4 Απρ 2016

Προσφυγικό - Μεταναστευτικό: Αφού εξαθλίωσαν μια χώρα… Τώρα θυμήθηκαν τι ισχύει…

lathrometanasteysh 11
Προσφυγικό - Μεταναστευτικό: Αφού εξαθλίωσαν μια χώρα… Τώρα θυμήθηκαν τι ισχύει…
Παπανικολόπουλος Νικόλαος, Υποναύαρχος Λ.Σ (ε.α)
-Αφού δουλέμποροι – διακινητές, για πολλά χρόνια έκαναν ετήσιο τζίρο δισεκατομμυρίων ευρώ, που το 2015 ξεπέρασε τα 6 δις. Αφού έστησαν τρία «στρατηγεία», σε Άγκυρα, Κωνσταντινούπολη Σμύρνη και 24 «υπο- στρατηγεία» σε λιμάνια των Μικρασιατικών ακτών.

-Αφού πέρασαν στην Ευρώπη, μέσω Ελλάδας, εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες εγκλωβίζοντας εδώ περισσότερους από 50.000.
-Αφού, με την προστασία του ΝΑΤΟ, κατάφεραν να περιπολούν από κοινού, στο Ελληνικό Αιγαίο, τουρκικά με ελληνικά πολεμικά πλοία.
-Αφού, αθετήθηκαν ή αγνοήθηκαν «Συμφωνίες», «Πρωτόκολλα» και «Μνημόνια» της Τουρκίας, τόσο με την Ελλάδα (2001, 2002 και 2010 που είχαν γίνει και νόμοι του κράτους Ν. 2926/2001, 3030/2002), όσο και την Ε.Ε (2014).
-Αφού το 2015 έσπασε κάθε ρεκόρ με την «εισβολή», μέσω Τουρκίας, περισσότερων από 900.000 παράτυπα εισερχομένων πρόσωπων, όταν τα προηγούμενα χρόνια, ετησίως, δεν ξεπερνούσαν τα 90.000.
-Αφού γέμισε η Ελλάδα από δεκάδες Κέντρα Υποδοχής και Διαχείρισης Προσφύγων και Μεταναστών (Hot spots ).
-Αφού σχεδόν το 90% των Ελληνικών Κρατικών Υπηρεσιών (Υπουργεία, Περιφέρειες, Δήμοι, Στρατός, ΕΛ.ΑΣ, Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας κλπ), ασχολείται με την αντιμετώπιση του φαινομένου.
-Αφού διακόπηκε η εύρυθμη λειτουργία του μεγαλυτέρου λιμανιού της χώρας, του Πειραιά και αυτών της Χίου και Μυτιλήνης.
-Αφού διακόπηκε η σιδηροδρομική σύνδεση με την Ευρώπη εξαιτίας της Ειδομένης.
-Αφού το 2015 συρρικνώθηκε η τουριστική περίοδος στα περισσότερα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου με ακυρώσεις συνεδρίων, διανυκτερεύσεων και προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων.
-Αφού η παραπαίουσα ελληνική οικονομία συνεχίζει να υφίσταται πλήγματα με τις ανάγκες που προκύπτουν καθημερινά για τη μεταφορά, σίτιση, ιματισμό, παροχή υποδομών διαμονής, ειδών υγιεινής κ.ο.κ, των προσφύγων – μεταναστών.
-Αφού με τους χειρισμούς τους, και στο μεταναστευτικό - προσφυγικό, εξαθλίωσαν μια χώρα …
Τώρα θυμήθηκαν να ενημερώσουν (1604/557978/21-3-2016 Έγγραφο Υπουργείου Εσωτερικών) τους εμπλεκομένους φορείς ότι, πρόσφυγες και μετανάστες, δεν μπορούν να κυκλοφορούν ελευθέρα, έξω από τα Hot spots , ανά την επικράτεια, φεύγοντας όποτε θέλουν, αλλά μόνο όταν διαθέτουν Βεβαίωση αναβολής απομάκρυνσης ή Υπηρεσιακό σημείωμα οικειοθελούς αναχώρησης, τα οποία εκδίδονται από τις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ
Τώρα θυμήθηκαν να ενημερώσουν (1604/604387/29-3-2016 Έγγραφο Υπουργείου Εσωτερικών / Αρχηγείο ΕΛ.ΑΣ) τους εμπλεκομένους φορείς ότι πρόσφυγες και μετανάστες τελούν υπό καθεστώς περιορισμού της ελευθερίας τουςμέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται από το Νόμο 3907/2011 «Ίδρυση Υπηρεσίας Ασύλου και Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής κ.α » (ΦΕΚ 7Α/26-01-2011) ο οποίος ισχύει εδώ και πέντε χρόνια.
Τώρα θυμήθηκαν ότι η ποινική διαδικασία δεν προβλέπεται μόνο για τους διακινητές- δουλεμπόρους, αλλά και για αυτούς που εισέρχονται παράνομα στη χώρα μας (Ν.1975/1991 «Είσοδος- έξοδος, παραμονή, εργασία, απέλαση αλλοδαπών, διαδικασία αναγνώρισης αλλοδαπών προσφύγων κλπ» όπως ισχύει σήμερα με τις τροποποιήσεις των Ν. 2542/1996, 2713/1999 και 2910/2001).
Τώρα ευελπιστούν και περιμένουν να αρχίσει, από τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2016, η υλοποίηση, της Συμφωνίας Επανεισδοχής Ε.Ε – Τουρκίας, της 18ης Μαρτίου 2016, με τη συμμετοχή της Frontex , για την επαναπροώθηση στην Τουρκία των πρώτων παράνομων μεταναστών, αρχής γινομένης από το λιμάνι της Μυτιλήνης για το Δικελί.
Τώρα;
Το αποτέλεσμα του εγχειρήματος, που ξεκινά τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2016, θα δείξει, αν θα πούμε «στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα» ή «ποτέ δεν είναι αργά»…
Αλεξανδρούπολη Απρίλιος 2016
 ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Υποναύαρχος Λ.Σ (ε.α)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για τις ευθύνες των Ναυάρχων και Υποναυάρχων του Λιμενικού που με την ανοχή τους και κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, επέτρεψαν στους πολιτικούς να μεταβάλλουν το Σώμα από καταδιωκτικό σε διασωστικό, δεν βλέπω να γράφει τίποτα. Ως συνήθως πάντα φταίνε οι άλλοι, αλλά όχι εκείνοι που δια της σιωπής τους εκτέλεσαν τις πολιτικές εντολές και συμπράξανε στην προδοσία των πολιτικών προισταμένων τους. Το μόνο που τους καίει κάποιους είναι να μη χασουν τα γαλόνια τους όσο είναι εν ενεργεία και μόλις αποστρατευτούν κάνουν τους τζάμπα μάγκες εκ του ασφαλούς.
Τότε θυμούνται κι αυτοί τι ισχύει...

Ανώνυμος είπε...

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ...ΠΟΙΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΗ ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΖΗΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΖΗΤΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΔΕΚΑ ΘΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ...

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com