5 Απρ 2016

Επιστολή πρόσκληση του Προκόπη Παυλόπουλου στον Πάπα Φραγκίσκο


Επιστολή πρόσκληση του Προκόπη Παυλόπουλου στον Πάπα Φραγκίσκο

Επιστολή πρόσκληση στον Πάπα Φραγκίσκο εστάλη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο η οποία επιδόθηκε στις Αρχές του Βατικάνου σήμερα το βραδυ από τον Πρέσβη της Ελλάδος στο Βατικανό, Αλέξανδρο Κουγιού.
Ακολουθεί η επιστολή του Πρόεδρου της Δημοκρατίας προς τον Ποντίφικα
 Αγιώτατε,
Πολλές χιλιάδες ανθρώπων, οι οποίοι αναγκάζονται στις ημέρες μας να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους λόγω πολέμου, τρόμου και φτώχειας, βρίσκονται πλέον σε κατάσταση ακραίας περιθωριοποίησης. Αναζητώντας ένα μέλλον ασφάλειας και ειρήνης, μακριά από τις ερειπωμένες εστίες τους, αντιμετωπίζουν πολύ συχνά αδιαφορία και κλειστές πόρτες.

Το δράμα των προσφύγων δοκιμάζει τον ανθρωπισμό και τα αισθήματα αλληλεγγύης όλων όσων ενστερνίζονται τις ηθικές αξίες του πολιτισμού μας και θέτει κάθε άνθρωπο προ των ευθυνών του.
Γνωρίζοντας την μεγάλη ευαισθησία Σας για τις βασανιστικές κακουχίες των προσφύγων και έχοντας παρακολουθήσει τις συνεχείς εκκλήσεις Σας για την παροχή ουσιαστικής βοήθειας προς αυτούς τους συνανθρώπους μας, συμμερίζομαι πλήρως την αγωνία Σας για την τύχη τους καθώς και την πεποίθησή Σας ότι η επίλυση του προβλήματος αποτελεί κοινή ευθύνη όλων μας.
Η Ελλάδα, όπως γνωρίζετε, υποδέχεται καθημερινά εξαιρετικά μεγάλο αριθμό προσφύγων που αναζητούν τον δρόμο τους προς την Ευρώπη, αλλά συναντούν στην συνέχεια ανυπέρβλητα εμπόδια στην πορεία τους. Η απογοήτευση των ανθρώπων αυτών τους οδηγεί από την ελπίδα στην απελπισία, καθώς αντιλαμβάνονται ότι τελικά δεν μπορούν να επιτύχουν τον στόχο τους.
Έχω την πεποίθηση, Αγιώτατε, ότι απαιτείται η ευαισθητοποίηση όλων των Λαών και των Κυβερνήσεων της Ευρώπης, για την αντιμετώπιση αυτής της δραματικής κατάστασης και είμαι βέβαιος ότι η δική Σας συμβολή μπορεί να είναι εξαιρετικά σημαντική και καθοριστική.
Είμαι πεπεισμένος ότι η παρουσία Σας, στο πλευρό των προσφύγων όχι μόνο θα τους παρηγορήσει, αλλά και θα στρέψει τα βλέμματα όλων στην δραματική τους κατάσταση, αγγίζοντας τις καρδιές των ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο.
Με τη σκέψη αυτή, επιθυμώ να Σας απευθύνω πρόσκληση να επισκεφθείτε ένα από τα σημεία πρώτης εισόδου των προσφύγων, τη νήσο Λέσβο του Ανατολικού Αιγαίου, και να βρεθείτε, μαζί με την ΑΘΠ τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, δίπλα στους συνανθρώπους μας που υποφέρουν.
 Η επίσκεψή Σας στη Λέσβο, θα ενισχύσει ουσιαστικά την προσπάθεια για συνειδητοποίηση του προσφυγικού δράματος και θα αναδείξει τις ανθρωπιστικές αξίες του κοινού μας Ευρωπαϊκού πολιτισμού.
Παρακαλώ δεχθείτε, Αγιώτατε, την έκφραση των πλέον διακεκριμένων αισθημάτων μου.
ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
Δείτε σχετικά και:

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ω,τι όμορφη ατμόσφαιρα!
Πουλάκια κελαηδούν,
τα σύννεφα γοργά περνούν.
Όλος ο κόσμος χάρμα οφθαλμών,
γελά στο κήπο των Ερμών,
γλυπτά και φύσεις τεχνητών,
θαυμάζει χώρους εκλεκτών.
Ω,να κι ο Πάπας στο νησί,
ανέστιους θα΄θελε να δει,
κι ο πρώτος εν Ελλάδι,
τον ξεπροβοδεί.
Αλάχου ακμπάρ ο ανέστιος λαλεί,
κι ο ιεράρχης δε ξέρει τι να πει,
πόδια να πλύνω με νερό,
φέρτε μια κάμερα εδώ!
Ω,έλα συ της ερημιάς,
του Βόσπορου της καμονής,
κοίτα ο ανέστιος πονεί,
άνοιξε λίγο το πουγγί.
Εγώ πλερώνω με φλουριά,
είναι χρυσά απ΄τη φραγκιά,
τόκο δε θέλω απ΄αυτούς,
αυτοί ΄ναι τώρα για Γρεκούς!

Ανώνυμος είπε...

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας ευαισθητοποιήθηκε για το πρόβλημα που προέκυψε ένεκα της εισροής προσφύγων στο έδαφος της Ελληνικής επικράτειας και πολύ καλά έκανε κατ αρχήν, ασχέτως, βεβαίως, της απαραδέκτου ενεργείας του να προσκαλέσει το δίκερω γίγα της Ρώμης στην αιματοπότιστη πατρίδα μας!
Περιμέναμε, όμως, από τον κ.Παυλόπουλο, να ευαισθητοποιηθεί απείρως περισσότερο, όταν το ελληνικό Κοινοβούλιο ψήφισε το νόμο της ντροπής, τη θεσμοθέτηση του συμφώνου συμβίωσης των ομοφυλοφιλοφίλων τουτέστιν! Να μη θέσει και αυτός την υπογραφή του στο ηθικό και νομοθετικό αυτό εξάμβλωμα και έκτρωμα αλλά να το αναπέμψει στη Βουλή κατασφαλίζοντας κατ αυτόν τον τρόπο την ηθική αξιοπρέπεια του λαού και των αρχόντων του και δίνοντας ένα μάθημα στους ολετήρες που νομοθετούν κατά τρόπο αχρείο και ελεεινό. Δυστυχώς δεν το έπραξε! Τοιουτοτρόπως υπέχει και αυτός μέγα μερίδιο ευθύνης για την ηθική εξαχρείωση της νεοελληνικής κοινωνίας και την απάμβλυνση του ηθικού αισθητηρίου των μελών της που συνεπάγεται η νομιμοποίηση της σεξουαλικής διαστροφής και ανωμαλίας. Και είναι αδιανόητο να μην έχει ακούσει ακόμη ο κ.Παυλόπουλος, όπως και οι λοιποί πολιτικοί εξουσιαστές το "ΟΥΚ ΕΞΕΣΤΙΝ ΥΜΙΝ ΑΝΤΙΝΟΜΟΘΕΤΕΙΝ ΤΩ ΑΙΩΝΙΩ ΝΟΜΟΘΕΤΗ ΧΡΙΣΤΩ" από την πλευρά του αφώνου αρχιεπισκόπου και των σιωπώντων συνοδικών.
Ευαισθησία για τους πρόσφυγες κε Παυλόπουλε, ναι, εφ όσον, βεβαίως, η τελευταία δεν υπερβαίνει τα εσκαμμένα! Απείρως, όμως, περισσότερη ευαισθησία απαιτείται από την πλευρά σας για τον ηθικό ξεπεσμό της νεοελληνικής κοινωνίας που συνεπάγεται η ψήφιση τρισαίσχιστων νομοθετημάτων!
Λ.Ν.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com