16 Απρ 2016

Ο διάλογος Πάπα - Βαρθολομαίου - Ιερώνυμου στη Λέσβο

Πατριάρχης Βαρθολομαίος «Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για την ενότητα των Εκκλησιών…Προσευχόμαστε για την υγεία του. Μέσα στα τρία χρόνια της παποσύνης του έκανε πολλά πράγματα όχι μόνο για την καθολική εκκλησία αλλά για την ανθρωπότητα. Και συνεχίζει να κάνει και σήμερα για τους πρόσφυγες και τους αδύναμους»
Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος «Ο ελληνικός λαός περνά δύσκολες ώρες, τόσο με τα προβλήματα τα οικονομικά και τις συνθήκες φτώχειας, που οφείλεται σε πολλές αιτίες, αλλά και με το θέμα των πριοσφύγων. Όπως εξελίσσονται τα πράγματα φαίνεται πως είναι πιο μεγάλο από όσο μπορούμε να αντέξουμε. Γι' αυτό οι σκέψεις μας είναι να απευθύνει επιστολή προς όλους τους υπευθύνους και ιδιαίτερα στους ηγέτες της Χριστιανοσύνης για να δούμε αυτό το πρόβλημα και να συντονιστούμε πραγματικά για την βοήθεια των ταλαιπωρημένων ανθρώπων. Σας ευχαριστούμε για την ανταπόκριση και σας καλωσορίζουμε»

5 σχόλια:

ΓΕΩΡΓΙΟΣ είπε...

Aχχχχ καημένε Ιερώνυμε και Βαρθολομαίε!!Σκοτίστηκε το μυαλό σας και θαμπώθηκε απο την προβιά του Λύκου!!Μακροθυμεί ο Κύριος με τα ''σαλιαρίσματα'' σας,αλλά όταν θα ξυπνήσετε και θα καταλάβετε με τον τρισκατάρατο που έχετε να κάνετε θα είναι αργά!!Ο ταξιάρχης και οι Άγιοι Ραφαήλ,Νικόλαος και Ειρήνη να βάλουν το χέρι τους!!!Κρίμα για την κατάντια των ταγών της Ορθοδοξίας μας!!Κρίμα και ντροπή μαζί!!

Ρίζος Δημήτριος του Σωτηρίου είπε...

Στο κατώφλι της Μ.Εβδομάδας ενώ ο Υιός του Ανθρώπου πορεύεται προς το Πάθος οι προκααθήμενοι της Εκκλησίας της Μίας, Αποστολικής και Καθολικής Εκκλησίας επέλεξαν τα πολιτικά παιχνίδια και τη δημόσια υποκρισία!!! Ο Κύριος επιτιμά τους μαθητές του Ιωάννη και Ιάκωβο γιατί διάλεξαν τη δόξα και τους δείχνει τον αληθινό δρόμο προς τη θέωση που είναι η ταπείνωση. Αλήθεια ο Πατριάρχης και ο Αρχιεπίσκοπος το έχουν καταλάβει; Κατασκανδαλίζουν το ποίμνιο του Χριστού και παίζουν με τον πόνο των ανθρώπων.
Καλή Ανάσταση!!!

ΓΕΩΡΓΙΟΣ είπε...

Aγαπητέ Δημήτριε πόσο δίκιο έχεις!!!!

Efstathios Efstathios είπε...

Είναι υποχρέωση κάθε αρχηγού κράτους να φροντίζει για την τάξη. Έτσι και ο κ. Φραγκίσκος κάνει κάτι για τους πρόσφυγες και γενικότερα για την ανθρωπότητα. Πάντα βέβαια στο πλαίσιο που ορίζει η Διεθνής Κουλτούρα. Τίποτα παραπάνω και τίποτα παρακάτω!!!

Efstathios Efstathios είπε...

Καλά είναι τα λιβανίσματα, αλλά τώρα εμείς διανύουμε την Κατανυκτική Περίοδο των Νηστειών και της Προσευχής. Μιλήστε μας για τον Χριστό!!! Ας ασκήσουμε το πιο δύσκολο καθήκον μας. Την Προσευχή!!!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com