21 Απρ 2016

Συλλυπητήρια ανακοίνωση της Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας και αποτέφρωση στη Βουλγαρία για τον Γιάννη Βόγλη!

Συλλυπητήρια Ανακοίνωση
Η Ιερά Μητρόπολη Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας εκφράζει τα βαθύτατα Συλλυπητήρια της προς τους συγγενείς και οικείους του αειμνήστου Ιωάννου Βόγλη, ηθοποιού μεγάλου βεληνεκούς και ανθρώπου με σπάνιο και εξαίρετο ήθος. Αποτελεί δε ιδιαίτερη τιμή, ότι με την ερμηνεία του τίμησε την Μουσικοχορευτική Εκδήλωση «Μικρασία..φεύγαμε και για σένα λέγαμε», που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Είθε ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως. nif.gr
Θα αποτεφρωθεί ο Γιάννης Βόγλης
Άφησε την τελευταία του πνοή στα 79 του χρόνια
Αύριο Παρασκευή 22 Απριλίου θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο στο Παγκράτι η πολιτική κηδεία του σπουδαίου ηθοποιού Γιάννη Βόγλη. Στη συνέχεια η σορός του θα μεταφερθεί στη Βουλγαρία, όπου θα αποτεφρωθεί, σύμφωνα με επιθυμία του.
Ο Γιάννης Βόγλης άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 79 ετών μετά από νοσηλεία αρκετών μηνών στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο.
Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 30 Σεπτεμβρίου 1937. Σπούδασε στη δραματική σχολή του Πέλου Κατσέλη. Η πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο έγινε στη θεατρική παράσταση «Η άνοδος του Αρτούρο» το 1961, υπό τη σκηνοθεσία του Καρόλου Κουν. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον κινηματογράφο στην ταινία «Οι Υπερήφανοι». Έγινε γνωστός από την ταινία «Το χώμα βάφτηκε κόκκινο» το 1966, ενώ σημαντική ερμηνεία του υπήρξε στην ταινία «Κορίτσια στον ήλιο» του Βασίλη Γεωργιάδη.
Εργάστηκε κυρίως στο θέατρο, μαζί με αξιόλογους άλλους ηθοποιούς, όπως η Έλλη Λαμπέτη, ο Αλέκος Αλεξανδράκης, ο Μάνος Κατράκης κ.ά. Συνεργάστηκε ως βασικό στέλεχος με το Προσκήνιο του Αλέξη Σολομού. Εργάστηκε για μια πενταετία ως βασικό στέλεχος του ΚΘΒΕ μετά την μεταπολίτευση. Φαίνεται να χρησιμοποίησε το όνομα John Miller σε αγγλόφωνη ταινία, ενώ στο αρχείο του Εθνικού Θεάτρου αναφέρεται και ως Ι. Γκόγκλης. Το Γιάννης Βόγλης είναι καλλιτεχνικό ψευδώνυμο. Ήταν ο ιδρυτής του Καλλιτεχνικού Οργανισμού Ανατολή κατά την πενταετία του '80.
 Αποτέφρωση και όχι ταφή, ήταν η επιθυμία του
Έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί, σε ηλικία 78 ετών ο ηθοποιός Γιάννης Βόγλης.
Ο δημοφιλής ηθοποιός κατέληξε το πρωί της Τετάρτης μετά από πολύμηνη μάχη με ασθένεια.
Τον τελευταίο καιρό νοσηλευόταν διασωληνωμένος στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, σύμφωνα με πληροφορίες, έπασχε από ειλεό και μέσα σε δυόμιση μήνες υποβλήθηκε σε τρία χειρουργεία.
Πολλοί αναρωτιούνται για το πότε και το που θα γίνει η ταφή του, για να του πουν το στερνό αντίο. Έγκυρες πηγές μας λένε ότι η νεκρώσιμη τελετή πρόκειται να γίνει την Παρασκευή το πρωί σε εκκλησία του Παγκρατίου σε κλειστό κύκλο και ότι στην συνέχεια η σορός του ηθοποιού θα μεταφερθεί στην Βουλγαρία όπου και θα γίνει η αποτέφρωσή της,  αφού αυτή ήταν η επιθυμία τόσο του ιδίου, όσο και της οικογένειάς του.

Γιάννης Βόγλης: Στην Βουλγαρία η αποτέφρωσή του
Χθες το πρωί άφησε την τελευταία του πνοή ο Γιάννης Βόγλης, μετά από πολύμηνη ασθένεια.
Ο Γιάννης Βόγλης νοσηλευόταν το τελευταίο καιρό στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο και μέσα σε δυόμιση μήνες, έκανε τρία χειρουργεία. Ο ηθοποιός έπασχε από ειλεό. 
Σύμφωνα με το enikos και τον δημοσιογράφο Βασίλη Μπουζιώτη, η νεκρώσιμη τελετή θα γίνει την Παρασκευή το πρωί, σε εκκλησία του Παγκρατίου σε κλειστό κύκλο. Στην συνέχεια η σορός του ηθοποιού θα μεταφερθεί στην Βουλγαρία όπου και θα γίνει η αποτέφρωσή της, μιας και αυτή ήταν και η επιθυμία του ηθοποιού.
ΝΔ: Γεμάτη θλιβερές ειδήσεις για το χώρο του πολιτισμού η σημερινή ημέρα
Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας, με αφορμή το θάνατο  του Γιάννη Βόγλη έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Η σημερινή ημέρα είναι γεμάτη θλιβερές ειδήσεις για το χώρο του πολιτισμού. Μετά το θάνατο του Ερρίκου Μπελιέ άλλος ένας καλλιτέχνης με ισχυρά «χνάρια» στο καλλιτεχνικό στερέωμα έφυγε από κοντά μας, ο μεγάλος πρωταγωνιστής μας Γιάννης Βόγλης.
Χαρισματικός ηθοποιός, διατηρούσε ανεξίτηλη την στόφα του  αυθεντικού καλλιτέχνη που δεν λοξοδρομεί, αλλά παραμένει σταθερά προσηλωμένος και προσανατολισμένος στην τέχνη του.
Λάμπρυνε με την παρουσία του το ποιοτικό θέατρο που υπηρέτησε για χρόνια ενώ αξέχαστες θα μείνουν και οι κινηματογραφικές του ερμηνείες.
Η αγάπη του  Γιάννη Βόγλη για την τέχνη του  δεν τον άφησε να «αποστρατευτεί» ποτέ. Έφυγε πάνω στο «σανίδι», όπως και οι περισσότεροι ηθοποιοί της γενιάς του.
Τον αποχαιρετούμε με θλίψη αλλά και με ένα μεγάλο «ευχαριστώ» για όσα προσέφερε.
Στην οικογένεια του εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια".
ΠΟΤΑΜΙ: Μας αφήνει παρακαταθήκη εκτός από το Χρέος προς την Τέχνη και τη πιστή του στις μεγάλες αξίες της Δημοκρατίας
Τη λύπη του για το θάνατο του ηθοποιού εκφράζει με ανακοίνωσή του το ΠΟΤΑΜΙ.
"Ο Γιάννης Βόγλης που μας άφησε σήμερα δεν ήταν μια τυπική περίπτωση υπηρέτη της Τέχνης. Ενσάρκωσε μεγάλους ρόλους στο Θέατρο και τον Κινηματογράφο και υπηρέτησε την Τέχνη του χωρίς εκπτώσεις. Αλλά δεν σνόμπαρε και το καλό μαζικό σινεμά. Γιατί όπως είχε πει και ο ίδιος, σαν γνήσιος εργάτης της Τέχνης, χρειάστηκε να ξεπληρώσει και τα προσωπικά του χρέη.
Μας αφήνει παρακαταθήκη εκτός από το Χρέος προς την Τέχνη και τη διακριτική, πιστή και ανυστερόβουλη στράτευσή του στις μεγάλες αξίες της Δημοκρατίας και της Κεντροαριστεράς. Δε νομίζουμε ότι ο ίδιος θα έκανε διακρίσεις ανάμεσα στους ρόλους που ερμήνευσε. Αλλά θα μας επέτρεπε ίσως να ξεχωρίσουμε αυτόν του Δημήτρη Μαρκουζή στην "Αντίστροφη Μέτρηση". Του ανυποχώρητου στις αξίες του καθηγητή που επιστρέφει μετά από χρόνια στην Ελλάδα για να υπηρετήσει την πατρίδα του και το λαό του. Και που το σύστημα που δεν ανέχεται τους άξιους τον πολεμά- πόσο τραγικά επίκαιρο.

Στους οικείους του απευθύνουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια", αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Ποταμιού.
Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Γιάννης Βόγλης
Ο Γιάννης Βόγλης είχε δουλέψει επίσης στην τηλεόραση με μεγάλη επιτυχία, σε σειρές όπως «Της αγάπης μαχαιριά», «Άγγιγμα ψυχής», «Ψίθυροι καρδιάς», «Ο επισκέπτης της ομίχλης» και «Η δίψα».

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΑΓΙΕ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ! ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΙΣΟΠΕΔΩΣΕΙ ΟΛΑ!

Ανώνυμος είπε...

Αίσχος!

Ανώνυμος είπε...

Για γέλια ή για κλάματα;Υιοθετούν και τη καύση των νεκρών;

Ανώνυμος είπε...

Πέθανε και ο Prince,πείτε του να στείλει και εκεί συλλυπητήριο τηλεγράφημα,θα αποτεφρωθεί μάλλον κι εκείνος.

Ανώνυμος είπε...

Αισχός η επιβραβευση απο ορθοδοξους ποιμενες οσων ακολουθουν την αντιχριστιανικη καυση των νεκρων!

Ανώνυμος είπε...

Ας αναπαύση ο Θεός τη ψυχή του κεκοιμημένου και σεβαστό ό,τι ζητήσει.Το θέμα είναι η εκκλησία θα πρέπει να απέχει,δεν είναι παράδοση της η αποτέφρωση του νεκρού,ούτε να επικροτεί τέτοιες μεθόδους.Όσο για τον εν λόγω μητροπολίτη ο Θεός να τον φωτίσει αν βλέπει καλύτερα τα πράγματα σε κάποιες περιπτώσεις γιατί αν λάβουμε υπ όψιν και το μυστικό του ταξίδι στο Βατικανό τότε δε χρειάζεται ως ποιμενάρχης,ας ακολουθήσει την οδό του Βησσαρίωνα του εκ Πόντου.

Ηλιάδης Σάββας είπε...

Ο Θεός ήθελε να αναπαύσει την ψυχή του και κάθε ψυχή που δεν τον αρνείται, αλλα εκείνος του γύρισε τις πλάτες. Πώς μπορεί να γίνει λοιπόν αυτό, αφού επιθύμησε ο άνθρωπος αυτοβούλως την καταδίκη του; Τα συλλυπητήρια βέβαια μπορεί να αναφέρονται μόνο σ` αυτό: Στην απώλεια της ψυχής του! Έχουμε χάσει το ορθόδοξο κριτήριο και μάλιστα σε επίπεδο ποιμένων της Εκκλησίας.

Ανώνυμος είπε...

δυστυχως αυτο ειναι το εργον του
αντι να διακονει τον λαον του διακονει την προβολην του
ουδεις δυναται δυσι κυριοις δουλευειν
καλον ειναι δεσπτα να φερεις αγιορειτας να ομιλουν αλλα δεν μπορεις ταυτοχρονανα νεωτεριζεις..
με σεβασμο κ μαρια ΣΟΥΤΣΟΥ...ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Τί λέτε; Ποίος θα κρίνει την σωτηρία της ψυχής του;;; Ξέρετε εσείς καλύτερα από τον τελικό Δίκαιο Κριτή;; Για μαζευτείτε λίγο μην σας έρθει κανένας ταμπλάς δικαίως και αξίως!! Θυμηθείτε το γεροντικό με τον μοναχό που τόλμησε να εκφέρει άποψη για το άν θα σωθεί μία ψυχή, και το βράδυ τον έφερε στα συγκαλά του ο Θεός με τον Άγγελο Του! Η Μητρόπολη καμία καύση δεν επιβράβευσε. Συλληπτήριο τυπικό έστειλε. Ας γίνει χωρισμός να πάψουν να είναι οι Δεσποτάδες δημόσια πρόσωπα, να σταματήσουν και αυτές οι τυπικότητες να τραβήξει τον δρόμο του ο καθένας. Πέραν τούτου προσέχετε όμως τα λόγια σας!! Αμαρτάνετε βαρύτατα!! ΜΑΖΕΥΤΕΊΤΕ!!!

Ανώνυμος είπε...

δυστυχως οπως εκανε δηλωσεις ο σεβ καλαβρυτων σημερα ο νεας ιωνιας ειχε παει στον παπα να κανονισει την επισκεψη
γκελλα και μαρια σουτσου νεα ιωνια

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή

Ανώνυμος είπε...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η Κ, ΣΟΥΤΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ ΚΑΛΟΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙ ΜΑΣ
ΑΡΧΙΜ ΕΠΙΦΑΝΙΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ Η Κ ΣΟΥΤΣΟΥ?
ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ Η ΔΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΗΘΟΠΟΙΟ ,ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ Ο ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΑΥΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ !
ΕΛΕΟΣ ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΟΠΙΣΤΗΣΕΙ

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΩ Η ΑΠΟΦΑΣΙΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΑΤΟΥ ΑΠΟΦΑΣΕΩΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΟΥΤΟ
ΜΗΠΩΣ ΕΧΩ ΛΑΘΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΣΕΒ ΓΑΒΡΙΗΛ

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΛΟ ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΙ ΠΡΑΤΤΟΥΝ
φανη..σουτσου

Ανώνυμος είπε...

αντι να θλιβομεθα στον πονο των αδυνατων και την ορφανια λυπουμεθα δια τον ηθοποιο
αρα μια θεατρικη παρασταση εκανε ο απειρος γαβριηλ ποσοι πεθαινουν στην μητροπολι του καθημεςρινα εκει τον εταξε η εκκλησια
μαθαμε τωρα δημοσιες σχεσεις
σταματηστε να προκαλειτε σεβασμιωτατε
π χρηστος κενανιδης συνταξιουχος και αγανακτισμενος κληρικος

Ανώνυμος είπε...

Ειχαμε τον Χατζησαββα με τον π.Χαραλαμπο Παπαδοπουλο,τωρα τον Βογλη με τον π.Γαβριηλ,μετα ποιον θα βγουν να μακαρισουν οι δημοσιοσχετιστες κληρικοι...;;

Ανώνυμος είπε...

δεν μας αφηνουν ασκανδαλιστους ουτε την μεγαλη εβδομαδα ντροπη σεβ ιωνιας

Ανώνυμος είπε...

Οταν ο ιδιος ο μεταστας εχει αρνηθει τον Θεο,μηπως η υπερ αυτου μεταθανατια επισκοπικη ευλογια συνιστα εμπαιγμο του Θεου?

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com