9 Απρ 2016

Με την κακοδοξία του Οικουμενισμού αμφισβητείται η οικουμενικότητα της Μίας, Αγίας Εκκλησίας.



ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΚΟΔΟΞΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΊΤΑΙ Η ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ  ΜΙΑΣ, ΑΓΙΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
Με την κακοδοξία του Οικουμενισμού αμφισβητείται η οικουμενικότητα της Μίας, Αγίας Εκκλησίας.  Η Εκκλησία ουδέποτε έχασε την Οικουμενικότητά της, ούτε έπαψε να είναι «από περάτων έως περάτων της γης», όπως ορθά χαρακτηρίζεται στα αρχαία λειτουργικά κείμενα.  Η κακοδοξία του Οικουμενισμού αποτελεί αμφισβήτηση της αυτοσυνειδησίας της Εκκλησίας μας, ότι δηλαδή η Ορθόδοξος Εκκλησία αποτελεί την Μίαν, Αγίαν, Καθολικήν και Αποστολικήν Εκκλησίαν.
Ουδέποτε η  Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία, δηλαδή η Ορθόδοξος Εκκλησία, έχασε την μοναδικότητα και οικουμενικότητά της, όσα σχίσματα κι αν έγιναν, όσοι κι αν αποκόπηκαν από την Μία Αγία Εκκλησία και ουδέποτε το Εκκλησιαστικό σώμα ούτε ήταν ελλιπές ή διηρημένο.  Η  «εν Αγίω Πνεύματι ζωή της Εκκλησίας» δεν έχει διακοπεί το έτος 1054 μ. Χ.   Οι οικουμενιστές  στρεβλώνουν την Ορθόδοξη εκκλησιολογία.

Στην Εκκλησία ‘’πάντες ημείς εν εσμέν εν Χριστώ Ιησού’’.   Ο Οικουμενισμός αντιστρατεύεται το γεγονός ότι η Ορθόδοξος Εκκλησία, δηλαδή η Μία, Αγία  Εκκλησία,  είναι η συνέχεια της Αποστολικής, αρχαίας και αδιαιρέτου Εκκλησίας.  Ο Άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς αναφέρει σχετικά : «Η Εκκλησία δεν είναι μόνο μία, αλλά και μοναδική.  Εν τω Κυρίω Ιησού δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν πολλά σώματα, κατά τον ίδιον τρόπον δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν εν αυτώ πολλές Εκκλησίες.  Εν τω θεανθρωπίνω αυτού σώματι η Εκκλησία είναι μία και μοναδική, όπως ο Θεάνθρωπος, ο  Χριστός, είναι ένας και μοναδικός»*. 

*Αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς «Δογματική της Ορθοδόξου Εκκλησίας» (Αναδημοσίευση από τη γαλλική μετάφραση στον Ορθόδοξο Τύπο, 29/6/2007)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δύο πνεύμονες,
χιλιάδες κλάδοι,
πλήθος κακοδοξασίες,
γυναίκες παπάδες,
πάθη ευλογούνται,
εγκληματίες τιμώνται,
μάγοι,δαιμονολάτρες σώζωνται,
πρωτοκαθεδρείες,αλάθητα ανθρώπων!
Ποιός κακός άνεμος,
τα φέρνει αυτά,
ποιός κακός δαίμονας
σαπίζει τα μυαλά των ανθρώπων;


Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com