήμερα Τρίτη, 5 Απριλίου 2016, στην πρώτη Συνεδρία Της για τον μήνα Απρίλιο, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
Κατά τη σημερινή Συνεδρία: 

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της Εξουσιοδοτήσεως.
Κατά τη σημερινή Συνεδρία η Ιερά Σύνοδος ενημερώθηκε από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο για τα κάτωθι:
Σε απάντηση των επιστολών που απηύθυνε τον μήνα Μάρτιο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος προς τα θεσμικά όργανα της Ευρώπης, το Π.Σ.Ε. και τους επικεφαλής των Ορθόδοξων και άλλων Εκκλησιών, ώστε να ευαισθητοποιηθούν για το προσφυγικό πρόβλημα, άνθρωποι με υψηλές αρμοδιότητες και κοινωνική επιρροή, ο Μακαριώτατος δέχθηκε την επίσημη ενημέρωση και από τις αρμόδιες αρχές του Βατικανού.
Στον Μακαριώτατο μεταφέρθηκε η επιθυμία του Πάπα Φραγκίσκου, να επισκεφθεί την πατρίδα μας. Σκοπός της επισκέψεώς του, όπως υπογραμμίστηκε στον Μακαριώτατο, είναι η συμβολή του Πάπα στην ευαισθητοποίησή της παγκόσμιας κοινότητας για την άμεση παύση των πολεμικών συγκρούσεων στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής που πλήττουν σφόδρα τις χριστιανικές κοινότητες, αλλά και στην ανάδειξη του μείζονος ανθρωπιστικού προβλήματος που έχει προκληθεί από τους απεγνωσμένους πρόσφυγες, οι οποίοι αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον στην ευρωπαϊκή ήπειρο. 
Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος απεδέχθη την πρόταση να επισκεφθεί ο Πάπας Φραγκίσκος ένα νησί του Αιγαίου, εφόσον πρόκειται για μία ολιγόωρη, εκτός πρωτοκόλλου και καθαρά ανθρωπιστικού και συμβολικού χαρακτήρα επίσκεψη. Για την επίσκεψη αυτή η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να προτείνει ως προορισμό το νησί της Λέσβου, ένα από τα πολλά νησιά μας που βίωσε βαθύτατα και εξακολουθεί να βιώνει την τραγωδία του προσφυγικού προβλήματος. Ιδιαίτερα τούτη τη χρονική στιγμή που η πατρίδα μας, παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει, σηκώνει επιπρόσθετα στους ώμους της το μεγαλύτερο βάρος των προσφυγικών ροών. Μίας Ελλάδας που κλήθηκε να αποδείξει, ακόμη και μόνη, πως η Ευρώπη των αρχών και αξιών ακόμη υπάρχει.
Παράλληλα, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε, ιδιαίτερα σε μία περίοδο που δίδεται η εικόνα ότι η ενότητα των Ορθοδόξων Εκκλησιών δοκιμάζεται, να απευθύνει πρόσκληση στον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, ώστε αυτός να τιμήσει με την παρουσία του το νησί της Λέσβου την ημέρα επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου. Η προσωπικότητα και το κύρος του Οικουμενικού Πατριάρχη, σε συνδυασμό με την βαρύτητα της παρουσίας του Πάπα Φραγκίσκου, στέλνει στα πέρατα του κόσμου ένα πολύ ηχηρό μήνυμα αφύπνισης της παγκόσμιας κοινότητας, προς την κατεύθυνση της ανακούφισης των προβλημάτων των προσφύγων και, ταυτόχρονα, της ανάληψης των δεουσών ενεργειών για την προστασία των χριστιανών που πλήττονται βάναυσα στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και των λοιπών δοκιμαζόμενων συνανθρώπων μας.

Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

29 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

οι αρχιερεις μαλλον επαψαν να πιστευουν στο Χριστο και Θεο μας, και ελπιζουν στον παπα. ή χρισημοποιουν καθε περισταση,ευκαιρια που τους δινετε για να αμβλυνουν τις εναπομειναντες ορθοδοξες συνειδισεις...ετσι εκαναν οι αγιοι μας στις δυσκολιες ;
Ρωμιος

Ανώνυμος είπε...

ΕΒΑΛΑΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ. ΝΤΡΟΠΗ

Ανώνυμος είπε...

Oλοι οι Ελληνες γνωριζουν οτι οταν οι ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ μιλαν για ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ εννοουν μουσουλμανικο μισθοφορικο στρατο των Τοκογλυφων

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΕΡΜΕΝΙΩΤΗΣ είπε...

Συνεχώς οι δεσποτάδες μας κατασκανδαλίζουν τον πιστό λαό. Συμπεριφέρονται ως μισθωτοί Ποιμένες (Ιω. 10,12). Θα ήθελα να μάθω ποιοί υπέγραψαν αυτήν την απαράδεκτη εγκύκλιο της ΔΙΣ.

Βασίλης Κερμενιώτης,
Ιερά μητρόπολις Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας.

Γιαννακίδης Ιωάννης είπε...

Τόν Πάπα νά καταρράσθε,αυτός θά είναι η αιτία.
Αχ οιΆγιος Φώτιος, Γρηγόριος Παλαμάς, Μάρκος Ευγενικός, Κοσμάς Αιτωλός πιστεύουν στόν ίδιο Θεό με τούς τωρινούς αρχιερείς! !!

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη φίλοι μου που παρεμβαίνω.Ο Χριστός δεν υποσχέθηκε καλή ζωή σε τούτο το κόσμο,και οι άνθρωποι δεν αντέχουν το σταυρό.Δε θέλουμε να σηκώσουμε το σταυρό και να ακολουθήσουμε τον πρώτο,τον Χριστό,το πρότυπό μας,πρότυπο που αν δεν του μοιάσουμε δε πρόκειται να δούμε Βασιλεία των ουρανών και να γευτούμε την μακαρία ζωή κοντά στο δημιουργό μας.Ο Χριστός δεν είχε τίποτα,πράος,ταπεινός,τιποτένιος στα μάτια του κόσμου.Κι όμως ήταν ο ΜΕΓΑΣ ΑΡΧΟΝΤΑΣ στα δικά του ήλθε και ελάχιστοι τον αναγνώρισαν.Θέλουμε να ικανοποιούμε τα πάθη μας,τις αδυναμίες μας,πλούτο,δόξα,τιμές,χλιδή,καλό φαγητό,σαρκικές απολαύσεις κάθε είδους.Αυτά ζητάει από μας ο Κύριος;Τέτοιους θέλει ο Θεός;Τόσο φτηνούς αδελφούς θέλει;Να ανταλλάσσουν την αιώνια ζωή το πλούτο της θείας Χάρης με φτηνά αντικείμενα;Δείτε πώς ζουν οι μεγαλόσχημοι,και πώς ζουν οι του Χριστού,δείτε πως ζουν οι αιρετικοί και πώς τα πραγματικά παιδιά του Θεού,δείτε τι επιθυμούν οι συσκοτισμένοι του ισλάμ και τι επιζητούν οι αληθινοί πιστοί του Κυρίαρχου και μοναδικού Πατέρα όλων των ανθρώπων.

Ανώνυμος είπε...

ΠΙΝΑΞ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ 159ης ΣΥΝΟΔΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ (2015-2016)

Πρόεδρος:

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος

Μέλη οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες:
Ο Ηλείας κ. Γερμανός
Ο Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος
Ο Άρτης κ. Ιγνάτιος
Ο Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος
Ο Νικαίας κ. Αλέξιος
Ο Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος
Ο Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος
Ο Καστορίας κ. Σεραφείμ
Ο Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητος
Ο Κασσανδρείας κ. Νικόδημος
Ο Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος
Ο Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος

Ο Αρχιγραμματεύς
Ο Μεθώνης Κλήμης

Ανώνυμος είπε...

Eπιδειξη της Πανθρησκειας στα Αγια χωματα μας.Αισχος

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχουμε επισκόπους αλλά επισκοπίδια!

Ανώνυμος είπε...

θεατρικη παρασταση
τι δουλεια εχει ο παπας

Αντιοικουμενιστής είπε...

Άπαντες οι ενσυνείδητοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί εις την μαρτυρικήν νήσον Λέσβον οφείλουσιν όπως απέχουσιν εκ πάσης εκδηλώσεως, εσωκλεισθούν εις τας οικίας των, σφραγίσουν ερμητικώς τα παραθυρόφυλλά των και σβήσουν τα φώτα των τας ώρας οίας θα ευρίσκεται εις την νήσον Λέσβον η πανθρησκειακή ομάς, εις ένδειξιν απολύτου αποτροπιασμού δια την βλάσφημον ταύτην πρωτοβουλίαν. Καθείς ενσυνείδητος Χριστιανός Ορθόδοξος φέρει ακεραία την ευθύνην των πράξεών του και κάθε αναπνοή του φέρει την ομολογίαν της Ορθοδόξου Πίστεως εις τον Άγιον Τριαδικόν Θεόν. Αδελφοί, γρηγορείτε και προσεύχεσθε...

Ανώνυμος είπε...

ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟΥΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΚΑΤ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΤΡΟΠΟ!

Ανώνυμος είπε...

Πού καταντήσαμε! Η Ορθόδοξη Εκκλησία διά κορυφαίων εκπροσώπων της "αβαντάρει", με πρόσχημα το "προσφυγικό" ζήτημα, τον επάρατο οικουμενιστικό συγκρητισμό και τη δυσώνυμη "πολυπολιτισμικότητα"! Τη στιγμή που ο ελληνικός λαός τυγγχάνει σε τρομακτικό βαθμό αποίμαντος!
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

κυριε κερμενιωτη εκ φλωρινης
να χαιρεσθε τον διαδοχον του αγωνιστου ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ
αφωνον.αγευστον. νωθρον ποιμεναρχη σας θεοκλητο

Ανώνυμος είπε...

Καλα ο Ναυπακτου τι πιστευει κ ποιον εμπαιζει;

Ανώνυμος είπε...

Και μετά περιμένουν ακόμη ορισμένοι ότι δήθεν Επίσκοποι της Ελληνικής Εκκλησίας θα ορθώσουν το ανάστημά τους απέναντι στην " Μεγάλη Σύνοδο " εάν εκείνη επιμείνη στα Αντορθόδοξα, μάλλον ματαιοπονούν, εδώ η Εκκλησιαστικότητα του Πάπα έχει αναγνωρισθεί de facto ήδη από πολλών ετών και αναγνωρίζεται για μία ακόμη φορά αφού τον υποδέχονται ως Αρχηγό της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και Επίσκοπο της Ρώμης

Ανώνυμος είπε...

Θα τρίζουν τα κόκκαλα του π.Αυγουστίνου πάτερ Θεόκλητε γι αυτήν την απόφαση της συνόδου!

Ανώνυμος είπε...

Τα κόκκαλα του πατρός Αυγουστίνου θα τρίζουν ακόμη περισσότερο 8:58 για τη στάση που τήρησαν κάποιοι που θεωρούνται παραδοσιακοί δεσποτάδες ανάμεσα στους οποίους και ο διάδοχός του. Αν δηλαδή οι τελευταίοι δε διαφώνησαν έντονα και αρνήθηκαν να υπογράψουν την ανακοίνωση. Έχουμε αραγε κάποια πληροφορία από πουθενά για κάτι τέτοιο;΄Ή έβαλαν και αυτοί την υπογαφή τους κάτω από το απαράδεκτο κείμενο;

Ανώνυμος είπε...

Πράξη παραφροσύνης και πνευματικής αυτοκτονίας της συνόδου! ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΝΤΡΟΠΗ!

Εις ώτα Ακουόντων είπε...

Λίαν πικράνατε τους Ορθοδόξους... και ευφράνατε τους κακοδόξους....

-ΓΙΑΤΙ ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ;.

-ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΠΟΙΜΝΙΟΥ ΣΑΣ;

-ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΠΑΝ ΓΙΑ ΦΑΝΕΙΤΕ ΑΡΕΣΤΟΙ ΣΤΟΥΣ ΑΘΕΟΥΣ και ΣΤΟΥΣ ΚΑΚΟΔΟΞΟΥΣ ΚΑΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ;
-ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΔΏΣΤΕ ΚΟΙΤΏΝΤΑΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ......?

Ανώνυμος είπε...

Έχουμε ανάξια εκκλησιαστική, πολιτειακή και πολιτική ηγεσία! Ανθρωπάκια!

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρουμε ακόμα αν υπέγραψε ο π. Θεόκλητος την απόφαση της Δ.Ι.Σ. .

Πάντως παρά τις ψευδολογίες που εκπορεύονται από συγκεκριμένους κύκλους, ο Φλωρίνης Αυγουστίνος ήθελε διάδοχο του τον π. Θεόκλητο. Είναι χρήσιμο να το προσέξει αυτό ο π. Θεόκλητος και να προσπαθεί να του μοιάζει.

Ιάκωβος

Ανώνυμος είπε...

Πάντως η απόφαση της Δ.Ι.Σ. δεν ονομάζει τον Πάπα ως επίσκοπο Ρώμης, ούτε Αγιώτατο, που σημαίνει ότι δεν του αναγνωρίζει εκκλησιαστικότητα. Αυτό πρέπει να τονιστεί.

Σκεπτόμενος

Ανώνυμος είπε...

ΜπορείΜπορεί να μην ονομάζει αγιώτατο τον πάπα, μιλάει όμως η ανακοίνωση για ορθόδοξες και άλλες εκκλησίες. Δηλαδή καταργείται το αντίστοιχο αρθρο του Συμβόλου της Πίστεως και έχουμε πλέον πολλές εκκλησίες; Δεν θα έπρεπε οι αιρετικοί να ονομάζονται εκκλησίες.

Ανώνυμος είπε...

Προς Ιάκωβο: ακριβώς επειδή ο π.Θεόκλητος αποτελεί επιλογή του π.Αυγουστίνου θα έπρεπε να βαδίζει και στα ίχνη που χάραξε εκείνος. Φυσικά αυτό δε συμβαίνει. Τα σχετικά στοιχεία είναι πάμπολλα αλλά ας μην πιάσουμε αυτή την κουβέντα αυτή τη στιγμή γιατί θα ξεφύγουμε από το θεμα μας.

Ανώνυμος είπε...

Αν ο Φλωρίνης Θεόκλητος διαφωνεί με την απόφαση της συνόδου ας βγάλει μία σχετική ανακοίνωση όπως έκανε ο Πειραιώς Σεραφείμ.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΕΡΜΕΝΙΩΤΗΣ είπε...

Θέλω να πιστεύω ότι ο σεβ. μητροπολίτης μας, ο κ. Θεόκλητος, ΔΕΝ υπέγραψε την αιρετίζουσα απόφαση της ΔΙΣ. Το θέμα αυτό έχει προβληματίσει πολύ αρκετούς αδελφούς λαϊκούς και ήδη αποφασίσαμε να μεταβούμε άμεσα στη μητρόπολη για να ενημερωθούμε επί του φλέγοντος θέματος. Φρίττουμε και μόνο με τη σκέψη ότι ο επίσκοπός μας δεν είναι ορθόδοξος.

Βασίλης Κερμενιώτης,
Ιερά μητρόπολις Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας.

Ανώνυμος είπε...

Δεν το είχα παρατηρήσει αυτό που προσέξατε εσείς. Έχετε δίκαιο με το σχόλιο σας 6 Απριλίου 2016 - 7:14 μ.μ.

Σκεπτόμενος

Ανώνυμος είπε...

κ. Κερμενιώτη σκεφτείτε και το ενδεχόμενο ούτε ο μητροπολίτης Θεόκλητος να έχει προσέξει αυτό που πρόσεξε ο χθεσινός ανώνυμος 7:14μμ. Μην λησμονούμε ότι είναι γέρος άνθρωπος 84 ετών.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com